Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Köszi, nagyon örülök h teccik ^^ ha minden jól megy, akkor holnap a koncerten oda tudom Miyavinak adni <3 *-*
De mentette meg már pár rajzom életét.
Alidos: Arról tessék leszokni! Rajztanárom mindig azzal piszkált minket, ha meglátott egy H-s ceruzát a kezünkben, hogy arra tökéletes, hogy leszúrd magad, de rajzra nem :'D
HB-s ceruzával szoktam vázlatolni és 2-6B-s (néha még 8-ast is) ceruzát használok az olyan képekhez, mint az első linkelt, néhány hozzászólással előbb. Szóval tessék beszerezni ilyen ceruzákat is, vagy grafitrudakat. Meg ezek mellé egy jó radírt, ami nem maszatolja szét az úristent is...
Itt egy új rajzom, bár ez nem manga, de Japánhoz kötődik^^
Kommentek, kritikák jöhetnek, nagyon szivesen veszem^^
Én is szoktam a kezem alá, ugyan nem papírt, hanem kiszáradt/szárított baba hátsófartáj törlőt rakni, finomabb az anyaga,és többnyire nem maszatol. Bár a kéz szabadságát így is korlátozza.
Továbbá a vázoláshoz személy szerint a 2H kategóriát preferálom, és mivel ez a bél elég kemény, én meg türelmetlen vagyok, előferdül, hogy vésem a papírt. Azt meg roppant nehéz radírozni.
A műanyag, átlátszó dobozmaradvány helyett, tudom ajánlani a képkeretek üvegét.
Én személy szerint a lineartot úgy csinálom, h fogok egy fecnit (sima A4-es fénymásolópapír, vagy írólap, de ha órán vagyok akkor a füzet sarka xD), arra levázlatolom, h nagyjából mit akarok, valami jól látható erős színnel kihúzom a lényeget, és átrajzolom egy másik lapra, így letisztázom és nem lesz koszos és agyon se lesz radírozva :P Az átrajzolós manőver nálam indigóval (már nem mert bazira koszol) vagy egy (általam kifejlesztett tech.-el) csinálódik: fogom az asztali lámpámat, leteszem a lábamhoz, megragadom az átlátszó műanyag izébizémet (valószínűleg vmi dobozmaradvány lehet) ráteszem a vázlatot, rá a tiszta lapot és vígan átrajzolom :P a fehér lap, ha meg van világítva tök jól átlátszik! De szerintem ilyen speciális felszereléssel nem mindenki rendelkezik, mint műanyag átlátszó dobozmaradvány, szal míg nem találtam meg az ablakot is igénybe vettem, na meg a bluetechet, h el ne másszon.
Háttőőőőő... Remélem valamennyit segítettem!
Oh! Még annyit, hogy én ilyen átlagos jobbkezes vagyok, szal én balról jobbra szoktam haladni, ha rajzolok, így próbálom a maszatolást mégjobban elkerülni.
Ennyi voltam :3
Lula: Elismerem időnként eléggé kiálhtatalan tudok lenni, ez van. És sajnálom h eddig leginkább a nehezen elviselhető oldalammal találkoztál. Na de akkor ezentúl majd a Caps Lock és a probléma szó (ami alatt azt értettem h nem naon értjük meg egymást) használatát igyekszem kerülni. Viszont a tüskés kommentekkel nem biztos h tudok mit kezdeni de majd igyekszem, sajna általában ilyen "tüskés" az természetem (legalábis az emberek azt mondják).
Alidos Dowen: Általában én is úgy vagyok vele h rajzolok, de aztán meg látom itt mások sokkal jobb rajzait és akkor inkább megtartom magamnak a saját műveimet (de azért a kukába nem kerül mert arra azért jók h a hibákat észrevegyem és a késöbbi rajzoknál igyekezzek elkerülni azokat).
