Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Szamurájok és a japán kard
Na szóval kardkészítés.
Ugye ott a damaszkolás, mikor félbehajtják a fémet, majd megint, és megint.... ez Európában max 12-szer volt. A japán kardoknál ha jól tudom ez a szám 64, sőt akár 128 is lehetett. Voltak betoldott pengék, burkolt pengék, és ezek akárhány variációja, az edzés helyétől, minőségétől függően. Utána jött az edzés-megeresztés ismétlődő fázisai, agyagtapasztással, az eltérő hűlés miatt. Legvégén felcsiszolták a pengét, és élezték. Utána már csak a tsuba /csak nem írhatok keresztvasat/ és a markolat kialakítása, és felszerelése volt hátra.
Bővebben azonban [Link] << itt olvasható róla
Ugye ott a damaszkolás, mikor félbehajtják a fémet, majd megint, és megint.... ez Európában max 12-szer volt. A japán kardoknál ha jól tudom ez a szám 64, sőt akár 128 is lehetett. Voltak betoldott pengék, burkolt pengék, és ezek akárhány variációja, az edzés helyétől, minőségétől függően. Utána jött az edzés-megeresztés ismétlődő fázisai, agyagtapasztással, az eltérő hűlés miatt. Legvégén felcsiszolták a pengét, és élezték. Utána már csak a tsuba /csak nem írhatok keresztvasat/ és a markolat kialakítása, és felszerelése volt hátra.
Bővebben azonban [Link] << itt olvasható róla
szeretek ilyesmikről olvasni
at the end,we all die alone
beküldve: 2010-10-28 00:32:16
(#53) A szamurájok nem csak a Katana használatát tökéletesítették már-már művészi szintre, han az íjjat is (Kami). Egy szamurájnak nem csak álló, hanem lóháton, sokszor vágta közben kellett pntosan céloznia ellenfele testére.
Az ember igazi természete szemmel nem látható...
beküldve: 2010-08-05 23:06:38
(#52) Szerintem a szamurájok a szamuráj élet nagyon jó. Ha lenne elegendő önuralmam és türelmem én is követném azt az utat. Mert a az az élet nyugodt, és békés. Nagyon szeretnék úgy élni...
A Katanánál pedig nincs szebb és erősebb kard. Egy kard ami 6 hónapig készül az csak kíválló lehet...
A Katanánál pedig nincs szebb és erősebb kard. Egy kard ami 6 hónapig készül az csak kíválló lehet...
Az ember igazi természete szemmel nem látható...
Szerk: Angel eyes 2010-08-05 23:08:23
Thomas Louis és Tommy Ito:
Szamuráj - A harcos törvénykönyve
Remélem tudtam segíteni
koxi xepen!!!!
“I scream, you scream, we all scream for Non-Fat Tofutti Rice Dreamsicles! ” :P
Thomas Louis és Tommy Ito:
Remélem tudtam segíteni
"Amint a kenyér a testet, úgy táplálja az olvasás a lelket."
Szerk: Kid 2010-02-12 15:04:44
beküldve: 2010-02-10 19:34:22
(#49) Karate edzőm a nyáron sok évnyi gyűjtögetés után szerzett egy igazi, ízig vérig japán kardot. Szerencsére a szokásos fejlevágásos élességi tesztet nem akarja majd rajtunk elvégezni ^^''
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Karácsonyra kaptam egy szamurájokról szóló könyvet, már el is olvastam nagyon tetszett.
mi volt a neve?
beküldve: 2010-01-29 15:01:23
(#47) Karácsonyra kaptam egy szamurájokról szóló könyvet, már el is olvastam nagyon tetszett.
"Amint a kenyér a testet, úgy táplálja az olvasás a lelket."
h hivjak azt a konyvet?..
erdekelne engem is..
:P
erdekelne engem is..
:P
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2010-01-29 15:09:31
beküldve: 2009-05-18 19:30:18
(#45) Nemrég olvastam /nagyjából/ egy japán ikönyvet a japán kardokról. Érdekes volt, főleg az, hogy minden császárnak más-más jellegzetes kardja volt, amit a könyvben be is mutattak. Ha mégegyzser lesz 40k-m, tuti veszek egy Katanát :3
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Valahol van egy eszmefuttatásom a kardról és kardkultuszról. Majd előkeresem, leporolom és felfrissítem, aztán belinkelem ide.
Miket ígértem én? Szóval azóta volt géphalál, így az írást újra kell majd konstruálnom - ha még mindig van rá igény.
Csigalépcső ügyben Elnarnál a pont: anno egy szerepjáték során a tápos lándzsásnak egy csigalépcsőn felfelé kellett volna nyomulnia - de a fegyvere nem fért el.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2009-04-29 01:14:36
Én kipróbáltam mozgatni a kezemben mozgatni egy botot, könnyű.
Úgy értettem, csigalépcsőn felfelé.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2009-03-21 17:39:57
beküldve: 2009-02-21 10:28:56
(#41) Tök jó, hogy egyes helyekre már ellátogatnak ilyeneket bemutatni.
Általában dojókban az első óra ingyenes, érdemes kipróbálni párat.
Amúgy a legtöbb helyen (eddig ahol voltam mindenhol) az eleinte simán esést és gurulást tanulnak, bemelgítés után és legvégül rendeződnek párokba, ahol különféle technikákat tanulnak, tökéletesítenek. Ugyhogy amit a tanár bemutatott az egy ugymond "átlagos" óra volt, azzal a különbséggel hogy az edzések minimum 1,5 órásak, néhol akár 4 óráig is tartanak.
Emellett van pár jó könyv, amiből (párral) relatív jól elsajátítható pár techinka, ilyen az "Aikido, és a dinamikus gönb" is....
