Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán kulturális események
beküldve: 2008-03-31 18:04:33
(#6) Hír a japanimania.hu-ról. A Kiyo-Kito csapatot egyszer láttam élőben, ajánom mindenkinek! Nagy élmény!
------------------------------ ----------------------------
Japán Nap
Ingyenes rendezvény a Millenárison!
A Magyar-Japán Baráti Társaság szervezésében a Millenáris Színpadán és a Teátrumban 2008. április 13.-án vasárnap 10:00-18:00 óra között, Japán napot tartanak. A rendezvény ingyenes, de a szervezők adományokat elfogadnak.
Tervezett progamok:
Szabadtéri Színpad
10:30-11:00 Kiyo-Kito Dobzenekar
11:00 Ünnepi köszöntő hangzik el Nabekura Shinichi úr, Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, a Főpolgármesteri Hivatal, valamint Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke részéről.
11:30 Teaceremónia - Palotás Gábor
12:30 Kendo bemutató
13:00-17:00 Harcművészeti bemutatók (Karate, Aikido, Judo, Ju Jitsu)
Teátrum Piros-Fekete Galéria I. emelet
Filmvetítés egész nap 10:00-18:00 óra között. A Japán Alapítvány 20 perces dokumentumfilmjei, az Anime Társaság filmjei a galéria hátulsó részében.
Kiállítás Japánról képekben - a Japán Alapítvány gyűjteményéből
A galéria elülső részében:
10:00-14:00 Origami
10:00-12:00 és 13:00-14:00 Sárkánykészítés
11:00-18:00 Csizmadia Klára keleti gyógyító selyemképei
14:00-18:00 Ikebana
15:00-18:00 Kalligráfia
15:00-18:00 Japán és Ainu mesék
Japán ételek, büfé.
Teátrum Hajó II. emelet
10:00-10:30 Kalligráfia - előadás
12:00-12:30 Sárkánykészítés - előadás
12:30-13:30 Anime előadás
14:00-15:00 Japán, Ainu mesék
15:00-16:00 Bonsai - előadás
16:00-17:00 Haiku
------------------------------ ----------------------------
Japán Nap
Ingyenes rendezvény a Millenárison!
A Magyar-Japán Baráti Társaság szervezésében a Millenáris Színpadán és a Teátrumban 2008. április 13.-án vasárnap 10:00-18:00 óra között, Japán napot tartanak. A rendezvény ingyenes, de a szervezők adományokat elfogadnak.
Tervezett progamok:
Szabadtéri Színpad
10:30-11:00 Kiyo-Kito Dobzenekar
11:00 Ünnepi köszöntő hangzik el Nabekura Shinichi úr, Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, a Főpolgármesteri Hivatal, valamint Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke részéről.
11:30 Teaceremónia - Palotás Gábor
12:30 Kendo bemutató
13:00-17:00 Harcművészeti bemutatók (Karate, Aikido, Judo, Ju Jitsu)
Teátrum Piros-Fekete Galéria I. emelet
Filmvetítés egész nap 10:00-18:00 óra között. A Japán Alapítvány 20 perces dokumentumfilmjei, az Anime Társaság filmjei a galéria hátulsó részében.
Kiállítás Japánról képekben - a Japán Alapítvány gyűjteményéből
A galéria elülső részében:
10:00-14:00 Origami
10:00-12:00 és 13:00-14:00 Sárkánykészítés
11:00-18:00 Csizmadia Klára keleti gyógyító selyemképei
14:00-18:00 Ikebana
15:00-18:00 Kalligráfia
15:00-18:00 Japán és Ainu mesék
Japán ételek, büfé.
Teátrum Hajó II. emelet
10:00-10:30 Kalligráfia - előadás
12:00-12:30 Sárkánykészítés - előadás
12:30-13:30 Anime előadás
14:00-15:00 Japán, Ainu mesék
15:00-16:00 Bonsai - előadás
16:00-17:00 Haiku
A legérdekesebb az volt, hogy egyes számok között, valamint a legelején a csaptból páran, kis papírral a kezükben, magyarul köszöntötték a közönséget, elmondták a csapatuk történetét, esetleg éppen azt, hogy mit is játszanak. Sajnos ennyire részletesen nem jegyeztem meg, de Hiroshima közismert történetét is megemlítették, valamint aranyos volt, amikor egyikük csak sokadszorra tudta kimondani a "jelentőségük" szót.
De ki tudta, és ez a lényeg
Amúgy azért ez szvsz árulkodik valamiről...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Találtam képeket is: http://galeria.nlcafe.hu/1/13076 /0/1
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2007-08-11 23:56:12
(#3) Tegnap voltam kint a Szigeten, és láttam a Bunkyo Daiko (Hiroshimai Bunkyo Középiskola dobos csapata) japán dobkoncertjét.
