Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Nyári AnimeCon 2007
Kapcsolódó tartalom: Nyári AnimeCon 2007
beküldve: 2007-08-04 17:51:28
(#16) Szeretném megkérdezni...-nem tudtam jobb helyre írni-,hogy tud-e vki info.t ,hogy hol lesz az őszi con...akik ott voltak hátha hallottak valamit...
"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
beküldve: 2007-07-31 21:55:50
(#15) Ez a legmegfelelőbb kommentár a conról: http://www.youtube.com/watch?v=X tIUXJA2CRg
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
Ha ha ha Ez a kis történet nagyon király. Csak az a baj, hogy ez tényleg így van.
Szerk: Csaba 2007-07-17 15:41:37
beküldve: 2007-07-17 11:56:11
(#13) Akkor valamit elnéztem, mert nekem havi megjelenés rémlett...
Igazából nem az a baj, hogy rendezvényekhez van kötve a mangák megjelenése. Az a baj, hogy utánna nem igazán akarnak lejutni vidéki városokba. Mivel a rendezvényekre nem tudok elmenni (munka ugyebár), ezért nem marad más, mint a várakozás. Az ominózus beszélgetés nállam így zajlott le egy jódarabig:
-Jó napot kívánok, megjött már az Árnybíró x-dik száma?
-Még nem, csak y-dik van.
-Dehát már egy hónapja megjelent!
-Nem tehetek rólla, majd megjön valamikor...
Ez így ment hónapokig, aztán felfedeztem az internetes boltokat. De ha nem lenne netem, akkor valószínüleg már belefáradtam volna az utánnajárásba...
Viszont a webbolt beindulásával remélem normalizálódik egy kicsit a helyzet.
Igazából nem az a baj, hogy rendezvényekhez van kötve a mangák megjelenése. Az a baj, hogy utánna nem igazán akarnak lejutni vidéki városokba. Mivel a rendezvényekre nem tudok elmenni (munka ugyebár), ezért nem marad más, mint a várakozás. Az ominózus beszélgetés nállam így zajlott le egy jódarabig:
-Jó napot kívánok, megjött már az Árnybíró x-dik száma?
-Még nem, csak y-dik van.
-Dehát már egy hónapja megjelent!
-Nem tehetek rólla, majd megjön valamikor...
Ez így ment hónapokig, aztán felfedeztem az internetes boltokat. De ha nem lenne netem, akkor valószínüleg már belefáradtam volna az utánnajárásba...
Viszont a webbolt beindulásával remélem normalizálódik egy kicsit a helyzet.
Én csak azt nem értem, hogy miért kell minden megjelenést valami rendezvényhez kötni? Nem úgy volt, hogy pl. az Árnybíró havonta megjelenő kadvány lesz?
Kövezzetek meg nyugodtan, de engem egyáltalán nem érdekel, hogy éppen milyen találkozó, vagy összejövetel van. Engem csak a mangák érdekelnének, de úgy néz ki, hogy azokhoz a bővülő kínálat ellenére egyre nehezebb hozzájutni.
Kövezzetek meg nyugodtan, de engem egyáltalán nem érdekel, hogy éppen milyen találkozó, vagy összejövetel van. Engem csak a mangák érdekelnének, de úgy néz ki, hogy azokhoz a bővülő kínálat ellenére egyre nehezebb hozzájutni.
Szerintem a válasz erre nagyon egyszerű. Anyagi és marketing okok. Ha te valamilyen könyvkereskedésben veszed meg a mangát, akkor abból a kereskedés igen szép haszniot húz, azaz "lenyúlja" a kiadót. (Persze nekik is meg kell élni valamiből.) Nem mellékes persze az sem, hogy ilyenkor a "teljes ár" mellett a kiadó egyösszegben jut nagyobb bevételhez a koncentráltabb kereslet miatt. A másik meg az, hogy a Mangafan egy eléggé "családias" beállítottságú kiadó, (Eddig így vettem észre.) és mint ilyennek adnia kell a megítélésére is. Mennyivel jobb az, ha odamész egy standhoz, ahol olyan emberek vannak, akik napról napra végigkövetik egy manga életét, születését és kedves, udvarias módon tudják közölni a rossz híreket is (Mint velem Csaba"bá" a conon... ), mintha bemennél egy boltba és:
-Jónapot. Van árnybíró 7. kötet.
