Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Anime-Manga Gyűjtemények
beküldve: 2013-06-23 12:32:23
(#2488) Ezt eddig nem is tudtam, de most már ennyivel is okosabb lettem. Ma is érdemes volt felkelni XD
Amúgy csak a két Alfa filmhez van magyar szinkron, a Moviehoz csak japán van, magyar felirattal. Amúgy a feliratban zavart még az, hogy a két Alfa filmben Shadowlawnak hívják a terrorszervezetet, a Movieban viszont lefordították Árnyéktörvényre. Ha már egy kiadásról van szó, akkor ezt igazán összeegyeztethették volna.
A támadásokról meg csak annyit, hogy az Alfában nem mondták ki a nevüket, csak a Movieban, de ott amire emlékszek, a Hadouken-t "villámökölnek", a Shuryuken-t (vagy hogy írják) "emelkedő sárkány ökölnek".
Amúgy csak a két Alfa filmhez van magyar szinkron, a Moviehoz csak japán van, magyar felirattal. Amúgy a feliratban zavart még az, hogy a két Alfa filmben Shadowlawnak hívják a terrorszervezetet, a Movieban viszont lefordították Árnyéktörvényre. Ha már egy kiadásról van szó, akkor ezt igazán összeegyeztethették volna.
A támadásokról meg csak annyit, hogy az Alfában nem mondták ki a nevüket, csak a Movieban, de ott amire emlékszek, a Hadouken-t "villámökölnek", a Shuryuken-t (vagy hogy írják) "emelkedő sárkány ökölnek".
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Ami a leginkább szemet szúrt, hogy több szereplő nevét összecserélték benne. Például (aki ismeri a játékot, és a karaktereket, az tudhatja kikről van szó):
M. Bison-t végig Vegának hívják, Balrogot, M. Bisonnak, Vegát pedig Balrognak. Úgyhogy teljesen összecserélték ennek a háromnak a nevét, és az a baj, hogy NEM a magyar feliratban, hanem magában a filmben is benne volt ez a hiba.
M. Bison-t végig Vegának hívják, Balrogot, M. Bisonnak, Vegát pedig Balrognak. Úgyhogy teljesen összecserélték ennek a háromnak a nevét, és az a baj, hogy NEM a magyar feliratban, hanem magában a filmben is benne volt ez a hiba.
Ki kell javítsalak: a filmben vannak JÓL a nevek. Amikor a Street Fighter II-t elkezdték értékesíteni külföldön, akkor rengetegen az angol nyelvű verziót használták fel, ami megcserélte az eredeti japán neveket. M. Bisonból pl. azért lett Balrog, mert a boxolót Mike Tysonról mintázták, és nem akartak jogi vitákba keveredni. Ezt azóta sem javították ki, és az összes Japánon kívüli ország az összecserélt karakterneveket használja.
Az amcsik sokszor bejátszották már ezt. Rockmanből Megaman, Final Fantasy epizódok összecserélése és cenzúrázása stb.
Mivel a movie-t japánoknak készítették a japán animátorok, ezért ők az eredeti neveket használják a movie-ban. Az angol szinkronos változatban már az általad megszokott karakternevek hangzanak, plusz teljesen más soundtrackje is van.
Azt el kell ismernem, hogy a movie nem egy nagy etvasz, de sokkal emészthetőbb a Tekken animéjénél. Na, az már súlyos volt, ami ott lement.
Amúgy érdekelne a kiadást tekintve, hogy van mindegyikhez magyar szinkron? A movie-hoz is? Mert magyarul még nem láttam, és érdekelne, hogyan fordították le a támadásokat és a kifejezéseket.
beküldve: 2013-06-08 15:24:05
(#2485) Pár napja megvettem a Street Fighter 2 díszdobozos DVD kiadást, ami tartalmazza, a Street Fighter Alfa 1-2, és Street Fighter 2-The movie-t. A két Alfa film nem volt egy nagy szám, de azért egész nézhetőek voltak. Az animációra nem volt panaszom, csak a történet volt egy kicsit összecsapott.
Ám, ha az Alfa 1-2 történetét összecsapottnak nevezhetem, akkor a The movie sztorija egyenesen, brutálisan kaotikus! Akkora csalódás még az életben nem ért, mint miután ezt megnéztem. Ami a leginkább szemet szúrt, hogy több szereplő nevét összecserélték benne. Például (aki ismeri a játékot, és a karaktereket, az tudhatja kikről van szó):
Több szereplőt csap azért tettek bele, hogy benne legyen, túl sok jelentőségük éppenséggel nem volt. Inkább hagyták volna ki őket. A végét meg egy az egyben összecsapták, és félbehagyták a cselekményt. Továbbá, még a DVD minősége is vacakolt, mert az utolsó 10-20 percben tisztára pixelessé vált a kép, és akadozott. De mondjuk annyira nem is baj, mert többször tutira nem fogom megnézni ezt a borzadályt. De azért mindent összevetve, meg kell hogy mondjam 990 forintot azért a hülyének is megérte, úgyhogy (annyira) nem bántam meg, hogy megvettem végül. Csak kár, hogy a kedvenc karakteremet (Cammy White) nem nagyon szerepeltették benne, csak a Movie elején volt jelen, kb. két percig, aztán kifújt.
