Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Angel's Egg
beküldve: 2013-03-03 01:27:34
(#20) Tegnap láttam. Az A+ fórumára írtam is részletesen róla, amikor még friss volt az élmény. Hát így utólag már nem tudnám megmondani miről szólt...lehet semmiről se.
Egen, elég nehéz írni róla bármit is...
Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2007-06-02 09:35:59
(#18) Tegnap láttam. Az A+ fórumára írtam is részletesen róla, amikor még friss volt az élmény. Hát így utólag már nem tudnám megmondani miről szólt...lehet semmiről se.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
Én úgy értettem hogy az alkotó nem tudatosan rejtette el azt a nagy csodát ami a fejecskéjében keringőzik,hanem csak megmutatkozik az animében..
Nem nagy csodákról beszélünk, hanem egy nagyon komplex, ezerféleképpen értelmezhető szimbólumrendszerről, ami mögött nincs egy story "amiről szól". Vannak alternatívák a háború értelmetlenségétől kezdeve a felnőttéváláson át a magány természetéig, ki mit vesz észre/ lát meg/ magyaráz bele...
Oshiiről pedig elég nehéz elképzelni, hogy nem tudatosan utal valamire !
amennyit az alkotó bele akart vinni.
Jah,bocs,csak ezt itt félreértettem ^_^"
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-04-23 17:07:40
Én úgy értettem hogy az alkotó nem tudatosan rejtette el azt a nagy csodát ami a fejecskéjében keringőzik,hanem csak megmutatkozik az animében..
Én is így értettem .
A készítő benne elrejtett zsenialitását?
Azt is szokták mondani, az már régan rossz, ha egy műben csak annyi van, amennyit az alkotó bele akart vinni.
Szerintem nyugodtan lehet elemezni, és tanulni belőle függetlenül attól, eredetileg csak szórakozásból készült-e, vagy pontosan meg lett tervezve az utoló kockáig.
Azt senki egy szóval sem említette hogy értéktelen. De ha még maga a készítő sem tudja hogy miről szól és még ő maga mondta hogy kedveli az ilyen sötét dolgokat akkor mégis mit keressek még rajta? A készítő benne elrejtett zsenialitását? Azt inkább másra hagyom,elég volt nekem egyszer végigelemezni az egész animét
Akkor legyél szíves és vedd azt a fáradtságot és bontsd ki azokat a szálakat,mert én már egy másik fórumon ezt megtettem egy kedves idősebb segítővel és hát..valami bibliai utalásokig vittük a dolgot ahol ugye ifjú illumintáus lévén meguntam a dolgot
Ha nem kötelező akkor inkább kihagynám. Majd talán 1* de pillanatnyilag van jópár másik ainke ami jobban izgatja a fantáziámat. Az előzőekben csak arra akartam rávilágítani hogy rengeteg olyan film, műtárgy.stb.. van ami első második sőt néha még nagyon sokadik látásra is érthetetlen. De ez nem egyenlő azzal hogy értéktelen is. Megint lynch-el példálózok de úgyvélem őt legaláb sokan ismerik. Szóval a Mulholland Drive c. filmjére sokan azt mondják hogy nem érthető. Pedig igen. Nekem kb 20*i megnézés (ebből 2* jelentről jelenetre gyakran visszatekerve keresgélve) és jópárszáz oldal elolvasása után sikerült nagyából összeraknom egy értelmezési lehetőséget. valószínű angel's egg estében is ugyan ez lehet a helyzet. nagyobb energiabefektetést igényel a nézőtől és feltételez bizonyos előzetes ismeretet jónéhány témakörben. De ugyan ez elmondható akár a GITS kapcsán is. Pl innocence egyik alapvető olvasmánya az elveszett paradicsom... Ugyan a film értelmezhető a könyv ismerete nélkül is de elveszít egy jelentéstartalmi réteget. De ugyan ez van az első rész esetében is a szent pál idézetnél... Szóval semmi nem az aminek látszik...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Akkor legyél szíves és vedd azt a fáradtságot és bontsd ki azokat a szálakat,mert én már egy másik fórumon ezt megtettem egy kedves idősebb segítővel és hát..valami bibliai utalásokig vittük a dolgot ahol ugye ifjú illumintáus lévén meguntam a dolgot
beküldve: 2007-04-23 12:49:39
(#9) Sőt az a legszőrnyűbb hogy nem csak vicc-nek szánta. Valószínű elég kevés olyan rendező van a filmtörténetben aki csak viccből csinál meg egy filmet. Szerintem ha valaki venné a fáradtságot és jobban utánajárna a dolognak millió és egy értelmezési szálat tudna kibontani. Csak sajna ez manapság nem nagyon jellemző a nézőközönségre. Amit nem rágnak az ember szájába az köhöm köhöm... A lejebb felsorolt dolgok alapján hogy miért élvezhetetlen ez a film kérdezném hogy akkor ezek szerint Bunuel, vagy Lynch filmek se érdemesek megtekintésre??? Ezeket se lehet könnyen dekódolni, mégis jelentős helyük van a filmtörténetben...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Én sem akartam Oshiit leszólni, a gits és az Innocence nekem is nagy kedvencem, és az Angel's Egg stílusú filmeket is kedvelem. Könnyen lehet, hogy nekiülök újra aztán majd közzéteszem a tapasztalataimat...
Ez mondjuk off, de el ne felejtkezzünk a Jin-roh-ról ami életem egyik legdepresszívebb animéje és Oshii abban is nyakig benne volt!
Nem éreztm "leszólásnak", teljesen tisztában vagyok vele, hogy ez egy réteg anime, ha valaki azt mondja, hogy Oshii viccnek szánta, még el is hiszem, de én akkor is szeretem, pont a megfejthetetlenségéért!
Mert érdekes, mert elgondolkodtató, mert valakinek jólesik egy ennyire semmihez se köthető, támpontokat, történetet nélkülöző szimbólumhalmazt boncolgatni, még akkor is, ha, konkrétumok hiányában, nem fogja megérteni.
Én sokkal inkább sajnálom az EL-el, vagy a Berserk mangával töltött óráimat, mint azt a ~80 percet amit az AEgg-re áldoztam.
Én sem akartam Oshiit leszólni, a gits és az Innocence nekem is nagy kedvencem, és az Angel's Egg stílusú filmeket is kedvelem. Könnyen lehet, hogy nekiülök újra aztán majd közzéteszem a tapasztalataimat...
Én csak azért sajnálom az időt mert annyit szenvedtem vele mire közölték,hogy a kézítő sem tudta hogy miről szólt,csak egyszerűen kedvelte a romokat
Szerk: Hanon 2007-04-22 16:19:14