Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
Köszönöm szépen, de sajna mindnél hibát ír ki.:\
De tényleg köszönöm, majd megoldom valahogy.:)
De tényleg köszönöm, majd megoldom valahogy.:)
Hali!
Holnap szabadnapom lesz és megpróbálom megkeresni a régi irodalom füzetemet abba szerintem benne van! De nem ígérek semmit! Majd holnap jelentkezek!
Csá
Holnap szabadnapom lesz és megpróbálom megkeresni a régi irodalom füzetemet abba szerintem benne van! De nem ígérek semmit! Majd holnap jelentkezek!
Csá
Az nagyon jó lenne. Előre is köszi.:)
Hali!
Sajnos a füzetemet nem találtam meg de ha már megígértem segítek és utánajártam a dolgoknak!
főbb tulajdonságai:
-kiváló harcos,legfõbb erénye az okosság,az igazságosság,a minden tudatos megismerésének szomjúsága,a kompromisszumokra való képesség,a tapasztalat szülte óvatosság,a cselekedetek következményeinek latolgatása.
-Odüsszeusz embereszménye tehát nem a bátor ember hanem a sokat tapasztalt, bölcs,leleményes,politikus ember.
-Végtelen kíváncsisága és az ismeretlen megismerése iránti olthatatlan vágya sodorja a veszedelmes kalandokba.
-Katonai vitézsége mellett „polgári” erényei is vannak: kitűnő mesterember és ért a hajózáshoz is.
-Törvényt és rendet keres és visz a barbárság világába.
http://www.olvasonaplo.co.hu/o lvasonaplo/86-homeroszoduesszeia -olvasonaplo
http://users.atw.hu/munduslati nus/Eposzok/odusszeiatart.pdf
Ez fog igazán nagy segítségedre lenni:
http://www.doksi.hu/elemzes.ph p?order=Show&id=122
Kedves egészségedre!
Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét..:)
Szerk: Tobika 2013-10-16 20:45:59
Hali!
Csá
Csá
Az nagyon jó lenne. Előre is köszi.:)
Szerk: Zoinberg 2013-10-15 19:36:54
Sziasztok!^^
Irodalomból el kell(ene) olvasnunk az Odüsszeiát 22.-éig.
Első tíz sort pedig meg kell tanulni.
Megtanulással nincs baj, majd valahogy.. De az elolvasással annál inkább. Magamba erőltettem 2 és fél oldalt, és semmit nem értek belőle.
Olvasónaplót kell írnunk 3 kalandjából(Egyik a küklopszok kalandja mindenképp), valamint felsorolásszerűen Odüsszeusz főbb tulajdonságai kellenek.
Valaki, bárki, lenne olyan kedves és nagylelkű, hogy leírná nekem a fentebb említetteket? A 3 kalandnak kb. egy A4-es lap kellene.
Vagy ha nem is, akkor azt megtudnátok mondani, hogy hanyadik éneket kell elolvasni az adott kalandhoz?
Megtanulással nincs baj, majd valahogy.. De az elolvasással annál inkább. Magamba erőltettem 2 és fél oldalt, és semmit nem értek belőle.
Olvasónaplót kell írnunk 3 kalandjából(Egyik a küklopszok kalandja mindenképp), valamint felsorolásszerűen Odüsszeusz főbb tulajdonságai kellenek.
Valaki, bárki, lenne olyan kedves és nagylelkű, hogy leírná nekem a fentebb említetteket? A 3 kalandnak kb. egy A4-es lap kellene.
Vagy ha nem is, akkor azt megtudnátok mondani, hogy hanyadik éneket kell elolvasni az adott kalandhoz?
Hali!
Csá
Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét..:)
beküldve: 2013-10-13 09:36:13
(#44114) Sziasztok!^^
Nos a helyzet az, hogy persze nem kell mindent eltűrni a Tanároktól, főleg ha mondjuk kipécéz magának egy diákot, de!:
A történetedben érintett lánynak mennyi energiájába és miféle kárába került volna a hajgumit egész órán a hajában tartani? Mert szerintem ez nem egy olyan kérés, ami teljesíthetetlen - és praktikus is, de ez már csak személyes vélemény.
