Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Vitaszoba
Ha jól tudom, akkor az ORTT csak lakossági bejelentések után kezdeményezhet dolgokat, és ez a könyvkiadást nem is érinti. Ha tévedek, akkor bocs, és tessék javítani.
Nem csak lakossági bejelentések után.. folyamtosan szoktak "mintavételezni" és az alapján is szoktak.. tevékenykedni..
Én se kedvelem az ORTT-t mert tényleg szokszor nem látják át a történet lényegét, csak tényszerűleg elemzik hogy ki mikor hányszor hörgött, vagy üvöltött és az alaapján ítélkeznek.... védelmükre szólva, azért ha minden hülye szabályt betartanak (megfelelő idősáv és karika) akkor nem köthetnek bele semmibe, látsd pl. A+ ahol azért már jósok minden lement amiért szívozhattak volna de mégse tették/tehették...
Lose it… it means go crazy, nuts, insane, bonzo, no longer in possession of one’s faculties, three fires short of a happy meal… WACKO!!
beküldve: 2007-04-05 00:00:31
(#19) Ha jól tudom, akkor az ORTT csak lakossági bejelentések után kezdeményezhet dolgokat, és ez a könyvkiadást nem is érinti. Ha tévedek, akkor bocs, és tessék javítani.
Mindig reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!
Hogy nézne ki 1 manga korhatárkarikával?Mindenki szépen megtudja nézni a kötet hátulját,hogy miről szól.Esetleg lapoz benne párat... És hopp mindenki el tudja dönteni,hogy érdekli-e a téma vagy nem.
Igen de azt annak mond, aki nem is olvas ilyet és mégis van hatásköre ilyeneket eldönteni (Pl ORTT, hogy rohadnának el a mandragorának táptalajt biztosítva)
Hogy merészelitek bántani az én Elgalámat ?!
beküldve: 2007-04-04 20:07:32
(#17) Nekem ezekkel a korhatár karikákkal annyi a problémám (Tudom, hogy én vbetettem fel először... ), hogy felelőtlenül használják őket. Amiben erőszak van, vagy meztelenül jelenik meg valaki, arra rögtön 18-as karika kerül. Ez elvileg rendben is lenne. Csak a nagy helyzet az, hogy a mangák nagy többségében bár megjelenik az erőszak, az pusztán egy kifejező eszköz (Nem mindig az igaz.). Valami célt szolgál, és a maga "nesze az arcodba, hogy tudd mia a helyzet" módján megmutatja az egész történést. Ez pedig nem biztos, hogy rossz. A legtöbb "deformáció" abból származik, hogy az ember nincs tisztában a tettei következményeivel. Burkolt, kendőzött formában kapja az agressziót, már gyermekkorától, így fel sem tűnik neki, ha valami erőszakosat/rosszat tesz. Valamint a következmények súlyával sincs tisztában. Ha viszont már elért egy bizonyos lelki fejlettséget, és fokozatosan kapja az "ilyen irányú képzést", akkor nagy valószínűséggel fel fogja ismerni, hogy ha "megütök valakit, akkor annak fájni fog"... Lehet, hogy picit zavaros voltam, de épp főzök és nincs időm részletesebben kifejteni. Ha tényleg így van, akkor bocs, és ha valami nem tiszta, akkor kifejtem bővebben.
beküldve: 2007-04-04 18:40:09
(#16) Hogy nézne ki 1 manga korhatárkarikával?Mindenki szépen megtudja nézni a kötet hátulját,hogy miről szól.Esetleg lapoz benne párat... És hopp mindenki el tudja dönteni,hogy érdekli-e a téma vagy nem.
beküldve: 2007-04-04 10:28:57
(#15) Még szerencse hogy a mangákhoz semmi köze az ORTT-nek mert akkor rögtön felkerülne a Tesz-Vesz városra az 1-es vagy még inkább a 0-ás karika, az Árnybíróra meg egy 18-as.
Én nagyon szeretem az árnybírót, de azért nem csak csokiskeksz osztogatás van benne. Bőven folyik vér, kaszabolás, csonkítás, emberevés stb... de hát részben ezért is szeretjük. Jah és ha nem tetszik valakinek, a szülőnek nem kell megvennie a gyerekének. Nem kötelező, ahogy tv-t nézni sem Akkor ott van a Tesz-vesz város, ami bőven felkészíti a gyermeket egy izolált környezetben a felnőtté válláshoz
Én nagyon szeretem az árnybírót, de azért nem csak csokiskeksz osztogatás van benne. Bőven folyik vér, kaszabolás, csonkítás, emberevés stb... de hát részben ezért is szeretjük. Jah és ha nem tetszik valakinek, a szülőnek nem kell megvennie a gyerekének. Nem kötelező, ahogy tv-t nézni sem Akkor ott van a Tesz-vesz város, ami bőven felkészíti a gyermeket egy izolált környezetben a felnőtté válláshoz
Hogy merészelitek bántani az én Elgalámat ?!
Szerk: Excel 2007-04-04 10:29:14
Na hát ebben van valami (és én mindig kölcsönkértem a fiúktól,hmm.. )
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Mert nem kötelező. Nincs olyan törvény idehaza, ami előírná, hogy a könyvkiadásban a felnőtt tartalmakat meg kell jelölni a borítón.
