Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Szerintem a Japánoknak a vérükben van a kardkészítés, mert nagyon nehéz csinálni.
Én kipróbáltam mozgatni a kezemben mozgatni egy botot, könnyű.
OFF:
Hát ha ez egy nyelvtani fórumlenne... mondjuk így, hogy nem is az, akkor is igazad van, bár nemértem miért kell ezt így zóvá tenni. Szerintem tisztában van vele, ahogy én is azzal, hogy a hülye ly-os jé, de én mégis pontossal írom, mert ez egy ilyen szó.... A Japán dolgokat én sem tudom kisbetűvel írni mindig, mert nemigen vesz rá a lélek, ha mégis, akkor törekszem arra, hogy minden kezdőbetűm is az legyen... hehe, de mi aberráltak, már csak ilyenek vagyunk, márha azok vagyunk, de én bevallom, hogy azvagyok, mondjuk tagadni sme tudnám, mert rajtam ez látszódik.
amúgy boccs a szólásért, de ma sokat ittam, amúgymeg nem beszólás, csak véleményezés... hehe
Teljesen egyetértek. Szintén ez a véleményem.
te ezt én frankón nem vágom, úgyhogy kifejtenéd bűvebben? Aszem te nem arra, gondolsz amire én, hogy a csigalépcső valami szerepjáték... (Aki hüjén néz...)
Majd én, úgyis szakmai:
Amúgy biztosan szerepjátékról van szó
A csigalépcsőről tudni kell, hogy nem közlekedő hanem védelmi építmény. Ugyanis: mindig balra tekeredik. Ebből két dolog következik. 1, aki támad /és megy fölfelé/, nem tudja rendesen mozgatni a /valószínűleg/ jobbkezes kardját, és emiatt bentebb kényszerül a faltól, ahol viszont a lépcsőfokok keskenyebbek, így viszont állni nem bír rendesen. 2, aki véd, az tudja forgatni a fegyvert rendesen, kintebb áll, tehát stabilabb, ráadásul még magasabbról is támad. Kb mintha dupla olyan erős lenne, mint valójában. Mindez kardra igaz. Képzeld el, egy 1,70-es bottal mennyire "könnyedén" lehet harcolni.
Bár amennyire jól tudom, ez arab találmány, és Japánba csak a XIX. században jutott el.
Jahm, valami hasonló az erőfölény, de amúgy érdemes lenne megnézned a filmet, szerintem neked elnyerné a tetszésed. Amúgy az benne a vicces, hogy a főhős azta lándzsás cuccot frankón valami arabféleségtől szerezte... mint a lépcső.. lehet tudnak valamit ezek az arabok...
te ezt én frankón nem vágom, úgyhogy kifejtenéd bűvebben? Aszem te nem arra, gondolsz amire én, hogy a csigalépcső valami szerepjáték... (Aki hüjén néz...)
Majd én, úgyis szakmai:
Amúgy biztosan szerepjátékról van szó
A csigalépcsőről tudni kell, hogy nem közlekedő hanem védelmi építmény. Ugyanis: mindig balra tekeredik. Ebből két dolog következik. 1, aki támad /és megy fölfelé/, nem tudja rendesen mozgatni a /valószínűleg/ jobbkezes kardját, és emiatt bentebb kényszerül a faltól, ahol viszont a lépcsőfokok keskenyebbek, így viszont állni nem bír rendesen. 2, aki véd, az tudja forgatni a fegyvert rendesen, kintebb áll, tehát stabilabb, ráadásul még magasabbról is támad. Kb mintha dupla olyan erős lenne, mint valójában. Mindez kardra igaz. Képzeld el, egy 1,70-es bottal mennyire "könnyedén" lehet harcolni.
Bár amennyire jól tudom, ez arab találmány, és Japánba csak a XIX. században jutott el.
Gyakorló kardosként a kardszidó postot inkább meg sem láttam... A lándzsáról meg csak annyit hogy az összes szálfegyver előnyben van a közelharci fegyverekkel szemben ameddig van hely használni. //Ezért kell a lándzsást bekergetni az erdőbe//
te ezt én frankón nem vágom, ugyhogy kifejtenéd bűvebben? Aszem te nem arra, gondolsz amire én, hogy a csigalépcső valami szerepjáték... (Aki hüjén néz...)
Én most így részegen őszintén vallhatom, hogy teljesen meglepődtem, hogy valaki ilyet beír. Amúgy, ez számomra inkább pozitív semmint negatív...
... ésmég részben egyet értek is vele, pedig, az már nagyszó, egy kardfanatikustól.... hehe
Erről a nagy buddhista meg mindenista tanítások jutnak az eszembe, amely kimondja, hogy semmilyen tárgyhoz se ragaszkodj túlságosan, nehogy függj tőle. Az az egészséges állapot, amikor a tulajdonod függ tőled, és nem fordítva... és a ragaszkodás is ennél a résznél van, meg egyéb blablabla, de ez mostígy eszembejutott...
A mai napig előttem van a hasonló karaktert megszemélyesítő játékosom arca, amikor először meséltem be csigalépcsőt...