-Ammegmi?? -csám - csám (az eladó épp reggelizik.)
-Japán képregény.
-Mivan, most ez a divat? -nyel
-.... Szóval?
-Nézd meg a raktárban a hátsó polc lába alatt, és ha ott vagy takaríts is már ki légyszíves...
Szerintem érezhető a különbség.
Mindig reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!
Én csak azt nem értem, hogy miért kell minden megjelenést valami rendezvényhez kötni? Nem úgy volt, hogy pl. az Árnybíró havonta megjelenő kadvány lesz?
Árnybíró mindig is úgy indult hogy kéthavi megjelenésü lesz. Az viszont miért probléma hogy valamilyen esemény mellé van kötve egy-egy kötet megjelenése? Általában ezek a nagyobb események kéthavonta követik egymást és legtöbb esetben (NyCon kivétel) mindig van valamilyen mangafan által jelzett új kötet! Viszont nemsokára beindul a webshop elméletileg és akkor a leg gyorsabban és kényelmesebben lehet hozzájutni a friss mangafan kötetekhez ezzel megkönnyitve a rajongók és a megjelenés kérdését
"We begin the armed intervention to all warfare with Gundam."
beküldve: 2007-07-17 01:08:58
(#10) Én csak azt nem értem, hogy miért kell minden megjelenést valami rendezvényhez kötni? Nem úgy volt, hogy pl. az Árnybíró havonta megjelenő kadvány lesz?
Juppééé! Már alig várom!!! Akkor ebben a hónapban lesz minden földi jó...Mondo + Animestars is
Amúgy mi lenne az a speckó nyári cucc augusztusban?
Csak, mert én erre a nyíregyházi összeruccanásra nem tudok elmenni.
Fáj a szívem, de nekem Nyíregyháza a világvége...
Hát sajna nekem is... T_T Szóval nem is voltam kinnt. -.-
"A szárnyaim elfeledték, hogy kell repülni, mert mindig csak megjátszottam, hogy repülök. Van értelme a szárnyaknak, melyek képtelenek repülni?" /Air/
Szerk: IchiGo 2007-07-15 10:13:46
[/QUOTE]
Jövő héten kedden lesz kinn az ujságosoknál [/QUOTE]
Juppééé! Már alig várom!!! Akkor ebben a hónapban lesz minden földi jó...Mondo + Animestars is
Jövő héten kedden lesz kinn az ujságosoknál [/QUOTE]
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
beküldve: 2007-07-12 23:43:32
(#7) A Mondo-t lehet előfizetésben is kérni?
"Minden megérint. Úgy látszik sosem nő be- a szívem lágya."
Meglátjuk. Egyrészt valóban van az AFM, másrészt lesz Myazaki filmfesztivál, szóval betársulási lehetőségek vannak bőven. Az sem kizárt, hogy a két rendezvényen elosztva jelennek majd meg a dolgok, egy Árnybíró 7-el együtt (de egy Narutóval mindenképp).
ez most sajnos így alakult...
Jól hangzik az a Myazaki filmfesztivál jól hangzik Az AFM annyira nem (nekem), Árnybíró 7!!! Már alig várom, meg az Alive!-ot is, remélem, minél hamarabb engedélyezik. Jó, hogy vannak olyanok, akik ezzel foglalkoznak.
A beszélő szerencsesüti...
Mondo 3. száma már jövőhétre várható lesz az ujságosokhoz?
Jövő héten kedden lesz kinn az ujságosoknál
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Meglátjuk. Egyrészt valóban van az AFM, másrészt lesz Myazaki filmfesztivál, szóval betársulási lehetőségek vannak bőven. Az sem kizárt, hogy a két rendezvényen elosztva jelennek majd meg a dolgok, egy Árnybíró 7-el együtt (de egy Narutóval mindenképp).
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-07-10 18:58:32
(#3) Ti szervezitek ezt a rendezvényt, vagy egy már meglévőhöz társultok be? Pl. olyanra gondolok, mint az az Anime Fan's Meeting augusztusban.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2007-07-10 17:24:02
(#2) A cikkben történt egy kis elírás Mondo 3. száma már jövőhétre várható lesz az ujságosokhoz? Ha meg ez a kisebb összeröffenés Budapesten lesz akkor kikecmergek x]
"We begin the armed intervention to all warfare with Gundam."