• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Eladnék!/Vennék!
Highschool DxD
"is fun"
Binbougami Ga!
Vampire Knight
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Manga >>
Mit szeretsz egy adott mangán?
Oldalak: 1 2 3 4 5 >>
beküldve: 2012-04-02 22:58:42
(#72)
A Márk
A Márk
[ Megszállott ]
Valaki tudna segíteni a Battle Angel Alita-val kapcsolatban? Az lenne a gondom, hogy neten találtam olcsón eladó angol nyelvű köteteket, és azt írták a cím mellett, hogy "part two", ellenben mégsem Last order kötetek voltak, hanem az első széria. A kérdésem tehát az lenne, hogy mit jelent ez esetben az hogy "part two"?

"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2012-03-21 18:13:30
(#71)
Vándor
Vándor
[ Új arc ]
Én is inkább a történetet nézem.Persze ne legyen teljesen ronda a grafikája de mondjuk szeretem az ilyen elvontabb rajzolásokat is.

beküldve: 2011-07-16 22:48:20
(#70)
Beate
Beate
[ Rászokóban ]
Nekem az első és talán legfontosabb tényező a grafika. Ha nem tetszik a rajzolása bármilyen jó is lehet az adott manga, nem olvasom el..

"But... I'm a werewolf, you know!" "Yes I know, so what about it?"
beküldve: 2011-05-27 00:49:11
(#69)
A Márk
A Márk
[ Megszállott ]
Én első sorban a történetet tartom fontosnak.
Ott van például az Elfen Lied. A manga karakterei nem néznek ki valami szépen, de a történet engem mindenért kárpótolt.
Meg nem azt mondom hogy csúnyák a karakterek, hanem olyan...egyediek.

"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2011-05-26 23:54:21
(#68)
stephen
stephen
[ Új arc ]
szerintem a grafika és a történet egyensúlya nagyon fontos. Én inkább szeretem mondjuk a fantasyt(legfőképpen az urban fantasy, bár nem mindig) abból is az a fajta ahol a szereplők vándorolnak vagy kutatnak valami után. ezért is imádom az inuyashát.

beküldve: 2011-02-02 21:47:59
(#67)
C-san
C-san
[ True mangafan ]
Én álltalában az olyan mangákat szeretem ahol jó a megrajzolás és a story is pl. Death Note, Káosz kapúi, Tarot Café, Bukottak Holdja stb.
De azért vannak kivételek pl. Hetalia amit a poénok miatt szeretek.
Továbbá még a Grimm mesék manga is nagy kedvenc (majdnem kifelejtettem^^").

-
Szerk: C-san 2011-02-02 21:52:01
beküldve: 2011-01-15 22:50:21
(#66)
Carteer
Carteer
[ Új arc ]
Nekem is a kedvenc mangám a Death Note.Mert Ryuzaki rafináltsága a favoritom ezért is ő a kedvencem^^

,,Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni"
beküldve: 2011-01-15 00:16:37
(#65)
TheBoy
TheBoy
[ Új arc ]
Az én két kedvenc mangám a Detah Note és a Bania.
A mangákban nagyon szeretem,ha egy hosszúhajú srác a főhős,sok az akció,történés.
A Death Noteban nagyon megfogott,az az intenzív elme játék,amit Light és Ryuzaki űz egymással.Light rafináltsága ravaszsága Ryuzaki furcsa tulajdonságaival vegyítve számomra tökéletes Mangát alkot.

A gyerekek, akiket nem szeretnek, felnőttek lesznek, akik nem tudnak szeretni
beküldve: 2010-09-13 12:14:58
(#64)
Maryke
Maryke
[ Megszállott ]
A Chrno Crusade mangát igazán az első kötet kutyaolja miatt szerettem meg. Amikor Moryama Daisuke a véges időről beszél az nagyon megfogott. Na a történet sem utolsó azt is nagyon szeretem. Főleg mert alapjáraton egy olyan ember vagyok aki nagyon szereti a vicces animéket és hát elég pesszimista így a vége is nagyon tetszet, és nem tudok egyet érteni azzal aki azt mondja, hogy írják át...

Soul eater: Őszintén? Fogalmam sincs...

Rómeó és Júlia: Én már az eredeti művet is nagyon szeretem,de az anime teljesen más. A nővérem,mint vérbeli magyarszakos a fejét fogta mikor meglátta,de nekem bejött. Hát igen... A halálos szerelmi történeteket szeretem...

meh....
beküldve: 2010-08-25 14:46:22
(#63) Válasz Maryke (#62) üzenetére
Zsófi(a)
Zsófi(a)
[ Gyalog ]
Egyet értek! Olyan jó érzékkel parodizál ki mindenkit, a berögzült szokásaikat, a jellemhibáikat... Bármit. És mennyire megérdmlik! És megérdemeljük... *kuncog*

Ettől forog a világ...

