Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
MangaFan.hu >>
Moderálás
beküldve: 2009-07-31 18:40:53
(#25) Egyrészt #16-os hozzászólásban írtam pár szót az idézetekkel kapcsolatos gyakorlatról. Az esetek nagy részében az észlelt hozzászólásokat az ott ismertetett elvek alapján vizsgálom meg. Másrészt utána néztem a konkrét esetnek és meglátásom szerint a kérdéses helyeken valóban felesleges volt idézni, tekintve, hogy a beszélgetés fonala így is sértetlen.
Ha további kérdésed volna, bátran tedd fel (ahogy más is szóljon nyugodtan, ha valamit nem ért vagy valamivel nem ért egyet)!
Ha további kérdésed volna, bátran tedd fel (ahogy más is szóljon nyugodtan, ha valamit nem ért vagy valamivel nem ért egyet)!
Barátod a Google és a fórumszabályzat (http://mangafan.hu/forum/topic/50/1#244)
beküldve: 2009-07-26 18:00:48
(#23) Miért kell szinte minden idézetet kimoderálni?! Már annyira figyelek, hogy az idézetet csak pár szavasra csökkentsem, és még mindig törlik, mert "felesleges idézet". Én azért hagytam ott, mert nem gondoltam feleslegesnek! Ennyi erővel minek lehet idézetet írni, ha utána a kedves moderátor kitörli?!
Szerk: Hella 2009-07-26 18:04:40
beküldve: 2009-07-24 19:55:36
(#22) Hányszor is figyelmeztettek már?
Ez az aláírás olyan zseniális, mint az aki kitalálta.<<<<vagyis én
Nah azért még nem dől össze a világ!
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
Hát nekem egy kicsit több van
BIRD IS THE WORD! THUMBS UP IF U KNOW BIRD IS THE WORD! But if you didnt thats weird because i was certain everyone have heard. Heard that BIRD IS THE WORD!The Bird is the World!
beküldve: 2009-07-13 09:36:14
(#19) Ajjaj, nekem már van 1 figyelmeztetésem a duplapostjaim miatt
Am igazán nincs mit.
Am igazán nincs mit.
Ha boldog akarsz lenni, tűzz ki magad elé bármilyen célt, csak egyet ne: a boldogságot! >>www.koanbe-motyoi.gportal.hu<<
Köszönöm a segítséget! A probléma orvosolva: a hosszabb téma tovább él, a másikat lezártam.
Erre természetesen csak és kizárólag rendkívül súlyos és/vagy hosszabb időn át folyamatosan elkövetett szabálysértés esetén kerül sor (például ha valakit már az admin/moderátor/szerkesztő is figyelmeztetett (esetleg nem is egyszer), hogy valamit nem kéne csinálnia, és ő mégis megteszi, vagy ha bűncselekményt valósít meg). Korábban már volt rá példa, hogy egy felhasználót (amúgy teljesen jogosan) kitiltottak, de az én működésem alatt szerencsére még nem volt szükség ilyen intézkedésre (ez remélem nem is változik).
Ja, és mit értesz az alatt hogy "kitiltás"? Milyen okból lehet innen kitiltani valakit?
Kitiltás alatt azt értem, hogy a notórius fórumszabályzat- és/vagy netikett-szegőknek szüksége van egy kis időre, hogy átgondolhassák a fórumos tevékenységüket, és levonhassák a szükséges következtetéseket. Ez alatt az idő alatt károsan hatna rájuk, ha továbbra is hozzáférnének a fórumhoz, így annak használatát ideiglenesen (vagy különösen súlyos esetben örökre) az admin elérhetetlenné teszi az adott felhasználói profilt (értsd: a delikvens a kitiltás ideje alatt nem tud bejelentkezni az oldalra).Erre természetesen csak és kizárólag rendkívül súlyos és/vagy hosszabb időn át folyamatosan elkövetett szabálysértés esetén kerül sor (például ha valakit már az admin/moderátor/szerkesztő is figyelmeztetett (esetleg nem is egyszer), hogy valamit nem kéne csinálnia, és ő mégis megteszi, vagy ha bűncselekményt valósít meg). Korábban már volt rá példa, hogy egy felhasználót (amúgy teljesen jogosan) kitiltottak, de az én működésem alatt szerencsére még nem volt szükség ilyen intézkedésre (ez remélem nem is változik).
beküldve: 2009-07-12 11:30:57
(#17) Hellóka! Ha fölöslegesen szólok, előre elnézést kérek, de az oldalon van egy Ismerkedés [Link] és egy Ismerkedős topik [Link] fedőnevet viselő topik, és szerintem a kettő teljesen ugyanazt a célt szolgálja! Szerintem az egyiket ki kéne törölni!
Ja, és mit értesz az alatt hogy "kitiltás"? Milyen okból lehet innen kitiltani valakit?
