Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Animax
beküldve: 2009-08-27 06:46:54
(#1093) A Nodame szinkronjában mi olyan borzalmas?
Egyébként én is nagyrész japán szinkronnal nézek animéket, de a magyar szinkron a legtöbb esetben sem szokott "hatalmas pofont" jelenteni a számomra. Még akkor sem, ha esteleg láttam eredetivel is a sorozatot. Könyörgöm, nézzük már reálisan a dolgokat... Ettől a magyar rossz, a japán a minőségi-hozzáállástól mindig röhögőgörcsöt kapok. Látszik, hogy tipikusan olyan emberek véleménye, akik össz-vissz kb. félórányi adagot láttak világ életükben a szinkronos animékből, de azok is a valóban bűnrossz kategóriába tartoztak. És ebből általánosítanak mindenre.
A másik véglet meg az elvakult seiyuu-rajongók. Persze, elismerem én, hogy nagyon jól tudnak és többségében remek munkát végeznek, de a világon kevés esetben működik a csak fekete vagy csak fehér besorolás.
Egyébként én is nagyrész japán szinkronnal nézek animéket, de a magyar szinkron a legtöbb esetben sem szokott "hatalmas pofont" jelenteni a számomra. Még akkor sem, ha esteleg láttam eredetivel is a sorozatot. Könyörgöm, nézzük már reálisan a dolgokat... Ettől a magyar rossz, a japán a minőségi-hozzáállástól mindig röhögőgörcsöt kapok. Látszik, hogy tipikusan olyan emberek véleménye, akik össz-vissz kb. félórányi adagot láttak világ életükben a szinkronos animékből, de azok is a valóban bűnrossz kategóriába tartoztak. És ebből általánosítanak mindenre.
A másik véglet meg az elvakult seiyuu-rajongók. Persze, elismerem én, hogy nagyon jól tudnak és többségében remek munkát végeznek, de a világon kevés esetben működik a csak fekete vagy csak fehér besorolás.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szerk: Dark-san 2009-08-27 06:48:53
beküldve: 2009-08-26 23:16:56
(#1092) A Soul Eatert nem ismerem, de a R&J-t megnéztem. Utóbbi túlságosan romantikus nekem. Sokkal jobban kedvelem az ilyen darkos animéket, mint Kuroshitsuji, Trinity Blood, Devil may Cry, Death Note.
D. Gray Man pedig jónak ígérkezik, régen el is határoztam, hogy letöltöm, de ugye suli mellett nem engedhettem meg magamnak, hogy lazuljak. XD Mindenesetre nem kezdek neki japánul, hiszen ha meghallom a magyar szinkront, és nem tetszik, a kedvem is elmegy az egész animétől, holott lehet a történet remek lenne.
Most ugye megy a Nodame cantabile. Nem ismerem japánul sem, de a magyart hallgatni egyszerűen borzalmas volt. Mondjuk nem mindig vagyok elégedetlen. A Bleach kezdetben (előismeret nélkül) bár fura volt, hamar hozzászoktam, az FMA-val gondom nem akadt.
Általában az igényli inkább a japánt, aki ismeri is. Aki nem folyik bele annyira az animékbe, csak nézi az Animaxot, tökéletesen élvezi azt a minőséget, amit kap.
A tévénézők igényeit viszont nehezen lehet kielégíteni, hiszen az egyszerű nem animerajongó nézők is egy-egy sorozatot követhetnek, és sokkal egyszerűbb, kényelmesebb, ha szinkronnal tehetik. Azoknak is élvezhetőbb - magam példájából kiindulva- akik máskülönben cseh felirattal élvezhetnék őket. Viszont azok, akik abszolút a japán nyelvre, és a szinkron igényességére vannak ráállva, a magyar hangok mindig óriási pofont jelentenek. De tény, ugyanolyat szinte lehetetlen találni, mint az eredeti. Másrészt Japánban a szinkron külön művészet, bár a nyelvet nem igazán ismerem, de mondjuk úgy, hogy a hétköznapi beszédhez képest elég "szinpadias", amit nem tud a legtöbb nyelv visszaadni, nemcsak hogy képtelenség, de viccessé is tenné az egyébként komoly animéket is.
Na mindenesetre várom mit hoznak ki belőle.
D. Gray Man pedig jónak ígérkezik, régen el is határoztam, hogy letöltöm, de ugye suli mellett nem engedhettem meg magamnak, hogy lazuljak. XD Mindenesetre nem kezdek neki japánul, hiszen ha meghallom a magyar szinkront, és nem tetszik, a kedvem is elmegy az egész animétől, holott lehet a történet remek lenne.