Nem tudhatjátok ennek a számotokra abszurdnak és érthetetlennek tartott kérésnek az okát, de nekem élből van ötletem: a takarítónők rinyája a nehezen összetakarítható hajszálakról. Tény és való, hogy a hajszálaknál tapadósabb kosz kevés van. Gondolj csak bele mennyi lány jár le egy tornaterembe naponta, és mivel sokan festik a hajukat - vagy ha nem is, a tinédzserkorban sokan hullajtják a hajukat a serdülés okán - és azok mind-mind hagynak pár szál DNS-sel gazdag szálacskát a padlón. Ez nagyon szőrszálhasogatónak tűnhet, de hidd el, ha Neked/Nektek kellene felmosni minden nap a tornatermeket - és akkor az osztálytermekről nem is beszéltünk - Te is fennakadnál ilyeneken egy idő után.
A szaktanárira pedig a szemtelenség a magyarázatom, ezzel vissza is kanyarodva az okfejtésem elejéhez: egy tanári utasítást kapott, nem tartotta be, és szemtelenül válaszolt a tanárnak. Megvan a joga hozzá, hogy beírjon Neki.
És gondolj bele: milyen a tanárok helyzete? Az említett leányka azt vágta a fejéhez, hogy az Anyukáját nem fogja érdekelni, ha behívja elbeszélgetésre. Itt most egy valóban apróbb esetről volt szó. De! Sok szülő a komolyabb dolgokért is csak vállat von, nem segíti a tanárt, nem fegyelmezi meg a gyerekét, hanem hagyja úgy, ahogy elrontotta. Ennek a problémának a kifejtésébe már bele sem megyek, megérne jó pár szakdolgozatot, előadást és dokumentumfilmet az ügy.
Konklúzió: kompromisszum. Ami nem kerül különösebb energiádba, és a tanár kéri, tedd meg. Ha piszkál, pikkel, kipécéz, szólj más tanároknak az ügyről.
Ilyen egyszerű az iskolai élet, még akkor is, ha most nem így látjátok.
:) - csak a béke jeleként.
A történetedben érintett lánynak mennyi energiájába és miféle kárába került volna a hajgumit egész órán a hajában tartani? Mert szerintem ez nem egy olyan kérés, ami teljesíthetetlen - és praktikus is, de ez már csak személyes vélemény.
Nem tudhatjátok ennek a számotokra abszurdnak és érthetetlennek tartott kérésnek az okát, de nekem élből van ötletem: a takarítónők rinyája a nehezen összetakarítható hajszálakról. Tény és való, hogy a hajszálaknál tapadósabb kosz kevés van. Gondolj csak bele mennyi lány jár le egy tornaterembe naponta, és mivel sokan festik a hajukat - vagy ha nem is, a tinédzserkorban sokan hullajtják a hajukat a serdülés okán - és azok mind-mind hagynak pár szál DNS-sel gazdag szálacskát a padlón. Ez nagyon szőrszálhasogatónak tűnhet, de hidd el, ha Neked/Nektek kellene felmosni minden nap a tornatermeket - és akkor az osztálytermekről nem is beszéltünk - Te is fennakadnál ilyeneken egy idő után.
A szaktanárira pedig a szemtelenség a magyarázatom, ezzel vissza is kanyarodva az okfejtésem elejéhez: egy tanári utasítást kapott, nem tartotta be, és szemtelenül válaszolt a tanárnak. Megvan a joga hozzá, hogy beírjon Neki.
És gondolj bele: milyen a tanárok helyzete? Az említett leányka azt vágta a fejéhez, hogy az Anyukáját nem fogja érdekelni, ha behívja elbeszélgetésre. Itt most egy valóban apróbb esetről volt szó. De! Sok szülő a komolyabb dolgokért is csak vállat von, nem segíti a tanárt, nem fegyelmezi meg a gyerekét, hanem hagyja úgy, ahogy elrontotta. Ennek a problémának a kifejtésébe már bele sem megyek, megérne jó pár szakdolgozatot, előadást és dokumentumfilmet az ügy.
Konklúzió: kompromisszum. Ami nem kerül különösebb energiádba, és a tanár kéri, tedd meg. Ha piszkál, pikkel, kipécéz, szólj más tanároknak az ügyről.
Ilyen egyszerű az iskolai élet, még akkor is, ha most nem így látjátok.
:) - csak a béke jeleként.
beküldve: 2013-10-11 10:24:46
(#44112) Áldom az eget, hogy nálunk pont egy ilyen kivétel van o.O Tök jó arc, annyit lehet vele baromkodni mint az atom
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
beküldve: 2013-10-10 20:36:01
(#44111) Most mit vártok?
A tesi tanár rendszerint az egész tantestület legalja
tisztelet a kevés kivételnek.
