Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Code Geass
beküldve: 2012-01-02 17:35:51
(#28) Ah én múlthéten kezdtem valamikor, de azt tudom, hogy 3 napot folyamatosan töltöttem a gép előtt. Nekem nagyon tetszett a történet
Tudtam, hogy meg fog halni/ha meghalt/ de akkor is úgy zokogtam, mintha világ vége lenne
Amúgy az eredeti japán animének a végén, amikor C.C a kocsin utazik, akkor ugye valami hasonlót mond, hogy ''A geass mégsem magányosítja el az embereket teljesen'' Erre Lulu hmpf-el válaszol, de kivágták.
Szerintetek lesz folytatása, vagy azért vágták le végül az utolsó képet, hogy ne kelljen tovább csinálni. A sorozat egyébként befejezett is lehetne de Kíváncsi vagyok, hogy lesz e valami következményeannak, hogy Suzaku lett Zero
Remélem azért, nem hal meg a topic... bár nem tudom, hogy ki írt utoljára? Valaki csevegni a CG-ről? :3Na, én is végignéztem,
És naon sírtam. Lelouch olyan jófej. És akk. Nunally geasse az, h akinek megfogja a kazét annak megtudja az összes emlékét? Igazából már 3 hete végeztem a CG vel, de még mindig nemtok túladni rajta.
Öhm.. én erre olvastam egy teóriát anno, valahol..
Emlékeztek még arra a részre az első szériában, amikor a Code segítségével C.C "előhozta" Suzaku emlékeit -amikor rátette a kezét Lancelotra. Akkor Lelouch odament C.C-hez, megérintette és látta az ő emlékeit, pl. a folyó/sebhely képsorozatot.
Valaki ezzel magyarázta, hogy amikor Lulu a végén "meghalt" tulajdonképpen nem halt meg, hanem még anno örökölte Charles Code-ját amikor megölte (végülis az apáca is meghalt, amikor C.C halhatatlan lett, nem is hülyeség...és Lulu halálakor aktiválódott) és amikor Nunnally hozzáért, a C.C-s eset megismétlődött. :) Innen már egyenes az út a végkifejlethez.. vagyis hogy tudjuk, ki vezeti azt a szekeret az utolsó rész végén..
Jó lenne ha így lenne, nem? :)
Valaki ezzel magyarázta, hogy amikor Lulu a végén "meghalt" tulajdonképpen nem halt meg, hanem még anno örökölte Charles Code-ját amikor megölte (végülis az apáca is meghalt, amikor C.C halhatatlan lett, nem is hülyeség...és Lulu halálakor aktiválódott) és amikor Nunnally hozzáért, a C.C-s eset megismétlődött. :) Innen már egyenes az út a végkifejlethez.. vagyis hogy tudjuk, ki vezeti azt a szekeret az utolsó rész végén..
Jó lenne ha így lenne, nem? :)
De Nunallynak biztos van valamije A Nunally rémálmában. A mangazinban így írnak erről:
"Miközben Lelouch épp C.C.vel beszélget, Nunnaly ijesztő hangokat hall, melyek arra figyelmeztetik, hogy bátyja nagy veszélyben van. Megpróbál utána menni, de mozgáskorlátoltsága lelassítja, elesik és hirtelen valami különös kinézetű kő kerül elé, ami nem kis meglepetésére beszélni kezd hozzá. Kiderül, hogy van egy módja, amivel megmentheti bátyját. Egyesülnie kell Geassel. Az egyesülés után új képességeket fedez fel magán, mik egy átlag embernek talán megszokottak, de egy tolókocsis, vak lánynak telve vannak az újdonság erejével. Egy új testet kapott, és ismét lát.
A Geass-nek hála látja a jövőt, és birtokában van az erőnek, amivel azt megváltoztathatja. Ez a félelmetes erő egy teljesen új Knightma, amit kapott testével irányíthat.Persze maga a történet ugyanúgy halad tovább, mint a Hangyaku no Lelouch kötetekben."
