Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Szerzői kiadványok
beküldve: 2010-07-12 13:10:04
(#24) Ha már a Snow Petals a téma, akkor én is megírom a véleményemet.
Lerágott csontokkal nem foglalkozom, de sajnos nekem is erősen SM feelinget adott az olvasás (pedig a mangáját sosem olvastam) de megpróbáltam ettől elvonatkoztatni, hiszen láttam már a promó képeket devin így tudtam milyen szereplőgárdára számítsak.
Viszont ami nagyon ütött, az 7-8. oldal karakterei. Nálam ez a pont volt az, amikor elszakadt a cérna, és rájöttem, hogy a karakterdesign terén semmi eredeteség nincs a műben... Bocs Rudi, én is szeretem a Gilmore Girlst, de nem veszek ki belőle karaktereket egy az egybe... (Gondolok itt Babette-re és Ms. Pattyre, illetve az anya karakter is meglepően Lorelei-ra emlékeztet...) nekem ez csalódás volt... sry
Lerágott csontokkal nem foglalkozom, de sajnos nekem is erősen SM feelinget adott az olvasás (pedig a mangáját sosem olvastam) de megpróbáltam ettől elvonatkoztatni, hiszen láttam már a promó képeket devin így tudtam milyen szereplőgárdára számítsak.
Viszont ami nagyon ütött, az 7-8. oldal karakterei. Nálam ez a pont volt az, amikor elszakadt a cérna, és rájöttem, hogy a karakterdesign terén semmi eredeteség nincs a műben... Bocs Rudi, én is szeretem a Gilmore Girlst, de nem veszek ki belőle karaktereket egy az egybe... (Gondolok itt Babette-re és Ms. Pattyre, illetve az anya karakter is meglepően Lorelei-ra emlékeztet...) nekem ez csalódás volt... sry
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Belenéztem/hallottam róla. Nekem sme tűnt különösebben jónak, a mozgásdinamika egy picit wrong, pedig egy ilyen tehetséges animátortól elvártam volna, hogy szépen ábrázolja a mozgásokat. Eredetiség szempontjából szerintem egyest érdemel, főleg a főgonosz, aki kiköpött Ursula a Kis Hableányból. Bocsi Rudi, nekem ez nagyon nem jött be.
Szerintem az ő műfaja inkább az animáció, maradjon is annál.
Na ezt a topikot is csak most vettem észre - és hácc mingyá megsértődök! Najó nem! Sőt, tök jó végre vmi normális kritikus véleményt kapni! Jó tudom ez furán hangzik...
Szóval magam védelmében annyit, hogy nem volt túl sok időm megrajzolni egyes oldalakat, mert napokkal a leadás előtt közölték, h nem 18, hanem 33 oldal kell, szal így be kellett toldogatnom oldalak közé oldalakat, ami nem volt túl kellemes - ráadásul még soha nem csináltam képregényt ezen kívül, szal kicsit fura volt... de egyre jobban szeretem, meg fedezem fel a dolgokat... :)
A Sailor Moon-nal kapcsolatban - nem, nem nem és neeeem!!!! Ez idegesít a legjobban, mert a sztorinak semmi köze nincs a Sailor moonhoz! Kasumi karaktere lett ihletve egyedül csak Usagiból - de az is csak külsőre - nem tehetek róla - mindigis így képzeltem el, nem akarom máshogy rajzolni! Az nem ugyanolyan érzés, szal nem fogom! Haruno-nak semmi köze Merkúrhoz - sokkal inkább Himemiyához hasonlítanám az Utenából... Tamakát meg az egyik modell ismerősömből mintáztam - mind külsőre és belsőre - nem papnő, semmi ilyesmi!
Ezenkívül nem lesznek benne átváltozások, sem semmi hasonló - semmi köze a sailor moonhoz - megjegyezném, h nem is olvastam annak a mangáját - nekem egyedül Clampos mangáim vannak, azok is csak kettő - CC Sakura és Tsubasa Chronicle.
De a boszi alapvetően tényleg Ursulából lett ihletve - de azért rajta is változtattam - ráadásul próbálj meg TE kövér gonosz nőt rajzolni, aki nem hasonlít Ursulára! LOL!