Most ugye megy a Nodame cantabile. Nem ismerem japánul sem, de a magyart hallgatni egyszerűen borzalmas volt. Mondjuk nem mindig vagyok elégedetlen. A Bleach kezdetben (előismeret nélkül) bár fura volt, hamar hozzászoktam, az FMA-val gondom nem akadt.
Általában az igényli inkább a japánt, aki ismeri is. Aki nem folyik bele annyira az animékbe, csak nézi az Animaxot, tökéletesen élvezi azt a minőséget, amit kap.
A tévénézők igényeit viszont nehezen lehet kielégíteni, hiszen az egyszerű nem animerajongó nézők is egy-egy sorozatot követhetnek, és sokkal egyszerűbb, kényelmesebb, ha szinkronnal tehetik. Azoknak is élvezhetőbb - magam példájából kiindulva- akik máskülönben cseh felirattal élvezhetnék őket. Viszont azok, akik abszolút a japán nyelvre, és a szinkron igényességére vannak ráállva, a magyar hangok mindig óriási pofont jelentenek. De tény, ugyanolyat szinte lehetetlen találni, mint az eredeti. Másrészt Japánban a szinkron külön művészet, bár a nyelvet nem igazán ismerem, de mondjuk úgy, hogy a hétköznapi beszédhez képest elég "szinpadias", amit nem tud a legtöbb nyelv visszaadni, nemcsak hogy képtelenség, de viccessé is tenné az egyébként komoly animéket is.
Na mindenesetre várom mit hoznak ki belőle.
Kiváncsi vagyok, hogy fogják Soul Eater-t magyarul hívni.XD
Szerinted? Sanszosan lélekfalónak, mert az hangzik jobban.
A Soul Eater meg nem magyarul van.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-08-25 19:20:14
(#1090) Ro,eo X Juliet Soul Eater, D gray man stb hű ezek nagyon ott vannak.
Ez az aláírás olyan zseniális, mint az aki kitalálta.<<<<vagyis én
beküldve: 2009-08-25 17:11:40
(#1089) Mivel a D.Gray-Man mangakiadásnál elég sok dolog közbejött /egy csomót betegeskedett a mangaka, plágiumos ügyek, stb./ ezért ugyebár a manga nem mehetett tovább, de az anime viszont igen, ezért mivel nem volt manga amit lehetett coverelni fillereket kellett betenni. Jelenleg a D.Gray-Mant kivágták a Weekly Shounen Jumpból és egy havonta megjelenő magazinban folytatódik.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2009-08-25 17:08:42
(#1088) beküldve: 2009-08-25 16:59:15
(#1087) A D.Gray Mannal egyetlen bajom van: Az animéje legalább annyira filleres mint a Naruto /ha nem jobban/
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Valaki nem tudja mi lett az anno bejelentett bleach movie-val?
Elvileg az is októberben lesz.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2009-08-24 10:16:00
(#1085) Hát azért kiváncsi leszek a szinkronra..... hogy jó lesz-e vagy pocsék !!!???
A Romeo és Juliát már láttam felirattal és nagyon teccett !!!
Majd meglátjuk....
A Romeo és Juliát már láttam felirattal és nagyon teccett !!!
Majd meglátjuk....
beküldve: 2009-08-24 09:49:30
(#1084) Valaki nem tudja mi lett az anno bejelentett bleach movie-val?
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
beküldve: 2009-08-24 09:28:50
(#1083) D.Gray-mannak én is örülök, de azt nagyon a kedvencem.
Soul Eater is jó... csak abbahagytam most viszont bepótolhatom.
Soul Eater is jó... csak abbahagytam most viszont bepótolhatom.
beküldve: 2009-08-24 09:25:24
(#1082) Soul Eater & D.Gray-man??? O.O [ 2 kedvenc animém ]
Rögtön ilyen jó hírekre kellni ^^
Rögtön ilyen jó hírekre kellni ^^
Kockanyúl x3
beküldve: 2009-08-23 23:42:33
(#1081) Remélem is XDXD
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Kiváncsi vagyok, hogy fogják Soul Eater-t magyarul hívni.
Soul Eaternek.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2009-08-23 23:27:58
(#1079) Kiváncsi vagyok, hogy fogják Soul Eater-t magyarul hívni. XD
Remélem nem adnak neki valami igazán böszme magyar elnevezést.
Remélem nem adnak neki valami igazán böszme magyar elnevezést.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar