• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Anime >>
Girls und Panzer
Oldalak: 1
beküldve: 2013-05-02 21:05:48
(#12) Válasz -OJ- (#11) üzenetére
Angel eyes
Angel eyes
[ Addiktgyanús ]
Nem igazán. Szinte az összes iskolás slice-of-life címhez (pl K-ON) valódi helyszíneket használnak a hátterekhez.

Ritka egy animénál, hogy ahol játszódik az a hely valóban létezik.

Akkor bocsi.

Az ember igazi természete szemmel nem látható...
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2013-05-01 23:04:03
(#11) Válasz Angel eyes (#10) üzenetére
-OJ-
-OJ-
[ Megszállott ]
Nem igazán. Szinte az összes iskolás slice-of-life címhez (pl K-ON) valódi helyszíneket használnak a hátterekhez.

Ritka egy animénál, hogy ahol játszódik az a hely valóban létezik.

One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
beküldve: 2013-05-01 20:42:15
(#10)
Angel eyes
Angel eyes
[ Addiktgyanús ]
Ritka egy animénál, hogy ahol játszódik az a hely valóban létezik. Ez a videó egy jó kis kalaúz...
[Link]

beküldve: 2013-05-01 11:25:18
(#9)
Angel eyes
Angel eyes
[ Addiktgyanús ]
Sajna csak az 5. részig van magyar felirattal, de nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg a többit. Beválaltam angol sub-bal. És nagyon jó. Még jó, hogy tanultam angolt. KIRÁLY anime...

beküldve: 2013-04-30 20:25:47
(#8)
Angel eyes
Angel eyes
[ Addiktgyanús ]
Megtaláltam az első 5 részt és azt kell mondanom észveszejtően jó kis anime. HD-ben, nagy hangszóróban nagyon baba a hangzás a harc közben. KIRÁLY..... Keresem a többi rész is...

beküldve: 2013-04-30 13:34:12
(#7)
Elnar
Elnar
[ Megszállott ]
Hát csak nézek, mik vannak!

Ilyen is csak japán fejben fordulhat meg. Ránézek az tuti

"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2013-04-30 12:57:54
(#6)
-OJ-
-OJ-
[ Megszállott ]
OVA még az idén, GuP animefilm jövőre

Az előzetes infók szerint az OVA az Anzio (olaszok) iskola elleni tankcsatát fogja bemutatni, amit a sorozatban átugrottak

Ahogy azt a 2014-es megjelenési dátumból sejteni lehetett, a GuP film a sorozat folytatása lesz, nem csak recap

beküldve: 2013-04-05 12:44:52
(#5)
-OJ-
-OJ-
[ Megszállott ]
De felirattal azért élvezetesebb.

Az biztos, hogy az orosz sokkal jobban megy a japánoknak, mint az angol

beküldve: 2013-03-30 23:09:41
(#4)
Misaki Mei
Misaki Mei
[ Megszállott ]
Én ezzel az animével Youtubeon találkoztam.
Vagyis azzal a részletével amikor a" Katyusha"-t éneklik, stalin's singing scoolgirl -címen.

Hát rögtön behaltam. xD

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!
beküldve: 2013-03-26 11:47:42
(#3)
-OJ-
-OJ-
[ Megszállott ]
A leírás alapján még nem sok mindent néztem ki belőle, de a tényleges sorozat minden előzetes elvárásomat felülmúlta. Persze az alapsztori így is kicsit bugyuta marad, miszerint a tankvezetés a legelegánsabb sport-tevékenység egy lány számára, de ha ezt el tudjuk fogadni, az elejétől a végéig egy szórakoztató és érdekes cselekményben lehet részünk. A lányok pont annyi hátteret kapnak, mint ami a karakterük megkedveléséhez szükséges, ugyanakkor nem untatják a nézőt unalmas családi műdrámákkal, céltalan slice-of-life részekkel (mint shoppingolás, fesztiválok, tengerparty, stb), kisebb megszakításokkal csak a klubtevékenységükre koncentrálnak. A jellegzetes ellenfelekkel vívott ütközetek egytől-egyig látványosak és izgalmasak, a korabeli zenék (angoloknak British Grenadiers March, oroszoknak Katyusa, 'németeknek' Panzerlied) pedig igencsak nagyot dobnak a hangulaton. A tankok és egyéb világháborús eszközök kidolgozottsága elképesztően részletes, de az egész sorozatról elmondható, hogy a rajzolás minősége végig magas színvonalú.
Persze a harctéren időnként túlzásokba estek a készítők, hogy a főszereplőket hozzák ki győztesként, de ezen kívül semmi más negatívumot nem tudok fel hozni a sorozattal kapcsolatban.

