Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Blame! és Nihei Tsutomu egyéb művei
Oldalak:
1
beküldve: 2009-06-15 22:57:40
(#12) Én szerintem magam alá sz@rnék, ha valamelyik kiadó elkezdené kiadni magyarul a Blame!-t, vagy más Nihei mangát.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2008-08-15 14:16:29
(#11) beküldve: 2008-07-09 20:00:05
(#10) Körülbelül három héttel ezelőtt voltunk könyvesboltban. Ott tűnt fel, hogy a BLAME! és a Rozsomák: Snikt! szerzője egyezik. A rajzok alapján nagyon szembetűnő. ha nem lenne a magyar kiadványban egy Logan nevű személy, azt hinném, színes BLAME!-t lapozgatok.
beküldve: 2008-07-09 10:07:03
(#9) Sajna még nem olvastam a Snikt! et(anyagi helyzetem nem engedi) de a többi müveit nagyjából.
A Net Sphere engineer nálam befutó lenne de csak egy fejezet érhető el belőle.
Nem tudjátok véletlenül hogy Nihei csak eddig jutott vele, vagy csak én nem találom?
Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm.
Nem tudjátok véletlenül hogy Nihei csak eddig jutott vele, vagy csak én nem találom?
A Net sphere engineer elvileg ugye a Blame! egy sajátos folytatása. A manga.hu szerint a 2005ös első rész után nem jelent meg újabb. Az, hogy nem jelent meg újabb, az igaz, de az első rész 2004es a wikipedia szerint. A wikipedia szerint eddig 1 rész jelent meg, (vol. ), na de nem tudom, hogy ez egy kötetet, vagy csak egy fejezetet jelenthet.
Gondolom ismered az omanga.net oldalt. A Blame! fordítója is innen szedte a scaneket egy idő után.
Itt is csak egy fejezet elérhető. ez érdekes, akkor lehet, hogy csak egy fejezet jelent meg.
De ezen az oldalon az van, hogy első kötetből az elsőfejezet.
Hát ez fasza.
Na még egy rejtély a cybervilágban...
Talán kérdezzük meg a mestert.
Ami a Snikt!et illeti, én majd a börzén, vagy a képregényfeszten akarom megvenni, de régebben fent volt egy oldalon a fordítása, ha szabad ilyet írni itt...
A történet nem valami nagy dobás, Wolverine egy időben a kedvenc Marvel karakterem volt, azóta kicsit változott a kép, de még mindig több képregényt olvasok mint mangát. Persze csak adult cuccok jöhetnek szóba.
A Snikthez visszakanyarodva: nemrég fogtam a kezemben, és nekem nagyon tetszik. Nihei színesben, és csodálatos minőségben kiadva, egyszerűen hiba lenne kihagyni. A szokásos karakterábrázolás itt is jelen van, és ha szabad így fogalmazni semmi újat nem ad hozzá Logan történelméhez, és nem a legjobb Nihei mű, mégis nekem az egyik első "mangám" volt, amit olvastam. A mangát most a japán szerzőre értem.
Ja és Alive-ot minél előbb.
Szerk: Moderátor 2009-06-16 13:47:16
beküldve: 2007-07-24 18:14:57
(#7) Sajna még nem olvastam a Snikt! et(anyagi helyzetem nem engedi) de a többi müveit nagyjából.
Nem biztos, de talán ez az amit keresel:
Kishiro Yukito:Gunnm (Battle Angel Alita)
Megnéztem, és nagyon érdekesnek tűnik. Remélem ez az, amit keresek...
De előtte szerintem végigverekedem magam az összes többi Nihei művön. Mármint ami magyarul elérhető.
Köszi a tippet, de ha jól emlékszem, akkor az alkotó Haisha című művébe már beleolvastam, és annak a rajzai nagyon tetszettek, bár már nem annyira emlékszem rá. A lényeg hogy kellemes élmények vannak bennem róla, pedig nagyon rövid történet volt.
