Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Dharma-hazai rajzolók manga-antológiája
beküldve: 2008-04-23 17:26:17
(#39) Egy kis észrevétel: a következő kötetet fel kéne pumpálni még úgy legalább 80 oldallal. Hallottam már mástól is, hogy elég vékonyka. Az eltérő betűtípusok pedig nagyon idegesítőek. Csak ennyi. Sok sikert a továbbiakban.
Öröm látni, hogy elnyerte a tetszésedet ^^
Nem kis munka volt ebben a vékonyka kötetben úgyhogy az egész csapat boldog, ha pozitív visszajelzést kapunk. Köszönjük! ^___^
Óóó....Erre meg nem is tudom, mit mondjak...teljesen meghatódtam <) Szívem minden apró kis csücske örül, hogy így gondolod ^____^
Nem kis munka volt ebben a vékonyka kötetben úgyhogy az egész csapat boldog, ha pozitív visszajelzést kapunk. Köszönjük! ^___^
A másik pedig a Teameghívás a Cukormókus-galaxisba... hát a rajza lenyűgöző. Nagyon tetszik a rajzstílus, öröm volt ránézni, és emellett a történet is nagyon egyedi. Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor talán "magával ragadó"... hopp ez két szó. xD Tegnap óta hivatalos Szacsi fan vagyok. ^^
Óóó....Erre meg nem is tudom, mit mondjak...teljesen meghatódtam <) Szívem minden apró kis csücske örül, hogy így gondolod ^____^
beküldve: 2008-04-20 08:03:45
(#37) Látom itt valami vita volt, nincs időm visszaolvasni per. pill., de később megteszem. Amit viszont tudok, az végre valamiféle vélemény a DHARMA-ról:
Tegnapi Conon ez volt az első, amit megvettem. Én alapból támogatom (mármint ugye elméletben) a magyar mangákat, mert tényleg van, akinek van hozzá tehetsége vagy képessége vagy milye, hogy megtegye és akkor már tegye is meg. ^^ Szóval remélem egyre több ilyen kezdeményezés lesz.
Magáról a könyvről annyit, hogy pozitív csalódás volt (főleg a Magyar Múzsa után... no comment). Nagyon szép a borító és a belső szerkezete is. Volt benne 1-2 történet, ami nem volt számomra teljesen érthető, de lehet, hogy bennem van a hiba. Az artwork elég változatos volt, volt amelyik jobban tetszett és volt, amelyik kevésbé. :) Két one-shot-ot emelnék ki, bár a többi is jó volt, ez a kettő abszolút elnyerte a tetszésemet, remélem nem haragudtok meg, ha elmondom. ^^
Az egyik a monochrome, aminek bár nem sok története volt, mégis nagyon tetszett. Nem a rajz miatt, inkább a josei érzés miatt. Ez volt az a történet, amit simán el tudnék képzelni egy többkötetes sorozatként, szépen kifejtve.
A másik pedig a Teameghívás a Cukormókus-galaxisba... hát a rajza lenyűgöző. Nagyon tetszik a rajzstílus, öröm volt ránézni, és emellett a történet is nagyon egyedi. Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor talán "magával ragadó"... hopp ez két szó. xD Tegnap óta hivatalos Szacsi fan vagyok. ^^
A többiről is írok majd pár sort, mikor több időm lesz. Mindenesetre gratulálok, és azt szeretném kérdezni, hogy dedikáltatni lehet-e majd valahol? Ott helyben eszembe se jutott ezt megkérdezni, csak gyorsan megvettem. XD
Tegnapi Conon ez volt az első, amit megvettem. Én alapból támogatom (mármint ugye elméletben) a magyar mangákat, mert tényleg van, akinek van hozzá tehetsége vagy képessége vagy milye, hogy megtegye és akkor már tegye is meg. ^^ Szóval remélem egyre több ilyen kezdeményezés lesz.
Magáról a könyvről annyit, hogy pozitív csalódás volt (főleg a Magyar Múzsa után... no comment). Nagyon szép a borító és a belső szerkezete is. Volt benne 1-2 történet, ami nem volt számomra teljesen érthető, de lehet, hogy bennem van a hiba. Az artwork elég változatos volt, volt amelyik jobban tetszett és volt, amelyik kevésbé. :) Két one-shot-ot emelnék ki, bár a többi is jó volt, ez a kettő abszolút elnyerte a tetszésemet, remélem nem haragudtok meg, ha elmondom. ^^
Az egyik a monochrome, aminek bár nem sok története volt, mégis nagyon tetszett. Nem a rajz miatt, inkább a josei érzés miatt. Ez volt az a történet, amit simán el tudnék képzelni egy többkötetes sorozatként, szépen kifejtve.
