Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangák ajándékba
Oldalak:
1
A Vadvirágok Könyvműhelye nem tükröz, csupán koreai manhwákat és nyugati képregényeket adnak ki
Ezt nemtudtam, bocsi.:)
Egyébként, ha szülőknek akarunk mangát venni, nem ártana több seinen és josei mű a magyar polcokon.
Amúgy igen, az jó ötlet lenne
De pl. a Vadvirágok Könyvműhely áttükrözi a mangákat, hogy ne visszafelé kelljen olvasni. Bár az úgy szerintem értelmetlen. Vagyis én nem szívesen vennék ilyen "átfordított" mangát."
A Vadvirágok Könyvműhelye nem tükröz, csupán koreai manhwákat és nyugati képregényeket adnak ki, melyeknek az olvasási iránya nem különbözik a mienkétől.
Egyébként, ha szülőknek akarunk mangát venni, nem ártana több seinen és josei mű a magyar polcokon.
beküldve: 2013-08-03 20:15:22
(#6) igen, sok dologban igazatok van.:) De pl. a Vadvirágok Könyvműhely áttükrözi a mangákat, hogy ne visszafelé kelljen olvasni. Bár az úgy szerintem értelmetlen. Vagyis én nem szívesen vennék ilyen "átfordított" mangát."
Szerintem szülőkkel nem lesz baj, főleg, hogy reggel-este arról beszélek nekik.xdd Még nálam a tesóm jöhet szóba, 9 éves lány, és szerintem nem telik bele 2-3 év, már nagyobb fan lesz, mint én.
Szerintem szülőkkel nem lesz baj, főleg, hogy reggel-este arról beszélek nekik.xdd Még nálam a tesóm jöhet szóba, 9 éves lány, és szerintem nem telik bele 2-3 év, már nagyobb fan lesz, mint én.
beküldve: 2013-08-03 16:55:05
(#5) Nem kockázatos akkor, ha tényleg olyannak adod, akiről tudod, hogy tetszeni fog neki. Persze az sem árt, hogy ismerje a mangák stílusát, tisztában legyen valamennyire vele, hogy hogy is néznek ki ezek. Hiába tudom, hogy a története-témája tetszene az illetőnek, ha ő totál szokatlannak találja az egésznek a stílusát, hogy visszafele kell olvasni, és ezzel valahogy nem tud kibékülni. Én pölö szívesen vennék Love.com mangát egyik tesómnak, mert az animét imádta, de tudom, hogy a mangákat nagyon furcsának találja, úgyhogy felesleges. Viszont anno én is tőlük kaptam néhányat karácsonyra vagy szülinapomra. Egyik barátnőmnek pedig Nana köteteket vettem régebben. Szóval csak tudni kell, kinek mi jön be, onnantól szabad a pálya.
Szülőknek én se nagyon vennék. Ennek a korosztálynak szerintem (főleg itt Magyarországon is) kicsit még új ez a stílus, nem igazán értik a lényegét az egésznek...de talán azért, mert a legtöbb képregényben igencsak a valóságtól elütő, fantasy-vel teli dolgokról van szó. Itthon nálunk pedig a Gyűrűk Ura is a "hülyeség" kategóriájába esik szüleimnél, mert annyira nem tartalmaz a valóságra épülő elemeket, hogy borzalmasnak tartják. ^^" Ők ugye egy másik korszakban nőttek föl, ahol az ilyesfajta könyvek nem voltak nagyon elérhetők, és nem is volt idő foglalkozni ilyesmivel, mert a legtöbben éjt nappallá téve dolgoztak a földeken, egyéb munkahelyeken, ha meg nem, akkor a családdal/barátokkal voltak együtt...és ne felejtsük el, hogy telefon, tévé se volt nagyon, a számítógépről és netről ne is beszéljünk. De szerintem 10-20 év múlva nem lesznek már ilyen problémáink, mert a mai fiatalabb szülők kicsit nyitottabbak a világra, és sokaknak nem lesz rossz ötlet képregényt, esetleg mangát adni ajándékba.
