Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Ghost in the shell filmek és a sorozat
beküldve: 2009-01-22 09:14:19
(#26) A 2-ik évadot énis nagyon várom, már az elsö évad is g....i jó volt
"Egy hitokiri mindig hitokiri marad amig csak él"
beküldve: 2009-01-21 19:50:16
(#25) Az MTV műsora szerint, holnap 21:30-kor kezdik el adni a
a Stand Alone Complex 2. évadját.
A teletexen mostanában helytelenül van kiírva az adás de remélem a saját oldalukon feltüntetet tv műsor megbízható.
A második évadot még nem láttam, kiváncsian várom.
a Stand Alone Complex 2. évadját.
A teletexen mostanában helytelenül van kiírva az adás de remélem a saját oldalukon feltüntetet tv műsor megbízható.
A második évadot még nem láttam, kiváncsian várom.
Kedvenc animém az Ezüst Nyíl!
beküldve: 2008-12-06 14:17:44
(#24) Ghost in the Shell, fapados 990-os verzió kicsit tisztábban mint Aizen urománya;
[Link]
Ugyan az, mint az eddig, magyar nyelven kiadott két másik verzió, azzal a különbséggel, hogy se digipack, se második bonusz lemez.
Tudtommal az előző, fluffosabb verziókat nem lehet már jelenleg beszerezni. (Ha valaki esetleg mégis látna, szólhatna (;
[Link]
Ugyan az, mint az eddig, magyar nyelven kiadott két másik verzió, azzal a különbséggel, hogy se digipack, se második bonusz lemez.
Tudtommal az előző, fluffosabb verziókat nem lehet már jelenleg beszerezni. (Ha valaki esetleg mégis látna, szólhatna (;
Ankh-Morpork had dallied with many forms of government and had ended up with that form of democracy known as One Man, One Vote. The Patrician was the Man; he had the Vote.
Szerk: Parasikoly 2008-12-06 14:18:36
Szvsz arról lehet szó, de az nemhiszem, hogy vágott, még a 990.- os fapados sem.
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
no pussy, just the dicks
Szerk: Moderátor 2010-10-05 13:11:22
Ghost in the Shell DvD
Bár asziszem vágott meg kicsit rossz a minőség, de
lehet kapni GitS-es (Ghost in the Shell) dvd-t. Az első mozifilm-
ről van itt szó. (Ami már nekünk megvan)
Ha jól tudom: Hang: Japán, Magyar (Esetleg Angol bár kétlem)
Felirat:Nem tudom hogy van-e de gondolom ha
Japán hang van akkor csak van felirat. (A tesómén van.)
Ne szivass... mi az hogy vágott meg egyebek?? A duplalemezes Odeonos kiadásról beszélünk, mert ha igen akkor nem feltételeznék ilyesmit hat ropiért... Kissé gyanús ez nekem...
beküldve: 2008-12-06 10:33:40
(#21) Most vettem pár hete a filmet,de még nem volt időm megnézni.
Olyan nincs, hogy olyan nincs!
beküldve: 2008-11-27 18:25:49
(#20) Ghost in the Shell DvD
Hát szóval ennyi egyébként a sorozat teszett és a film is
bár kicsit unalmas. (Természetesen ez az ÉN VÉLEMÉNYEM)
De azért jó.
Hát szóval ennyi egyébként a sorozat teszett és a film is
bár kicsit unalmas. (Természetesen ez az ÉN VÉLEMÉNYEM)
De azért jó.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2008-11-27 18:26:25
A filó bizony nagyon egyben van, mert az első rész "mit jelent embernek és élőnek lenni" fő kérdése - ha ezt a vonalat boncolta volna tovább - kissé elcsépelt lett volna. E helyett jól fejre borította az egész első film perspektíváját és inkább abban kutakszik, hogy mit jelent egy érző programnak lenni és hogy hogy már az ember is azt keresi miként lehet mindent érzékelő és felfogni képes kiberlétű. Ez a csavar nekem nagyon bejött. A VR víziókban megvilágított valóság-változatok, pedig csodásan szemléltették, hogy a valóságot, mint fogalmat alapjaiban át kell gondolnunk.
