beküldve: 2009-01-29 17:08:34
(#751) Válasz Hoshi San (#749) üzenetére
Sen17
[ Addiktgyanús ]


Nos, én nem vagyok egy one shoot-os valaki, tekintve, hogy a legrövidebb mangám is több mint 100 oldalas ( aleghosszabb meg kb. 3-400). Aki mangákat rajzol, az szerintem nem csak egy sztorira koncentrál, hanem hosszabbra. Amúgy a részekre bontás nemcsak meghosszabbítja a sztorit, de egy izgalmasabb rész végénél arra sarkallja az olvasót, hogy megszerezze a következőt is, és ez így kölcsönösen jó mind a két félnek: az alkotónak és az olvasónak is :)

De ha kedved van tényleg belevágni egy ilyen dologba, akkor szívesen várom az ötleteidet, pályázatokra meg hasonlókra


Szintén hosszabb sztorikra szakosodtam ÉS a többiben is teljesen egyet értek veled, a folytatásos sztori jó, nem csak alkotói szemmel nézve, de mint befogadó is jobban szeretem őket, egyfajta életérzést ad mindig várni a folytatást

Van-e kedvem? Viccelsz? Naná, hogy van!! Én eddig konkrétan a Magyar Képregénykiadók Szövetségénél próbálkoztam, igaz akkor csak egyszemélyes produkcióval, de sajna onnan is azt a választ kaptam, hogy rövid 20-30 oldalas szösszeneteket várnak. Persze nekik ronthatunk csoportosan is, hátha többre megyünk

Esetleg talán ott van még a Tokyopop, mert ők gyakorlatilag minden sz@rt kiadnak(már bocsánat a kifejezésért, de ez a nemzetközi nézet róluk ) szóval talán náluk is érdemes bepróbálkozni.
Vagy kilincselhetünk hazai kiadóknál, bár ők még a konzervatívabb rétegbe tartoznak. Talán a Mangattack ér meg egy próbát, egy interjúban megemlítették, hogy szóba jöhet magyar projekt is.
 
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.