• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Anime >>
One Piece
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... >>
beküldve: 2013-08-25 12:57:13
(#1041)
Dávid29
Dávid29
[ Addiktgyanús ]
Egy kis érdekesség

Edward Teach (Blackbeard)

A legismertebb kalózok sorában előkelő helyet foglal el Feketeszakáll. A tengeri martalócok kapitányai közül, az ő nevét ismerjük leginkább. Hírnevét nem annyira tevékenységének sikerei, vagy kegyetlensége alapozták meg - inkább ijesztő megjelenése és halálakor kapott nagy nyilvánosság tette őt minden idők talán leghíresebb tengeri rablójává.

Kalóz pályafutása egy Jamaica környékén portyázó angol privatérhajó (háború idején állami engedéllyel fosztogathatták az ellenséges hajókat - zsákmányukból pedig adót fizettek az uralkodójuknak) legénységének tagjaként kezdődött.

1717. végére parancsnok vált belőle. Elfogott egy francia rabszolgahajót, melyet Queen Anne`s Revenge (Anna Királynő Bosszúja) névre keresztelt - negyven ágyút telepített rá, és számos rajtaütéssel szerzett hírnevet magának.

1718. januárjától a portyáin szerzett zsákmányt az Észak-Carolina partjainál fekvő Ocrocake szigeti búvóhelyéhez közel eső Bath Town városka piacán értékesítette. Tavasszal a Mexikó-i öbölben fosztogatott, ahol zsákmányul ejtette többek között a Revenge nevű hajót. Ennek tulajdonosa egy másik kalóz, Stede Bonnet volt.

Ugyanezen év májusában nagy felfordulást okozott a dél-carolinai Charlton kikötőben. Blokád alá vette a várost, majd lecövekelt a a öböl bejáratánál. Zsákmányai közt szerepelt nyolc hajó; és számos helyi előkelőség - akiket csak váltságdíj fejében engedett szabadon. Bár egy zátony miatt elvesztette a Queen Anne`s Revenge-t, nagy zsákmányra tett szer; és Ocracoke-ra visszatérve megvesztegetéssel elérte, hogy ne indítsanak ellene eljárást - annál is inkább- mivel vett magának egy házat Bath Town-ban.

A helyiek rossz szemmel nézték a törvényen felül álló gazfickókat, akik szemmel láthatóan Carolina államban akartak letelepedni. A nagy nyomásnak engedve végül Alexander Sporstwood virginiai kormányzó elfogató parancsot adott ki Teach ellen. Két hajót indítottak útnak, fedélzetén a hadiflotta válogatott legénységével.

A megbízott Maynard tengerésztiszt hajóival november 22-én hajnalban ért Ocracoke közelébe. Teach az Adventure nevű hajóján tartózkodott, viszonylag kevés emberével a fedélzeten - ezért menekülőre fogta a dolgot. Egy félreeső csatornán keresztül hajózott el, ahol az üldöző hajók zátonyra futottak. A dagály azonban kiszabadította az elakadt szlupokat (kis méretű, gyors vitorlás; kedvelt a kalózok- és üldözőik körében is) amik folytatták a hajszát. Teach kartácstűzzel próbálta feltartóztatni őket - a szlup legénységének több tagját meg is ölte - köztük egy tisztet.

A válaszként elsütött ágyúk megrongálták Teach hajójának orrvitorláját, ezért a kalózok a szárazföldre menekültek. Az üldözők elrejtőztek, és váratlanul csaptak le a szlup - hoz közeledő Teach-re és embereire. A véres közelharcban először Maynard ejtett könnyebb sebet Teach-en, de végül az egyik haditengerész kardcsapása oltotta ki a híres Feketeszakáll életét. Az összecsapásban a kalózok nagy része odaveszett, a többiek pedig rabként várták ki akasztásuk napját. Maynard a Williamsburgbe visszatérő hajójának orrárbócára tűzte Teach levágott, szakállas fejét.

Teach - Blackbeard...hmmm

Living Jaguar
új | válasz erre | moderátor
Szerk: Dávid29 2013-08-25 13:00:29
beküldve: 2013-04-01 19:28:31
(#1040) Válasz Hiei (#1039) üzenetére
baniaa3
baniaa3
[ True mangafan ]
Az egyik legjobb shounen-fight anime. Az első kb. 30 rész még csak átlagos kategória, de utána olyan jó hogy alig lehet abbahagyni.

beküldve: 2013-04-01 16:07:01
(#1039)
Hiei
Hiei
[ Megszállott ]
Még nem láttam. Aki látta, mi a véleménye róla? Csak akkor akarok elkezdeni egy 580+ részes animét, ha tényleg nagyon jó.