Szülőknek én se nagyon vennék. Ennek a korosztálynak szerintem (főleg itt Magyarországon is) kicsit még új ez a stílus, nem igazán értik a lényegét az egésznek...de talán azért, mert a legtöbb képregényben igencsak a valóságtól elütő, fantasy-vel teli dolgokról van szó. Itthon nálunk pedig a Gyűrűk Ura is a "hülyeség" kategóriájába esik szüleimnél, mert annyira nem tartalmaz a valóságra épülő elemeket, hogy borzalmasnak tartják. ^^" Ők ugye egy másik korszakban nőttek föl, ahol az ilyesfajta könyvek nem voltak nagyon elérhetők, és nem is volt idő foglalkozni ilyesmivel, mert a legtöbben éjt nappallá téve dolgoztak a földeken, egyéb munkahelyeken, ha meg nem, akkor a családdal/barátokkal voltak együtt...és ne felejtsük el, hogy telefon, tévé se volt nagyon, a számítógépről és netről ne is beszéljünk. De szerintem 10-20 év múlva nem lesznek már ilyen problémáink, mert a mai fiatalabb szülők kicsit nyitottabbak a világra, és sokaknak nem lesz rossz ötlet képregényt, esetleg mangát adni ajándékba.
A manga ajándékozás meredek ötlet lehet, de én is ajándékba kaptam az első mangámat Anélkül nem hiszem h tudnám, hogy egyáltalán adnak ki ilyeneket .
Mindenesetre szülőknek annyira nem ajánlom, inkább fiataloknak, de nekik is inkább valami oneshotot (Shirahime Syo pl), vagy valami olyan mangát ahol a kötetek között nincs kapcsolat (Grimm mesék),hogy ne "kelljen" gyűjteni ha nem tetszik, meg kezdetnek elég is az aztán ha tetszik akkor más is mehet :)
Mindenesetre szülőknek annyira nem ajánlom, inkább fiataloknak, de nekik is inkább valami oneshotot (Shirahime Syo pl), vagy valami olyan mangát ahol a kötetek között nincs kapcsolat (Grimm mesék),hogy ne "kelljen" gyűjteni ha nem tetszik, meg kezdetnek elég is az aztán ha tetszik akkor más is mehet :)
Hát ő szerintem kicsit kockázatos...
Szerintem is eléggé rizikós...
De ha mondjuk fiatal kb 10-14 éves unokatesó vagy ismerősnek lenne akkor talán elmegy. De idősebbeknek (pl szülők) ne nagyon próbálkozzon seki szerintem.
Szerk: Barabás Kriszti 2013-08-03 13:53:25
Még nem találtam ilyen topikot, ezért gondoltam nyitok egyet.^^ Az lenne a topik lényege, hogy milyen mangákat, animés cuccokat kaptatok, de leginkább adtatok másoknak, legfőképp ünnepekre.
Abból jött az ihlet, hogy mivel sohasem tudom, hogy a szüleimnek/rokonoknak mit adjak karácsonyra, szülinapra, stb.. ezért azt gondoltam, hogy majd mangát fogok nekik venni. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, mert azért valljuk be, legtöbbünk szülei nincsenek oda a mangákért/animékért, de szerintem egy próbát megér.^^
És itt meg lehetne vitatni, hogy ki milyen mangát szeretne adni a rokonainak, és aki már adott, az leírhatná, hogy hogyan fogadták, miképp reagáltak.:)
Nálunk már karácsonyig nem lesz sem szülinap, sem névnap, de karácsonyra szeretnék mangákat adni, hogy ők is megtudják, hogy ez nem hülyeség.c:
Abból jött az ihlet, hogy mivel sohasem tudom, hogy a szüleimnek/rokonoknak mit adjak karácsonyra, szülinapra, stb.. ezért azt gondoltam, hogy majd mangát fogok nekik venni. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, mert azért valljuk be, legtöbbünk szülei nincsenek oda a mangákért/animékért, de szerintem egy próbát megér.^^
És itt meg lehetne vitatni, hogy ki milyen mangát szeretne adni a rokonainak, és aki már adott, az leírhatná, hogy hogyan fogadták, miképp reagáltak.:)
Nálunk már karácsonyig nem lesz sem szülinap, sem névnap, de karácsonyra szeretnék mangákat adni, hogy ők is megtudják, hogy ez nem hülyeség.c:
Hát ő szerintem kicsit kockázatos...
Living Jaguar
beküldve: 2013-08-02 21:27:42
(#1) Még nem találtam ilyen topikot, ezért gondoltam nyitok egyet.^^ Az lenne a topik lényege, hogy milyen mangákat, animés cuccokat kaptatok, de leginkább adtatok másoknak, legfőképp ünnepekre.
Oldalak:
1