beküldve: 2009-07-31 22:04:40
(#2062) Válasz Kiome (#2058) üzenetére
Nagashi
[ Megszállott ]
de a manga először is Chibi az aránytalansága miatt és rengeteg sikeres alkotás tele van velük,mert aranyosak és kifejezőbbek

Az tény, hogy kifejezőek, de mondjuk álmosan a csapnál álldogáláshoz szükségtelenek. Ha túl sokat használod őket, az olvasó túlságosan hozzájuk szokhat, fel sem fognak tűnni, és elvesztik lényegüket, a realisztikusról chibire való váltásnak a hatását.

a karakter bemutatása szerintem nem abból áll,hogy modellt állunk,mert hidd el, hogy le tudnám rajzolni,de nem látom értelmét

Azért jó tudni, hogy ki a lány, és azon kívül, hogy szép arca van, esetleg egy egészalakos kép bemutatná a testét. Ha csak chibik vannak, meg arcok, az olvasónak egészen kieshet a karakter testalkatának az elképzelése, és egészen addig "snassz" marad az agyban, amíg valahol később be nem mutatod.
(Nagyjából úgy,m int meseolvasáskor, a gyerek elképzeli a herceget szőkén, arcszőrzet nélkül, mert nem mutatják be a mese elején, és a mese felénél kell máshogy elképzelni, mert a szövegben "megpödri barna bajszát", érted mire gondolok.)
A bemutatás hasznodra is lehet, mondjuk a szereplő cicás, lábára félig felgyűrt pizsamája és álmosan görnyedt testartását jól lehet használni jellemzésre, és elsőre kialakul valami az olvasóban róla. A bemutató kép egy jó eszköz.
a karaktert a gesztusaival próbálom bemutatni

Ezért nem kellene annyira leegyszerűsíteni. 1-2 néma oldal, több realisztikusan rajzolt panellal, ahogy a szereplő álmosan szedelőtzködik, vagy morcos a reggel miatt?
Ez legalább előrevetítené a jellemét, és nem hangzana annyira tahón hogy "Na mi van enni".
a helyszínek közti átmenetről ITT szó sincs, mert itt egy nagyléptékű áttekintést adok a reggel történtekről, veheted ezt gyors képváltásnak

Nem olyan átmenetről beszéltem, hogy átsétál egyik szobából a másikba, hanem hogy az első ránézésre egyértelmű fürdőszobában első ránézésre érthetően fogat mos, jelezve, hogy most már mást csinál, így áttekinthető az áttekintés.

az arc elnagyolása távolról régi mangás fogás,amit a nagyoktól lestem el és (ellentétben sokakkal) leegyszerűsítve is próbálom megőrizni a karakter vonásait.

Ezt tudom, de más az egyszerűsített arcon a munka, meg más az egyszerű arcon a látszólagos hiánya.
Na mindegy, ez a kritkámban is csak vélemény volt, hogy ez túl sok.

És örülnék neki ha utánnaolvasnál és utánna skatulyáznád be a műveimet, van elég képregényem a honlapomon, nem csak 2 oldalból kellene ilyen kijelentéseket tenni,Pl. a Bekerítőben speciel nincs is chibi...

Ez az utánaolvasásos érv jó is lenne, ha csak elmondtalak volna bénának, amit nem tettem. Én négy oldalt kritizáltam, és ahhoz nem kell elolvasnom a Bekerítőt.

"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-07-31 22:16:48