Szóval előbb utóbb jöhet Alita is.
Esetleg a Snikt!-et olvasta valaki?
beküldve: 2007-07-23 21:49:28
(#5) Nem biztos, de talán ez az amit keresel:
beküldve: 2007-07-23 21:19:13
(#4) Az tényleg igaz, hogy építész volt Nihei, mielőtt mangát kezdett rajzolni.
Most tartok a 8. kötetnél kb, magyarul olvasom, de gondolkodtam, hogy megrendelem németül is, bár angolul is lenne értelme, mert sok szöveg nincs benne.
Még csak most ismerkedek a cyberpunk fogalmával, valamint ebben a szellemben íródott/készült művekkel, de úgy gondolom, hogy Nihei a vizuális művészetnek köszönhetően látható formát adott ennek a jövőkép ábrázolásának.
A kiborgok ábrázolása nagyon karakteres, így erre bárki nyugodtan hivatkozhat, szóval mindenképpen a cyberpunk alapkövének tekintem.
Ami az in medias res kezdés tekinti, ez pontosan illik ebbe a szinte már követhetetlen világban, ahol tér és idő is viszonylagos már. Tehát az, hogy tíz év secperc alatt eltelik egyik másik kamrában, barlangban, míg máshol lassabban telik, bőven lehetővé teszi az alkotónak, hogy így kezdje a történetet. Persze ez amúgy is hatásos szokott lenni, hisz ritkán kezdődik manga, vagy bármi valaminek az elején, mert különben nem lehetne százoldalakat szentelni a múltnak...
A Blame!-ben is hivatkoznak néha a múltra, de itt ennek nincs értelme. Az emberek már alig vannak, vannak, akik újra tudják magukat teremteni, létezik teleportáció stb., de nagyon nincs mire emlékezni. (eddig)
Esetleg valaki tud még ilyen kalibeű rajzolóról, esetleg bármilyen mangáról, ami a cyberpunkból építkezik?
Most tartok a 8. kötetnél kb, magyarul olvasom, de gondolkodtam, hogy megrendelem németül is, bár angolul is lenne értelme, mert sok szöveg nincs benne.
Még csak most ismerkedek a cyberpunk fogalmával, valamint ebben a szellemben íródott/készült művekkel, de úgy gondolom, hogy Nihei a vizuális művészetnek köszönhetően látható formát adott ennek a jövőkép ábrázolásának.
A kiborgok ábrázolása nagyon karakteres, így erre bárki nyugodtan hivatkozhat, szóval mindenképpen a cyberpunk alapkövének tekintem.
Ami az in medias res kezdés tekinti, ez pontosan illik ebbe a szinte már követhetetlen világban, ahol tér és idő is viszonylagos már. Tehát az, hogy tíz év secperc alatt eltelik egyik másik kamrában, barlangban, míg máshol lassabban telik, bőven lehetővé teszi az alkotónak, hogy így kezdje a történetet. Persze ez amúgy is hatásos szokott lenni, hisz ritkán kezdődik manga, vagy bármi valaminek az elején, mert különben nem lehetne százoldalakat szentelni a múltnak...
A Blame!-ben is hivatkoznak néha a múltra, de itt ennek nincs értelme. Az emberek már alig vannak, vannak, akik újra tudják magukat teremteni, létezik teleportáció stb., de nagyon nincs mire emlékezni. (eddig)
Esetleg valaki tud még ilyen kalibeű rajzolóról, esetleg bármilyen mangáról, ami a cyberpunkból építkezik?
beküldve: 2007-07-23 21:00:22
(#3) Szerintem az egészben az a legjobb, hogy nem rág mindent az ember szájába Nihei pl: első jelenetek ki ez a srác? hova megy? mi ez a világ? miért támadják meg? mik támadják meg?
nem vagyok valami nagy a szónok de ezzel arra akartam rávilágítani hogy az a jó benne, hogy rengeteg kérdést nyitva hagy és az ember agyalhat, elengetheti a fantáziáját.
