Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit szeretsz egy adott mangán?
Engem egy magában a grafikája fog meg, ha nem teccik a grafika nem is olvasom el.
Ezzel én is így vagyok, első amit megnézek az a grafika, mert ha az nem olyan ami tetszik, nem fogom oldalakon keresztül csak a sztoriért bambulni. De számomra ezután azért a történet is fontos, pl én is szeretem a vámpírosokat, de a lényeg nekem hogy legyen benne valami rejtély, vagy legalább egy kis izgalom, ill. humor. Ha ezek közül 1-2 benne van, akkor már le sem teszem
Az élettel nem az a bajom, hogy nem elég hosszú; hanem hogy nem elég széles!
beküldve: 2007-03-20 16:55:57
(#11) beküldve: 2007-03-18 13:12:51
(#10) Én a történetet és a rajzolást szeretem egy adott mangán. Nálam a vámpíros mangák jönnek be leginkább! De persze más mangákat is olvasok nem csak vámpírosokat.
"Mióta oly jelentéktelen vagyok, hibáim egyre ismétlődnek. Vajon mennyire kell megerősödnöm, hogy senki se sérüljön meg?"
Szerk: Aya 2007-03-18 13:13:29
beküldve: 2007-03-16 19:02:13
(#9) Én először a suliban keveredtem "rossz társaságba"(értsd: olyanba, ahol mindenki magna-fan... )
Ami megfog bennük, az általában a történet. Illetve szerintem a japánoknak egyedi humora van, ami nekem speciel nagyon bejön.
Ami megfog bennük, az általában a történet. Illetve szerintem a japánoknak egyedi humora van, ami nekem speciel nagyon bejön.
Chaos is order in a mask...
beküldve: 2007-03-15 19:47:29
(#8) Én úgy ismerketem meg a mangákal, hogy miután
anime FAN lettem megtudtam, hogy az animék legtöbbje
manga alapján készül. Elkeztem nyomozni utánna és gondoltam teszek egy próbát és szerencsére pont akkor jött
ki az Árnybíró első kötete meg is vettem és elvarázsolt
de úgy, hogy még az iskolámban is tartottam Média órán
bemutatot az animékről/mangákról.
Szívesen olvasok gépen mangákat de még szívesebben
otthon kézben.
Én nem tudok mondani külön okot, hogy miért szeretem
a mangákat. Tőrténete, rajza, stílusa, olvasási stílusa nem tudom valamiért szeretem.
anime FAN lettem megtudtam, hogy az animék legtöbbje
manga alapján készül. Elkeztem nyomozni utánna és gondoltam teszek egy próbát és szerencsére pont akkor jött
ki az Árnybíró első kötete meg is vettem és elvarázsolt
de úgy, hogy még az iskolámban is tartottam Média órán
bemutatot az animékről/mangákról.
Szívesen olvasok gépen mangákat de még szívesebben
otthon kézben.
Én nem tudok mondani külön okot, hogy miért szeretem
a mangákat. Tőrténete, rajza, stílusa, olvasási stílusa nem tudom valamiért szeretem.
Kedvenc animém az Ezüst Nyíl!
beküldve: 2007-03-13 20:39:26
(#7) Megismerkedésem a manga műfajával? Ez elég bonyolultan kezdődött, de leegyszerűsítve: Amikor még nálunk lehetett kapni a Dragon Ball kis mangafüzeteit és alkalmam volt hozzájutni (le volt árazva), eldöntöttem, hogy ebből nekem több kell.
Mindenek előtt a rajzstílusa az, ami megfogja a tekintetemet. Utána figyelek a történetére vagy a feldolgozott témára. Habár jártam már úgy, hogy a rajz szép, de a történet nem köt le. Mára már elég sok mangaka művét, stílusát megismertem és inkább a kedvenceimet olvasom, ha hozzájutok.