A többiről is írok majd pár sort, mikor több időm lesz. Mindenesetre gratulálok, és azt szeretném kérdezni, hogy dedikáltatni lehet-e majd valahol? Ott helyben eszembe se jutott ezt megkérdezni, csak gyorsan megvettem. XD
beküldve: 2008-03-27 19:43:45
(#36) No látjátok, eleve abból indultam ki, hogy egy asztal drága. ^^;;; Nem tudtam, hogy külön elbírálás alatt vannak a szerzői kiadások, de akkor ezesetben majd privátban keresni fogom Nerot. Előre is köszönjük a felajánlást. ^^
A Képregénykiadók Szövetsége által kiírt pályázatára több okból sem adtunk be pályázatot, de ennek részleteibe most nem mennék bele, lényeg, hogy több okból sem fértünk bele a feltételekbe, de erről nem szeretnék vitázni.
A Képregénykiadók Szövetsége által kiírt pályázatára több okból sem adtunk be pályázatot, de ennek részleteibe most nem mennék bele, lényeg, hogy több okból sem fértünk bele a feltételekbe, de erről nem szeretnék vitázni.
Nem kell nagyon utánajárni, az a mondat akkor sem tiszta, hogy hogy nem kerül a középiskolásnak pénzbe egy képregény?
Valamint mi volt a gondod azzal a pályázattal?
hagy ne írjam már le még1x
ez amúgy is off
beküldve: 2008-03-27 16:55:21
(#34) Nem kell nagyon utánajárni, az a mondat akkor sem tiszta, hogy hogy nem kerül a középiskolásnak pénzbe egy képregény?
Arra reagáltam, hogy a fesztiválon mennyire drága egy asztal annak, aki a saját kiadványát szeretné árulni. Természetesen nem kötelező élni a lehetőséggel.
én meg arra amit felsoroltál mellé pluszban, pályázatok stb
oh, edit: a lentebb említett pályázat feltételeire és kivitelezésére gondoltam, ezért is volt idézethez kötve a hozzászólás, aki nem érti járjon utána bővebben
Szerk: Yaone 2008-03-27 16:44:09
[QUOTE]
sztem még mindig ezerszer jobb megoldás egy kiadvány, amit ugyan nem terjeszt a kiadó, de nem kerül pénzbe a saját keresettel nem rendelekő középiskolásnak, mint egy olyan kiadvány, amit egyetlen rendezvényen árulnak csak és ebből következően kicsi az esélye hogy behozza az árát
(arról nem is beszélve, hogy nem mindenki pesti, hogy beálljon a pult mögé )
bár nyilvánvalóan nem volt tömeges túlelentkezés manga ügyben eddig se, nem tűnik fel, hogy miért ?
sztem még mindig ezerszer jobb megoldás egy kiadvány, amit ugyan nem terjeszt a kiadó, de nem kerül pénzbe a saját keresettel nem rendelekő középiskolásnak, mint egy olyan kiadvány, amit egyetlen rendezvényen árulnak csak és ebből következően kicsi az esélye hogy behozza az árát
bár nyilvánvalóan nem volt tömeges túlelentkezés manga ügyben eddig se, nem tűnik fel, hogy miért ?
Na ezeket ragadtam ki, de végülis az egész hozzászólást nem értem.
Hogy hogy nem volt tömeges túljelentkezés manga ügyben, meg mi nem tűnik fel, hogy miért?
akkor:
hogy hogy jobb egy olyan kiadvány, ami nem kerül pénzbe, mármint kinek jobb, a vevőnek, azt meghiszem, de ezt nem hiszem, hogy így gondoltad.
egyébként nagyon rosszul gondolkozol. Ez, hogy lehetőség van az egyik legnagyobb képregényes rendezvényen árulni, az nem zárja ki, hog máshol is árulják, és ezzel a fesztes jelenléttel nagy lépést lehetne tenni afelé, hogy behozza az árát az egész.
nem azt mondtad, hogy nem érsz rá új tehetségeket keresni ?
Arra reagáltam, hogy a fesztiválon mennyire drága egy asztal annak, aki a saját kiadványát szeretné árulni. Természetesen nem kötelező élni a lehetőséggel.
beküldve: 2008-03-27 14:59:33
(#30) Nah...én is eljutottam végre odáig, hogy megnéztem miről is van szó.
Sztem tök szupi az ötlet, a kezdeményezés! Kíváncsi leszek a további fejleményekre majd.
És ami nekem még nagyon tetszik, az a logó... Tök ötletes ez a toll-ceruza-szövegbuborék-jing jang összetétel!
