Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Még mindig nem értem, hogy miért mondtad, hogy összeadásnak kéne lennie.
Szerintem nem attól függ, akárhogyan vizsgáljuk ugyanannak kell kijönnie.
Szerintem is szórakoztató.
Ez nem helytálló, mert a te példádban az "és" nem tölt be matematikai, csak nyelvtani szerepet.
Pont ahogy az erdeti példában is. Bár a levezetésed szintén elgondolkodtató. Minden attól függ, honnan közelítjük meg a problémát.
Szerintem nem beteges, ez szórakoztató.
BTW még mindig nem értek veled egyet
Miért nem? Felmegyek msnre, erre kíváncsi vagyok.
Szerintem hagyjuk, mert ez a téma már beteges... (BTW még mindig nem értek veled egyet)
Jó, akkor szájbarágósabban :P:
Neked van 3, és nekem van 5 almám. Az hány alma? Na látod, hogy nem mindegy, hogy 15 vagy 8...
Ez nem helytálló, mert a te példádban az "és" nem tölt be matematikai, csak nyelvtani szerepet.
Nah, kiagyaltam egy olyan érvelést, ami remélem mindenkit meggyőz abban, hogy biztos nem összeadni kéne (merthogy ez volt eredetileg a vita tárgya). Íme:
Közelítsük meg a problémát picit más szemszögből, nem az "és" szerepkörének boncolgatásával.
Az idő és a pénz is mennyiség. A mennyiségek nem állhatnak csak úgy, mértékegység nélkül. Na mármost, ugye senki nem állítja, hogy az időnek és a pénznek lehetséges ugyanaz a mértékegysége?
Mert két mennyiséget csak akkor lehet összeadni, ha a mértékegységük azonos. Tehát az összeadás itt ki van csukva.
Innen meg már mindenki rá tud jönni magától, hogy szorozni miért lehet.
Igen, HF írás közben is tudok ilyeneken agyalni.
Jó, akkor szájbarágósabban :P:
Neked van 3, és nekem van 5 almám. Az hány alma? Na látod, hogy nem mindegy, hogy 15 vagy 8...
Exiled, nem teljesen. Mert a te példád szerint 40 x 1000 és az még osztva 1-gyel. Na mármost természetesen ebben a példában az osztó nem számít (mivel 1, szóval nem sokat változtat a dolgon), de ha más lenne a példa, akkor igen. Ergo csak kivételes esetekben van igazad + ez sehogy nem jön ahhoz, amiről beszélünk. :P
ok,akkor értelmesebben fogalmazom meg. keresel mittom én 1 óra alatt 10000 ft-t.akkor szorozni kell,mert egy óra alatt keresel 10000-et,de azt akarod tudni,hogy pl 40 óra alatt mennyit keresel.ezért kell oda az a szorzásocska
LOL, ezt az érvelést.
Dzirun: ott sem szorzás az és, meg összeadás a vagy, csak gyakorlatilag ugyanazt csinálják.
Hülyeség. Csak nézzetek meg egy matek TK-et: szöveges feladatoknál igenis ''és''-t használnak, ha összeadásra utalnak. De nehogy már erre menjen el a topic...
Ezt nem értem...
Az "és" az egy logikai művelet, semmi köze nincs az összeadás algebrai műveletéhez.