Amíg nem kötelező, nem is fogunk rá tenni ilyet (és az Árnybíró messze nem olyan durva, hogy erre szükség lenne).
Amíg nem kötelező, nem is fogunk rá tenni ilyet (és az Árnybíró messze nem olyan durva, hogy erre szükség lenne).
Nincs ilyen törvény? Az a könyvekre vonatkozik,azokban pedig nincs kép..najó,mesekünyvben,de nem hiszem hogy abban túl sok ilyen jelenet lenne
Értem értem,csak nem szeretném betiltva látni az Ámen Oszát..
Bemész egy újságárúshoz, vegyél egy Mórickát vagy valami hasonló "igényes" :P újságot. Ezekben több kivetni valót találok mint egy Árnybíróban.
beküldve: 2007-04-03 17:49:09
(#12) Én úgy látom,hogy a magyarok még nem készültek fel a mangákra vagyis el vannak maradva ezen a téren.Itt hosszú időnek kell eltelnie ahhoz,hogy a felnőttek is olvassanak mangát.Főleg azért mert itt az alapfelfogás az,hogy a képregény gyerekeknek való.De remélhetőleg nemsokára jóval több olyan ember lesz akik olyanok mint mi MANGAFANOK!!!!!!!!
beküldve: 2007-04-03 16:33:23
(#11) Nem akarok beleszólni a vitába,de lenne egy észrevételem.
Sajnos a mi kis országunk nyugatra hajlása miatt főleg csak amerikai jellegű képregényekkel találkozott. Pl. Marvel
Ezért azt azt természetes felfogást,hogy a képregény nem kizárólag gyerekeknek szól nehéz lesz meghonositani.
Persze ez csak idő kérdése.
És ha valaki szereti a mangát,látva Magyarországi elterjedését elszomorodik és megpróbálja azt kis országában is elterjeszteni az inkább tiszteletreméltó mintsem birálandó.
Ugyhogy kitartás!
Sajnos a mi kis országunk nyugatra hajlása miatt főleg csak amerikai jellegű képregényekkel találkozott. Pl. Marvel
Ezért azt azt természetes felfogást,hogy a képregény nem kizárólag gyerekeknek szól nehéz lesz meghonositani.
Persze ez csak idő kérdése.
És ha valaki szereti a mangát,látva Magyarországi elterjedését elszomorodik és megpróbálja azt kis országában is elterjeszteni az inkább tiszteletreméltó mintsem birálandó.
Ugyhogy kitartás!
Az élet rövid,de a szenvedések meghosszabitják.
Hanon írta:
De ha mondjuk a csupa jóindulat anyuka megveszi egyetlen kicsi fiának az akármit,aztán beleolvas és bepereli a kiadót,hogy hogy képzelik hogy ilyet kiadnak cenzúra nélkül? Najó,ez kicsit túlzás,de az anyák márcsak ilyen makacsok,sose lehet tudni (plusz szétkürtöli a lila akác közben,hogy ilyenek vannak.. )
De ha mondjuk a csupa jóindulat anyuka megveszi egyetlen kicsi fiának az akármit,aztán beleolvas és bepereli a kiadót,hogy hogy képzelik hogy ilyet kiadnak cenzúra nélkül? Najó,ez kicsit túlzás,de az anyák márcsak ilyen makacsok,sose lehet tudni (plusz szétkürtöli a lila akác közben,hogy ilyenek vannak.. )
Erre csak azt mondom, hogy vannak megkülönböztető jelzések. (pl.: 18-as szám piros karikával.) Ez máshol már működik.
Már másodszor szívom meg ezzel. Nem lehet valahogy törölni???
Szerk: Lonewolf 2007-04-03 15:00:56
Mert nem kötelező. Nincs olyan törvény idehaza, ami előírná, hogy a könyvkiadásban a felnőtt tartalmakat meg kell jelölni a borítón.
Részemről csak egy ötlet volt. Nem mintha annyira magyar hentait akarnék, csak úgy felvetődött. A manga meg lehet, hogy formátumra könyv, de sztem egy sokkal populárisabb médium manapság. Igaz itthon még nem, de japánban így van. (HA jól tudom.) Így valószínűleg jobban terjedni is fog egy idő után. Mondjuk felvetődik az a szerepe is, hogy ha valaki egy hagyományos értelemben vett könyv kinézetű dologban élvezetet talál, akkor sztem nagyobb valószínűséggel vesz a kezébe egy hagyományos könyvet is.
Nincs ilyen törvény? Az a könyvekre vonatkozik,azokban pedig nincs kép..najó,mesekünyvben,de nem hiszem hogy abban túl sok ilyen jelenet lenne
Értem értem,csak nem szeretném betiltva látni az Ámen Oszát..
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2007-04-03 14:48:59
(#7) mondjuk sztem könyvre nem szokás ilyen karikát kirakni...ha az ember megvesz valamit akkor előbb utánanéz, vagy beleolvas és utána tud mérlegelni hogy ez neki túl dúrva e vagy sem. Senkire nem tukmálják rá, mégcsak aztse lehet mondani hogy "tévében láttam, és azért gyilkoltam le valakit". Mondjuk a játékoknál kiírják, de azis egy másik tészta...
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...