Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Szamurájok és a japán kard
...
Ott van például a már hazánkban is ismert és mostanában egyre nagyobb sikernek örvendő Kenshin, ami tele van mindénféle harcművészeti fogásokkal...
...
Én már a Kenshinnél észrevettem, mivel pont úgy volt, hogy újra elolvastam a Kesnhint, de lőtte és az első olvasás között mentünk a Japán hetekre és egy pár ütést megjegyeztem, ami előfordult a Kenshinben is.
Bendzsi: Én is hasonlóan voltam ezzel.
Kiss Aki: Mikor már úgy nézett ki, hogy vége volt a filmnek, felkapcsolták a villanyt, aztán le, mert még tartott. ANyukám is eljött a rendezvényre, és szerinte, kicsit kegyetlen aki csinálja a kardot, a segédjéhez. Szerintem, részben igen, részben nem, de aki azon a videón csinálta a kardot, az nagyon híres mester volt.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-01-18 21:18:36
beküldve: 2009-01-18 21:13:05
(#7) Jóval azelőtt, hogy anime és japán fan lettem volna, igazán érdekeltek a szamurályok és persze a kardok, bár akkor még csak gyerek fejjel egyszerű király dolognak tartottam, de miután alaposan megismertem a szamurályok életétt nagy tisztelője lettem az egész szamuráj korszaknak és különösen a kardkészítőket tisztelem.
Csodáltam, hogy milyen nagy odafigyelésel, elökészületekel készültek a kardok és, hogy milyen tiszteletel horták őket.
A többi fegyvert is érdekesnek tartom, de a legnagyobb tiszteletem a katana-é.
Nekem is van egy díszkardom, de egy napon szeretnék egy igazit.
Csodáltam, hogy milyen nagy odafigyelésel, elökészületekel készültek a kardok és, hogy milyen tiszteletel horták őket.
A többi fegyvert is érdekesnek tartom, de a legnagyobb tiszteletem a katana-é.
Nekem is van egy díszkardom, de egy napon szeretnék egy igazit.
Kedvenc animém az Ezüst Nyíl!
Hamarosan az OSzAKE nevezetű rendezényen, valamilyen Japán harcművészet bemutatása lesz.
Hm, ki tudja egy Japán kard elkészítésének folyamatát?
Én igen, csak nagyon hosszú. Ám, erről néztünk is egy filmet, a Kardba zárt Szellem volt a címe.
Én igen, csak nagyon hosszú. Ám, erről néztünk is egy filmet, a Kardba zárt Szellem volt a címe.
Az tényleg nagyon hosszú, a Japán kard című könyvben elég részletesen van taglalva (egy olyan embernek aki nem ért hozzá biztos részletesnek gondolja), és csak arról szól, majdnem 200 oldalon keresztül. XD
栄誉 Eiyo avagy a világ legnagyobb KockaLámája 因縁
beküldve: 2009-01-18 21:09:24
(#5) Amúgy, elég érdekesnek tartom azt, hogy bár rengeteg animében és mangában meg-megjelennek ezek a dolgok, mi még mindig nem tárgyaltuk ki őket. Bár igaz, nem erről szólnak, vagy nem csak erről.
Ott van például a már hazánkban is ismert és mostanában egyre nagyobb sikernek örvendő Kenshin, ami tele van mindénféle harcművészeti fogásokkal, de ott van a Dragon Ball is...
Széles skálában jelentek meg japán filmek és könyvek is, vagy akár feldolgozások. Például Az utolsó szamuráj mely ténylegesen nagy népszerűségnek örvend, de ott van a Szerelem és becsület, mely kevésbé. Bármit vehetnék alapul, de rengeteg van.
Mindemellett magyarországon is már szép számmal vannak Dojok, ahol elsajátíthatsz, avagy belekóstolhatsz egy-egy harcművészeti ágba. Van kendo, ninjutsu, aikido... Jómagam, ninjutshut tanultam, és ha a térdeim nem mentek volna tropára, még mindig járnék.
Ott van például a már hazánkban is ismert és mostanában egyre nagyobb sikernek örvendő Kenshin, ami tele van mindénféle harcművészeti fogásokkal, de ott van a Dragon Ball is...
Széles skálában jelentek meg japán filmek és könyvek is, vagy akár feldolgozások. Például Az utolsó szamuráj mely ténylegesen nagy népszerűségnek örvend, de ott van a Szerelem és becsület, mely kevésbé. Bármit vehetnék alapul, de rengeteg van.
Mindemellett magyarországon is már szép számmal vannak Dojok, ahol elsajátíthatsz, avagy belekóstolhatsz egy-egy harcművészeti ágba. Van kendo, ninjutsu, aikido... Jómagam, ninjutshut tanultam, és ha a térdeim nem mentek volna tropára, még mindig járnék.
beküldve: 2009-01-18 21:08:21
(#4) Hamarosan az OSzAKE nevezetű rendezényen, valamilyen Japán harcművészet bemutatása lesz.
Szerk.:
クイックシルバー: Hú, az durva lehetett! Na, és ki lőtte le a poént, hogy ,,Figyelj már, tökre vérzik a lábad, a közönségnek a fejéd szétkaszabolod és még ott áll egy jó csaj, arra várva, hogy lefeküdjél vele. Nem elég?" (Jól van, kicsit túlzásba vittem, talán nagyon is. )
Szerk.:
クイックシルバー: Hú, az durva lehetett! Na, és ki lőtte le a poént, hogy ,,Figyelj már, tökre vérzik a lábad, a közönségnek a fejéd szétkaszabolod és még ott áll egy jó csaj, arra várva, hogy lefeküdjél vele. Nem elég?" (Jól van, kicsit túlzásba vittem, talán nagyon is. )
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-01-18 21:11:40
beküldve: 2009-01-18 21:05:08
(#3) Nekem van egy ilyen élményem, suliban volt valami japán (vagy más távol-keleti) harcművészeti bemutató és a csávó valami lándzsaszerűséggel megvágta a lábát, tökre vérzett, de nem vette észre.
Minden ami a japán harcművészettel kapcsolatos.
Végre, egy ilyen topic!
Egyszer voltam Japán hetek-en ott bemutatták a Kendo-t, meg egyéb Japán harcművészeti dolgokat. Többet nem nagyon tudok mondani.
,,Hitler fején ugrálok!"
beküldve: 2009-01-18 20:48:54
(#1) Minden ami a japán harcművészettel kapcsolatos.
Annak idején, amikor felregisztráltam, még nem volt ennyi topic. Mára ezek száma talán már meg is duplázódott, de én még mindig nem találtam ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló témájú topicot.
A japán harcművészetek, a katana,és a szamurájok a japán kultúra szerves része, és úgy gondolom, hogy ez már így magában említésre méltó.
Annak idején, amikor felregisztráltam, még nem volt ennyi topic. Mára ezek száma talán már meg is duplázódott, de én még mindig nem találtam ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló témájú topicot.
A japán harcművészetek, a katana,és a szamurájok a japán kultúra szerves része, és úgy gondolom, hogy ez már így magában említésre méltó.
Szerk: Kiss Aki 2009-01-18 20:53:48