Utolsó (?) nyelvészkedéses poszt: nekem meg a nünükém (alá Kilényi prof), hogy akit az édes anyanyelve nem bántott, az se bántsa őt... vagy ha mégis, akkor számoljon vele, hogy lecseszem ;)
OFF:
Aizen:
"valamilyen Japán harcművészet"+"egy Japán kard "
Izé... tudom, hogy szeretjük Japánt és a japán kultúrát meg a csatolt függelékeket, de melléknévként használva kisbetűvel írjuk...
RE OFF:
Hát ha ez egy nyelvtani fórumlenne... mondjuk így, hogy nem is az, akkor is igazad van, bár nemértem miért kell ezt így zóvá tenni. Szerintem tisztában van vele, ahogy én is azzal, hogy a hülye ly-os jé, de én mégis pontossal írom, mert ez egy ilyen szó.... A Japán dolgokat én sem tudom kisbetűvel írni mindig, mert nemigen vesz rá a lélek, ha mégis, akkor törekszem arra, hogy minden kezdőbetűm is az legyen... hehe, de mi aberráltak, már csak ilyenek vagyunk, márha azok vagyunk, de én bevallom, hogy azvagyok, mondjuk tagadni sme tudnám, mert rajtam ez látszódik.
amúgy boccs a szólásért, de ma sokat ittam, amúgymeg nem beszólás, csak véleményezés... hehe
Várom, mert szeretem az eszmefuttatásokat, pláne Japán kardokról...
remélem még nemtúl poros, és hamar letisztul....
(:
Hmm, amúgy bevallom, jómagam is szeretem a lándzsás eszközöket, a hosszú lándzsákat... Van egy nagyonkedvenc filmem, bár nem japán, de azért az sem kutya. A MUSA című film, mely magyarul harcost jelent. Abban a főszereplő egy érdekes hosszú lándzsás fegyverrel támad, és majdnem legyőzhetetlen. Karddal pölö esélye sincs nagyon az ellenfélnek, jószerint csak kötéllel. Érdemes megnézni, bár sokak szerint egy unalmas film izgalmas harci jelenetkkel tetézve... hehe
Röviden a filmről
helyszíne: a XIV. századbeli Kína. A Kóreából érkező diplomata delegációt kémkedésért a távoli sivatagba száműzik. Útjuk során a helyi törzsekkel vívnak élet-halál harcot.... Kilenc Koryo harcos halad a hatalmas kínai birodalmon keresztül...
Ezekkel mind tisztában vagyok, csak most ezt be kellett nyögnöm.
De ez így olyan, mint a nemecsek ernő áruló...
Ha már így összeült a nyelvészeti kollégium()
1. Nem, nem olyan :P
2. Ha már nemecsek, akkor az analógia alapján Japán Kard lenne a helyes De nem az.
3. A melléknév kisbetű.
OFF:
Aizen:
Izé... tudom, hogy szeretjük Japánt és a japán kultúrát meg a csatolt függelékeket, de melléknévként használva kisbetűvel írjuk...
De ez így olyan, mint a nemecsek ernő áruló...
OFF:
Aizen:
Ilyenünk nekünk is van, az öcsém állított haza vele egy osztálykirándulásról, bár nem katana csak wakizashi és még éle sincs. Szét is esett, pedig csak egy picit játszottunk vele.
Egy igazi katanát én is elfogadnék, de amilyen kétbalkezes vagyok első körben levágnám vele valamelyik ujjamat, úgyhogy a saját biztonságom érdekében csak messziről szabadna nézegetnem.
Ez igaz, miután Hijikata bevezette a híres szabályait, megszűntek az atrocitások és az Ikedaya incidens után már a nép is melléjük állt, úgyhogy onnantól már jófiúk voltak, és azok is máig.
(a másik véglet meg a műkatana, megfogod, és érzed rajta, hogy két vágás után szétesne - na ilyet volt szerencsém kapni rokonoktól karácsonyra, azóta se raktam ki a szobámban, mert normális, katanához kicsit is konyító ember körberöhögne, ha látná )
Gyakran elgondolkozom, hogy szivesen születtem volna a szamurájok korszakában mint Ronin vagy egy dojo lakója.
Dettó, de nekem mindig az a másik gondolatom, hogy seperc alatt felaprított volna engem az ellen Viszont a róninként ide-oda csavargás lehet akármilyen izgalmas, én inkább egy normálisabb daimyót szolgáltam volna szívesen
Sinsengumi tag nem lettem volna, mert nem hatalomra vagy megfélelítésre akarom használni a kardom.
Ők sem igazán arra használták. Illetve, ahogy vesszük. A megfélemlítés inkább az elején volt jellemző, és inkább pár agyatlan tag "hobbija" volt; hatalom - nos ez más kérdés :)) Akkoriban nehéz volt nem a hatalomért harcolni, de a csapat úgy általánosságban csak azért harcolt, hogy a sógun hatalmát védje. Már ha jól emlékszem, ki lehet javítani, nem vagyok tévedhetetlen
Azért bevallom azt a bűnös gondolatom, hogy egy lándzsás cp-zése után megfordult a fejemben egy kósza gondolat, hogy a lándzsa se kutya, de ez már egy másik fegyver, és itt talán kissé off