Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit szeretsz egy adott mangán?
beküldve: 2008-04-03 17:12:48
(#27) Egy mangában számomra nagyon fontos, hogy hogy van megrajzolva! nem szeretek olyat olvasni ami nem szép... emellett fontosaka szereplk szeemélyiségei. És ha lehet a történetnek valami értelme is legyen ^^
"az élet nem csupán fekete és fehér, de a színeket te válogatod össze!"
beküldve: 2007-12-05 19:58:46
(#26) Ugyan konkrétan mangához még nemigen volt szerencsém (najó, két Narutót leszámítva amit hirtelen felindulásomban h mangát olvassak, pár hete vettem meg ), de animét néztem már párat, és azok alapján, szerintem nyomtatott formában is kb ugyanazokat vizsgálnám. Nevezetesen: a sztori, a világ, a szereplők jelleme és háttere... szeretem, ha odafigyelnek az ilyen részletekre, összefüggésekre, és ezekkel az olvasót is gondolkodásra tudják késztetni.
Lustább napjaimon pedig egész egyszerűen csak annyi érdekel, hogy szerepel-e benne vmi orrvérzést előidézően kawaii bishounen. ^_^;;
Lustább napjaimon pedig egész egyszerűen csak annyi érdekel, hogy szerepel-e benne vmi orrvérzést előidézően kawaii bishounen. ^_^;;
YohxRen = something kinda love thing XD
beküldve: 2007-11-12 18:03:43
(#25) SZtem az a lényeg h sok "eksön" legyen, a keretsztroi meg tökmindegy
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2007-11-12 16:54:05
(#24) Szerintem egy mangában a legfontosabb a szereplőválasztás
és a rajzolás.De valóban fontos a főszereplő jelleme.
és a rajzolás.De valóban fontos a főszereplő jelleme.
A Naruto a legjobb manga
beküldve: 2007-10-21 16:49:38
(#23) egyetértek az előttem szólókkal a rajz, a történet és a jellem nagyon fontos (minden elmesélt történetben ez a lényeg)
de nekem legfontosabb a főszereplő, ha nem szeretem a főszereplőt akkor nem is érdekel a történet, sem a rajz
nekem ezért egy mangában mindig a főszereplő jelleme a lényeg
ezért néha nem értem az olyan embereket, akik olvasnak egy mangát, de utálják a főszereplőt.......
de nekem legfontosabb a főszereplő, ha nem szeretem a főszereplőt akkor nem is érdekel a történet, sem a rajz
nekem ezért egy mangában mindig a főszereplő jelleme a lényeg
ezért néha nem értem az olyan embereket, akik olvasnak egy mangát, de utálják a főszereplőt.......
"hn" :/
beküldve: 2007-06-30 21:07:23
(#22) Nekem a legfontosabb a rajzolása.Ha nem teszik a rajz,akkor valószínű nem is olvsom el.
De a ha a rajz nem is túl jó,de a története viszont kiváló, akkor talán még van esélye.
Számomra még az is fontos,hogy legyen benne poén.Nem kell sok,éppen annyi,amennyi feldobja a mangát,de ne legyen túlságosan is erőltetett.
De a ha a rajz nem is túl jó,de a története viszont kiváló, akkor talán még van esélye.
Számomra még az is fontos,hogy legyen benne poén.Nem kell sok,éppen annyi,amennyi feldobja a mangát,de ne legyen túlságosan is erőltetett.
Az élet olyan,mint a viharos tenger,melyben csak dolgozik az ember.S ha egyszer céljára talál,csónakját felborítja a halál.
beküldve: 2007-06-28 20:24:48
(#21) Én főleg a rajzok miatt veszek meg egy egy mangát. Persze a történet is fontos, de egy szebb rajzot órákig is el tudok nézegetni
Hagane no chibi-san // Yaoi fan lettem XD
beküldve: 2007-06-21 14:12:23
(#20) Az izgalmas, drámai történeteket, amikben van realitás is. Szeretem, ha kiragad a valóságból. ellentmondás igaz? nem izgat. az igényes grafika is fontos. de ott van például nagy kedvencem Matoh Sanami - Fake-je... a grafika nem tetszik annyira... a történetért viszont ölök-halok. kell, hogy legyen értelme egy mangának, története, éljen! és fontos, hogy a mangakája szívből készítse, ne csak a közönséget szolgálja ki. és minél kevesebb klisé legyen egy történetben.
