Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
A mangáról: stílus >>
Mitől manga?
Kapcsolódó tartalom: Mitől manga?
már megint egy olyan felesleges téma mint az átírás topic, ahol mindegyik fél csak a saját igazát fogja szajkózni.
Mivel ez egy cikknek a topikja, így meg lehet vitatni a cikket...
eredetileg manga japánul képregény, anime rajzfilm. viszont japán képregény és japán rajzfilmként honosodott meg máshol, ezért a japán stílusú rajzfilmek és képregények lettek köznapi értelemben, szóhasználatban mangák, tehát japán stílusú képregények. tehát a manga japán stílusú képregény, a japán stílusba pedig beletartozik a történetvezetés, rajzolás is. A szerző még csak nem is számít... De ezen már pár százszor átrágtuk magunkat...
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2008-05-24 21:11:57
(#24) már megint egy olyan felesleges téma mint az átírás topic, ahol mindegyik fél csak a saját igazát fogja szajkózni.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2008-05-24 21:09:24
(#23) Nem akarok belekötni, de ha a manga és a képregény közt nincs semmi különbség, akk ez a kiadó mért csak mangákat ad ki?!
beküldve: 2008-04-24 16:46:19
(#22) 漫画(Manga)=kepregeny, ennyi es semmi tobb. :S
Olyan buta kerdes mint a "Mi az anime?" kerdes. Az anime rajzfilm es nem tobb.
Persze lehet okoskodni hogy a manga az a japan kepregeny, de akkor mi van a csak reszben japan kepregenyekkel? A koreaiakkal, a kinaiakkal vagy az amerikai/japan szerzoparos altal femjelzett szerzemenyekkel?
A manga egy japan szo amit nyugat kisajatitott maganak. Szerintem ennyi a tortenet.
Olyan buta kerdes mint a "Mi az anime?" kerdes. Az anime rajzfilm es nem tobb.
Persze lehet okoskodni hogy a manga az a japan kepregeny, de akkor mi van a csak reszben japan kepregenyekkel? A koreaiakkal, a kinaiakkal vagy az amerikai/japan szerzoparos altal femjelzett szerzemenyekkel?
A manga egy japan szo amit nyugat kisajatitott maganak. Szerintem ennyi a tortenet.
beküldve: 2008-04-24 16:21:02
(#21) nos a feliratot légyszi saringan máskor mellékeld pls..(még nkem is nehéz volt kitalálni mit akarsz pedig van egy 9éves rahcsoló és kicsit (még)pösze öcsém) de naon "cuki "amit írtál..de sztem nem ettől manga a manga
olyan mint h nem attól WHISK(E)Y mert égetett szesz..(szép is lenne)az "igazi manga"nálam:1.japán készítők
2.tipik manga stílus..(értem ezt a rajzra a humorra és az erőszakra ami olyan édes..)és ez most olyan megfogalmazás volt h "mi az az érintő..válasz hát h érinti a kör volnalát"
olyan mint h nem attól WHISK(E)Y mert égetett szesz..(szép is lenne)az "igazi manga"nálam:1.japán készítők
2.tipik manga stílus..(értem ezt a rajzra a humorra és az erőszakra ami olyan édes..)és ez most olyan megfogalmazás volt h "mi az az érintő..válasz hát h érinti a kör volnalát"
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
Szerk: PICILÁNY 2008-04-24 16:35:39
Szerintem atol manga hogy jol kidoldozot szemükven és nagyon jol kidoldozot felyük.
Bocsáss meg, de ez helyesírásilag ANNYIRA lol!
beküldve: 2008-04-24 15:52:30
(#19) Szerintem atol manga hogy jol kidoldozot szemükven és nagyon jol kidoldozot felyük.
Hamulecz Jani
beküldve: 2008-04-19 22:52:19
(#18) Én ezt tudom 1000%-ra, hogy a Buborékokat azt egy angol (nem vagyok benne bisztos) rajz mániás hapek találta ki *gondolom rályötettek hogyan* egy emberi fej mellé írta a szöveget és azota hagyomány ez a buborék. Furi egy történet nem.
De az hogy mitöl manga a manga szeríntem a japánok nevezték el annak, a képregény szóból származhat. Gondolom én hisz ez a legpozitivabb gondolat....
De az hogy mitöl manga a manga szeríntem a japánok nevezték el annak, a képregény szóból származhat. Gondolom én hisz ez a legpozitivabb gondolat....
A definíciók relatívak
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: Moderátor 2009-06-12 11:03:59
beküldve: 2007-04-26 22:58:48
(#16) Ez már csak azért is érdekes kérdés hogy mitől manga a manga ugyanis a japánok minden képregényt mangának hívnak. Japánon kívül meg a japán képregények gyűjtőneve a manga....
Néha érdekes cím alapján megnézek pár mangát, (eddig elég sok mangát láttam) és azt vettem észre, hogy a fele hasonló módon kezdődik: "XY egy átlagos gimnazista lány/fiú volt, amíg nem találkozott NM-mel/nem történt vele egy furcsa dolog/csak elüt a többi oszt.társától stb. stb. Az Árnybíró azért tetszik nagyon, mert semmi ilyesmi nincs benne.
Ez valószínüleg azért van mert még nem sok seinen mangát olvastál (mint ahogy én sem). Gondolom azokban nem így kezdődnek a történetek. Ha valaki műveltebb nálam e téren, az igazítson már ki.
A nagy felvásárlóközönség a fiatalság, azért is kezdődik úgy, ahogy említetted.
beküldve: 2007-04-06 08:57:03
(#14) Néha érdekes cím alapján megnézek pár mangát, (eddig elég sok mangát láttam) és azt vettem észre, hogy a fele hasonló módon kezdődik: "XY egy átlagos gimnazista lány/fiú volt, amíg nem találkozott NM-mel/nem történt vele egy furcsa dolog/csak elüt a többi oszt.társától stb. stb. Az Árnybíró azért tetszik nagyon, mert semmi ilyesmi nincs benne.
A beszélő szerencsesüti...
beküldve: 2007-03-29 14:08:24
(#13) Aki erről többet meg szeretne tudni, annak is ajánlom Scott McCloud A képregény felfedezése c. könyvét, ami a hétvégi fesztiválra jelenik meg.
Pl hova sorolnátok be a mangásított szakácskönyvet?
Úgy hogy szerintem lehetetlen megválaszolni a fórum címét alkotó kérdést.
Úgy hogy szerintem lehetetlen megválaszolni a fórum címét alkotó kérdést.
szerintem az is manga - nekem manga az, amit hátulról kell olvasni, és "mangás" a képkezelése, vagyis más, mint az amerikai cuccoknál. bár nem tudom még, h. miben, de más.
szerintetek...?