...az ő műfaja inkább az animáció, maradjon is annál.
Én nem veszem a terméket, így nem olvastam a cuccot, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy igenis jobb, ha nem marad az "ő műfajánál" (erre mondhatnánk, hogy az sem az övé, mivel az animációinál is láttunk már jobbat), hanem kipróbálja magát több mindenben, és ez mindenkire igaz. Ezen a szinten még nem lehet tudni, kiből mi lesz később. Majd ha tíz év múlva ugyanezt a színvonalat produkálja, joggal lehet mondani, hogy nincs köze a képregényhez. Egyenlőre viszont (az animációkat láttam, abból indulok ki), csak annyi derült ki, hogy még több gyakorlásra van szüksége a kollégának.
Belenéztem/hallottam róla. Nekem sme tűnt különösebben jónak, a mozgásdinamika egy picit wrong, pedig egy ilyen tehetséges animátortól elvártam volna, hogy szépen ábrázolja a mozgásokat. Eredetiség szempontjából szerintem egyest érdemel, főleg a főgonosz, aki kiköpött Ursula a Kis Hableányból. Bocsi Rudi, nekem ez nagyon nem jött be.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
A mostani AS-ban megjelent Pap Rudolf mangája, a Snow Petals. Olvasta azt rajtam kívül valaki?
Én igen, de nem érzem különösebben jónak. Az egész egy Sailor Moon doujinshi.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2010-06-15 09:49:46
(#19) A mostani AS-ban megjelent Pap Rudolf mangája, a Snow Petals. Olvasta azt rajtam kívül valaki?
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
beküldve: 2010-02-10 17:34:52
(#18) Azért én komolyan reménykedek abban, hogy elmúlik a korszak, mikor boldog boldogtalan mangákat gyárt.
Hrisztov Mirjana egy öntelt... szóval önjelölt művész zéró tehetséggel de rohadtul nagy egóval.
Ki nem állhatom mikor valaki azt hiszi magáról, hogy isten csak azért mert kiadott egy amúgy gáz és trehányul megszerkesztett mangát.
Az összművésznéppel meg alapból már ott problémám van, hogy még az atyaúristennek is japán neve van 0_0 Mintha a névkönyvben csak japán nevek lennének!
Hrisztov Mirjana egy öntelt... szóval önjelölt művész zéró tehetséggel de rohadtul nagy egóval.
Ki nem állhatom mikor valaki azt hiszi magáról, hogy isten csak azért mert kiadott egy amúgy gáz és trehányul megszerkesztett mangát.
Az összművésznéppel meg alapból már ott problémám van, hogy még az atyaúristennek is japán neve van 0_0 Mintha a névkönyvben csak japán nevek lennének!
Ike Ike Don Don!
Szerk: Rumoris 2010-02-10 17:35:23
beküldve: 2009-12-18 11:16:52
(#17) Én eddig csak a Kiscsillagot és a Dharma 2-t olvastam. A Kiscsillag nagyon tetszett, a Dharmából meg 2 történet volt, ami egyáltalán nem, a többi bejött.
Az Ösztön kiadását én is támogatnám, szerintem is minőségi.
Az Ösztön kiadását én is támogatnám, szerintem is minőségi.
beküldve: 2009-12-18 10:41:34
(#16) Nos, hát.. belekezdek. Mivel jómagam is rajzolok, azonnal be kellett szereznem az első Dharmát. Aztán a másodikat, a KVZ-t, majd annak a másodikját. És nem hagyhattam ki a Kiscsillagot sem. Mind nagyon tetszik. Na jű, talán a Keretbe Zárt Világból Kei stílusa nem annyira. Görény vagyok, mert el sem olvastam, de egyszer majd biztosan megteszem.
És van még egy. Amikor az első KVZ-t, hú, asszem aláírattam, ott árult Chiriko-sama. Én meg, tapasztalatlan vásárló, saját manga? Háát persze. Aztán később belenéztem. Hátöö... Mindegyik szereplő végig ugyanabba az irányba néz. A karakterek nehezen ismerhetőek fel, perspektíva rossz. A sztorival még nincs is bajom, régen szerettem az efféléket. Szal ennyi.
ui az alkotóknak: Rajzoljatok, ha már én lusta vagyok hozzá!
