Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mitől lesz valaki Otaku?
beküldve: 2013-03-08 13:33:51
(#52) beküldve: 2013-03-07 22:31:48
(#51) Wow, tartalmas ._. szerintem, én megtartom a normális és a kocka életem közt az egyensúlyt ^^"
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
beküldve: 2012-03-22 19:52:44
(#50) beküldve: 2012-03-12 11:56:39
(#49) beküldve: 2012-03-11 00:42:24
(#48) én csak 5 éve vagyok otaku
A JROCK ÖRÖKÉ ÉL ÉS ELPUSZTÍTHATATLAN! JROCK FOREVER! Lehet hogy hülyének néztek minket a Jrockereket, de nem érdekel minket a véleményetek, de lehet hogy közénk tartozol és akkor üdvözölünk téged a mi nagy és összetartó családunkban ^-^
beküldve: 2011-12-26 10:00:20
(#47) beküldve: 2011-12-26 01:21:44
(#46) Hát akkor én is, mert akivel barátságban voltam régen azok szépen lassan elpártoltak tőlem mondván hogy nem vagyok olyan mint ők és szeretek itthon leni mert itt béke van és nem akar senki megváltoztatni hagyják hogy szeresem az animéket/mangákat, de azért szoktam társaságba is menni, csak én inkább con-ra meg J-rock/Visual Kei koncertekre szeretek járni és nem discoba meg ilyen helyekre és én inkább azért kerülőm a társaságot mert mindig szidnak hogy hogyan vagyok képes szeretni a Japán dolgokat, meg szidnak azért is mert a metalt hallgatok és még zenélni is megtanultam azért mert a J-rock a hobbijaim közül a legfontosabb nekem
A JROCK ÖRÖKÉ ÉL ÉS ELPUSZTÍTHATATLAN! JROCK FOREVER! Lehet hogy hülyének néztek minket a Jrockereket, de nem érdekel minket a véleményetek, de lehet hogy közénk tartozol és akkor üdvözölünk téged a mi nagy és összetartó családunkban ^-^
Szerk: C-san 2011-03-28 13:50:19
beküldve: 2011-03-28 12:37:38
(#44) Én az vagyok, mármint otaku. erre akkor döbbentem rá, amikor a rokonaim rákérdeztek, hogy én miért nem szoktam eljárni otthonról. És ekkor már hiába mondom, hogy ugyan hova mennék én, a mi kis "hitvány" településünkön, ahol semmi sincs, aztán rájöttem, mindegy hova, csak társasággal. Az utóbbi időben viszont még emberkerülőbb lettem, mint valaha. (ne legyetek ilyenek, nagyon rossz! :( )
Én valószínűleg attól lettem otaku (otthonülő), mert a barátaim többsége (egy kivétellel) az ország másik végében lakik.
És azért lettem otaku (ahogy sokan használják nyugati animerajongók), mert tetszik ez a rózsaszín ködös világ, ami árad a tányérszemű rajzokból.
Én valószínűleg attól lettem otaku (otthonülő), mert a barátaim többsége (egy kivétellel) az ország másik végében lakik.
És azért lettem otaku (ahogy sokan használják nyugati animerajongók), mert tetszik ez a rózsaszín ködös világ, ami árad a tányérszemű rajzokból.
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
beküldve: 2011-03-28 10:49:43
(#43) Az otaku szó jelentése "otthon", és arra használják aki "otthonülő", se több se kevesebb. Japánban közvetlenül semmi köze az animékhez vagy mangákhoz, bár lehet hogy a nagy többség tényleg sok animét néz, esetleg gyűjt valamit. A gyerekes hobbi helyett inkább a félszegségen és társaságkerülésen van a hangsúly. Az "elhanyagolt" kinézetet sem úgy kell érteni, hogy zsíros hajú és mosdatlan, hanem hogy nincs érzéke az öltözködéshez, pl. mindig farmerban és pólóban jár, és ráférne egy hajnyírás (aki nem jár társaságba, azt ilyesmi nem zavarja ugyebár).
Lehet hogy vannak súlyos esetek, de az otakuk többsége annyira nem gáz, és Japánban sem negatívabb a szó jelentése, mint a magyarban az "otthonülő".