Szerk: Zsófi(a) 2010-08-25 14:46:50
beküldve: 2010-08-25 14:26:51
(#62) Válasz Zsófi(a) (#61) üzenetére
Maryke
Maryke
[ Megszállott ]

A Hetalianak meg a kaotikussága az, ami hangulatfokozó. Személyes kedvencem a Himaruya blogjában reprezentált kísérő illusztrációk színezettsége. Hatalmasat ütnek ezek a buborék-fények és elmosódott mégis részletgazdag, színpompás hátterek.

Igaz-igaz*bólogat*Nekem még az is tetszik ahogy kifigurázza az adott népcsoportot...

meh....
beküldve: 2010-08-25 14:20:39
(#61)
Zsófi(a)
Zsófi(a)
[ Gyalog ]
A D.Gray-manben a karakterek kidolgozottságát és a történet drámai vonulatát részesítem előnyben. Utóbbi időben azonban - szerintem - a grafika hátrányára változott a mangában.
A Kuroshitsujiban pont az ellentéte a szép, hogy az elején csetlő-botló rajzok gyönyörűen kiteljesedtek és egyre életszerűbbekké váltak mostanra. Talán ezt kéne megőrizni a továbbiakban is, mert a történet változatosságát nagyon jól hangsúlyozza.
A Tarot Café az egyedisége miatt fogott meg, máig nem futottam rajzolóba, aki sikerrel kopírozta volna Park rajzstílusát.
A Grimm-meséket a klasszikussága miatt szeretem, vérbeli negédesen-visszafogott shojou-designt kapott.
A Hetalianak meg a kaotikussága az, ami hangulatfokozó. Személyes kedvencem a Himaruya blogjában reprezentált kísérő illusztrációk színezettsége. Hatalmasat ütnek ezek a buborék-fények és elmosódott mégis részletgazdag, színpompás hátterek.

Szerk: Zsófi(a) 2010-08-25 14:21:47
beküldve: 2010-08-25 11:29:18
(#60)
Jack the Stampede
Jack the Stampede
[ Rászokóban ]
Hát én is inkább a rajzot tekintem előnynek annyi különbséggel, hogy nekem az egyedi stílusú rajziok is bejönnek amit eswetleg sokan nem tartank szépnek. Pl: One Piece grafikájával sokan nincsenek kibékülve de szerintem hatalmas ahogy ezt az egész világot felépítette Eichiro Oda ezért nagyra tartom őt de a nagy öreg Akira Toriyama is személyes kedvenc alkotóm. Sőt anno a Trigun alkotója, Yasuhiro Nightow is saját rajzstílusával robbant be a köztudatba melynek köszönhetően többek közt a Gungrave nevű sci-fi játék diseign-val is megbízták. Imádom ennek a három mangakanak a rajzait. Bár a későbbi időszakban igen erős fejlődés/változás látszódott Toriyama és Nightow rajzaiban míg Oda tartotta a színvonalát. Fontosnak tartom még a storyt, számomra a jó történet jól kidolgozott, tartogat meglepetéseket, fordulatokat és nem utolsósorban választ ad minden kérdésemre. És csatlakozom az előttem szólóhoz a borítómánia kapcsán, egy megkapó borító nálam már felkelti a figyelmet egy esetleg ismeretlen manga iránt. Bocs ha hosszú lett

A csodához nem kell mindig Isten, csak VASH!!
beküldve: 2010-01-03 12:30:58
(#59) Válasz Souichiro (#57) üzenetére
Morduk
Morduk
[ True mangafan ]
Nem baj nem is kel... Sajna én nem szoktam sok időt fordítani a háttérnek...

Ja és hozzá teszem néha van egy háromszög tábla is...

Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
beküldve: 2010-01-03 12:18:21
(#58)
Umi
Umi
[ Rászokóban ]
Hát elsősorban a rajzokat :) Ez alkotótól is függ, mert vannak olyan mangakák is, akinek azért annyira nem jön be a rajzstílusa.. De egy Rumiko Takahasi, Tanemura Arina, Watase Yuu, Hiromu Arakawa, vagy Akihisa Ikeda műveit mindig kellemesen nézegetem. Ezen felül borító mániás vagyok, szóval azt is szeretem. ^^

”私は青空をみるのが好きだ。”
Oldalak: 1 2 3 4 5 >>