Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Szerzői kiadványok
beküldve: 2008-09-25 17:55:59
(#9) megnéztem...hát húzós. De az a vahan is vagy mi. Dharmákat most tervezem beszerezni, azokról csak jót hallottam, Keretbe zárt világ, vagy mi, meg megnézős, de először inkább Dharma. Aztán még meggondolom.
no pussy, just the dicks
Szerk: buzifaszvagyok 2008-09-25 17:56:12
Jó, de ha valaki tudatában van egy ilyen hibának, akkor miért nem írja legalább wordben az ismertetőjét? Fogalmazni ez sem tanítja meg, sőt sok esetben helyesen írni sem, de azért legalább olyan ordító hibák nem lesznek, mint pl. rajzók, ijen, szoval.
Nem tehetek róla, de előbb láttam az oldalát, mint a kész mangáját, és az alapján ítéltem.
Nem tehetek róla, de előbb láttam az oldalát, mint a kész mangáját, és az alapján ítéltem.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
Rákerestem Hrisztov Mirjanára és íme az oldala: http://www.hrisztov_mirjana.extr a.hu/
Én komolyan aggódom, hogy lehetséges olyan szerző munkáját kiadni, aki nem csak hogy nem tud helyesen írni, de nekem úgy tűnik, hogy komoly gondja van a magyar nyelv más területeivel is. A rajzok megítélése lehet szubjektív, de a szövegen egyértelműen látszik, hogy hibás. Lehet, hogy szemétség ilyet leírni, de így látom.
Öhm, én történetesen ismerem az AL rajzolóját, és mielőtt még megkezdődne a fikázás, idézek egyet a vendégkönyvéből:
"amugy el mondom neked nekem ez azér ijen a irásom mert én Szerb iskolába jártam és elöb tanultam meg szerbül és csak utána magyarul :3 Szoval azért ijen nekem a helyesirám + Diszkalkuliás és Gráfiás vagyok szoval ez is rá tesz egy lapátal:3"
Szóval ez van a dolgok mögött, de ha jól tudom, akkor a kiadott fejezetekben valaki direkt lektorálta a szöveget, hogy ne ilyen fals magyarsággal legyen. Szóval elvileg a szöveggel nem lesz gond, én csak ezt védem. A sztorit és a rajzokat mindenki maga ítéli meg, abban én sem védek be senkit, még akkor sem, ha ismerem...
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Sen17 2008-09-25 16:22:03
beküldve: 2008-09-25 16:00:58
(#6) Egyet kell értenem veled Andicilin. Sajnos úgy veszem észre, hogy páran csak mangára "hasonlító" rajzokat készítenek majd valamilyen módon kiadják. Félreértés ne essék én is próbált jó fél évig mangát rajzolni, de sajnos a perspektivikus látásom túl gyenge és a kézügyességem sincs a csúcson úgyhogy ezek után kizárólagos műélvező vagyok. És mint finnyás műélvező annyit mondok, hogy pl. az Angel Light lehet, hogy jó lenne ha a történetre és a rajzra (főleg a borító, mert azért láttam már fantáziadúsabbat is) kicsit több odafigyelést fordítanának mert így az ismertető és a borítókép alapján nem tartom túl kelendőnek. A Vanha-nál már látok némi javulást ott legalább valamiivel figyelemfelkeltőbb a borító, de attól függetlenül egyik másik karakter arcanatomiája hagy kívánnivalókat. Én inkább azt ami nem tökéletes nem rakom le az asztalra... A sztorija viszont máris érdekesebbnek tűnik, de sajnos ez nekem még egy kicsit kevés ahhoz, hogy a keservesen megkeresett fizetésemet erre költsem. (Tudom, rám lehetne olvasni, hogy akkor én is mutassam meg mit tudok, de megjegyzem ez egy fórum, ahol az emberek leírják a véleményüket. Plusz ha mindenki nekiállna mangát rajzolni csak azért, hogy véleményt mondhasson akkor kilenne az a bizonyos vásárló? )
Szerzői kiadványok közül eddig Dharma az ami tetszett, bár még nem volt rá keretem, hogy a magaménak tudhassam, keseregtem miatta elég rendesen, de majd még meglátjuk.
