Írtál a Shonen Jump-nak? Na erre kíváncsi vagyok. Kifejted bővebben? Mellesleg a Dharmával nem próbálkoztál-e már/fogsz?:?
Igen, írtam, egyszer kaptam egy visszajelzést, hogy megkapták, ha valami gubanc van, értesítenek, aztán meg azt, hogy a levelemet átadták az illetékes részlegnek. Azóta mondjuk semmi nem volt, de türelem rózsát terem, és a Shonen Jump nem az egyetlen esély arra, hogy beindítsam a tervemet. :)
A Dharmávról azt hallottam, hogy nem valami jó, azt mondták, hogy figyeljem az oldalt, és pályázzak....
Wow ez komolyan hangzik
![](/var/images/emotions/09.png)
Amúgy a Dharma meg sz'tem egész más tészta mivel kizárólag one shot-okra koncentrál és nem folytatásos sztorikra, mint a Jump. De kezdeményezésnek szerintem nagyon jó volt, beindította a szerzői kiadványok megjelenését.
![](/var/images/emotions/19.png)
Nos, én nem vagyok egy one shoot-os valaki, tekintve, hogy a legrövidebb mangám is több mint 100 oldalas ( aleghosszabb meg kb. 3-400). Aki mangákat rajzol, az szerintem nem csak egy sztorira koncentrál, hanem hosszabbra. Amúgy a részekre bontás nemcsak meghosszabbítja a sztorit, de egy izgalmasabb rész végénél arra sarkallja az olvasót, hogy megszerezze a következőt is, és ez így kölcsönösen jó mind a két félnek: az alkotónak és az olvasónak is :)
De ha kedved van tényleg belevágni egy ilyen dologba, akkor szívesen várom az ötleteidet, pályázatokra meg hasonlókra
![](/var/images/emotions/12.png)
Amikor az mondod,hogy részekre bontás vagyis írod akkor az epizódra gondoltál:cselekményrészlet,m ely nem tartozik szorosan az epikai vagy drámai mű főirányába,de előbbre viszi a jellemábrázolást és megvilágítja a részleteket
![](/var/images/emotions/16.png)
BIRD IS THE WORD! THUMBS UP IF U KNOW BIRD IS THE WORD! But if you didnt thats weird because i was certain everyone have heard. Heard that BIRD IS THE WORD!The Bird is the World!