Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
A Vitaszoba topicot ajánlom azon érintetteknek, akiknek még mindig nem volt elég...
esetleg egy másik topicba kifejtenéd a véleményedet a one-shot vs egykötetes vitáról? komolyan érdekelne hogy te mit gondolsz, hogy vélekedsz a dologról. (attól függetlenül hogy gőzöm sincs ki vagy )
Hosszas töprengés után nem töröltem az alábbi off-vitát, mert érdemi kérdésekről szól és a homályt is eloszlatta, de ez nem jelenti azt, hogy folytatni kéne, pláne nem itt. Sajnos a fórummotor milyensége miatt jelenleg nincs lehetőség a hozzászólások áthelyezésére, így a jövőben kénytelen leszek törölni, ha hasonló bontakozik ki.
Ez hülyeség.. Élni (manga) is one-shot... ás tudtommal 200 oldal körüli!
"pl. Élni manga nem lehet one-shot, hiszen több fejezetből álló sztori. a one-shotnak pont az a lényege hogy egy fejezetből áll!"
most azért mert az amcsiknak nincs külön szavuk az egykötetesre és arra is a one-shot kifejezést használják, ne már hogy mi is elkorcsosuljunk! nem lesz attól senki sem menőbb hogy az amcsikat utánozza...
ez kb ugyanolyan minthogy japánban csak a yuri létezik, a hülye amerikai meg létrehozta a shoujo-ai kifejezést. és a sok barom még követi is, amikor japánban nem is létezik az a szó hogy shoujo-ai!
*Hiányzó OFF pótolva. A moderátor*
Eladó a Naruto manga 1-2. kötete,jó állapotú,1x olvasott darabja:1500Ft,egyben:3000Ft!
Érdeklődni lehet ezen az email címen: nanaho20@gmail.com
Budapestiek előnyben,mert akkor személyesen is át tudom adni,ha viszont vidéki vagy akkor postaköltséget átvállalom,mert rendes lánynak születtem!
Ez hülyeség.. Élni (manga) is one-shot... ás tudtommal 200 oldal körüli!
*Hiányzó OFF pótolva. Toronyidézet törölve. A moderátor*
A lényeg az, hogy nyugaton mást IS jelenthet a one-shot, és innen a keveredés. Ennyi.
na jó, akkor nem értelek... már megint úgy belekeveredtem hogy azt sem tudom mi van. XD
a lényeg hogy szerintem a rövid, néhány oldalas sztorikat nevezik one-shotnak. a Bukottak holdja pedig több ilyen sztorit tartalmaz, ezért az max one-shot gyűjteményes kötet (szvsz jó hülyén hangzik, úgyhogy maradjunk az egykötetes manga kifejezésnél). legalábbis annó én még így "tanultam".
mondjuk gondolom arra gondolsz hogy az angolok one-shot szót használják az egy kötetben kijött mangára is, de szvsz ha már van rá egy magyar kifejezés, akkor használjuk azt. (főleg ha már a magyaros átírást favorizálja a legtöbb kiadó )
Ugyanezt mondtam =P
Olvastam a Bakumant (Most is azt olvasom.. már két órája folyamatosan, jó ég) tudom hogy megy ez.
épp az a lényeg hogy one shotnak nincs több fejezet, az egyetlen egy fejezetből áll. a havonta futó magazinok (Shonen jump és társai) fejezeteket adnak le, amik folytatódnak. ezért nem lehet őket one-shotnak hívni.
a one-shot nem áll több fejezetből, mert akkor már sorozatról beszélünk, ami megint más. attól hogy még nem adták ki kötetben, még sorozat és előbb utóbb kijön.
a Bleach-re sem mondják azt hogy 1. one-shot, 2. one-shot, hanem 1. kötet 1 fejezete, 1. kötet 2. fejezete stb...
*Hiányzó OFF pótolva. Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Na, itt vagyunk összekeveredve. Japánok nem terveznek kötetre mangát, hanem fejezetre adják ki őket, havonta futó magazinokban ez kb 16-25 oldal, one-shot fejezetként pedig 50 körül. Nyugati képregényt füzetenként adják, ezért van itt a nyelvi kavarodás.
Na, erről ennyit is.
Több fordításban, angol életrajzban is olvastam egyköteteseket one-shotként jelezve, és soha nem hallottam még angolul, hogy külön mondták volna hogy "egykötetes". Ennyi.
igen, az amerikaiak egy képregényfüzetet (28 v 32 oldalas) hívnak one-shotnak! nem pedig egy tpb-t vagy HC-t! ebben igazad van!
a graphic novel (=képregényes kötet) szót pedig mangákra is használják.
A fórum tett helyközt a linkbe.
A kommented közepe nemtom hogy jön oda.
És én épp a kommented végével vitatkozom.
Több fordításban, angol életrajzban is olvastam egyköteteseket one-shotként jelezve, és soha nem hallottam még angolul, hogy külön mondták volna hogy "egykötetes". Ennyi.
Bár japánban nem szoktak egy kötetre tervezni mangát, szóval előfordulhat, hogy nincs rá szavuk se.
ugye véletlenül tettél szóközt a linkbe?
nem az a lényeg hogy kinek van igaza. hanem hogy megtanulják az emberek helyesen kifejezni magukat. a tanulási folyamat, a fejlődés a lényeg. nem pedig az hogy kinek van igaza!
pl. Élni manga nem lehet one-shot, hiszen több fejezetből álló sztori. a one-shotnak pont az a lényege hogy egy fejezetből áll!