9/10

Aki érdekelt a tankokban és szereti a háborús játékokat, az valószínűleg jól fog szórakozni a sorozat nézése közben. De az alapszituáción és a filmes túlzásokon nem érdemes fennakadni, mert csak magunknak tesszük tönkre vele az élményt

Szerk: -OJ- 2013-03-26 11:57:02
beküldve: 2013-03-26 11:23:36
(#2)
-OJ-
-OJ-
[ Megszállott ]
Jó sokat kellett várni a befejező két részre, mivel a készítők technikai okok miatt kifutottak az időből, így az őszi helyett a tavaszi szezon utolsó két hetébe tudták csak beszorítani a leadásukat.

De ebben az esetben a végeredmény maximálisan megérte a három hónapos várakozást

11.rész

Folytatódik a csata a Fekete Erdei iskola német tankjai ellen.
A füstfüggöny kiváló ötletnek bizonyult, és még a Porsche Tigris sem hátráltatta őket a hegy leküzdésében. Már az ottani ütközet is izgalmasan alakult, de ezen a ponton Mihotól már vártam volna némi trükközést is, elvégre neki ismernie kellene az Erdeiek harcstílusát, és annak megfelelően kijátszhatta volna őket. A diáktanács viszont szépen felbomlasztotta az addig rendezett frontvonalat, miközben a szerelőklubosok menet közben javították a Tigrist míg az Erdei Jagdtiger menet közben szétesett - reálisan nézve azt se szednék ki onnan az ütközet végéig

A folyón történő átkelést is nagyszerűen megoldották az Ooaraiosok, még jó hogy Mihonak már van tapasztalata az efféle mentésben :cool: És még a távolságméréshez is II.világháborús eszközt használnak
A híd maguk mögötti összedöntésén pedig jót derültem, de a diáktanács vajon hogy érte be őket olyan gyorsan?
A városba érve pedig szépen belesétáltak a csapdába. Igazság szerint simán lett volna idejük visszavonulni, míg a csigalassú Maus hátratolatott és becélozta őket

Az epizód végéről pedig most sem hiányozhatott egy kis Panzerlied

12.rész

Az elején jól elszórakoztak a Mausszal, de addig is legalább a kisebb tankot sikerült kilőniük mögüle.
Nekem a Maus elintézése is tetszett, igazán elmés csel volt - igaz ez egy tankjukba került, de túl szép is lett volna, ha ezt veszteség nélkül megússzák. Aztán a városi terep némikép lecsökkentette a túlerőt, de vicces volt nézni, ahogy még az egyenes utcákon sem lőttek rájuk az Erdeiek, csak mentek utánuk
Kelly Hősei Küldetés és még Saki is megszólalt!!! :lol:
A Jagdtigert végülis csak nem tudták kilőni, de azért furcsa, hogy az nem tudott megállni az árok szélén. Ez is csak a gázt tudják taposni
A zászlós Tigrist is ügyesen csapdába csalták, azzal hogy Porsche elállta az utat a többiek előtt. Nem valami jó stratégiai érzékre vall, hogy a zászlós menjen legelől.
Mihóék szépen elfogócskáztak Mahóékkal, de csodálom, hogy a Tigris VI bírta tartani az iramot az ő tankjukkal. És egyáltalán minek húzták az időt a körbe-körbe rohangálással, mikor elsőre is lerendezhették volna a párbajt. A tank-driftelés pedig továbbra is kemény:

A sok összeborulás közül Makoé volt a legjobb, ahogy Sodokot ölelgette a késései elengedéséért

beküldve: 2013-03-22 18:58:42
(#1)
-OJ-
-OJ-
[ Megszállott ]
Ebben a világban a tankvezetés és szerelés a legelegánsabb női sportok közé tartozik. A főszereplő Miho az ebben a sportágban neves Nishizumi családból származik, ő maga azonban nem szereti a tankokat. Az Oarai Lányakadémia diáktanácsa mégis belekényszeríti, hogy újdonsült barátaival részt vegyen a közelgő bajnokságon.

Műfaj: Iskolai Élet, Klub, Akció, Sport, Háborús, Harcművészet, Vígjáték
Anime Kezdés: 2012 Október - 2013 Március
Stúdió: Actas
Epizódok száma: 12

MAL, ANN, Előzetes

Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

Szerk: -OJ- 2013-03-22 19:09:40
Oldalak: 1