És van még egy. Amikor az első KVZ-t, hú, asszem aláírattam, ott árult Chiriko-sama. Én meg, tapasztalatlan vásárló, saját manga? Háát persze. Aztán később belenéztem. Hátöö... Mindegyik szereplő végig ugyanabba az irányba néz. A karakterek nehezen ismerhetőek fel, perspektíva rossz. A sztorival még nincs is bajom, régen szerettem az efféléket. Szal ennyi.
ui az alkotóknak: Rajzoljatok, ha már én lusta vagyok hozzá!
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
beküldve: 2009-03-06 15:55:19
(#15) Üdv Mindenkinek!
Tudom hogy ide már senki nem jár de ugy gondoltam hogy azért még meg köszönöm nektek a Komenteket amiket irtatok nekem nagyon hálás vagyok. A komentek alapján igyekszem változtattni a rajzolásomon mert amit irtatok hogy a Történet lapos és a rajzolása se jo aval egyet értek. Szóval még egyszer nagyon köszönöm a komenteket és amiket iratok hogy változtattnom kel rajta a helyes irás meg ijenek meg fogadom és át nézetem.
Sok szeretettel Chiriko-sama (Mirjana)
Tudom hogy ide már senki nem jár de ugy gondoltam hogy azért még meg köszönöm nektek a Komenteket amiket irtatok nekem nagyon hálás vagyok. A komentek alapján igyekszem változtattni a rajzolásomon mert amit irtatok hogy a Történet lapos és a rajzolása se jo aval egyet értek. Szóval még egyszer nagyon köszönöm a komenteket és amiket iratok hogy változtattnom kel rajta a helyes irás meg ijenek meg fogadom és át nézetem.
Sok szeretettel Chiriko-sama (Mirjana)
89-ben született, tehát sacc/kb 96-ban kezdett iskolába járni, az meg bő 6-7 évvel a rendszerváltás után van. Szó se róla, nem a helyesírását védem, de a 90 után sorra jelentek meg a nemzetiségi iskolák, különösen a nagyobb városokban, szóval nem teljesen reális amit írtál. Legalábbis a commentednek ezen része nem...
Tudom, hogy szemétségnek hangozhat, amit most fogok mondani, de szerintem egyikünk sem jótékonysági szervezet, hogy Hrisztov Mirjana nyelvi problémáira tekintettel lévén jónak találjuk és esetleg meg is vegyük a művét, noha valójában nem tetszik.
Egyébként nem értem minek írod ezt az iskolai dolgot mentegetőzésként, hiszen most olvastam az "életrajzát" az oldalán és ott azt írja, hogy több általános iskolába is járt, és mindet Magyarországon végezte, ahol született. Nem hiszem, hogy 19 év alatt megragadt azon a szinten, ahol 1-2 éve magyarul tanulók állnak. De ha mégis így van, akkor tudva ezt igazán átnézethetné az oldalát egy barátjával, hogy kijavítsa a hibáit. Én nem kifejezetten a helyesírási hibákon döbbentem le, hanem azon, hogy általános iskola alsóban fogalmaznak így az emberek.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2008-09-26 18:34:26
(#13) Hát szerintem én sem fogom megvenni sem ezt az Angel Lightot sem a Vahant. Nekem valahogy nem jönnek be. Mondjuk én ha már szerzői kiadványról van szó az AnemStars saját mangáját az Ösztönt venném meg. Mert az tényleg minőségi. Szerintem. De ugye az még nem jelent meg.
...) pl. az Angel Light lehet, hogy jó lenne ha a történetre és a rajzra (főleg a borító, mert azért láttam már fantáziadúsabbat is) kicsit több odafigyelést fordítanának (...
Csak történetre és rajzra? Meg helyesírás... és másból nem is áll.
Ergo, talán az egészen lehetne rendesen dolgozni...
Én inkább azt ami nem tökéletes nem rakom le az asztalra... A sztorija viszont máris érdekesebbnek tűnik, de sajnos ez nekem még egy kicsit kevés ahhoz, hogy a keservesen megkeresett fizetésemet erre költsem.