Sztem tök szupi az ötlet, a kezdeményezés! Kíváncsi leszek a további fejleményekre majd.
És ami nekem még nagyon tetszik, az a logó... Tök ötletes ez a toll-ceruza-szövegbuborék-jing jang összetétel!
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Keressetek meg ti is, megbeszéljük a feltételeket.
nem azt mondtad, hogy nem érsz rá új tehetségeket keresni ? vagy kiderült hogy van konkurencia is ?
az eddigi tapasztalatok alapján sztem az a legjobb, ha a mangázó saját maga szerkeszti a kiadványt, vagy olyan kiadóval dolgozik ,ahol a manga a fő profil, mert kiadási macera ide vagy oda, nem látni a jó példát, hogy működne .
aki nem olvas mangát, nem ismeri, az megítélni sem tudja úgy, hogy mi számít jónak és mi nem , és ehhez nem elég annyi hogy " jaj hát én is ismerem Miyazaki bácsit, láttam tőle 2 filmet " .
beküldve: 2008-03-27 10:39:04
(#28) Sztem nagyon jó ötlet volt ez a hazai manga, talán így mások is megismerik majd ezt a stílust.
Nem is baj, ha nem egy hosszabb történetből áll. Így sokkal változatosabb, hogy például egy drámai történet után jön egy vicces, könnyed.
A borító és a honlap nagyon szép lett, akár egy profi mangaé is lehetne.
Legyen belőle még több a jövőben :)
Nem is baj, ha nem egy hosszabb történetből áll. Így sokkal változatosabb, hogy például egy drámai történet után jön egy vicces, könnyed.
A borító és a honlap nagyon szép lett, akár egy profi mangaé is lehetne.
Legyen belőle még több a jövőben :)
első amv-m (fma) : http://www.youtube.com/watch?v=oKos9SRwv5o
A IV. képregényfesztiválra is kijöttök? (Én csak arra megyek fel Pestre).
Mivel csórók vagyunk, nem hiszem, hogy egy önálló pultot ki tudnánk fizetni,Szerzői kiadások esetén egészen más a helyzet, mint profi kiadóknak vagy más árusoknak. Már a legutóbbi Hungarocomixon is volt egy külön terület az önerős kiadványoknak (akkor a Panel és a Kalyber Joe kapott ott helyet), és a fesztiválon ez egészen biztosan gyarapodik: három kiadványnak ad a szövetség kölcsönt, amiből ki tudja nyomtatni a képregényét. Ez egy pályázat volt, amelyet meghirdettünk számos fórumon, és a nyertesek között van egy manga is. Ezeken kívül is jelentkezett már legalább két olyan vállalkozó kedvű szerző, aki szeretné a saját munkáját ily módon bemutatni.
Keressetek meg ti is, megbeszéljük a feltételeket.
beküldve: 2008-03-26 20:49:48
(#26) öhm hát írhatnám én is azt, hogy az ötlet jó, de mivel már kétszer is megkerestek ilyen antológiába való rajzolgatással, már nem számít új dolognak nálam
De a kivitelezés mindenképp dícsérni való mivel az említett projektek megragadtak egyenlőre a tervezési fázisban
Jó dolog lenne, ha tényleg beindulne egy (vagy több is akár ) manga-antológia.
Én is szívesen rajzolnék nagyobb közönségnek
De a kivitelezés mindenképp dícsérni való mivel az említett projektek megragadtak egyenlőre a tervezési fázisban
Jó dolog lenne, ha tényleg beindulne egy (vagy több is akár ) manga-antológia.
Én is szívesen rajzolnék nagyobb közönségnek
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
A IV. képregényfesztiválra is kijöttök? (Én csak arra megyek fel Pestre).
Rendezvényeken lesznek dedikált példányok?
Mivel csórók vagyunk, nem hiszem, hogy egy önálló pultot ki tudnánk fizetni, de megpróbáljuk majd a MAT-tal lesakkozni a dolgot.Rendezvényeken lesznek dedikált példányok?
A dedikálás pedig azért nehéz ügy, mert az ország legkülönbözőbb sarkaiból valók a szerzők, és még animeconra se biztos, hogy mind eljönnek...
Ha lesz folytatás, márpedig remélem, hogy lesz, ígyekszünk évi 3-4 alkalommal jelentkezni majd, lehetőleg változatos szerzői gárdával, és egyre jobb kivitelezéssel, mind mangák, mind kiadás és ár terén egyaránt.
De örülök, hogy a jogos néha negatív észrevételek ellenére a fogadtatás kedvezőnek hat számomra. ^^