I only need you who gave yourself to me /Kouga Yun-Loveless/
beküldve: 2007-05-29 19:27:06
(#19) izgalmas, fordulatos történetet, a cselekmény és a rajzolási stílus összhangját és mindig jó ha bepillantást nyerhetek a történyet, szereplők hátterébe is
"Képregény=képsorokból álló művészet"
beküldve: 2007-05-19 14:16:25
(#18) Elsősorban a pergő cselekményt, vagy ha valami érdekesség is vegyül bele. Az Árnybíról ezért szeretem, pl. az, hogy egyes történetek után le van írva a sztori eredete az nagyon jó.
Ezek után ami még fontos az a szép rajzolás. Talán ennyi lenne.
Ja és nem utolsó sorban a humor.
Ezek után ami még fontos az a szép rajzolás. Talán ennyi lenne.
Ja és nem utolsó sorban a humor.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2007-04-15 10:56:39
(#17) Engem az első mangám óta sajnos egy előítéletes szokás vezérel, mégpedig az hogy ha egy manga rajzolása nagyon idegen tőlem, akkor ezt nem olvasom el XD. Az első mangám pedig a Blame! volt, tehát általában nekem az az első hogy a manga szépen kidolgozott, részletes legyen. Kábé ennyi XD.
Who the hell do you think I am?! /Kamina, Tengen Toppa Gurren-Lagann/
Szerk: Szecc 2007-04-15 10:59:41
beküldve: 2007-03-31 14:01:47
(#16) Számomra általában a grafika egy mangánál mindig másodlagos, ott jobbban szeretek a cselekményre, és az egyes karakterek jellemzőire koncentrálni (hiába, az írói-véna átka). Ugyanakkor egy animével kapcsolatban pont fordítva érzek, mivel ott már általában a látványvilágra helyezem a hangsúlyt. Ezért szeretek inkább először elolvasni egy mangát, és ha van, utána megnézni az anime-változatát.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2007-03-28 16:29:43
(#15) Én személy szerint,de szerintem mint a legtöbben elször az anméket szeretem meg.
Viszont amikor először találkoztam mangával sokkal jobban megfogott mint az anime.
(az 1. manga amit olvastam a Love Hina volt)
Szerintem a manga azért jobb ezerszer,mert a valódi történetet olvashatjuk,ahogy az alkotók szánták.
Az animék is jók,de nagyon sokszor átdolgozák a történetet és ez nem mindig sül el jól.
Engem legjobban a mangában a történet fog meg és a humor.
A rajz és a grafika is fontos,de nem elsödleges.
Szerintem egy mangát csak azután szabad megitélni,ha már legalább 3-4 fejezetet elolvasot az ember.
Viszont amikor először találkoztam mangával sokkal jobban megfogott mint az anime.
(az 1. manga amit olvastam a Love Hina volt)
Szerintem a manga azért jobb ezerszer,mert a valódi történetet olvashatjuk,ahogy az alkotók szánták.
Az animék is jók,de nagyon sokszor átdolgozák a történetet és ez nem mindig sül el jól.
Engem legjobban a mangában a történet fog meg és a humor.
A rajz és a grafika is fontos,de nem elsödleges.
Szerintem egy mangát csak azután szabad megitélni,ha már legalább 3-4 fejezetet elolvasot az ember.
Az élet rövid,de a szenvedések meghosszabitják.
beküldve: 2007-03-28 16:15:16
(#14) Nekem is a grafika és a történet a legfontosabb. Ha például nem ismerek valamilyen mangát akkor csak a rajzokat nézem, ezért talán ez a legfontosabb, viszont jó történet nélkül, már nem is olyan jó a manga.
People think that I must be a very stange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk. (Stephen King)
Szerk: Izumi 2007-03-28 16:22:23
beküldve: 2007-03-27 19:20:22
(#13) elsősorban engem is a grafika fog meg. hiába lenne jó a sztori ha egyszer nem tetszenek a karakterek. viszont ez fordítva is igaz nálam. hiába jó a grafika, ha a sztori nem tetszik (bár ez általában animében fordult eddig elő). és általában előbb az animét ismerem utána csak a mangáját. főként azért mert a mangát jobban szeretem a kezembe fogni. ^^"
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~