Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Vitaszoba
beküldve: 2007-04-06 18:28:15
(#35) A Dragonball betiltása is megkora kamu! Hogy összeszedtek 100.000 aláírást vagy mennyit? Annyi olvasni tudó ember nincs is Magyarországon
Csak odanyomták az aluljáróban a papírt hogy X-eljen már oda egyet, mert akkor kap egy citrom ízű cukorkát. Mondjuk gőzöm sincs hogy csinálták ezt a sok aláírás összegyűjtést, mert én nem találkoztam vele az biztos.
Csak odanyomták az aluljáróban a papírt hogy X-eljen már oda egyet, mert akkor kap egy citrom ízű cukorkát. Mondjuk gőzöm sincs hogy csinálták ezt a sok aláírás összegyűjtést, mert én nem találkoztam vele az biztos.
Hogy merészelitek bántani az én Elgalámat ?!
Szerk: Excel 2007-04-06 18:29:03
Ráadásul sokaknak van saját TV-készüléke is a szobájában - így pedig teljesen elveszik a szülői kontroll (ha egyáltalán valaha volt is ilyen kontroll ott, vagy akartak-e).
(ha érdekel, előkereshetem az eredményeket, és röviden leírom, mire jutottunk...)
(ha érdekel, előkereshetem az eredményeket, és röviden leírom, mire jutottunk...)
Hát igen, ha a gyereknek a saját szobájában van külön TV-je, akkor a szülő már akkor sem tud beleszólni, hogy mit nézzen, ha szeretné. A korhatár felirat nem sokat segít rajta. És ez igaz a könyvekre, mangákra, dvd-re....
Az meg tényleg kicsit gyerek függő, hogy milyen hatással vannak rá az ilyen filmek. Nem lesz mindenkiből sorozat gyilkos azért, mert nézte a Dragon Ballt. -.- Ennyi erővel a Pokemont is betilthatták volna állatkínzásért. :P
Jah, és engem érdekel, szóval írhatod. :)
Szerk: pansy 2007-04-06 15:38:28
Igazából sztem a korhatár egy kicsit felesleges dolog. Végül is nem a gyereknek szól, hanem a szülőknek, de a legtöbb szülő le se ... , hogy mit néz a gyerek. Múltkor is mentem az utcán, aztán valami 7 éves kölyök épp azt ecsetelte az anyjának, hogy milyen mészárlás volt abban a filmben, amit látott. O.O
Árnybíró meg sztem nem is annyira durva, hogy most egy 13-14 éves ne olvashassa. Amikor már megérti a történetet, akkor már csak van annyi ítélőképessége, hogy meg tudja különböztetni a valóságot a fikciótól.
Majd ha hentai-okat kezdenek megjelentetni, akkor már lehet írni a 18+-t. XD Bár erről is az a véleményem, hogy a felnőtteknek szóló magazinok olvasóinak jó része biztos, hogy 18 év alatti. -.-
Árnybíró meg sztem nem is annyira durva, hogy most egy 13-14 éves ne olvashassa. Amikor már megérti a történetet, akkor már csak van annyi ítélőképessége, hogy meg tudja különböztetni a valóságot a fikciótól.
Majd ha hentai-okat kezdenek megjelentetni, akkor már lehet írni a 18+-t. XD Bár erről is az a véleményem, hogy a felnőtteknek szóló magazinok olvasóinak jó része biztos, hogy 18 év alatti. -.-
Erre annyit tudok mondani,hogy igazad van.Ma már senkit nem érdekel,a korhatárolás.Legalábbis akikinek szól. A szülőket nem zavarja különösebben,hogy édes pici gyermeke éppen milyen mészárlós filmet látott.Ez van.
Hát,hogy így mondod Németországban is volt pár érdekes dolog. Pedig ott kemény a cenzúra... De nem lehet mit tenni.Az ilyesmi kölköknél valóban van valami ferdehajlam a piros iránt...
pontosan erre gondoltam - és ez ott sem az első eset...
pansy: egyet értek, sajnos tényleg sokakat nem érdekel. Már azt hiszem, írtam valahol korábban, de egyszer az egyetemen a gyerekek TV-nézési szokásairól, annak hatásairól kellett kutakodnunk, és ehhez kérdőíveket tölttettünk ki mindenféle korú, nemű, lakhelyű kisiskolással. Sajna a legtöbben tényleg azt írták, ott és akkor néznek TV-t, ahol és amikor akarnak, nemigen érdekli őket a korhatárjelzés; mégkevésbé a szüleiket. Ráadásul sokaknak van saját TV-készüléke is a szobájában - így pedig teljesen elveszik a szülői kontroll (ha egyáltalán valaha volt is ilyen kontroll ott, vagy akartak-e).
"hold your breath and count to ten and fall apart and start again..."
Szerk: Loona 2007-04-06 10:36:52
beküldve: 2007-04-06 10:31:26
(#31) Igazából sztem a korhatár egy kicsit felesleges dolog. Végül is nem a gyereknek szól, hanem a szülőknek, de a legtöbb szülő le se ... , hogy mit néz a gyerek. Múltkor is mentem az utcán, aztán valami 7 éves kölyök épp azt ecsetelte az anyjának, hogy milyen mészárlás volt abban a filmben, amit látott. O.O
De ilyenről csak Amerikában hallani.
