• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Japán kultúra: filmek, könyvek, kabuki, satöbbi >>
Gésák
Oldalak: 1 2 <<
beküldve: 2008-02-19 07:37:38
(#15) Válasz Pape (#14) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
Valaki magyarázza már el szegény, buta Papénak, hogy mi is az a gésagolyó... Mert mindenki mást mond...

Majd inkább msn-en... legyen elég annyi, hogy egy szexuális segédeszköz, ami fokozza a hímneműek együttlét alatti élvezetét...

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2008-02-18 11:02:28
(#14)
Pape
Pape
[ Addiktgyanús ]
Valaki magyarázza már el szegény, buta Papénak, hogy mi is az a gésagolyó... Mert mindenki mást mond...

A lány elegáns fehér blúzt, rövid, világos szoknyát és vállára terített, ugyancsak világos sálat viselt. A szája szegletében pedig divatos vércsíkot.
beküldve: 2008-02-18 09:12:34
(#13) Válasz alister (#12) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
kioto-ban már csak 250-500 között mozog a "gés"gésák száma

Sic tranzit gloria mundi

A világé nem, csak a gésáké...

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-02-17 18:20:56
(#12) Válasz PICILÁNY (#11) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
kioto-ban már csak 250-500 között mozog a "gés"gésák száma

Sic tranzit gloria mundi

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-02-17 18:14:33
(#11) Válasz Syan (#10) üzenetére
PICILÁNY
PICILÁNY
[ Megszállott ]
Én még nem olvastam de van Liza Dalby:Gésa című könyve.Állítólag a szerző saját maga beállt gésának.

Tudtátok,hogy régen 80.000 gésát képeztek évente ha jól tudom,ma meg alig van 1000 belőlük?

tegnap néztem egy gésákról szóló dok. filmet.. kioto-ban már csak 250-500 között mozog a "gésa"gésák száma(ezt úgy értem aki tényleg gésa és nem prosti)tök érdekes volt...elgondolkoztam ..én lennék szívesen gésa..csináljunk mo-n "teaházat"????

"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
Szerk: PICILÁNY 2008-02-17 18:27:37
beküldve: 2008-01-19 22:22:11
(#10)
Syan
Syan
[ Addiktgyanús ]
Én még nem olvastam de van Liza Dalby:Gésa című könyve.Állítólag a szerző saját maga beállt gésának.

Tudtátok,hogy régen 80.000 gésát képeztek évente ha jól tudom,ma meg alig van 1000 belőlük?

Hazugságoddal ezer tüskét nyelsz.
beküldve: 2008-01-19 21:10:14
(#9)
Shimohira
Shimohira
[ Gyalog ]
sztem a film is nagyon jó. csak a könyvet később kell olvasni, és mindkettőre jó szemmel nézünk:)

Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2007-11-26 23:48:02
(#8) Válasz Gaudeama (#4) üzenetére
maggie
maggie
[ Új arc ]
[QUOTE]A film viszont nem annyira jött be...lehet, mert a könyvet előbb olvastam. Na meg, nem mintha bármi bajom lenne a színésznővel, de japán témájú filmbe, mért nem japán színésznőt tettek? (Lehet az eladhatóság miatt? Nagy név...nagyobb siker?)

Teljesen egyetértek! Azt a filmet valahogy nagyon elrontották. [/QUOTE

egyet értek...a film hááát.....
viszont a könyv nagyon jóó volt!!!!!!

beküldve: 2007-11-07 18:47:48
(#7) Válasz Gaudeama (#6) üzenetére
miyu
miyu
[ Megszállott ]
Kösz a tippet bele kóstolok, mondjuk most a Battle Royal-t olvasom de ha végeztem majd megnézem.

Vagy még tán hamarabb, olvastam én már egy idősíkon több könyvet egyszere

beküldve: 2007-11-07 18:40:59
(#6)
Gaudeama
Gaudeama
[ Új arc ]
Szerintem olvasd el a Gésák gésáját Iwasaki Minekótól, mert az nagyon jó, vagy a lentebb említett Kiharu, a gésát (bár ezt még nem olvastam, de tervbe van véve, csak vannak költségvetési hiányaim )

"Miki manó, raconte nous, Miki manó, reste avec nous..."
beküldve: 2007-10-23 18:11:32
(#5)
miyu
miyu
[ Megszállott ]
Tudtok még valami jó kis könyvet ajánlani a témával kapcsolatban? Még csak az "Egy gésa emlákiratai"t olvastam, de az nagyon tetszet egy nap alatt kivégeztem^^.

beküldve: 2007-10-23 18:03:30
(#4) Válasz asx (#2) üzenetére
Gaudeama
Gaudeama
[ Új arc ]
A film viszont nem annyira jött be...lehet, mert a könyvet előbb olvastam. Na meg, nem mintha bármi bajom lenne a színésznővel, de japán témájú filmbe, mért nem japán színésznőt tettek? (Lehet az eladhatóság miatt? Nagy név...nagyobb siker?)

Teljesen egyetértek! Azt a filmet valahogy nagyon elrontották. Egyébként a stáblistát megnézve sztem elég vicces volt, hogy a női főszereplők mind kínaiak voltak, a férfiak meg japánok

Gésás regények közül én is csak az Egy gésa emlékiratait és a Gésák gésáját (Iwasaki Mineko emlékiratai) olvastam, és azért elég sok különbség van a kettő között, mármint a gésák életével kapcsolatban

beküldve: 2007-10-22 20:49:01
(#3)
Zsolti
Zsolti
[ Megszállott ]
Gésák... Olyan elérhetetlenek, távoliak, talán ezért olyan vonzó végtelenül erotikus világuk.

Épp most tervezem megvenni angolul az Egy gésa emlékiratait. Majd ha elolvastam, szólok milyen volt.

beküldve: 2007-10-22 20:32:11
(#2)
asx
asx
[ Megszállott ]
Engem érdekel!
Nemrég vettem egy könyvet (Gésák)...még csak átlapozni volt időm, de egész jónak tűnik.
Meg olvastam az Egy gésa emlékiratait (amit ez a könyv szintén tárgyal) illetve a Kiharu, a (simbashi) gésát. Nekem mindkettő nagyon tetszett.
A film viszont nem annyira jött be...lehet, mert a könyvet előbb olvastam. Na meg, nem mintha bármi bajom lenne a színésznővel, de japán témájú filmbe, mért nem japán színésznőt tettek? (Lehet az eladhatóság miatt? Nagy név...nagyobb siker?)

^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Szerk: asx 2007-10-22 20:33:16
beküldve: 2007-10-22 19:43:22
(#1)
Gaudeama
Gaudeama
[ Új arc ]
Öööö...Gésák, a japán kultúrába belefér, ha valakit rajtam kívül érdekel ez a téma akkor akár erről is beszélgethetnénk...
(Gyűlölök topicot indítani... )

Oldalak: 1 2 <<