Nem kell, hogy tökéletes legyen, de azért a szerző maga is ránézhetne a képekre, vagy elolvashatná a saját történetét.
Most mik ezek az arcok, anatómia, ,,színezés"? Angyalfény, iskoláslányok? Sejtem a sztorit
Véleményem szerint mangát csinálni úgy kell, mint minden mást megtanulni, tanul, próbálkozik, ránéz, összehasonlít, tanul tanul tanul, próbálkozik, javít, aztán amikor ránéz az ember és ,,Na, ez valakinek tetszhet rajtam kívül is", na AKKOR kellene próbálkozni vele a közönségnek.
(Tudom, rám lehetne olvasni, hogy akkor én is mutassam meg mit tudok, de megjegyzem ez egy fórum, ahol az emberek leírják a véleményüket. Plusz ha mindenki nekiállna mangát rajzolni csak azért, hogy véleményt mondhasson akkor ki lenne az a bizonyos vásárló? )
Ezekre az óvodás ,,rajzolj jobbat" szövegekre nem is kell reagálni.
Ha ő mangát akar rajzolni, akkor ő a ,,mangaka"
Te meg megnézed, mit alkotott, akkor te játszod a ,,vásárlót"
Ha meg a mangakának nem tetszik, hogy te objektíven, külső szemszögből (nem pedig az ő alkotói rózsaszín köde alatt) és mint műértő, értékeled az alkotást, akkor a szerző van lesajnálva.
Nem kell megmutatnod, mit tudsz. Értsél ahhoz, amit kritizálsz, azután a rajzoljjobbattebuta szövegeket figyelmen kívül kell hagyni. Túl sok ilyet ismerek...
Nos igen, ebből kiderülhetett, hogy nem rajongok ezekért a kiadványokért. Véleményem szerint az ilyen kaliberű szerzeményeknek az interneten a helyük. Tudom, nem kényszerít senki rá, hogy eztmegezt a könyvet megvegyem, de attólmég ez eléggé vétéef...
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
ha valaki
Mo.-n születik a 80as években,ott nem hinném h lett volna szerb iskola,
Mo.-n születik a 80as években,ott nem hinném h lett volna szerb iskola,
89-ben született, tehát sacc/kb 96-ban kezdett iskolába járni, az meg bő 6-7 évvel a rendszerváltás után van. Szó se róla, nem a helyesírását védem, de a 90 után sorra jelentek meg a nemzetiségi iskolák, különösen a nagyobb városokban, szóval nem teljesen reális amit írtál. Legalábbis a commentednek ezen része nem...
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2008-09-26 10:04:09
(#10) megnéztem én is az oldalt,hát elöször is elolvastam amit csak úgy üdvözletként irt,és ledöbbentem, azt hittem hogy nem magyar származású és ezért ír úgy ahogy!
aztán elolvastam hogy Mo.-n született,nah hát nem tudok erre semmit sem mondani csak hogy szégyen hogy nem tud se fogalmazni se helyesen írni
most olvastam vissza pár commentet,kaptunk egy kis magyarázatot h miért ír,fogalmaz igy,de akkor ha valaki
Mo.-n születik a 80as években,ott nem hinném h lett volna szerb iskola,szóval vagy kifogás vagy nem tom.a 19 éve alatt simán megtanulhatott volna rendesen magyarul irni,fogalmazni.
szenyó vagyok,de ez van sry,csak ez egy erős kritika semmi több)
aztán elolvastam hogy Mo.-n született,nah hát nem tudok erre semmit sem mondani csak hogy szégyen hogy nem tud se fogalmazni se helyesen írni
most olvastam vissza pár commentet,kaptunk egy kis magyarázatot h miért ír,fogalmaz igy,de akkor ha valaki
Mo.-n születik a 80as években,ott nem hinném h lett volna szerb iskola,szóval vagy kifogás vagy nem tom.a 19 éve alatt simán megtanulhatott volna rendesen magyarul irni,fogalmazni.
szenyó vagyok,de ez van sry,csak ez egy erős kritika semmi több)
Szerk: Nanaho 2008-09-26 11:42:20