beküldve: 2009-01-31 17:05:24
(#900) Válasz Yaven (#899) üzenetére
Aizen
[ True mangafan ]
Aizen: Egy ember nem hozhat élet-halál kérdésekben döntést az egész emberiség felett! És ez nem az én véleményem, hanem egy alapvető dolog. Csak gondolj bele kérlek. Te mit éreznél, ha mondjuk megölnék a szüleidet, csak azért, mert valami rosszindulatú emberke felrakta az internetre a képüket, hogy gyilkosok? Az a baj evvel a halállistával, hogy nem teszi a tulajdonosát mindentudóvá. Tulajdonképpen aki a kezében tartja a rendőrséget, vagy a médiát, az azt hiresztel el, amit csak akar. És ha véletlenül a szerkesztőségben elcserélik a képeket, és nem egy gyilkost, hanem egy ártatlan embert öl meg Kira? Szerinted mit gondolna a család? Bosszúra szomjaznának, teljesen jogosan. Az igazság azt követelné meg, hogy kivizsgálják az esetüket és Lightot biróság elé állitsák és elitéljék.

Hm, igazad van. Hogyha most belegondolok, akkor egészen furcsának tűnik. Na, de miért rakták volna fel egy képet a szüleimről, hogy bűnözők? Annyiból igazad van, hogy akkor Light cselekszik, nem gondolja végig, hogy ártatlanok-e vagy sem, akiket megöl.

Á, legyőztél. L pártivá tettél. Komolyan!

Na most itt a nagy kérdés: mennyi áldozat kell egy jobb világ megteremtéséért?

Valószínűleg, meg kéne ölni minden bűnöst, de abban nem lenne sok az igazság. (Pl.: Kira megöl egy rablót. A bűnös, viszont csak rabolt. )

Ha csak számokban gondolkozunk; Light sok olyan embert ölt meg, akik "csak" egy embert gyilkoltak meg.

Igen. Csak annyi a baj a Light kis "igazságtevésében", hogy olyan embereket is megöl, akik csak rabolnak.

Jah, mi van Raye Penper-el?
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

Kira szeretne új világot, de, hogy fogja elérni az új világ szintjét, ha FBI ügynököket öl?

Kirával kapcsolatban:
Annyi baj van Kirával, hogy csak a lépéseket tervezi meg, meg a következmény. Közben megöl egy bűnöst, de az nincs is a fejében, hogy esetleg az illető aki azt mondta, hogy pl. az az ember gyilkolt, akkor lehet, hogy csak az az ember utálta az említett ,,bűnöst".

Kira jól kitervelte minden lépését, jól meg is csinálta, csak azt nem értem; miért öl meg minden bűnöst, aki pl. nem ölt senkit.

Bocsi, hogy egy csomószor elmondom, hogy ezt nem értem - azt nem értem.

Egyébként Kirát is el lehetne fogadni, én egy ideig Kiraista voltam (egészen idáig), de rájöttem nincs értelme annak, amit csinált. L meg (az animében) nagyon-nagyon közel volt a célhoz. Light mégis okosabb volt. (Nem hiába Iskolaelső. )

,,Hitler fején ugrálok!"
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-01-31 17:29:18