"Miközben Lelouch épp C.C.vel beszélget, Nunnaly ijesztő hangokat hall, melyek arra figyelmeztetik, hogy bátyja nagy veszélyben van. Megpróbál utána menni, de mozgáskorlátoltsága lelassítja, elesik és hirtelen valami különös kinézetű kő kerül elé, ami nem kis meglepetésére beszélni kezd hozzá. Kiderül, hogy van egy módja, amivel megmentheti bátyját. Egyesülnie kell Geassel. Az egyesülés után új képességeket fedez fel magán, mik egy átlag embernek talán megszokottak, de egy tolókocsis, vak lánynak telve vannak az újdonság erejével. Egy új testet kapott, és ismét lát.
A Geass-nek hála látja a jövőt, és birtokában van az erőnek, amivel azt megváltoztathatja. Ez a félelmetes erő egy teljesen új Knightma, amit kapott testével irányíthat.Persze maga a történet ugyanúgy halad tovább, mint a Hangyaku no Lelouch kötetekben."
Jah, azt ugye tudod, hogy a mangában teljesenegészen másképp megy a sztori, mint az animében, gyakorlatilag alternatív verziója. Szóval az animében ilyen nincs, és mivel az anime az eredeti verzió szerintem lehet azt venni az alapnak.
beküldve: 2009-01-25 13:12:15
(#25) De Nunallynak biztos van valamije A Nunally rémálmában. A mangazinban így írnak erről:
A félelem haragot szül, a harag gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt & szenvedést! - A jobb kezem erős, a baltól még én is félek!
Szerk: knightslords 2009-01-25 13:12:34
Kész szégyen én a CGR2 elején tartok ti pedig már befejeztétek.
És ebben mi a ciki?
Mellesleg gratulálok, egy helyesírási hiba se volt a mondatodban, csak így tovább.
Szerk: .., 2009-01-24 13:44:18
beküldve: 2009-01-24 13:34:36
(#23) Na, én is végignéztem,
És naon sírtam. Lelouch olyan jófej. És akk. Nunally geasse az, h akinek megfogja a kazét annak megtudja az összes emlékét? Igazából már 3 hete végeztem a CG vel, de még mindig nemtok túladni rajta.
LOL
Nunnaly-nak nincs is geass-e. Ez inkább csak a vaksággal járó képesség, hogy érzékenyebb a keze, és megérzi, hogy ki hazudik, meg ilyenek. (Igazából nem is értem, mire gondolsz most, rég láttam már, hogy tudjam, mi is utal ilyesmire egyáltalán.)
beküldve: 2009-01-24 13:11:20
(#21) Na, én is végignéztem,
A félelem haragot szül, a harag gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt & szenvedést! - A jobb kezem erős, a baltól még én is félek!
Én még nem láttam az animét, de hamarosan bele fogok kezdeni (és remélem nem lesz csalódás ).
Az attól függ, mire számítasz. Ha nem számítasz semmire, akkor nem csalódhatsz, ez egy régi és okos mondás. De amúgy jó sorozat ez, hacsak nincs valami eszméletlen kifinomult izlésed, ami csak a... mittomén... a slice of life yurit szereti, és nem idegesítenek a harcjelenetek, akkor nehezen hinném, hogy csalódnál.
Jó, akkor nem lesz csalódás.
,,Hitler fején ugrálok!"
Én még nem láttam az animét, de hamarosan bele fogok kezdeni (és remélem nem lesz csalódás ).
Az attól függ, mire számítasz. Ha nem számítasz semmire, akkor nem csalódhatsz, ez egy régi és okos mondás. De amúgy jó sorozat ez, hacsak nincs valami eszméletlen kifinomult izlésed, ami csak a... mittomén... a slice of life yurit szereti, és nem idegesítenek a harcjelenetek, akkor nehezen hinném, hogy csalódnál.
beküldve: 2009-01-24 11:20:08
(#18) Én még nem láttam az animét, de hamarosan bele fogok kezdeni (és remélem nem lesz csalódás ).
,,Hitler fején ugrálok!"
beküldve: 2008-12-26 08:31:07
(#17) Nekem pedig a dráma, és a párharc.
