Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Gésák
Valaki magyarázza már el szegény, buta Papénak, hogy mi is az a gésagolyó... Mert mindenki mást mond...
Majd inkább msn-en... legyen elég annyi, hogy egy szexuális segédeszköz, ami fokozza a hímneműek együttlét alatti élvezetét...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-02-18 11:02:28
(#14) Valaki magyarázza már el szegény, buta Papénak, hogy mi is az a gésagolyó... Mert mindenki mást mond...
A lány elegáns fehér blúzt, rövid, világos szoknyát és vállára terített, ugyancsak világos sálat viselt. A szája szegletében pedig divatos vércsíkot.
kioto-ban már csak 250-500 között mozog a "gés"gésák száma
Sic tranzit gloria mundi
A világé nem, csak a gésáké...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
kioto-ban már csak 250-500 között mozog a "gés"gésák száma
Sic tranzit gloria mundi
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én még nem olvastam de van Liza Dalby:Gésa című könyve.Állítólag a szerző saját maga beállt gésának.
Tudtátok,hogy régen 80.000 gésát képeztek évente ha jól tudom,ma meg alig van 1000 belőlük?
Tudtátok,hogy régen 80.000 gésát képeztek évente ha jól tudom,ma meg alig van 1000 belőlük?
tegnap néztem egy gésákról szóló dok. filmet.. kioto-ban már csak 250-500 között mozog a "gésa"gésák száma(ezt úgy értem aki tényleg gésa és nem prosti)tök érdekes volt...elgondolkoztam ..én lennék szívesen gésa..csináljunk mo-n "teaházat"????
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
Szerk: PICILÁNY 2008-02-17 18:27:37
beküldve: 2008-01-19 22:22:11
(#10) Én még nem olvastam de van Liza Dalby:Gésa című könyve.Állítólag a szerző saját maga beállt gésának.
Hazugságoddal ezer tüskét nyelsz.
beküldve: 2008-01-19 21:10:14
(#9) sztem a film is nagyon jó. csak a könyvet később kell olvasni, és mindkettőre jó szemmel nézünk:)
Egy keménytetőset, jókora motorral!
[QUOTE]A film viszont nem annyira jött be...lehet, mert a könyvet előbb olvastam. Na meg, nem mintha bármi bajom lenne a színésznővel, de japán témájú filmbe, mért nem japán színésznőt tettek? (Lehet az eladhatóság miatt? Nagy név...nagyobb siker?)
Teljesen egyetértek! Azt a filmet valahogy nagyon elrontották. [/QUOTE
egyet értek...a film hááát.....
viszont a könyv nagyon jóó volt!!!!!!
Kösz a tippet bele kóstolok, mondjuk most a Battle Royal-t olvasom de ha végeztem majd megnézem.
Vagy még tán hamarabb, olvastam én már egy idősíkon több könyvet egyszere
beküldve: 2007-11-07 18:40:59
(#6) Szerintem olvasd el a Gésák gésáját Iwasaki Minekótól, mert az nagyon jó, vagy a lentebb említett Kiharu, a gésát (bár ezt még nem olvastam, de tervbe van véve, csak vannak költségvetési hiányaim )
"Miki manó, raconte nous, Miki manó, reste avec nous..."
beküldve: 2007-10-23 18:11:32
(#5) Tudtok még valami jó kis könyvet ajánlani a témával kapcsolatban? Még csak az "Egy gésa emlákiratai"t olvastam, de az nagyon tetszet egy nap alatt kivégeztem^^.
A film viszont nem annyira jött be...lehet, mert a könyvet előbb olvastam. Na meg, nem mintha bármi bajom lenne a színésznővel, de japán témájú filmbe, mért nem japán színésznőt tettek? (Lehet az eladhatóság miatt? Nagy név...nagyobb siker?)
Teljesen egyetértek! Azt a filmet valahogy nagyon elrontották. Egyébként a stáblistát megnézve sztem elég vicces volt, hogy a női főszereplők mind kínaiak voltak, a férfiak meg japánok
Gésás regények közül én is csak az Egy gésa emlékiratait és a Gésák gésáját (Iwasaki Mineko emlékiratai) olvastam, és azért elég sok különbség van a kettő között, mármint a gésák életével kapcsolatban
beküldve: 2007-10-22 20:49:01
(#3) Gésák... Olyan elérhetetlenek, távoliak, talán ezért olyan vonzó végtelenül erotikus világuk.
Épp most tervezem megvenni angolul az Egy gésa emlékiratait. Majd ha elolvastam, szólok milyen volt.
Épp most tervezem megvenni angolul az Egy gésa emlékiratait. Majd ha elolvastam, szólok milyen volt.
beküldve: 2007-10-22 20:32:11
(#2) Engem érdekel!
Nemrég vettem egy könyvet (Gésák)...még csak átlapozni volt időm, de egész jónak tűnik.
Meg olvastam az Egy gésa emlékiratait (amit ez a könyv szintén tárgyal) illetve a Kiharu, a (simbashi) gésát. Nekem mindkettő nagyon tetszett.
A film viszont nem annyira jött be...lehet, mert a könyvet előbb olvastam. Na meg, nem mintha bármi bajom lenne a színésznővel, de japán témájú filmbe, mért nem japán színésznőt tettek? (Lehet az eladhatóság miatt? Nagy név...nagyobb siker?)
Nemrég vettem egy könyvet (Gésák)...még csak átlapozni volt időm, de egész jónak tűnik.
Meg olvastam az Egy gésa emlékiratait (amit ez a könyv szintén tárgyal) illetve a Kiharu, a (simbashi) gésát. Nekem mindkettő nagyon tetszett.
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Szerk: asx 2007-10-22 20:33:16
beküldve: 2007-10-22 19:43:22
(#1) Öööö...Gésák, a japán kultúrába belefér, ha valakit rajtam kívül érdekel ez a téma akkor akár erről is beszélgethetnénk...
(Gyűlölök topicot indítani... )
(Gyűlölök topicot indítani... )