• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> A mangáról: stílus >>
Narratív szerkezet (avagy történet a mangákban)
Kapcsolódó tartalom: Narratív szerkezet (avagy történet a mangákban)
Oldalak: 1 2 <<
beküldve: 2007-03-13 20:30:05
(#7) Válasz Micchan (#6) üzenetére
Midori
Midori
[ Új arc ]
Igaz, de mégis nehéz Supermant eladni egyszer könnyed tinitörténetnek, utána meg vérkomoly drámának. Néha sikerül persze, de attól ha valaki 30 évesen Supermant olvas, már furcsán néznek rá Amerikában.

Evelin, jók a rajzaid hajrá!

nekem is tecccenek a rajzok, Evelin
de azért supermannal is próbálkoznak, eladják filmnek, még mi is megvesszük, meg is nézik jó sokan...

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2007-03-13 17:31:34
(#6) Válasz Midori (#3) üzenetére
Micchan
Micchan
[ Fordító ]
Igaz, de mégis nehéz Supermant eladni egyszer könnyed tinitörténetnek, utána meg vérkomoly drámának. Néha sikerül persze, de attól ha valaki 30 évesen Supermant olvas, már furcsán néznek rá Amerikában.
Japánban viszont a sztori véget ér, aztán bele lehet kezdeni egy komolyabba, és az új sorozat nem kell alkalmazkodjon az eddigi "legendáriumhoz", nem cipeli magával a korábbi ballasztot. Takehiko Inúe rajzolt Slam Dunk-ot tizenéveseknek, és most rajzol Vagabond-ot 20+ éveseknek. És Muszasiról senki nem gondolja, hogy gyerekes lenne

Evelin, jók a rajzaid hajrá!

Szerk: Micchan 2007-03-13 17:32:01
beküldve: 2007-03-13 17:21:59
(#5)
drwest
drwest
[ Gyalog ]
És aztán van akinek a jellemfejlődése nagyon-nagyon lassú...Eltart 2-300 részig is...:)

beküldve: 2007-03-12 18:11:48
(#4)
Midori
Midori
[ Új arc ]
de azért a manga számomra is szerethetőbb...

beküldve: 2007-03-12 18:01:38
(#3)
Midori
Midori
[ Új arc ]
persze, a mangákat (eu.i kifejezéssel) lehet fejlődésregényként olvasni, de azért az amerikai típusú képregényekben is változik a jellem, főleg, ha a rajzoló/író változik, vagy különböző kiadóknál jelennek meg a már "befutott" sztori újabb folytatásai, és a narráció is változhat, lehet ironikusabb, humorosabb, stb.

beküldve: 2007-03-11 12:21:40
(#2)
Evelin
Evelin
[ Új arc ]
Hát ha nem is nagyon a manga történethez kapcsolódik,de én már 8 éve rajzolok manga stílusban,ha érdekel valakit: www.deviantart.com ezen belül Eberinu-sama

Goddes of Flash
beküldve: 2007-03-11 08:53:49
(#1)
Parthenias
Parthenias
[ Gyalog ]
Sziasztok!
Ilyen szempontból még nem gondolkoztam el a mangák sikerének mibenlétén, de van benne valami.
Engem személy szerint annakidején a történetek fogtak meg a mangákban: az ötletes, izgalmas elbeszélés. Valamint az, hogy egy történetből meg lehet ismerni a japán kultúra adott szféráját (mégpedig elég valósághűen, hisz ki festhetné le jobban a japán valóságot/történelmet, mint egy ott élő mangaka?). Pl. egy japán iskolát, vagy az Elfen Lied-ból (a dicloniusok mibenlétén túl) egy japán ház felépítését, meg a mindennapi élet apró örömeit: mit esznek? Hogyan szórakoznak? Ez a legszuperebb az egészben.
Az is nagyon szimpatikus vonása a műfajnak, mint azt említetted, hogy van eleje és vége. Az amerikai képregényeket azért (sem) részesítem előnyben, mert olyanok, mintha függenének az időben: Ha az ember megnéz egy 20évvel ezelőtti Batmant vagy akármit, ugyanazt látja, mint ma. Ugyanaz a jellem, történet... nem tudom, hogy a rajongóik hogy bírják ezt a monotonitást.
Az is a manga mellett szól, hogy lehet egyszerre kapni az összes kötetet. Ha valaki el akarja kezdeni olvasni, nem kell vadászni az első számra, ami 40 éve jelent meg és a gyűjtők is vérben forgó szemmel kapnak utána.
Egyvalamivel nem vagyok csak kibékülve: az olyan eposzi hosszúságú mangákkal, amik 40 vagy annál több kötetből állnak. Szinte generátorral lehetne már írni őket tovább, és csak azért rajzolják őket, mert az elején siker volt, és a rajongók veszik. Laposak az ilyenek szerintem, és megette a fene az egészet, ha a elveszik a műből a lényegi lendület.

"Félünk tisztán látni, és félünk, hogy tisztán látnak minket."
Oldalak: 1 2 <<