Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Akira
beküldve: 2009-07-09 15:44:56
(#18) Csak az első kötetet olvastam,a többit is elfogom.
at the end,we all die alone
beküldve: 2008-05-07 17:36:43
(#17) Ahogy látom itt inkább az animéről van szó, de hadd ajánljam figyelmetekbe a mangát. Én a film után olvastam, kicsit tartottam is tőle, hogy nem lesz izgalmas, de szerencsére ez nem így lett. Azt a 2000 oldalnyi tömény akciót max egy 6-8 órás filmben lehetne úgy ahogy visszaadni.
A készítők szerencsére nem próbálták meg az egészet belezsúfolni 2 órában, hanem az első ~2 kötetnek a cselekménye végén lezárják a sztorit. Így a film is nagyjából emészthető, és a 2. kötet közepétől már izgi lesz a manga annak is, aki látta az animét (meg egyébként is, mert a cselekmény sokkal részletesebb). Ja és a szereplők sorsában is vannak kisebb-nagyobb eltérések.
Kár, hogy magyarul nem elérhető, de az angol kiadás nyelvezete nem túl nehéz, szóval nyugodtan merem ajánlani mindenkinek. Asszem én is elolvasom majd még egyszer, mert elsőre nem fogtam belőle mindent.
A készítők szerencsére nem próbálták meg az egészet belezsúfolni 2 órában, hanem az első ~2 kötetnek a cselekménye végén lezárják a sztorit. Így a film is nagyjából emészthető, és a 2. kötet közepétől már izgi lesz a manga annak is, aki látta az animét (meg egyébként is, mert a cselekmény sokkal részletesebb). Ja és a szereplők sorsában is vannak kisebb-nagyobb eltérések.
Kár, hogy magyarul nem elérhető, de az angol kiadás nyelvezete nem túl nehéz, szóval nyugodtan merem ajánlani mindenkinek. Asszem én is elolvasom majd még egyszer, mert elsőre nem fogtam belőle mindent.
Láttam TV újságban, hogy 11-én sugározzák az Akirát az M1-en. Valamikor éjszaka, ha jól emlékszem.
Aki nem látta annak ajánlom, nem rossz a szinkronja. Megvan a 2 lemezes kiadás, rajta az eredeti DTS japán hangsáv. Nagyon fincsi egy házimozi kedvelőnek, különösen amikor a japán dobok adják a zenei alapot a motoros üldözésnél.
beküldve: 2008-02-04 19:54:33
(#15) Láttam TV újságban, hogy 11-én sugározzák az Akirát az M1-en. Valamikor éjszaka, ha jól emlékszem.
beküldve: 2008-02-04 19:42:38
(#14) Jut eszembe h hasonló téma kcsit emészthetőbb és akciódúsabb feldolgozása a Spriggan.
Az animébe Otomo bácsi is belenyúlt ezért még szembetűnőbb a párhuzam. Szerintem jó mozi és állítólag a manga is egész izgalmas (bár csak az animét ismerem)
Az animébe Otomo bácsi is belenyúlt ezért még szembetűnőbb a párhuzam. Szerintem jó mozi és állítólag a manga is egész izgalmas (bár csak az animét ismerem)
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2008-01-29 21:22:16
(#13) Ez egy grandiózus műalkotás... csak annyit mondhatok... Egyszerűen minden megvan benne... grafikailag is, történetileg is, minden... szerintem ez egy alapmű...
Tény, hogy nem sikerült feldolgoznom elsőre... és elég sokkoló is volt, valamint egy kicsit sok egyszerre ennyi túlnyomó igazság, és érzelem kifejezés, amit Otomo beletett,(nem rossz értelemben véve) de mindenesetre nagyon... nagyon odavág...
és a korához képest meg... elégggé nagyon profi
Azt is meg kell hagyni, hogy egy jó 16-os karika kell rá, de nem is igazán csak a képi tartalom, hanem a mondanivaló miatt is /Mangával még nem sikerült találkoznom, csak DVD borítón pár lappal, de az volt/
Tény, hogy nem sikerült feldolgoznom elsőre... és elég sokkoló is volt, valamint egy kicsit sok egyszerre ennyi túlnyomó igazság, és érzelem kifejezés, amit Otomo beletett,(nem rossz értelemben véve) de mindenesetre nagyon... nagyon odavág...
és a korához képest meg... elégggé nagyon profi
(bár az már lehet kicsit az elfogultság beszél belőlem, mármint, hogy én nem szeretem az "új generációs", agyonszámítógépezett animéket..., hanme az ilyeneket, mint az Akira...)
