Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2009-10-28 22:02:51
(#2654) Nah híreim vannak! Jövőhéten szerdán megyek az M1-be - 17:50-kor kezdődik a műsor és le lesz vetítve a Cross Tale trailerje - a Cross Tale az a Sailor Moon / Dragon Ball crossoveres rajzfilmem. Maga a kisfilm pedig 18-án lesz levetítve egy moziban Kecskeméten! Gyertek ti is!!!! Tök jó lesz!!!
Pl. ha vmit rajzoltam papírra, alá tudnám tenni mert valamennyire átlátszik ez a valami és átmásolom? Vagy hol látom azt, hogy mit rajzoltam? Elég fura lenne ha rajzolnék a táblára, azon semmi nem látszik csak a képernyőn hogy mit műveltem éppen...^^'
Igazából van olyan tábla is, amire ténylegesen rá tudod rakni a rajzod és úgy átrajzolni (ilyennel játszottam először egy barátomnál) ott egy vékony le-föl hajtós fólia alá kellett csúsztatni a lapot aztán azt lehetett átrajzolni. Ez a fajta tábla valószínűleg könnyebb azoknak, akik nehezen dolgoznak úgy, hogy a kezük nem arra jár, mint a szemük Meg talán gyorsabb is, viszont a nyomásérzékenység macerásabb két plusz rétegen keresztül.
Ha sima tábláról van szó, akkor az én módszerem, hogy beszkennelem a cerkás skiccet, megnyiton PS-ben, mint háttérréteg, nyomok rá egy szimpla fehér layert (ezt kilövöm addig, amíg rajzolok) és ez fölött átrajzolom egy új rétegen a skiccet. Ha kész csak benyomom a fehér hátteret, és tádááám máris csak a szép tiszta lineart marad (a DA galériámban találhatsz ilyen módon készült képeket [Link]
De egyébként a vonalrajzaidat (meg úgy minden mást is) meg tudsz csinálni tábla nélkül. Persze a színezéshez meg pl a Manga studiohoz nagyon praktikus és kényelmes a digitábla, de lineartolni kifejezetten jobb kézzel. Gyorsabb, kényelmesebb, egyszerűbb.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-10-28 19:37:32
(#2652) Köszönöm a kommentet azoknak akik kommenteltek. Örömömre szolgált, hogy tetszett valakinek.
Sötétség nélkül nincs fény.
beküldve: 2009-10-28 10:36:09
(#2651)
Szerk: Dan 2009-10-28 10:47:45
Igazából annyi az egész, hogy van egy rajztábla, van hozzá egy stylus és azzal rajzolhatsz. Kell hozzá valamilyen rajzprogram, pl photoshop vagy paint. De attól, hogy valakinek van, még meg kell tanulnia rajzprogizt hazsnálnia és természetesen előtte meg kell tnaulnia kézzel rajzolni.
Köcci minden infót, majd igyekszem ahogy tudom. És megtanulom a Photoshopot vagy a Gimpet, nem fognak rajtam kifogni a rétegek meg ilyen cuccok! X3 *húdeelhatároztamagátkésőes te^^*
Jóccakát mindenkinek és további jó netezést az éjjeli baglyoknak /mintha én nem lennék az...annyira^^/!
"Nincs lehetetlen, ha van, mi motiváljon." /Fantom-KS/
beküldve: 2009-10-27 22:53:25
(#2649) Igazából annyi az egész, hogy van egy rajztábla, van hozzá egy stylus és azzal rajzolhatsz. Kell hozzá valamilyen rajzprogram, pl photoshop vagy paint. De attól, hogy valakinek van, még meg kell tanulnia rajzprogizt hazsnálnia és természetesen előtte meg kell tnaulnia kézzel rajzolni.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Igazából én nem vagyok profi /nézd meg a galériám, ha gondolod: [Link]
de én így csinálom: digitális rajztáblával csinálok egy skiccet, teszek rá egy új réteget, majd kiszínezem, mégegy réteg és tónus, végül a háttér.