A kertbe zárt Világ pedig kifejezetten hívogatónak tűnik már csak a mintakép alapján is:) Majd belelapozok ha lesz alkalmam rá:)
Szerzői kiadványok közül eddig Dharma az ami tetszett, bár még nem volt rá keretem, hogy a magaménak tudhassam, keseregtem miatta elég rendesen, de majd még meglátjuk.
A kertbe zárt Világ pedig kifejezetten hívogatónak tűnik már csak a mintakép alapján is:) Majd belelapozok ha lesz alkalmam rá:)
INGYEN ÖLELÉS! :)
Nem jöttem rá, hogy hogyan tudnám szerkeszteni a hozzászólásomat. Egyébként mi az, hogy "moderátor" a hozzászólás alján? Na mindegy, nem is ezért írok.
(Hm, érdekes, ezt a hozzászólásomat meg tudom szerkeszteni.)
Rákerestem Hrisztov Mirjanára és íme az oldala: http://www.hrisztov_mirjana.extr a.hu/
Én komolyan aggódom, hogy lehetséges olyan szerző munkáját kiadni, aki nem csak hogy nem tud helyesen írni, de nekem úgy tűnik, hogy komoly gondja van a magyar nyelv más területeivel is. A rajzok megítélése lehet szubjektív, de a szövegen egyértelműen látszik, hogy hibás. Lehet, hogy szemétség ilyet leírni, de így látom.
(Hm, érdekes, ezt a hozzászólásomat meg tudom szerkeszteni.)
Szerk: Andicilin 2008-09-25 14:35:28
Nos, én a Dharma első kötetét nem mertem korábban megvenni, de arra gondoltam, hogy most majd beszerzem a másodikat is, csakhogy jött ez a Keretbe zárt világ és most nem tudom, hogy mi legyen, hogy valóban érdemes-e valamelyikre költenem? A VaHaN rajzstílusa érdekes egy mangában, de mivel úgysem tetszik, ezért tuti nem venném meg. És végül itt van Hrisztov Mirjana Angel Light c. "mangája". Ez utóbbiról csak annyit, hogy én már ezt valami véletlen folytán láttam egy honlapon és elég laposnak tűnt, de ez a helyesírási hibáktól hemzsegő ismertetőjén is látszik. Biztos jó szórakozás ilyet készíteni, de a helyében nem adtam volna nyomtatásba.
beküldve: 2008-09-25 11:21:32
(#3) Én a "szerencsére" dolgot pártolom, mert még akkor is, ha egyes kiadványok nem ütik meg a többségtől elvárt színvonalat, de legalább van egyfajta kezdeményezés, amiből később kinőhet valami.
Persze, lehet, hogy én elfogultan állok a dologhoz, mivel én is hobbi mangarajzoló volnék, de én azt mondom, hogy akinek van rá lehetősége, az miért ne csinálhatna szerzői kiadványt? Még akkor is ha bukta lesz az egész legalább szembesül vele, hogy mi a különbség egy netes meg egy rendes kiadvány között, mivel lehet, hogy valakit agyonsztárol az a maréknyi ember aki a honlapját látogatja, de a nagyvilágban közel sem olyan jó... Szóval én leginkább csak pozitívumokat látok a dologban
Persze, lehet, hogy én elfogultan állok a dologhoz, mivel én is hobbi mangarajzoló volnék, de én azt mondom, hogy akinek van rá lehetősége, az miért ne csinálhatna szerzői kiadványt? Még akkor is ha bukta lesz az egész legalább szembesül vele, hogy mi a különbség egy netes meg egy rendes kiadvány között, mivel lehet, hogy valakit agyonsztárol az a maréknyi ember aki a honlapját látogatja, de a nagyvilágban közel sem olyan jó... Szóval én leginkább csak pozitívumokat látok a dologban
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Ma már - szerencsére - gombamód szaporodnak a szerzői kiadványok.
Szerencsére? Gonosz leszek és azt mondom, hogy nem kellene ennyire gombásítani az ilyesmit, aki úgy érzi, hogy tud shii-take gombát produkálni, az tegye, a nemmondokhasonlatot gombák meg tegyék fel munkáikat a netre.