És egyáltalán nem zavart a CLAMP az a munkája hogy pálcika embert alkotak és nekem ez a anime beérte a szívem animéim 2.helyezetére (D.Gray-man az első)
És egyáltalán nem zavart a CLAMP az a munkája hogy pálcika embert alkotak és nekem ez a anime beérte a szívem animéim 2.helyezetére (D.Gray-man az első)
beküldve: 2008-12-25 23:03:22
(#16) nekem az tetszett a sorozatba hogy olyan valóságosan mutatták be a követmezményeket amire még lelouch se gondolt szóval még őt is ledöbentette kicsit az elején hogy tetteinek következménye van nekem ez tetszett meg a legjobban benneXD
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
beküldve: 2008-12-06 10:45:21
(#15) A Death Note hasonlat nem hülyeség, szerintem Raito és Lelouch között nagyon sok a hasonlóság, leszámítva, hogy Raito egy szemétláda, Lelouch-t pedig szeretjük.
De most komolyan: mindketten unatkozó zsenik, akik erő híján nem tudják felvenni a harcot a jelen rendszerrel, erre megjelenik nekik egy természetfeletti lény, és kapnak egy természetfeletti erőt. (a füzetet meg a Geass-t). Ekkor elkezdik a tisztítóhadjáratukat, és felvesznek egy álnevet (Kira, Zero), ami mögé rejtőznek, és onnan manipulálnak. :P
És ez még csak az első pár rész.
Az mondjuk más kérdés, hogy Lelouch-nak legalább van alapja az egészre
Meg azért Britannia rendszere marhára nem nevezhető normálisnak. ^^"
Jah, és ebben a sorozatban tényleg nincs olyan, hogy jó oldal szerintem. Mindegyik oldalnak megvannak a maga motivációi, és a maga igaza. Pl: Suzaku állásfoglalása is teljesen jogos és érthető, és erkölcsös meg minden, az más kérdés, hogy ebben a rendszerben ez nem működik.
De most komolyan: mindketten unatkozó zsenik, akik erő híján nem tudják felvenni a harcot a jelen rendszerrel, erre megjelenik nekik egy természetfeletti lény, és kapnak egy természetfeletti erőt. (a füzetet meg a Geass-t). Ekkor elkezdik a tisztítóhadjáratukat, és felvesznek egy álnevet (Kira, Zero), ami mögé rejtőznek, és onnan manipulálnak. :P
És ez még csak az első pár rész.
Az mondjuk más kérdés, hogy Lelouch-nak legalább van alapja az egészre
ő a kishúgát akarja megvédeni minden áron
, míg Raito csak azért nem nyírta ki a saját húgát, mert akkor ő lett volna az egyedüli gyanúsított. A szemét.
Meg azért Britannia rendszere marhára nem nevezhető normálisnak. ^^"
Jah, és ebben a sorozatban tényleg nincs olyan, hogy jó oldal szerintem. Mindegyik oldalnak megvannak a maga motivációi, és a maga igaza. Pl: Suzaku állásfoglalása is teljesen jogos és érthető, és erkölcsös meg minden, az más kérdés, hogy ebben a rendszerben ez nem működik.
Beállok katonának, hogy védjem az embereket. Csak az lesz a gáz, ha azt a panacsot kapom, hogy lőjek le egy csomó ártatlant. (erre elég sok példát láthattunk a sorozatban.) Én persze nem teljesítem, viszont sajna parancsmegtagadásért valószínűleg halál jár, és akkor aztán sokra mentem az egésszel. ^^"
Valamit nem értek ez a 15.részben van hogy,
Az a narancssárgahajú nem emlékszik Leuchra, miért?Bocs a hülye kérdésért
ha most jóra gondolok a narancssárga hajú az sherley igaz? ha nem az akkor ezt ne olvasd elXD
amúgy azért nem emléxik mert lulu kitörölte az emlékeiből a geass-e segítségével ő magát és minden vele kapcsolatos dolgot
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?