((ha valakit érdekel szívesen írok róla, ha szól))
Általában dojókban az első óra ingyenes, érdemes kipróbálni párat.
Amúgy a legtöbb helyen (eddig ahol voltam mindenhol) az eleinte simán esést és gurulást tanulnak, bemelgítés után és legvégül rendeződnek párokba, ahol különféle technikákat tanulnak, tökéletesítenek. Ugyhogy amit a tanár bemutatott az egy ugymond "átlagos" óra volt, azzal a különbséggel hogy az edzések minimum 1,5 órásak, néhol akár 4 óráig is tartanak.
Emellett van pár jó könyv, amiből (párral) relatív jól elsajátítható pár techinka, ilyen az "Aikido, és a dinamikus gönb" is....
((ha valakit érdekel szívesen írok róla, ha szól))
栄誉 Eiyo avagy a világ legnagyobb KockaLámája 因縁
Én (is) örülnék, ha egyszer nekünk is mutatnák ilyesmit. Ráadásul, nekünk elmaradt a tesi (pont akkor, mikor kezdtem megszeretni ) és még csak egy szót se mondtak, hogy be lesz pótolva.
Meg igazából osztálytársamat is sikerült a Japán kultúrára felfigyeltetni.
Egyébként én olvastam olyan könyvet amibe voltak
A Szamurájokról teljesen átlagos dolgokat írt a könyv szerzője.
Helyette matek volt.
Meg igazából osztálytársamat is sikerült a Japán kultúrára felfigyeltetni.
Egyébként én olvastam olyan könyvet amibe voltak
támadódzsucuk,
Szamurájok stb.A Szamurájokról teljesen átlagos dolgokat írt a könyv szerzője.
,,Hitler fején ugrálok!"
beküldve: 2009-02-20 16:53:03
(#39) Jobb topikot nem találván, ide írom le a mai élményemet.
A mai tesióra keretében tartottak nekünk egy kis japán harcművészeti bemutatót. A mi sulinkba járt a Nememlékszemanevére Dodzsó egyik mestere, úgyhogy meg lettek hívva.
A két 3 danos mester hozott magával pár 3-5 kjús diákot is.
Először elmondták, hogy mi fán terem a japán harcművészet, aztán elmondták, hogy milyen taidzsucuk vannak. (Haver elmésen megkérdezte, hogy gendzsucukat nem tanulunk-e? )
Utána a rövid bemelegítés után el is kezdtünk párat gyakorolni.
Először háromféle gördülést tanultunk. Nekem nem volt valami nagy kunszt, mert parkour közben is ugyanezt kell csinálni. A lényege, hogy nem a gerincen kell átgördülni, mint a bukfencnél, mert itt pont az a lényeg, hogy ne sérülj. Szóval a váll-másik csipő vonalon kell átgördülni, így csak egy ponton érintkezik a gerincünk a talajjal. Ezt csináltuk térdelő helyzetből előre, térdelő helyzetből hátra és álló helyzetből előre is.
Ezek után megtanultuk, hogy kell úgy esni, hogy előnyös pozícióba érkezzünk, minél kevesebb sérüléssel.
Sajnos csak 45 perc állt rendelkezésünkre, ezért már csak egy támadódzsucura maradt idő. A szenszei úgy kezdte, hogy "hasznos fogás a szalagavatóra".
A lényege, hogy párokba álltunk, az egyikünk megfogta a másik gallérját. A másik balkézzel megfogta a kezét, jobbal rácsapott az alkarjára, és felsőtesttel belefordult, közben a két kezével meg kicsavarta a kezét. Ez igazából az ellenfél egyensúlyának elvesztését eredményezi, komolyabb sérülést nem okoz, de nagyon hasznos.
Egyszóval sikerült egy kis Japánt varázsolniuk az iskolánkba.
A mai tesióra keretében tartottak nekünk egy kis japán harcművészeti bemutatót. A mi sulinkba járt a Nememlékszemanevére Dodzsó egyik mestere, úgyhogy meg lettek hívva.
A két 3 danos mester hozott magával pár 3-5 kjús diákot is.
Először elmondták, hogy mi fán terem a japán harcművészet, aztán elmondták, hogy milyen taidzsucuk vannak. (Haver elmésen megkérdezte, hogy gendzsucukat nem tanulunk-e? )
Utána a rövid bemelegítés után el is kezdtünk párat gyakorolni.
Először háromféle gördülést tanultunk. Nekem nem volt valami nagy kunszt, mert parkour közben is ugyanezt kell csinálni. A lényege, hogy nem a gerincen kell átgördülni, mint a bukfencnél, mert itt pont az a lényeg, hogy ne sérülj. Szóval a váll-másik csipő vonalon kell átgördülni, így csak egy ponton érintkezik a gerincünk a talajjal. Ezt csináltuk térdelő helyzetből előre, térdelő helyzetből hátra és álló helyzetből előre is.
Ezek után megtanultuk, hogy kell úgy esni, hogy előnyös pozícióba érkezzünk, minél kevesebb sérüléssel.
Sajnos csak 45 perc állt rendelkezésünkre, ezért már csak egy támadódzsucura maradt idő. A szenszei úgy kezdte, hogy "hasznos fogás a szalagavatóra".
A lényege, hogy párokba álltunk, az egyikünk megfogta a másik gallérját. A másik balkézzel megfogta a kezét, jobbal rácsapott az alkarjára, és felsőtesttel belefordult, közben a két kezével meg kicsavarta a kezét. Ez igazából az ellenfél egyensúlyának elvesztését eredményezi, komolyabb sérülést nem okoz, de nagyon hasznos.
Egyszóval sikerült egy kis Japánt varázsolniuk az iskolánkba.