Amúgy photoshop nélkül is lehet szép színes rajzokat cisnálni, színes tűfilcel illetve pasztellel.
de én így csinálom: digitális rajztáblával csinálok egy skiccet, teszek rá egy új réteget, majd kiszínezem, mégegy réteg és tónus, végül a háttér.
Amúgy photoshop nélkül is lehet szép színes rajzokat cisnálni, színes tűfilcel illetve pasztellel.
A pasztellt imádom, sokkal szebb a síne mint akármelyik RGB förmedvény.
Wow! Megnéztem a galériád és tökjók a műveid! O.O *Zoldfulunek kezd olyan érzése lenni h mindenki jobb nála*
Na ez az a kütyü amiről hallottam: a digitális rajztábla! ^^
Arra lennék kíváncsi, hogy hogy müxik pontosan ez a tábla.
Pl. ha vmit rajzoltam papírra, alá tudnám tenni mert valamennyire átlátszik ez a valami és átmásolom? Vagy hol látom azt, hogy mit rajzoltam? Elég fura lenne ha rajzolnék a táblára, azon semmi nem látszik csak a képernyőn hogy mit műveltem éppen...^^'
Pasztellkrétával eddig nem volt még dolgom, de nagyon szeretek színátmeneteket csinálni színes ceruzával meg zsírkrétával is.
beküldve: 2009-10-27 21:33:23
(#2647) Igazából én nem vagyok profi /nézd meg a galériám, ha gondolod: [Link]
A pasztellt imádom, sokkal szebb a síne mint akármelyik RGB förmedvény.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
hy!
Valaki véleményezné rajzomat? soha senki nem akar normális véleményt adni
itt egy rajz^-^
[Link]
kösönöm^^
Valaki véleményezné rajzomat? soha senki nem akar normális véleményt adni
itt egy rajz^-^
[Link]
kösönöm^^
Szió Ayu!
Nekem nagyon tetszenek a rajzaid, csak így tovább!
És köszi azért, mert végleg elhatároztam, hogy én is felrakok egy-két rajzot majd...talán még a héten. (Eddig tétováztam hogy fel merjek-e rakni rajzot *Zoldfulu=én=gyáva nyuszi effektus*). Lécci ne értsd félre, még a közeledbe se ér a rajztudásom de próbálkozok. Csak nem szedik le a fejemet...^^
Olyasmi "natúr" rajzok lesznek, mert nem tudok még "photoshoppolni" képeket...például vonal megerősítést hogy a csudába csinálnak a profik? Nem értem...nekem mindig arra megy az egér amerre nem kéne...^^' Hallottam valami tábláról amin lehet rajzolni és megjelenik a képernyőn úgy mintha rajzolnám...mi a neve pontosan, és hol lehet kapni, valamint mennyiért?
Jaj megint mennyit írtam...több a kérdés mint a normális mondat /ha van normális mondta egyáltalán..../.^^ Bocsi ha nem érti valaki amit írtam. ^^'
Mindenkinek további sok-sok sikert és ihletet a rajzolásban!
beküldve: 2009-10-27 20:43:23
(#2644) Yoroi, you are doing it wrong!
Az aláírásod a következőképp lenne a helyes 'The Doors' is everything Jim Morison awsumness
de jóóó!
Megérte bíbelődnöd mert az eredmény remek^^
Megérte bíbelődnöd mert az eredmény remek^^
Gravity is a habit that is hard to shake off.
beküldve: 2009-10-27 16:44:47
(#2642) [Link]
Újab Gankutsuou kép. Jó sok időbe telt de szerintem megérte bíbelődni vele.
Újab Gankutsuou kép. Jó sok időbe telt de szerintem megérte bíbelődni vele.
Sötétség nélkül nincs fény.
Majd küldd át! Kíváncsi vagyok, miről szól. Remélem, elolvasás után már ad i ihletet, hogy hogyan kéne megrajzolni.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
beküldve: 2009-10-26 00:19:18
(#2640) Készen van az első kilenc oldal, remélem holnap (=ma este) végzek az első fejezettel.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2009-10-26 00:19:30