A Sziget oldalán ennyit találtam róluk: "A Bunkyo Daiko 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse és életben tartsa a japán dobolás nemzedékekről nemzedékekre öröklődő hagyományait Hiroshima városában. Az együttes teljes egészében középiskolás diáklányokból áll, ami elég ritkának számít Japánban."
Nekem amúgy nagyon tetszett, csináltam is egy csomó képet és felvettem pár számot. A legérdekesebb az volt, hogy egyes számok között, valamint a legelején a csaptból páran, kis papírral a kezükben, magyarul köszöntötték a közönséget, elmondták a csapatuk történetét, esetleg éppen azt, hogy mit is játszanak. Sajnos ennyire részletesen nem jegyeztem meg, de Hiroshima közismert történetét is megemlítették, valamint aranyos volt, amikor egyikük csak sokadszorra tudta kimondani a "jelentőségük" szót.
A Sziget oldalán ennyit találtam róluk: "A Bunkyo Daiko 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse és életben tartsa a japán dobolás nemzedékekről nemzedékekre öröklődő hagyományait Hiroshima városában. Az együttes teljes egészében középiskolás diáklányokból áll, ami elég ritkának számít Japánban."
Nekem amúgy nagyon tetszett, csináltam is egy csomó képet és felvettem pár számot. A legérdekesebb az volt, hogy egyes számok között, valamint a legelején a csaptból páran, kis papírral a kezükben, magyarul köszöntötték a közönséget, elmondták a csapatuk történetét, esetleg éppen azt, hogy mit is játszanak. Sajnos ennyire részletesen nem jegyeztem meg, de Hiroshima közismert történetét is megemlítették, valamint aranyos volt, amikor egyikük csak sokadszorra tudta kimondani a "jelentőségük" szót.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2007-03-09 23:37:21
(#2) "Japán fotóművészete a '70-es évektől napjainkig" című kiállítás-sorozat veszi kezdetét a Japán Alapítványnál 2007. márciusában.
„Ez a képkiállítás az 1970-es évektől napjainkig mutatja be jeles japán fotóművészek munkáit. Az alkotókat két téma foglalkoztatta. Az első 'A változó társadalom', mely az emberre helyezi a hangsúlyt, mint a társadalom tagja. A kiállítás második témája 'A változó tájkép', a városokat, külvárosokat és a természetet veszi alapul.
Amikor az úgynevezett japán modern korról beszélünk, sokaknak kiindulási pontként 1945, a második világháború befejeződése utáni időszak jut eszébe. Ezt az évszámot a modern-kori japán fényképészet kezdeteként is definiálhatjuk. A fotóművészek különböző szempontból örökítették meg a jelenkori Japánban élő embereket és az őket körülvevő környezetet. Akik nem ismerik Japán akkori társadalmát, amelyet ezek a fotók reprezentálnak, teljes mértékben hiteles képet fognak kapni mindenről a képeken keresztül.”
A kiállítás megtekinthető:
1. rész: március 8- március 23.
2. rész: március 26- április 6.
3. rész: április 10- április 19.
A kiállítás helyszíne: Japán Alapítvány Könyvtára
1062 Budapest, Aradi u. 8-10.
Forrás: [Link]
„Ez a képkiállítás az 1970-es évektől napjainkig mutatja be jeles japán fotóművészek munkáit. Az alkotókat két téma foglalkoztatta. Az első 'A változó társadalom', mely az emberre helyezi a hangsúlyt, mint a társadalom tagja. A kiállítás második témája 'A változó tájkép', a városokat, külvárosokat és a természetet veszi alapul.
Amikor az úgynevezett japán modern korról beszélünk, sokaknak kiindulási pontként 1945, a második világháború befejeződése utáni időszak jut eszébe. Ezt az évszámot a modern-kori japán fényképészet kezdeteként is definiálhatjuk. A fotóművészek különböző szempontból örökítették meg a jelenkori Japánban élő embereket és az őket körülvevő környezetet. Akik nem ismerik Japán akkori társadalmát, amelyet ezek a fotók reprezentálnak, teljes mértékben hiteles képet fognak kapni mindenről a képeken keresztül.”
A kiállítás megtekinthető:
1. rész: március 8- március 23.
2. rész: március 26- április 6.
3. rész: április 10- április 19.
A kiállítás helyszíne: Japán Alapítvány Könyvtára
1062 Budapest, Aradi u. 8-10.
Forrás: [Link]
beküldve: 2007-03-04 21:18:58
(#1) Amit hallasz, és érdekes. Előre szólni, utólag véleményezni.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...