Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mitől lesz valaki Otaku?
Egyébként pedig a kockázásba számomra az a bosszantó, hogy ha azt mondom valakinek hogy megyek játszani (valamilyen videójátékkal) akkor rávágja hogy: kocka vagy
-.-"
-.-"
Megértelek, én másfél éve nem játszom, mégis mindenki WoWkockának gondol x)
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Arról nem tudok annak a kifejezésnek hogy kocka, tényleg kiszélesedett volna-e a jelentése
Egyébként pedig a kockázásba számomra az a bosszantó, hogy ha azt mondom valakinek hogy megyek játszani (valamilyen videójátékkal) akkor rávágja hogy: kocka vagy
-.-"
Szóval ez is csak egy példa arra, hogy valóban bizonyos emberek mennyire nincsenek tisztában egyes kifejezések jelentésével és ez elmondható akár az Otakura is
-.-"
Szóval ez is csak egy példa arra, hogy valóban bizonyos emberek mennyire nincsenek tisztában egyes kifejezések jelentésével és ez elmondható akár az Otakura is
Szerk: レオン (Leon) 2010-09-22 14:09:14
Tulajdonképpen ez akkor olyan, mint nálunk a kocka kifejezés. Azt ugye azokra az emberekre mondják akiknek szinte a számítógép előtt zajlik az életük, ami nagyon egészségtelen
Nem teljesen. A kocka jelentése is kiszélesedett már tudtommal, nem csak a számítógép mániákusokra és az MMORPG játékosokra alkalmazzák. A pejoratív jelentés megmaradt, de a tartalom kb. ugyanaz, amit Dark-san leírt az előzőekben x)
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Szerk: Lula 2010-09-22 13:34:00
beküldve: 2010-09-22 12:18:09
(#19) Ha úgy vesszük,ahogy Japánban,akkor nagyon kevés otaku van Magyarországon.
at the end,we all die alone
Szerk: JaakuHebi 2010-09-22 12:19:05
Tulajdonképpen ez akkor olyan, mint nálunk a kocka kifejezés. Azt ugye azokra az emberekre mondják akiknek szinte a számítógép előtt zajlik az életük, ami nagyon egészségtelen
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2011-05-13 19:52:12
beküldve: 2010-09-22 09:29:16
(#17) Természetesen az animenézéstől még nem lesz valaki otaku, ez kapitális baromság. Itthon és Európában szerintem elsősorban a nagyon nagy és sok animét látott, mangát olvasott emberkére használják ezt a szót., így jelentésmódusuláson ment végben a kifejezés. Japánban pedig eléggé elrettentő jelző, úgyhogy csak óvatosan ezzel az otakuzással, főleg, ha magadra használod. Az alapvető jelentés szerint antiszoc, társadalomtól teljesen elzárkózott emberek, akik csak hobbijuknak élnek. Ha jól tudom, nem csak manga/anime viszonylatban használják, hanem kb. mindenben. Röviden: megszállott.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
A veszekedéssel kapcsolatban mindenki figyelmébe ajánlanám az idézetemet :P
Nem kell félreérteni, nem tartok senkit retardáltnak, csak arra akarok kitérni, hogy ilyen piti sz@rságokon fölösleges ennyire kiakadni :P
Nem kell félreérteni, nem tartok senkit retardáltnak, csak arra akarok kitérni, hogy ilyen piti sz@rságokon fölösleges ennyire kiakadni :P
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Szerk: A Márk 2010-09-22 00:57:08
És hazamenvén tovább terjeszti hogy aki animét néz az nemnormális Tenx.
Ez annyira mindegy!
Enélkül is ugyanezt mondaná mindenki.
Aki alapból nem vevő az újra, annak minden sz@r ami kicsit is "más"...
MIANEVED?!
A kérdezőnek ekkor a pupillája kitágul majd és egyszerű WTF?! olvasható majd le az arcáról
És hazamenvén tovább terjeszti hogy aki animét néz az nemnormális Tenx.
VK-t IS hallgatok, animét IS nézek, és magát IS olvasok, Japánt IS szeretem - sok más egyéb tevékenységem mellett. És szerintem ezeknek az "IS"-eknek a hiánya definiálja az otakut. Aztán van akinek nincs esze, és debil lesz, más meg rajongó. Ismertem japán mániást akit nem tartottam otakunak, és olyat is aki bár mást is csinált, mégis sütött róla.
Amúgy meg a japánok használják a shounen ai, és shoho ai kifejezést is, meg a yaoit, meg a yurit is csak más jelentésben. Pl a kemény yaoi az náluk BL */boys love/ Olyantól tudom aki egy évet kint volt, és nem mellesleg japán szakos. A témát lezártnak tekintem.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2010-09-21 23:31:14
Én valahogy a te írásoddal szimpatizálok.
Számomra nem jelent negatívat az "otaku" kifejezés.
Számomra nem jelent negatívat az "otaku" kifejezés.