Azt is meg kell hagyni, hogy egy jó 16-os karika kell rá, de nem is igazán csak a képi tartalom, hanem a mondanivaló miatt is /Mangával még nem sikerült találkoznom, csak DVD borítón pár lappal, de az volt/
"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
beküldve: 2008-01-29 18:43:21
(#12) Igaz, hogy 6000/kötet, de hát háromszor annyi oldal is. Szerintem megéri. (Illetve megérné. Először a szintén vaskos Tekkonkinkreet-et szeretném beszerezni...)
beküldve: 2008-01-29 17:35:58
(#11) Yep láttam én is egy-két kötetet, de mindig horror áron... örülnék neki, ha csak az lenne a bajom, hogy honnan szerezzem be és nem az, hogy mennyiért.
Ezért is imádom a CP világokat, mert mindenki a saját ügye érdekében intrikál... nem kiszámítható, mint a klasszikus jó - gonosz és mentsük meg a világot felállás. Mondjuk kirohannék a világból, ha egyszer egy mangaka felfedezné magának a Shadowrun világát és összedobna egy mangasorozatot...
Ezért is imádom a CP világokat, mert mindenki a saját ügye érdekében intrikál... nem kiszámítható, mint a klasszikus jó - gonosz és mentsük meg a világot felállás. Mondjuk kirohannék a világból, ha egyszer egy mangaka felfedezné magának a Shadowrun világát és összedobna egy mangasorozatot...
Ja, az ár tényleg sok...
shadowrunos ügymenetre kiváncsi lennék !
A sztoriban nekem is nagyon tetszik ,hogy a motivációk sohasem egyértelműek. A cselek és tervek mögött csak újabb tervek és a karakterek néha / sokszor csak megpróbálják túlélni az eseményeket! klssz, hogy nem fekete- fehér ( ).
Érdekes az is, ahogyan Tetsuo és a Gyeremekek élnek az erejükkel. Nagyon klassz a Számok karakterdizájnja: kit ne őregítene meg az ilyen hatalmas erők birtoklása...
"Képregény=képsorokból álló művészet"
beküldve: 2007-07-11 08:50:54
(#9) Yep láttam én is egy-két kötetet, de mindig horror áron... örülnék neki, ha csak az lenne a bajom, hogy honnan szerezzem be és nem az, hogy mennyiért.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2007-07-10 12:33:04
(#8) Csak picit húzós az ára. Igaz nem amolyan 3 lapos füzetecske... :) Egyébként con-okon is mindig látok feltűnni néhány kötetet kiváló állapotban. Nagyon szemeztem velük, csak sajna 6 rugó/kötet az nekem picit sok.
A szereplőkről csak annyit, hogy tényleg nincsenek igazán negatív szereplők. Mindenkinek meg lehet érteni a motívácóit, ha jó szemszögből nézzük. De ez igazából nem meglepő, mivel egy cp műről beszélünk, aminek ez fő jellemzője.
A szereplőkről csak annyit, hogy tényleg nincsenek igazán negatív szereplők. Mindenkinek meg lehet érteni a motívácóit, ha jó szemszögből nézzük. De ez igazából nem meglepő, mivel egy cp műről beszélünk, aminek ez fő jellemzője.
Mindig reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!
Bár a mangából csak egy-két oldalt láttam azt mondhatom, hogy zseniális az artwork, Otomo stílusa lenyűgöző és hihetetlenül dinamikus. Persze nem szabad kihagyni a számításból, hogy a manga 1982-es !!!, az anime pedig '88-as és még ma is simán megállja a helyét. Kíváncsi vagyok a mangára, ott több lehetőség van kifejteni a sztorit. Remélem egyszer sikerül beszerezni valahonnét (ugye mangafan?! )!
C.invest-et ajánlom! szerintem a közeli és távoli jövőben nem adják ki! (sajnos )
Ja Mondo honlapon is van Akira topic (ott vmvel többen vagyunk )
Szerk: Csillagvadász 2007-07-09 20:19:47
beküldve: 2007-07-09 08:58:50
(#6) Bár a mangából csak egy-két oldalt láttam azt mondhatom, hogy zseniális az artwork, Otomo stílusa lenyűgöző és hihetetlenül dinamikus. Persze nem szabad kihagyni a számításból, hogy a manga 1982-es !!!, az anime pedig '88-as és még ma is simán megállja a helyét. Kíváncsi vagyok a mangára, ott több lehetőség van kifejteni a sztorit. Remélem egyszer sikerül beszerezni valahonnét (ugye mangafan?! )!
Tetsuo nem negatív, sőt szerintem az egész filmben nincs kifejezetten negatív szereplő, mindenki viselkedése igazolható egy bizonyos szemszögből...
Én is így gondolom.Többek között az "antihősök" miatt is tetszik. Grafikához mit szólsz?
Nekem bejött, (bár elsőre meglehetősen szokatlan volt) igazán más stílusban nemigen tudon elképzelni.
A mangából még csak 2 kötetet olvastam, de jobban tetszik, mint az anime.
beküldve: 2007-07-06 09:13:41
(#4) Tetsuo nem negatív, sőt szerintem az egész filmben nincs kifejezetten negatív szereplő, mindenki viselkedése igazolható egy bizonyos szemszögből...