(hmm... sajna a legutóbbi ilyen mészárlós eset, ami eszembe jutott, az pont nem ott történt, hanem jó öreg kontinensünkön...)
ettől függetlenül én is korhatárjelölés-ellenes vagyok, mert nem használ (hacsaknem az ellenkezőjét - mindenki nézzen magába, a fiataloknak izgi, ha "nem nekik valót" láthatnak ), és fölösleges. Az ilyen lemészárolós gyerekeknél (szerintem) az ilyesmik, minthogy megnéz, elolvas valamit, már csak az utolsó csepp a pohárban, jönne az enélkül is.
Hát,hogy így mondod Németországban is volt pár érdekes dolog. Pedig ott kemény a cenzúra... De nem lehet mit tenni.Az ilyesmi kölköknél valóban van valami ferdehajlam a piros iránt...
De ilyenről csak Amerikában hallani.
(hmm... sajna a legutóbbi ilyen mészárlós eset, ami eszembe jutott, az pont nem ott történt, hanem jó öreg kontinensünkön...)
ettől függetlenül én is korhatárjelölés-ellenes vagyok, mert nem használ (hacsaknem az ellenkezőjét - mindenki nézzen magába, a fiataloknak izgi, ha "nem nekik valót" láthatnak ), és fölösleges. Az ilyen lemészárolós gyerekeknél (szerintem) az ilyesmik, minthogy megnéz, elolvas valamit, már csak az utolsó csepp a pohárban, jönne az enélkül is.
"hold your breath and count to ten and fall apart and start again..."
Ezek a degenerált tizenévesek amerikában simán leutánozzák az árnybírót és lemészárolják egymást az iskolában. Minden nap találkozni a hiradóban egyel vagy az újságokban. De ha így vesszük a fürdőkádaknak is korhatárosnak kéne lenniük (beleejtett hajszárító meg elcsúszik és beveri a szélébe a fejét). Nah meg a közlekedést is be kéne tiltani. Ezek sokkal több halálesetet okoznak Nah meg az iskolát, azok nevelik ki a legtöbb bűnözőt, főleg a nyolc általánosok
De ilyenről csak Amerikában hallani.Éppen ezért szükségtelen a korhatárjelölés.Legalábbis remélem,hogy az... Aki meg veszi a köteteket az mindenképpen meg fogja venni.Ha van jelölés ha nincs.
Üdv!
Erről az egész témáról az jut eszembe, amikor volt a suliban Tarantiono vetítés sorozat, és az egyik jólértesült anyuka kivert a balhét, hogy a filmekben káromkodnak...
Ha valaki nem szereti a vérontást, akkor ne olvasson olyan történeteket, amiben vérontással hivatásszerűen foglalkozó szereplők vannak. Én se szeretem, ha egy könyvből dől a szirup. Nem is vettem kezembe egyetlen Romana füzetet...
Ami pedig a bekattant gyerekeket illeti: régebben valami "nagyon okos" szellemi szabadfoglalkozású egy tévé-műsorban azon verte a nyálát, hogy a gyerekek a szerepjátéktól sátánista tömeggyilkosok lesznek. Erre a másik oldal képviseletében egy hölgy bemutatott egy hiteles statisztikát, amely szerint a számarányukra vetítve a bélyeggyűjtők közül kétszer annyi gyilkos kerül ki, mint a szerepjátékosok közül...
.Aztán ha a kedves..akárkik megelégelik a vérontást/szexjeleneteket stb.
Erről az egész témáról az jut eszembe, amikor volt a suliban Tarantiono vetítés sorozat, és az egyik jólértesült anyuka kivert a balhét, hogy a filmekben káromkodnak...
Ha valaki nem szereti a vérontást, akkor ne olvasson olyan történeteket, amiben vérontással hivatásszerűen foglalkozó szereplők vannak. Én se szeretem, ha egy könyvből dől a szirup. Nem is vettem kezembe egyetlen Romana füzetet...
Ami pedig a bekattant gyerekeket illeti: régebben valami "nagyon okos" szellemi szabadfoglalkozású egy tévé-műsorban azon verte a nyálát, hogy a gyerekek a szerepjátéktól sátánista tömeggyilkosok lesznek. Erre a másik oldal képviseletében egy hölgy bemutatott egy hiteles statisztikát, amely szerint a számarányukra vetítve a bélyeggyűjtők közül kétszer annyi gyilkos kerül ki, mint a szerepjátékosok közül...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2007-04-05 23:41:01
(#26) Ezek a degenerált tizenévesek amerikában simán leutánozzák az árnybírót és lemészárolják egymást az iskolában. Minden nap találkozni a hiradóban egyel vagy az újságokban. De ha így vesszük a fürdőkádaknak is korhatárosnak kéne lenniük (beleejtett hajszárító meg elcsúszik és beveri a szélébe a fejét). Nah meg a közlekedést is be kéne tiltani. Ezek sokkal több halálesetet okoznak Nah meg az iskolát, azok nevelik ki a legtöbb bűnözőt, főleg a nyolc általánosok
Szerk: Excel 2007-04-05 23:43:20
beküldve: 2007-04-05 22:07:53
(#25) Huh,egy kicsit nem vagyok itt és már is teleírkáljátok a számomra felszentelt topicot Sikerült tökéletesen elvesztenem a fonalat,nincs kedvem végigolvasni az egészet,csak annyit tudtam nagyjából kivenni ebből,hogy Árnybíró vs. korhatárjelzés mérközése folyik..