Ha boldog akarsz lenni, tűzz ki magad elé bármilyen célt, csak egyet ne: a boldogságot! >>www.koanbe-motyoi.gportal.hu<<
beküldve: 2009-06-29 00:59:25
(#16) Pár szó a moderálás gyakorlatáról
Általában a következő módosításokat alkalmazom:
- felesleges idézet törölve: felesleges egy idézet, ha az idézett hozzászólás közvetlenül a tárgyalt hozzászólás előtti, és annak nem egy bizonyos, kiemelt részét idézi. Ekkor az idézet törlésre (kivételes esetben megnyírásra) kerül.
- toronyidézet törölve/megnyírva: toronyidézet egyfelől a több egybe ágyazódó idézetet tartalmazó idézet, másfelől a nagyon hosszú hozzászólás ömlesztett idézése (ez ugyanis nem jó az átláthatóság szempontjából). Ilyenkor törekszem a releváns rész meglelésére, de ha ez nem megy, akkor egyszerűen törlöm az egészet, hiszen a törölt rész könnyen visszakereshető
- előző/következő hozzászólással egybeszerkesztve: a multiposztok orvoslására használt módszer
- hiányzó off/spoiler pótlása: értelemszerűen akkor alkalmazó, ha a hozzászólás szerzője nem használja a megfelelő funkciót, pedig ez szükséges volna (mert a mondanivalója off vagy spoiler)
- hozzászólás törlése: erre a fórumszabályzat bármilyen vagy a netikett durva megsértése esetén kerül sor, illetve a multiposztok felszámolása során
Ahol a konkrét intézkedés megjelölése nélkül szerkesztettem egy hozzászólást, ott tartalmi módosítás nem alkalmaztam, csupán formait: általában a túl sok bekezdést vagy az üresen hagyott idézetdobozokat törlöm ilyenkor.
Általában a következő módosításokat alkalmazom:
- felesleges idézet törölve: felesleges egy idézet, ha az idézett hozzászólás közvetlenül a tárgyalt hozzászólás előtti, és annak nem egy bizonyos, kiemelt részét idézi. Ekkor az idézet törlésre (kivételes esetben megnyírásra) kerül.
- toronyidézet törölve/megnyírva: toronyidézet egyfelől a több egybe ágyazódó idézetet tartalmazó idézet, másfelől a nagyon hosszú hozzászólás ömlesztett idézése (ez ugyanis nem jó az átláthatóság szempontjából). Ilyenkor törekszem a releváns rész meglelésére, de ha ez nem megy, akkor egyszerűen törlöm az egészet, hiszen a törölt rész könnyen visszakereshető
- előző/következő hozzászólással egybeszerkesztve: a multiposztok orvoslására használt módszer
- hiányzó off/spoiler pótlása: értelemszerűen akkor alkalmazó, ha a hozzászólás szerzője nem használja a megfelelő funkciót, pedig ez szükséges volna (mert a mondanivalója off vagy spoiler)
- hozzászólás törlése: erre a fórumszabályzat bármilyen vagy a netikett durva megsértése esetén kerül sor, illetve a multiposztok felszámolása során
Ahol a konkrét intézkedés megjelölése nélkül szerkesztettem egy hozzászólást, ott tartalmi módosítás nem alkalmaztam, csupán formait: általában a túl sok bekezdést vagy az üresen hagyott idézetdobozokat törlöm ilyenkor.
beküldve: 2009-06-06 20:53:13
(#15) Egyértelműsítettem néhány topik címét (lásd az Új funkciók - kívánságládát, ahol nem mindenkinek sikerül az egész címet értelmezni). Ha van még javaslatotok, csak bátran ki vele!
beküldve: 2009-06-03 11:40:08
(#14) Azzi már a helyszínen jelezte, de ha már úgyis itt ez a topic használjuk.
Tehát az "amv-k,zenék,képek,stb" fedőnevet viselő topicra nincs igazán nagy szükség.
Tehát az "amv-k,zenék,képek,stb" fedőnevet viselő topicra nincs igazán nagy szükség.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2009-05-31 11:46:20
(#13) Kedves fórumozók!
Most jutottunk el arra a pontra, ahol nem csak szimplán, az okok feltüntetésével szerkesztek egy hozzászólást, vagy csak szépen csendben törlöm, hanem szólok is, hogy ebből már elég. Bartha Botond perceken belül kap tőlem egy e-mailt. Ha ennek nem lesz foganatja, magasabb fórumra utalom az ügyet.
A moderátor
Most jutottunk el arra a pontra, ahol nem csak szimplán, az okok feltüntetésével szerkesztek egy hozzászólást, vagy csak szépen csendben törlöm, hanem szólok is, hogy ebből már elég. Bartha Botond perceken belül kap tőlem egy e-mailt. Ha ennek nem lesz foganatja, magasabb fórumra utalom az ügyet.
A moderátor
beküldve: 2009-05-24 11:15:07
(#12) Már egy ideje távoztam a fórumról, és csak néhanapján látogattam ide. Ennek oka a fő hobbi másfelé való irányultsága és a fórum elfajulása volt. Most látom, hogy már Moderátor is van. Csak így tovább, a végén még visszaszokok.
Természetesen mindennapi állatáldozat ellenében gondoltam.)
akkor az első áldozat egy pada éegyen
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"