http://go.1hax.com/steamgifts/?ref=QFR4VLrne
beküldve: 2010-10-18 18:47:22
(#1038) Válasz Merchior (#1037) üzenetére
SötétOldal
SötétOldal
[ True mangafan ]
Na és halad is benne, vagy csak elkezdte nézni? :3

Hancock!
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
Remélem később megváltozik egy kicsit, így valahogy nagyon nem szimpatikus ez a nőszemély xD

MIANEVED?!
beküldve: 2010-09-01 20:58:35
(#1037)
Merchior
Merchior
[ Megszállott ]
Szóval itt most Envy vagy, ugye? Mindegy, mondom a többi tősgyökeres One Piece fannak is: Nagyon úgy tűnik, hogy bátyám is tengerre szállt. Mégha csak pár rész erejéig is, de elkezdett Ván Písz-t nézni. Egyik nap néztem, odajött, és ő is nézte. Másnap azt mondja, érdekli a folytatása a történetnek Aztán látom, hogy harmadnap már megint tovább nézi. Szóval.... Majd meglátjuk, hátha a továbbiakban is fogja követni. Egyébként a 45. rész környékéről van szó: Elveszett sziget, Apis, Sennenryu.

beküldve: 2010-08-25 22:27:48
(#1035)
Gilje-sama
Gilje-sama
[ True mangafan ]
minden onepiece-fannak/ill akinek kedve van

megnyílt az első magyar OP-oldal, gyertek ha van kedvetek^^

[Link]
a fórumra külön kell regisztrálni

Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-08-24 22:49:07
(#1034)
Klumpa
Klumpa
[ Rászokóban ]
http://koponyeg.hu/

"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
beküldve: 2010-08-24 22:04:59
(#1033)
zaku-san
zaku-san
[ Új arc ]
Kihagytam valamit????? erre a részre nem emlékszek akk mingyá meg is nézem lehet h a 45 nem néztem meg???? de köcce

Szerk: zaku-san 2010-08-24 22:05:15
beküldve: 2010-08-22 11:48:51
(#1032) Válasz zaku-san (#1030) üzenetére
Roronoa Zoro
Roronoa Zoro
[ Rászokóban ]
ez akkor van mikor Luffy-ra kitűzik az első vérdijat Arlong legyőzése után és Sólyomsuemű viszi el Shanks nek xD aki mániákusan itatni akarja és átváltozik valami kis kamasszá XD ennek a hírnek a tudtában szeretem azt a részt :P

nekem Shanks el ez a kedvenc részem :)

Szerk: Roronoa Zoro 2010-08-22 11:51:07
beküldve: 2010-08-21 12:42:18
(#1031) Válasz zaku-san (#1030) üzenetére
ssj2gohan1
ssj2gohan1
[ Rászokóban ]
én tudom (ha kicsit lejjebb tekerted volna a képet tartalmazó lapot te is tudnád) 45.rész

*Felesleges idézet törölve. A moderátor*

Szerk: Moderátor 2010-08-22 01:53:30
beküldve: 2010-08-21 09:31:31
(#1030)
zaku-san
zaku-san
[ Új arc ]
am nem tudja v.ki h ez hanyadik rész???? [Link]

Szerk: zaku-san 2010-08-21 09:33:33
beküldve: 2010-08-14 15:34:23
(#1029)
zaku-san
zaku-san
[ Új arc ]
igeeen végre van 225. részhez felirat de jóóóó
végre jön Franky lassacskán XD

beküldve: 2010-08-11 23:35:08
(#1028)
Aizen
Aizen
[ True mangafan ]
Egyesek kérésére elkezdtem nézni ezt az animét. Mit mondjak? Megérte elkezdeni. =DD Nagyon jók a szereplők, jó a hangulata, egyszóval minden nagyon jó. 15. részig néztem meg, de nagyon nagyon jó. =DD
Kuro-val meg remélem jól elbán Luffy. Meg Zoro. Egy karddal szenvedett, három karddal alázott. =DD

,,Hitler fején ugrálok!"
beküldve: 2010-08-09 21:27:12
(#1027)
zaku-san
zaku-san
[ Új arc ]
ahhhhj ez nem igaz h lehet így fordítani van 224-ig
a Naruto-Kun jóvoltábol
szünet 394 én már nem bírom pár nap alatt meg néztem kb 100 rész (124-től) és azóta csak várok és nézegetem az előzőrészeket és persze képeket leginkább olyat ugy hogy ha v.kinek már non one piece hiánya van és lány akk ezt szeretni fogja
][SPOILER][Link] és innen lehet menni a NEXT-el xd vannak non jók is

Szerk: zaku-san 2010-08-09 21:32:08
beküldve: 2010-08-07 22:05:23
(#1026) Válasz Merchior (#1025) üzenetére
Gilje-sama
Gilje-sama
[ True mangafan ]

én a vámpír sztorit nyaltam be meg az ellső 2-3 részt a DémonvilágbólXD

Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... >>