beküldve: 2009-02-01 18:05:04
(#781) Válasz Hoshi San (#780) üzenetére
wakka
[ Megszállott ]
.: 3.: Nem szeretnék érte egyelőre pénzt kiadni, ha meg "hagyományos" rajziskolába mész, ott fél évig csak azt tanítják neked, hogyan húzz egyenes vonalat. Az meg a másik, hogy azok a tanárok (akik általában grafikusok vagy festők eredetileg) nem azt mondják, hogy "Hűűűű, ez tök jó, gyakorolj sokat, hogy még jobb legyél!", hanem rád erőltetik a saját stílusukat, hagyományos módszerrel tanítanak rajzolni, mondván, ez mindennek az alapja. Én nem tanultam soha rajzolni, mégis néha magasan kenterbe verem azokat, akik hosszú éveket töltöttek neves művészek mellett azzal, hogy megtanuljanak egy egyenes vonalat húzni.
4.: Aki tényleg neves művésztől akar tanulni rajzolni (mint pl. Szunyogi András grafikus művész), az nyugodtan megvehet egy ilyen tankönyvet, ahelyett, hogy még több pénzt ad ki, és eljár órákra, ahol lehet, hogy vannak, akik gyorsabban tanulnak, és velük fogják öszehasonlítani, amitől az embernek minden kedve elmegy.A nővérem se tanult rajzolni, mégis olyan portérakt tud rajzolni, hogy nem tudod eldönteni, hogy fénykép van előtted vagy grafika.


Nem vagyok egészen biztos hogy a kockológiának mindössze annyi lenne az értelme, hogy megtanulj egyenes vonalat húzni, de azért az se árt^^
Ha elmennél asszisztensnek valami emberke mellé akkor is csak egyenes vonalakat húznál csak nagyobb lenne rajtad a nyomás. Szóval kvázi tökmindegy hogy hol kezded a kézműves szintet akkor is kellenek az alapok.
A tanár tankönyvnélkül egy h*lye f*sz, tankönyv a tanár nélkül egy mi a f*sz Magyarán: nem árt ha van mind a kettő...^^

Majd amidőn lesz scanner-ed vagy mi szitu, a nővéredtől is rakj fel képeket, légyszi