(Azért nem mondok hasonlatot, mert mindenkiben meg lehet a fejlődés lehetősége, így fölösleges lenne őket bárminek leírni.)
beküldve: 2008-09-25 09:52:45
(#1) Ma már - szerencsére - gombamód szaporodnak a szerzői kiadványok. Egy kis összefoglaló:
Az első ilyen a Dharma válogatás volt, ami a 2008-as SakuraConra jött ki. Ezt követte az Erő - Tűnj el füzet a képregényfesztiválon.
Az őszi animeconra viszont 4 is meg fog jelenni.
Az egyik Hrisztov Mirjana - Angel Light c. munkája. 110 oldalas és 1490-be kerül.
Történet (idézet, nem én írtam ):
"A történet egy hétköznapi lányról szól akit Renának hívnak. Egy nap amikor ment hazafelé egy olyan utcát látót amerre sose járt. Amikor bement az Utcán egy Démon szerű lény támadta meg öt. Ekkor meg jelenik Time, aki meg menti Renat. Time először hirtelen ősze keverte valakivel. Rena elmondta neki röviden hogy mi történt vele, de Time nem foglalkozót vele. Rena meg fordult és elrohant. Time mikor utána akart szolt-annyit látott, hogy a lány eltűnik. Rena amikor magához tért ott találta magát ahol és az út ahol Time találkozott eltűnt. Rena haza ment és nem tudta el hinni, hogy ezt csak álmodja. Elkezdet utána nézni ennek az egésznek, de semmit se talált. Nem sokkal ez után mikor vissza lendül a hétköznapi életben ismét Találkozik Timemal. Time elmondja Renának hogy ö nem eben a világba tartozik. Time elmondott neki egy Legendát, amiben meg írták, hogy Rena visszatér egy nap a saját világába és Nagy harcot áll előtte."
A Dharma 2-ről már volt szó, de a borító még egyszer:
Bővebben a saját topicjában.
Vahan
64 oldal, 749 Ft
"Jero Trant a Gauss Magánnyomozó Iroda vezetője különös álmokkal/rémlátomásokkal küszködik. Ezek néha segítik, néha akadályozzák munkáját. Mivel Jero ismeretlen körülmények között elveszítette emlékezetét, a múltjában rejlő titkokat is fel kell tárnia. Egy rémálmot követően belebotlik egy olyan bűnténybe, mely fényt deríthet a rejtélyre! A 45. móló raktárában holttestre bukkan, aki mellé a falra ugyanolyan tetoválást rajzoltak, amilyen az ő kezén is van.
A nyomokat követve Jero összetalálkozik egy különleges képességű gyilkossal, és csatlósaival, akik majdnem megölik őt. Ez a helyzet hozza elő Jero-ból rég elfeledett emberfeletti erejét, amelynek segítségével megmenekül. Eközben a VaHaN nevű titokzatos szervezet Bren Talio vezetésével azt próbálja kideríteni, kik, és miért ölték meg a csapat három tagját? Honnan jöttek? Mi a céljuk? Hogyan mernek szembeszállni a nem-mindennapi képességekkel rendelkező VaHaN tagjaival?
A VaHaN-nak meg kell találnia a válaszokat, ha teljesíteni akarja küldetését… És mi köze mindehhez Jero Trant-nek, aki betéve tudja a Magánnyomozók Kézikönyvének szabályait?…"
És végül a "Keretbe zárt világ" antológia:
192 oldal, 1500Ft, 100 példányban
Tartalom:
Laborc Dóra (Dodus), Klausz Andrea (ShiKamiKa): Pubi (vígjáték)
Prokk Bettina (Tatsu): Végtelen
Márton Nikolett (Nilin): Daer átka (fantasy)
Fintor Gréta (Jinsei Arita): Három nap élet (dráma)
Szilágyi Szilvia (Azzedar): Távoli földeken (akció, fantasy)
Hajdu Erika (Mucki): Démon vadászok (vígjáték, misztikus)
Agócs Katalin (Lizzie): Lifelines (misztikus, romantikus)
Horváth István (Nightow Kei): Őrangyal (misztikus)
Erdélyi Anita (Nospherato): Suzaku no onegay (japán klasszikus történet)
Megjegyzés: Mivel ezeknek felesleges lenne külön-külön topicot nyitni, ezért vettem egy kalap alá őket.