MIANEVED?!
beküldve: 2010-09-21 23:16:34
(#12) Az otaku az angol nyelvben új jelentést nyert, ami az animék, mangák és japán iránti rajongás. A szó felénk elvesztette a negatív értelmét, hiába dobálózik vele megannyi ember. Fontos tudni, hogy a japók se használják a Shounen ai és Shoujo ai jelölést. Náluk csak yuri és yaoi van. Az külső otaku szubkultúra teremtette magának ezeket a kifejezéseket ezzel külön választva a szexelnek és nem szexelnek kategóriát. Teljesen természetes dolog a szavak átvétele és némely esetben a megmásítása. Japánoknál is van a mania vagy maniakku szó, ami az angol megfelelőből ered, de nem mániást, függőt, hanem egy téma iránti érdekeltséget vett át, mint jelentés. Egyszóval olyan, mint az otaku, csak annak a gyengébb változata.
Most tényleg jobban tetszene nektek az animefan? : D az olyan amcsi szármzású izé~ ha már japán rajongók vagyunk és visual keit hallgatunk, hentaiokat, animéket, mangákat lesünk és kedvenc állatunk a Pikachu. Egyes női egyedek pedig yaoin csorgatják a nyálukat, akkor had engedjük meg magunknak az otaku nevet.
Főként azért, mert ha visszakérdez egy idegen, hogy az mi? Akkor elmondhatod, amit írtam:
"Visual keit hallgatunk, hentaiokat, animéket, mangákat lesünk és kedvenc állatunk a Pikachu. Egyes női egyedek pedig yaoin csorgatják a nyálukat, akkor had engedjük meg magunknak az otaku nevet. De az ecchit a gurot és az erogeot se hagynám ki a sorból"
A kérdezőnek ekkor a pupillája kitágul majd és egyszerű WTF?! olvasható majd le az arcáról
Most tényleg jobban tetszene nektek az animefan? : D az olyan amcsi szármzású izé~ ha már japán rajongók vagyunk és visual keit hallgatunk, hentaiokat, animéket, mangákat lesünk és kedvenc állatunk a Pikachu. Egyes női egyedek pedig yaoin csorgatják a nyálukat, akkor had engedjük meg magunknak az otaku nevet.
Főként azért, mert ha visszakérdez egy idegen, hogy az mi? Akkor elmondhatod, amit írtam:
"Visual keit hallgatunk, hentaiokat, animéket, mangákat lesünk és kedvenc állatunk a Pikachu. Egyes női egyedek pedig yaoin csorgatják a nyálukat, akkor had engedjük meg magunknak az otaku nevet. De az ecchit a gurot és az erogeot se hagynám ki a sorból"
Ha elfeledjük a negatív részét, akkor egy olyan ember, aki nagyon-nagyon rajong az animekért, mangákért és azért ért is hozzá valamennyire. Szép gyűjteménye van a kedvenceiről, legyen szó figuráról, vagy más merchandise cuccról
Tehát leginkább a sok pénztől amit rákölt.
Amúgy meg nálam is negatív jelző, mint Japánban. És attól tartok valakit annak, mikor válogatás nélkül "szeret" mindent ami anime és/vagy japán. //mert azért valljuk be igen sok szutyok anime és elmebeteg japán dolog/személy létezik/ Amikor már a valós élete kisebb mértékben érdekli, mint a megszállottsága. Hirtelen ennyi. Na 8cakát!
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2010-09-21 22:52:21
(#10) Mondjuk nekem van egy otakunak nevezhető haverom, és neki volt igazi hús vér barátnője!
Szóval, szerintem ez egy baromság :P
Szóval, szerintem ez egy baromság :P
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2010-09-21 22:32:17
(#9) attól, hogy ilyen topicocat nyit a pincében ülve és várja a válaszokat, ahelyett hogy egy ilyen szép napos délután a parkban fogócskáznna a többiekkel.
szerk: kinéztem a pinceablakon és kiderült, hogy éjszaka van, akkor nem szóltam.
>barátnőt nem látott még soha
f@sság, nincs is szebb az otakuszerelemnél:
romantikus este->naruto maraton csipsszel
vacsora kettesben->POCKYYYYYYYYYYYYYY YYYY
közös program a haverokkal->cooooooon
és akkor még nem is beszéltünk a Boku no Pico cp sexről
szerk: kinéztem a pinceablakon és kiderült, hogy éjszaka van, akkor nem szóltam.
>barátnőt nem látott még soha
f@sság, nincs is szebb az otakuszerelemnél:
romantikus este->naruto maraton csipsszel
vacsora kettesben->POCKYYYYYYYYYYYYYY YYYY
közös program a haverokkal->cooooooon
és akkor még nem is beszéltünk a Boku no Pico cp sexről
-
Szerk: ∂z 2010-09-21 22:33:06
Így is meglehet közelíteni a dolgot, és így még szépen is hangzik. Viszont ez a kifejezés nekem új, nem hallottam még róla, de legalább ma is tanultam valamit xD
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2011-05-13 19:52:55