Mindenek előtt a rajzstílusa az, ami megfogja a tekintetemet. Utána figyelek a történetére vagy a feldolgozott témára. Habár jártam már úgy, hogy a rajz szép, de a történet nem köt le. Mára már elég sok mangaka művét, stílusát megismertem és inkább a kedvenceimet olvasom, ha hozzájutok.
I'm the dog, hound from Hell. Devil on my back. I can never die.
Szerk: Renma 2007-03-13 20:43:52
beküldve: 2007-03-13 20:34:25
(#6) Húúú...,ez egy jó kérdés!Már mint,h mi fog meg egy mangában.
Legelőször talán a borító szinvilága kelti fel a figyelmem,és ezután belelapozok a manga közepébe,és el kezdem olvasni,és,ha megnyeri a tetszésem,a stilusa,vagy a grafikája,akkor már nálam nyert ügye van!
És,utána elolvasom nagyvonalakban a történetét,ami általában elnyeri a tetszésemet....
Legelőször talán a borító szinvilága kelti fel a figyelmem,és ezután belelapozok a manga közepébe,és el kezdem olvasni,és,ha megnyeri a tetszésem,a stilusa,vagy a grafikája,akkor már nálam nyert ügye van!
És,utána elolvasom nagyvonalakban a történetét,ami általában elnyeri a tetszésemet....
beküldve: 2007-03-13 20:06:36
(#5) Én azt szeretem bennük,ha van benne izgalo,akció,dráma,szerelem... stb.
Szóval ami kell
És az is számít milyen minőségű a grafikája,milyen a szereplő ábrázolás és hogy a kép illik-e az adott helyzethez.
Hát nagyából ennyi!
Szóval ami kell
És az is számít milyen minőségű a grafikája,milyen a szereplő ábrázolás és hogy a kép illik-e az adott helyzethez.
Hát nagyából ennyi!
A szerelem olyan,mint egy édes álom.Mely,ha fölébred,áttör minden gáton!
hú... szerintem "csak" azért szöszölök velük, mert az ember túl sokat gübbed könyvek fölött, amikben csak betűk vannak, s iszonyú jó, felszabadító egyszerűen csak lendületcsíkokat, óriási szemeket meg izzadságcseppeket látni...
hű, jó sok kérdés párra benevezek:
első mangaélmény: asszem először a megboldogult 576 Kbyte magazinban írt róla Martin, hogy van ilyen. Talán volt pár kép is, mindenesetre már akkor tetszett a dolog.
mi fog meg: már csak a sztori túl sok rajzot láttam már ahhoz, hogy az alapján ítéljek. néha egészen csúnya mangák is hihetetlen jó sztorival tudnak jönni...
első mangaélmény: asszem először a megboldogult 576 Kbyte magazinban írt róla Martin, hogy van ilyen. Talán volt pár kép is, mindenesetre már akkor tetszett a dolog.
mi fog meg: már csak a sztori túl sok rajzot láttam már ahhoz, hogy az alapján ítéljek. néha egészen csúnya mangák is hihetetlen jó sztorival tudnak jönni...
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-03-12 22:13:31
(#2) Én a rajzolását, a történetet szeretem benne Szóval mindent engem néha hülyének is vesznek e miatt, de szerintem, ha valaki megfog egy mangát ami a stílusa azt biztos elragadná
beküldve: 2007-03-11 14:18:29
(#1) Senki se született mangarajongónak.. valahogyan mindenkinek meg kell ismernie ezt a stílust is. Hogyan találkoztál vele először? Mi fog meg egy ismeretlen kiadványban első pillantásra, ami miatt olvasni kezded? A rajzok kidolgozottsága? A történet? A szerző? Esetleg az, hogy milyen nyelven lehet hozzáférni?
Mi a legjobb az egyes mangákban? Melyik viszi a pálmát képi megoldások terén szerintetek? És melyiknek a legjobb a története?
Mi a legjobb az egyes mangákban? Melyik viszi a pálmát képi megoldások terén szerintetek? És melyiknek a legjobb a története?
"Félünk tisztán látni, és félünk, hogy tisztán látnak minket."