A tesi tanár rendszerint az egész tantestület legalja
tisztelet a kevés kivételnek.
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
Szerk: -OJ- 2013-10-10 20:36:54
Dettó ugyan ez van nálunk is.
A lányok tesitanára meg strandpapucsba járt be tesiórára, festett körömmel.
És a lányoknak nem szabad se körmöt, se hajat festeni..
De mi az, hogy strandpapucsba jön be tesiórára?!XDD
Mivel már hidegebb van, megtalálta a cipőjét is, de szerintem ez már szánalmas.:'D
Ráadásul új tanár, mert az évben jött.
A lányok tesitanára meg strandpapucsba járt be tesiórára, festett körömmel.
És a lányoknak nem szabad se körmöt, se hajat festeni..
De mi az, hogy strandpapucsba jön be tesiórára?!XDD
Mivel már hidegebb van, megtalálta a cipőjét is, de szerintem ez már szánalmas.:'D
Ráadásul új tanár, mert az évben jött.
beküldve: 2013-10-10 19:20:25
(#44109) Mi a véleményetek...?
Arról hogy kötelezi a tanár tesiórán(csak plusz tesi) a hajgumit,ha nincs fekvőtámasz.
Előfordult olyan is hogy
Arról hogy kötelezi a tanár tesiórán(csak plusz tesi) a hajgumit,ha nincs fekvőtámasz.
Előfordult olyan is hogy
játék közben kivette valaki, rászólt a tanár hogy tegye vissza, nem tette, erre leparancsolta a pályáról.
Utána elkezdett papolni hogy beszél az anyjával stb, a lány mondta hogy nyugodtan, nem valószínű hogy nagyon meghatja majd(vagy valami hasonló mondott) erre kizavarta, és adott neki egy szaktanárit!!! Csak szerintem nevetséges ez a tanár részéről???
Utána elkezdett papolni hogy beszél az anyjával stb, a lány mondta hogy nyugodtan, nem valószínű hogy nagyon meghatja majd(vagy valami hasonló mondott) erre kizavarta, és adott neki egy szaktanárit!!! Csak szerintem nevetséges ez a tanár részéről???
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!
Szerk: Misaki Mei 2013-10-10 19:22:06
És milyen munkád volt?
Lényegében egy céghez vettek fel (annak ellenére hogy 18 éveseket kerestek, engem is felvettek, holott akkor még 16 se voltam xD), ami itt van egy köpésre a házunktól, ott pedig csöveket kellett összerakni, dobozolni, csapozni, meg ehhez hasonlókat.
Én személy szerint pont ezek miatt irigykedem a külföldiekre, nagyon tetszenek az ünnepeik, épp ezért pl ilyenkor is egy csomó saját készítésű őszi/halloween-i dekorációt kipakolok; és kisebb koromban én is szívesen beöltöztem volna csokit gyűjteni :)
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
beküldve: 2013-10-07 15:56:58
(#44107) Vagy esetleg ha a szomszédokat, közel lakó családtagokat beavatjátok egy kis csoki gyyűjtés is belefér.
Nekem is nagyon tetszik ennek az ünnepnek a hangulata! :)
Persze az amerikai hangulatra gondolok, ahol mindent feldíszítenek, jelmezeket csinálnak csokit gyűjtenek a szomszédságban, filmeznek stb.
Nekem is nagyon tetszik ennek az ünnepnek a hangulata! :)
Persze az amerikai hangulatra gondolok, ahol mindent feldíszítenek, jelmezeket csinálnak csokit gyűjtenek a szomszédságban, filmeznek stb.
Mondjuk ott sokkal barátságosabbak a szomszédok, és kerítések sincsenek, meg minden ünnepet sokkal jobban "megcifráznak", díszítés és hangulat szempontjából egyaránt!
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!
Szerk: Misaki Mei 2013-10-07 16:03:19
Azzal jobban járnak, ti biztosan vesztek nekik csokit
Errefelé a házibuli + horrorfilmnézés hajnalig a divat
Írtunk meghívót, és ráírtuk, hogy ha tudnak, akkor ők is hozzanak valami édességet.
Horrorfilm talán jó ötlet 4-11 éves korban.XDDDD Majd Bátor, a gyáva kutya. Nekik tökéletes.
Azzal jobban járnak, ti biztosan vesztek nekik csokit
Igen, már rájöttek, hogy inkább ők is bulit szerveznek. nálunk...
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!