Hát,amíg nem zaklatják a Mangafant azzal hogy "ez mégiscsak túl durva már.." addig nincs is probléma vele,eddig tényleg nem volt benne semmi extra-kegyetlen rész.Aztán ha a kedves..akárkik megelégelik a vérontást/szexjeleneteket stb. akkor a legegyszerűbb lenne egy kis kockába a manga hátuljára beírni hogy "older teen 12+" vagy valami hasonló,ilyesmi volt a Gravitation EX köteteken is (megj.: ott 16+).Nem hiszem hogy 12-esnél nagyobb korhatárt szabnának rá,bár sose lehessen tudni ezeknél.Akármennyire is "felvilágosultak" a mai 10 évesek az ő érdekükben bármire képesek lehetnek
Hát,amíg nem zaklatják a Mangafant azzal hogy "ez mégiscsak túl durva már.." addig nincs is probléma vele,eddig tényleg nem volt benne semmi extra-kegyetlen rész.Aztán ha a kedves..akárkik megelégelik a vérontást/szexjeleneteket stb. akkor a legegyszerűbb lenne egy kis kockába a manga hátuljára beírni hogy "older teen 12+" vagy valami hasonló,ilyesmi volt a Gravitation EX köteteken is (megj.: ott 16+).Nem hiszem hogy 12-esnél nagyobb korhatárt szabnának rá,bár sose lehessen tudni ezeknél.Akármennyire is "felvilágosultak" a mai 10 évesek az ő érdekükben bármire képesek lehetnek
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-04-05 22:08:08
beküldve: 2007-04-05 19:38:22
(#24) Ez olyan mint a cigi, a kisiskolás is kipróbálja... pedig nem is vásárolhat a boltban. Szal tök mind1. Aki akarja ugyis megszerzi Csak ne tiltsák a kiadásokat, meg ne szálljanak rá a kiadókra emiatt, és ne büntessék őket.
Hogy nézne ki 1 manga korhatárkarikával?Mindenki szépen megtudja nézni a kötet hátulját,hogy miről szól.Esetleg lapoz benne párat... És hopp mindenki el tudja dönteni,hogy érdekli-e a téma vagy nem.
Ha nem is a tvből ismert ronda sárga és piros karika, de az Amerikában kiadott köteteken mind van vmilyen korhat jelzéssel.. sztem pl. egy kis négyzet a hátulján, hogy "Older Teen 18+" egyáltalán nem zavaró.. legalábbis engem sohase zavart... sőt néha elég praktikus
Ez egyéni vélemény,de szerintem,ha lenne 1 korhatárjelzés a köteteken akkor nem biztos,hogy mindenki érdeklődéssel fordulna feléjük.Ezalatt azt értem,hogy sokan már a korhatár miatt előítéleteket állítanak fel.Pl.:túl sok az erőszak,túl sok a vér stb.Így már meg sem nézik,hogy miről szól az adott manga hiszen levonták a következtetést,hogy ez 1 értelmetlen történet mert nincs benne sokminden az agresszív megnyilvánulásokon kívül.Ezzel máris kevesebb az olvasótábor.Talán a kötet hátulján lehetne utalni a szövegben a témára.És mivel nincs rajta szám ezért meg fogják nézni,hogy miről szól.Persze mégegyszer mondom ez csak egy sajátos okfejtés. Szóval aki más véleményen van vagy úgy gondolja,hogy nincs igazam nyugodtan szóljon...
beküldve: 2007-04-05 08:41:59
(#22) Nem rég olvastam a Harry Potter 6-t és a papír borító belső oldalára rá volt írva, hogy "18 éven felülieknek!" Legalábbis aszem 18 volt. Szóval a könyvek is lehetnek korhatárosak.
Hogy nézne ki 1 manga korhatárkarikával?Mindenki szépen megtudja nézni a kötet hátulját,hogy miről szól.Esetleg lapoz benne párat... És hopp mindenki el tudja dönteni,hogy érdekli-e a téma vagy nem.
Ha nem is a tvből ismert ronda sárga és piros karika, de az Amerikában kiadott köteteken mind van vmilyen korhat jelzéssel.. sztem pl. egy kis négyzet a hátulján, hogy "Older Teen 18+" egyáltalán nem zavaró.. legalábbis engem sohase zavart... sőt néha elég praktikus
Lose it… it means go crazy, nuts, insane, bonzo, no longer in possession of one’s faculties, three fires short of a happy meal… WACKO!!