Egyébként ha elössször csak naon halvány vázlatot rajzolsz amin könnyű javítani és csak aztán rajzolod át erősebben az is segithet. A maszatolás elkerüléséhez meg talán másik papírt lehetne használni (a kezed alá teszed), bár ezzel a módszerrel nekem legalábbis az a bajom h így nem lehet rendesen átlátni az egészet.
Bár mostanában általában én is tollal v filccel rajzolok...
Caps lock, tüskésnek érezhető komment, és hogy mindig azt írod probléma van, pedig nem érzek ilyet, a reagálásommal sem óhajtok megbántani senkit -csak mesélek, válaszolok.
De lehet a stílusom és a kissé "öregnéni" hozzáállásom tehet róla, vagy mindig rossz napokon kerülünk össze x)
Lényegtelen, ha megbántottalak, elnézést, békee~.
Alidos: Pedig az butaság, ne kukázd őket D: Inkább mutasd!
Tudtommal mindenki másképpen csinálja, de nálam a vázlatolás segített. Füzetben lefirkantom a kép/ póz vázlatát, elrendezést és utána nagy lapra könnyebben szokott menni.
Ha ezzel megvagyok egy halvány ceruzavázlatot szoktam firkantani a lapra (egyszerűsítve, körökkel, vonalakkal, háromszögekkel) és aztán kezdek neki a lineartnak.
Az is segít, ha előtte jó alaposan elképzeled, hogy mit szeretnél viszontlátni a lapon
Remélem többek is adnak majd tippeket, mert nem tudom, hogy annak aki nem tollazik ez mennyire válik be =/
Tudom, tudom, előbb én is rakjak fel valamit, de hát amikor elkészülök egyel, és megnézem a műveiteket, mindig elszörnyülködök a saját, addigra már firkaként titulált valamire magam előtt, és máris kukázom..;/
Végül egy kérdés, előre is köszönöm, ha valaki választ ad rá! :)
Annyi szép vonalrajzot látok, de nekem nem igazán sikerál. Mert agyon radírozom a papírt, maszatolok. Kérem, akinek van valami top secret receptje, az ossza meg velem a titkát. :)
Mellesleg még mindig nem mondtad el milyen kiborulásaimra gondoltál. Érdekelne.
Nem a vita kedvéért hanem h ne legyen legközelebb ilyen.
Avám nem chibi, ő szép nagy: [Link]
De köszöni~ ^^
Nem vettem észre problémát, csak válaszoltam. Részemről semmi ilyesmiről nincs szó.
Attól függ.
Márkától, fényviszonyoktól, kézremegéstől függ a dolog, de általában egész tűrhető lesz a minőség. Képet pedig színileg, fényességileg lehet piszkálni programokkal, hogy hasonlítson az eredetire.
Umm, nem értem a kiborulásaid .__.
Mire gondolsz??
Öhm... igazán sajnálom ha megsértettelek, bocsi.
Már javul hála az égnek, csak ez a realizmus fura dolgokat mível a stílusommal.
Nem t'om a régi chibiid (pl az is ami az avatarod) jobban tetszettek ENNYI, de ez úgy tünik csak egyéni dolog.
És különben is dicsértem is a rajzaid sz'al nem egészen értem én se h most mi a probléma.
Technikai kérdés: A fényképezőgép nem ront a minőségen?
Umm, nem értem a kiborulásaid .__.
Tudom, nem is azért írtam, csak érzékeltetni akartam, hogy ez chibi, ez 7órán keresztül rajzolt izé x)
A többit is meglestem, de max a FF-es rendelt chibi részletesebb. Bár tényleg nem lényeg, csak hogy látszódjon rajta, hogy ez micsoda ^^
Enyimek is picúrok, 5centis átlagméretben leledzenek füzetben. Fényképezőgép meg szokta oldani szerencsére.
Már javul hála az égnek, csak ez a realizmus fura dolgokat mível a stílusommal.
Különben az orrokra azt t'om mondani amit te is mondtál már korábban h a gyakorlás biztos javítani fog rajta.