A történet lebilincselő és követhető,mindig hoz újat, mikor az t hiszed hogy ennél nem lehet jobb kiderül hogy de.lehet.
A rajzolást már méltatták és teljesen egyetértek Kuszilagopagosszal. A tájak azért lehetnek ilyenek mert Nihei építész (gondolom nm újdonság).
Nem tudom másoknak is ez a véleménye?
nem vagyok valami nagy a szónok de ezzel arra akartam rávilágítani hogy az a jó benne, hogy rengeteg kérdést nyitva hagy és az ember agyalhat, elengetheti a fantáziáját.
A történet lebilincselő és követhető,mindig hoz újat, mikor az t hiszed hogy ennél nem lehet jobb kiderül hogy de.lehet.
A rajzolást már méltatták és teljesen egyetértek Kuszilagopagosszal. A tájak azért lehetnek ilyenek mert Nihei építész (gondolom nm újdonság).
Nem tudom másoknak is ez a véleménye?
beküldve: 2007-07-23 19:03:22
(#2) Én is most olvasom a Blamet és csak pozitiv dolgokat tudok róla írni, mert szerintem fantasztikus! Már az első fejezet teljesen lenyűgözött, a képek, a tájak, a város!!! s nem utolsó sorban Killy jelleme. Hiába beszél keveset, pont ezért egy nagy egyéníség szerintem.
Bár elég nehéz az olvasata, néha nem tudom, hogy mi is történik éppen, plussz keverem az építőket, hogy ki a jó, ki a rossz....S most jutott eszembe! A Blameről álmodtam, pontosabban Cibóról, amint azt vágja valaki fejéhez, hogy mostmár neki is van saját építője. Bár lehet, h ennek semmi értelme sincsen
Te amúgy hol tartasz a történetben?
Bár elég nehéz az olvasata, néha nem tudom, hogy mi is történik éppen, plussz keverem az építőket, hogy ki a jó, ki a rossz....S most jutott eszembe! A Blameről álmodtam, pontosabban Cibóról, amint azt vágja valaki fejéhez, hogy mostmár neki is van saját építője. Bár lehet, h ennek semmi értelme sincsen
Te amúgy hol tartasz a történetben?
beküldve: 2007-07-23 00:32:25
(#1) Sziasztok! Ha jól láttam, a Blame!-nek még nincs saját topicja, így csináltam egyet.
Én most olvasom, nagyon tetszik ez a cybervilág, amit Tsutomu kitalált, és papírra varázsolt.
Eddig csak a Rozsomákos Snkit!-et olvastam tőle, ami történetben gyenge volt, de látványban kárpótolt mindenkit. Gondolom nem újdonság, hogy kapható magyarul.
A Blame!ben viszont a csodálatos tájak tetszenek, kevés szöveggel az ember azt hinné, hogy gyorsan olvasható, de ennél a mangánál nem az olvasás vesz sok időt igénybe, hanem a képek bámulása. Az apró részletek megpillantása a távolban, a káoszba fúló harci jelenetek kibogozása mind-mind azt mutatják, hogy egy nagy volumenű, már alap mangával van dolgunk.
Vélemények?
Én most olvasom, nagyon tetszik ez a cybervilág, amit Tsutomu kitalált, és papírra varázsolt.
Eddig csak a Rozsomákos Snkit!-et olvastam tőle, ami történetben gyenge volt, de látványban kárpótolt mindenkit. Gondolom nem újdonság, hogy kapható magyarul.
A Blame!ben viszont a csodálatos tájak tetszenek, kevés szöveggel az ember azt hinné, hogy gyorsan olvasható, de ennél a mangánál nem az olvasás vesz sok időt igénybe, hanem a képek bámulása. Az apró részletek megpillantása a távolban, a káoszba fúló harci jelenetek kibogozása mind-mind azt mutatják, hogy egy nagy volumenű, már alap mangával van dolgunk.
Vélemények?
Oldalak:
1