Úgyhogy egy nagyon pocsék kiadással állunk szembe, de a díszdoboz azért elég pofásan néz ki.
Ám, ha az Alfa 1-2 történetét összecsapottnak nevezhetem, akkor a The movie sztorija egyenesen, brutálisan kaotikus! Akkora csalódás még az életben nem ért, mint miután ezt megnéztem. Ami a leginkább szemet szúrt, hogy több szereplő nevét összecserélték benne. Például (aki ismeri a játékot, és a karaktereket, az tudhatja kikről van szó):
Több szereplőt csap azért tettek bele, hogy benne legyen, túl sok jelentőségük éppenséggel nem volt. Inkább hagyták volna ki őket. A végét meg egy az egyben összecsapták, és félbehagyták a cselekményt. Továbbá, még a DVD minősége is vacakolt, mert az utolsó 10-20 percben tisztára pixelessé vált a kép, és akadozott. De mondjuk annyira nem is baj, mert többször tutira nem fogom megnézni ezt a borzadályt. De azért mindent összevetve, meg kell hogy mondjam 990 forintot azért a hülyének is megérte, úgyhogy (annyira) nem bántam meg, hogy megvettem végül. Csak kár, hogy a kedvenc karakteremet (Cammy White) nem nagyon szerepeltették benne, csak a Movie elején volt jelen, kb. két percig, aztán kifújt.
Úgyhogy egy nagyon pocsék kiadással állunk szembe, de a díszdoboz azért elég pofásan néz ki.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2013-06-03 20:47:44
(#2484) Wonderful Days díszdoboz (2 DVD):
+ A hét szamuráj (film)
+ AS magazin 12. és 15. szám
+ A hét szamuráj (film)
+ AS magazin 12. és 15. szám
"SEE YOU, SPACE COWBOY..."
beküldve: 2013-06-03 13:40:23
(#2483) beküldve: 2013-06-02 11:45:35
(#2482) Jó, legyen igazad
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
Nem is kellett volna elárulnod magad, általánosságban beszéltem hogy általában ezért adják el
Ne általánosíts! Nem mindenki teheti meg,hogy HoTD Omnibust vesz,valakinek a kevés pénze kell az általa elsőbbrendű dolgokra,meg kinek mi a hobbija.Kinek mi az aktuális dilije
Jól mondod.Jön a bökkenő,a következő mondatoddal már bele is kötsz mások "aktuális dilijébe"
Én a magam részéről egyáltalán nem tartom a gitározást 'érettebb' vagy 'komolyabb' hobbinak,
Mert van egy hobbim,ami több időm emészti fel,mint a mangák,animés dolgok.Te abba is belekötsz,komolyabb-e,vagy sem?
Pár kedvenc mangám emlékbe elraktam,felnőll az ember,vagy nem,egy időszak amire azé' jó visszagondolni.
Ugyanakkor már megbocsáss, de nem szeretem ezt a lenéző hozzáállást, miszerint az animekből/mangákból 'ki kell nőni',
*ásít* Ezt magamra értettem,akinek nem inge,felöltözik! Mivel értelmezni sem tudod a mondatokat,leülhetsz,egyes! Különben meg te milyen jogon nézed le a kezdő gitárosokat,akár van tehetségük,akár nincs.Még mindig ügyesebbek a kezdő gitárosok,mint ezek a pléjbekelős megasztár idióták,akiknek bár hangjuk van,ha van,ellenben dalszöveget írni nem tudnak,hangszeren játszani pedig képtelenek.A trombitán keresik a húrokat,a hegedűt fújják,stb. animekből/mangákból 'ki kell nőni', csak azért mert te meguntad
Ki írta,hogy meguntam? Enyje,szövegértés egyes alá,leülhetsz! Sok pénzt fektettem bele,de nem láttam értelmét,közben jött a gitáros dolog,mint "fontosabb" elfoglaltság! Mindenkinek más-más dolog fontosabb,de ebbe is belekötsz,na mind1.Nem megunásról van szó,eladom,amire nincs szükségem,de más örömét lelheti benne.Közöd hozzá nem sok.
soknál csak múló szeszély míg rá nem jönnek hogy nincs hozzá tehetségük.