Az sem véletlen, hogy a kiborgokat nem robotoknak, hanem "doll"-nak hívják. A bábú kifejezés remekül társul a testbe zárt szellem képzetével, képzeljünk csak el egy gyereket, aki a babáját "lélekkel" tölti meg, vagyis a gyerek elméje kvázi megtölti a babát. Ennek az ártatlanságnak (innocence!) ott van vége, mikor az önálló programot bábúba zárva akarják az emberi korlátolt valóságtudatból adódóan "lélekkel" (ghost) felruházni. stbstbstb. Még millió vetülete van ennek a gondolatcsírának, az én egyik kedvencem Batou emberi mivoltának ábrázlása a kutyás jeleneteken keresztül (szintén a kutya, mint ártatlan teremtés)
Nekem angolul van meg, és bár nincs bajom a nyelvvel, azért bizony próbára tette a szövegértésemet a téma... a felirat, pedig elég hiányos, ha japánul nézem. Még párszor meg kell néznem ahhoz, hogy teljesen összeálljon a kép, nem vagyok Motoko, hogy mindent átlássak egy milisec. alatt!
Az sem véletlen, hogy a kiborgokat nem robotoknak, hanem "doll"-nak hívják. A bábú kifejezés remekül társul a testbe zárt szellem képzetével, képzeljünk csak el egy gyereket, aki a babáját "lélekkel" tölti meg, vagyis a gyerek elméje kvázi megtölti a babát. Ennek az ártatlanságnak (innocence!) ott van vége, mikor az önálló programot bábúba zárva akarják az emberi korlátolt valóságtudatból adódóan "lélekkel" (ghost) felruházni. stbstbstb. Még millió vetülete van ennek a gondolatcsírának, az én egyik kedvencem Batou emberi mivoltának ábrázlása a kutyás jeleneteken keresztül (szintén a kutya, mint ártatlan teremtés)
Nekem angolul van meg, és bár nincs bajom a nyelvvel, azért bizony próbára tette a szövegértésemet a téma... a felirat, pedig elég hiányos, ha japánul nézem. Még párszor meg kell néznem ahhoz, hogy teljesen összeálljon a kép, nem vagyok Motoko, hogy mindent átlássak egy milisec. alatt!
A Cyborg Manifesto nem '85-ös?
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
A filozófia nekem passzol, a goth-noir hangulat tökéletes, nekem a Gits: Innocence a cyberpunk éllovasa.
Isten ez a film, és ami külön üt, hogy nagyon felkészült a filó vonalon is. Több utalásból látni, hogy komolyan utánaolvasott a cutting-edge kibertémájú társadalomelméletnek.
Pl. a szétlőtt babákat vizsgáló cigis nő (aki Haraway néven mutatkozik be, és lenyom egy hatalmas eszmefuttatást a gép-ember-határok elmosódásáról - a nevét persze sikerült elcseszni az angol változatban, és Halaway-re fordítani) nem más, mint Donna Haraway kameója (még arcra is), aki a Cyborg Manifesto c. elképesztő írást produkálta '78-ban, és minden nappal egyre aktuálisabb.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Figyeltem, hogy lesz-e benne vágás de én nem láttam.
Eleve már jó időpontra tették és 16-os korhatárt is jelezték.
Nincs értelme a vágásnak.
Bár kivácsi leszek, hogy a 10. résznél lesz e vágás, de nem hinném.