Az első ilyen a Dharma válogatás volt, ami a 2008-as SakuraConra jött ki. Ezt követte az Erő - Tűnj el füzet a képregényfesztiválon.
Az őszi animeconra viszont 4 is meg fog jelenni.
Az egyik Hrisztov Mirjana - Angel Light c. munkája. 110 oldalas és 1490-be kerül.
Történet (idézet, nem én írtam ):
"A történet egy hétköznapi lányról szól akit Renának hívnak. Egy nap amikor ment hazafelé egy olyan utcát látót amerre sose járt. Amikor bement az Utcán egy Démon szerű lény támadta meg öt. Ekkor meg jelenik Time, aki meg menti Renat. Time először hirtelen ősze keverte valakivel. Rena elmondta neki röviden hogy mi történt vele, de Time nem foglalkozót vele. Rena meg fordult és elrohant. Time mikor utána akart szolt-annyit látott, hogy a lány eltűnik. Rena amikor magához tért ott találta magát ahol és az út ahol Time találkozott eltűnt. Rena haza ment és nem tudta el hinni, hogy ezt csak álmodja. Elkezdet utána nézni ennek az egésznek, de semmit se talált. Nem sokkal ez után mikor vissza lendül a hétköznapi életben ismét Találkozik Timemal. Time elmondja Renának hogy ö nem eben a világba tartozik. Time elmondott neki egy Legendát, amiben meg írták, hogy Rena visszatér egy nap a saját világába és Nagy harcot áll előtte."
A Dharma 2-ről már volt szó, de a borító még egyszer:
Bővebben a saját topicjában.
Vahan
64 oldal, 749 Ft
"Jero Trant a Gauss Magánnyomozó Iroda vezetője különös álmokkal/rémlátomásokkal küszködik. Ezek néha segítik, néha akadályozzák munkáját. Mivel Jero ismeretlen körülmények között elveszítette emlékezetét, a múltjában rejlő titkokat is fel kell tárnia. Egy rémálmot követően belebotlik egy olyan bűnténybe, mely fényt deríthet a rejtélyre! A 45. móló raktárában holttestre bukkan, aki mellé a falra ugyanolyan tetoválást rajzoltak, amilyen az ő kezén is van.
A nyomokat követve Jero összetalálkozik egy különleges képességű gyilkossal, és csatlósaival, akik majdnem megölik őt. Ez a helyzet hozza elő Jero-ból rég elfeledett emberfeletti erejét, amelynek segítségével megmenekül. Eközben a VaHaN nevű titokzatos szervezet Bren Talio vezetésével azt próbálja kideríteni, kik, és miért ölték meg a csapat három tagját? Honnan jöttek? Mi a céljuk? Hogyan mernek szembeszállni a nem-mindennapi képességekkel rendelkező VaHaN tagjaival?
A VaHaN-nak meg kell találnia a válaszokat, ha teljesíteni akarja küldetését… És mi köze mindehhez Jero Trant-nek, aki betéve tudja a Magánnyomozók Kézikönyvének szabályait?…"
És végül a "Keretbe zárt világ" antológia:
192 oldal, 1500Ft, 100 példányban
Tartalom:
Laborc Dóra (Dodus), Klausz Andrea (ShiKamiKa): Pubi (vígjáték)
Prokk Bettina (Tatsu): Végtelen
Márton Nikolett (Nilin): Daer átka (fantasy)
Fintor Gréta (Jinsei Arita): Három nap élet (dráma)
Szilágyi Szilvia (Azzedar): Távoli földeken (akció, fantasy)
Hajdu Erika (Mucki): Démon vadászok (vígjáték, misztikus)
Agócs Katalin (Lizzie): Lifelines (misztikus, romantikus)
Horváth István (Nightow Kei): Őrangyal (misztikus)
Erdélyi Anita (Nospherato): Suzaku no onegay (japán klasszikus történet)
Megjegyzés: Mivel ezeknek felesleges lenne külön-külön topicot nyitni, ezért vettem egy kalap alá őket.