Gyakorolni-gyakorolni és gyakorolni! Joe Satriani és Slash sem gitárral született,sőt,ők is gyakoroltak,biztos bénáztak az elején sokat,de ha elég elhatározott,ügyes és kitartó az ember,viheti többre is,mint az általad lenézett "múló szeszélyű hobbigitárosok" is profik lesznek.Ki mit helyez előtérbe.
Attól,hogy a profilodból ítélve,2 évvel idősebb vagy nállam,nem biztos,hogy a fiatalabb hülyeségeket mond,vagy tapasztalatlanabb ;-) Nem vagyunk egyformák,kész.Én az ez előtti kommentemmel reagáltam az az előtti "okosságodra" miszerint nekem is tuti megvan az Omnibus HoTD.Nem ismersz,honnan feltételezel olyanokat,mi van meg,mi nincs.
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Szerk: Souichiro 2013-06-01 22:52:26
Semmi közöd hozzá,de azért megsúgom:
Nem is kellett volna elárulnod magad, általánosságban beszéltem hogy általában ezért adják el Pl mikor megjelent a VK magyarul, rögtön felbukkant pár angol/német példány is az aukciós oldalakon.
Majd lesz egy komolyabb hobbija az embernek
...
gitározás
...
Jó időszak volt ez a manga-anime rajongás,de fel kell nőni.
...
gitározás
...
Jó időszak volt ez a manga-anime rajongás,de fel kell nőni.
Kinek mi az aktuális dilije
Én a magam részéről egyáltalán nem tartom a gitározást 'érettebb' vagy 'komolyabb' hobbinak, hiszen ugyanúgy gyerekek is teszik és soknál csak múló szeszély míg rá nem jönnek hogy nincs hozzá tehetségük.
Ugyanakkor már megbocsáss, de nem szeretem ezt a lenéző hozzáállást, miszerint az animekből/mangákból 'ki kell nőni', csak azért mert te meguntad. Hiszen teszem azt még a LEGOzást is lehet profi szinten űzni és műalkotásokat építeni belőle, minden csak elhatározás kérdése
Szerk: -OJ- 2013-06-01 21:22:00
Az más, olcsóbban már megéri,
De le merném fogadni, hogy az eladó is azért adta el őket, mert megvan neki a gyűjtemény, ami ugyebár SZÍNES és van benne 60oldalnyi extra artwork
De le merném fogadni, hogy az eladó is azért adta el őket, mert megvan neki a gyűjtemény, ami ugyebár SZÍNES és van benne 60oldalnyi extra artwork
Semmi közöd hozzá,de azért megsúgom: sajnos szükségem van a pénzre,mert gitár erősítőt akarok venni belőle.Ez az eladás oka.
Egyébként nekem is megvannak külön-külön fekete-fehérben, és egyben a gyűjteményben is
Én is így voltam a manga rajongásommal annó,húú,mindenféle manga,meg holmi kell,tíz példányban,meg a létező összes verzióban,Tora Dora angolul és japánul is megvan,Vampire Knight angolul és magarul is....
Majd lesz egy komolyabb hobbija az embernek,nekem most a gitározás lett és rájövök,értelmetlenül raktam bele a sok pénzt a rengeteg mangás-animés holmikba! Félreértés ne essék,a kedvenc mangáim,K-ON,Bakuman,semmi pénzért el nem adom! Jó időszak volt ez a manga-anime rajongás,de fel kell nőni.Amit meghagytam az utókornak,szép emlék ^^
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
beküldve: 2013-05-31 20:09:33
(#2478) One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
Egyébként nekem is megvannak külön-külön fekete-fehérben, és egyben a gyűjteményben is
Hát nemtudom Nekem most az a célom, hogy minél több mangám legyen:) Lehet, hogy egyszer majd azt is megveszem
Lehet hogy igazad van, és jobban megérte volna.:) De ezeket most másodkézből szereztem, így olcsóbb volt. Meg én amúgyis a 'külön-külön sok kötet'-párti vagyok :)
Szerk: -OJ- 2013-05-30 21:10:42
Azok jók,
de nem érte volna meg inkább a színes gyűjteményes kötetre spórolni? Olcsóbb mint a benne lévő négy kötet külön-külön
de nem érte volna meg inkább a színes gyűjteményes kötetre spórolni? Olcsóbb mint a benne lévő négy kötet külön-külön
Lehet hogy igazad van, és jobban megérte volna.:) De ezeket most másodkézből szereztem, így olcsóbb volt. Meg én amúgyis a 'külön-külön sok kötet'-párti vagyok :)
Azok jók,
News:
Highschool of the Dead 1-2.(angolok) :)
Highschool of the Dead 1-2.(angolok) :)