Köszi! Akkor eddig nekem semmi panaszom a magyar változattal kapcsolatban.
http://coldfusion.simpleboard.net/ - Manga, anime, képregények, filmek...
beküldve: 2008-10-02 09:23:31
(#16) Amikor első alkalommal megnéztem a GitS Innocence-t én sem lelkesedtem, de megnéztem újra, hogy a homályos foltokat kitöltsem magamnak és rájöttem, hogy sokkal mélyebb az egész film, mint elsőre tűnik és úgymond "komolyabb", mint az első rész. Említettétek, hogy túllihegnek benne egy két témát, de szerintem tökéletes a sztori tovább fejlesztése és mélyebb dimenziókba süppesztése. Ezzel együtt az egész filmnek "noir"-abb hangulata van, ami nekem nagyon begyere. Motoko személye nagyon hiányzik a filmből, a többi karakter igyekszik felszedegeti a szálakat és Batou megkeseredett figurája passzol a filmhez, valahogy nem tudja betölteni a domináns főszereplő hiánya keltett űrt, mégis ennek a megfoghatatlan hiányérzetnek helye van (a hiánynak helye van..hmm ). A film tempója adott időt emészteni a filozófiai bombákat, amitől sokaknak lassú az első rész akciódúsabb jelenetei után, és fárasztónak is tűnhet, hogy a figyelmet megerőltető filós törések kicsit darabolják a sztorit de én kifejezetten szerettem.
A vizuális megoldásoktól az agyamat eldobtam, szerintem azt senki sem vitatja, hogy eszement az animáció.
Boncolgathatnám a metafizikai és erkölcsi vetületeit is, de nem akarok agyra menni, vagy altatni.
A filozófia nekem passzol, a goth-noir hangulat tökéletes, nekem a Gits: Innocence a cyberpunk éllovasa.
A vizuális megoldásoktól az agyamat eldobtam, szerintem azt senki sem vitatja, hogy eszement az animáció.
Boncolgathatnám a metafizikai és erkölcsi vetületeit is, de nem akarok agyra menni, vagy altatni.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Szerk: Lanwell 2008-10-02 09:24:30
Azt viszont meg tudná mondani valaki, hogy vágottan vagy vágatlanul adták-e?
Figyeltem, hogy lesz-e benne vágás de én nem láttam.
beküldve: 2008-10-01 22:54:09
(#14) Én nagy rajongója vagyok az első egész estés filmnek, és nagyon örültem a Stand Alone Complex magyar bemutatójának. Szerintem a szinkronja rendben van. Azt viszont meg tudná mondani valaki, hogy vágottan vagy vágatlanul adták-e?
http://coldfusion.simpleboard.net/ - Manga, anime, képregények, filmek...
beküldve: 2008-10-01 22:14:59
(#13) komojan én vok az 1etlen akinek nem teccik?
mongyuk nekem az Elfen Lied se jött be, pedig az is húdeüberkúl
mongyuk nekem az Elfen Lied se jött be, pedig az is húdeüberkúl
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2008-10-01 22:04:45
(#12) Na megnéztem a Stand Alone Complex első két részét az MTV-n.
Magát az animét már láttam japánúl de jó lesz újranézni.
A szinkronal kapcsolatban vegyes a véleményem, összeségiben nem volt rossz "szerintem" de egyes szereplőknek furcsa volt a hangja de majd megpróbálom megszokni. Mikor meghallotam a Tachikomák hangját nem tudtam, hogy síjak vagy nevessek.
Bevallom reménykedtem benne, hogy azok a szinkron szinészek kölcsönzik a hangjukat a szereplőknek akik az Odeon által kiadott GitS tevékenykedtek.
Összeségiben szerintem egész jó lett a szinkron és magát az animét is érdemes megnézni.
Magát az animét már láttam japánúl de jó lesz újranézni.
A szinkronal kapcsolatban vegyes a véleményem, összeségiben nem volt rossz "szerintem" de egyes szereplőknek furcsa volt a hangja de majd megpróbálom megszokni. Mikor meghallotam a Tachikomák hangját nem tudtam, hogy síjak vagy nevessek.
Bevallom reménykedtem benne, hogy azok a szinkron szinészek kölcsönzik a hangjukat a szereplőknek akik az Odeon által kiadott GitS tevékenykedtek.
Összeségiben szerintem egész jó lett a szinkron és magát az animét is érdemes megnézni.
Szerk: Bendzsi 2008-10-01 22:06:20