Ha manga-anime-videojáték megszállottságra akarnak utalni a japánok inkább az Akiba-kei szót használják. Akiba az Akihabara rövidítése, mert leginkább ott gyűlnek össze az ilyen illetők. Persze az Akiba-kei emberkék nagy többsége egyben otaku is, de ez sem alapfeltétel, lehet hogy társaságba járó az illető, csak az anime-világból nem nagyon lehet kizökkenteni. Gondolom ha kombinálódik a kettő, az azért extrém egyedeket tud eredményezni .
Lehet hogy vannak súlyos esetek, de az otakuk többsége annyira nem gáz, és Japánban sem negatívabb a szó jelentése, mint a magyarban az "otthonülő".
Ha manga-anime-videojáték megszállottságra akarnak utalni a japánok inkább az Akiba-kei szót használják. Akiba az Akihabara rövidítése, mert leginkább ott gyűlnek össze az ilyen illetők. Persze az Akiba-kei emberkék nagy többsége egyben otaku is, de ez sem alapfeltétel, lehet hogy társaságba járó az illető, csak az anime-világból nem nagyon lehet kizökkenteni. Gondolom ha kombinálódik a kettő, az azért extrém egyedeket tud eredményezni .
日の出の煤を遥かへ吹き飛ばして、 月夜の錆をかきわけて。。。
Szerk: Arion 2011-03-28 11:12:26
beküldve: 2011-02-24 12:31:02
(#42) Hát igen,akik egész nap csak önimét bámulnak,meg mangát bújnak,meg a szombájukból sem nagyon másznak elő...Otaku,vagy mi a szösz a gyűjtőneve ezeknek a lényeknek.
A rekorder valami 40 évig nem mászott ki a szobájából,tudhat valamit a srác.Jó,lehet 30 év volt,passz,csak olvastam egyszer,hogy ilyen brutálul küldik egyesek.Anyuka,meg apuka azt hazudta a suliban,hogy másik városba költöztek,így a fiuk is iskolát váltott.Egy lóf*szt.A hülyegyerek bezárkózott a szobájába,anyuka-apuka ellátta gémekkel,mangákkal,kajával,st b,stb.Majd évtizedek elteltével egy csubakka kinézetű izé előmászot,na ez lett a fasziból.Tapsot neki!
Mese rész félretéve.
Attól,mert az embernek van otthon öccáz mangája,még nem Otaku.De amikor a szobája tele van animus poszterekkel,figurákkal,van több száz önime Dévédé-je,barátai meg alig,na iylen esetben esélyes,hogy az illetőnek az agyával bajok vannak...
Conra járni meg jóóó.Gyertek el minél többet,szívjunk friss levegőt,beszélgessünk mindenféle animés-mangás baromságokról,cospalyezzük az X Japan tagokat.A lényeg,hogy nem zárkózzatok be.Ne legyetek Otakuk,árt az egészségnek.
A rekorder valami 40 évig nem mászott ki a szobájából,tudhat valamit a srác.Jó,lehet 30 év volt,passz,csak olvastam egyszer,hogy ilyen brutálul küldik egyesek.Anyuka,meg apuka azt hazudta a suliban,hogy másik városba költöztek,így a fiuk is iskolát váltott.Egy lóf*szt.A hülyegyerek bezárkózott a szobájába,anyuka-apuka ellátta gémekkel,mangákkal,kajával,st b,stb.Majd évtizedek elteltével egy csubakka kinézetű izé előmászot,na ez lett a fasziból.Tapsot neki!
Mese rész félretéve.
Attól,mert az embernek van otthon öccáz mangája,még nem Otaku.De amikor a szobája tele van animus poszterekkel,figurákkal,van több száz önime Dévédé-je,barátai meg alig,na iylen esetben esélyes,hogy az illetőnek az agyával bajok vannak...
Conra járni meg jóóó.Gyertek el minél többet,szívjunk friss levegőt,beszélgessünk mindenféle animés-mangás baromságokról,cospalyezzük az X Japan tagokat.A lényeg,hogy nem zárkózzatok be.Ne legyetek Otakuk,árt az egészségnek.
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
beküldve: 2011-02-24 10:51:13
(#41) A valódi otaku az aki körbeveszi magát animés, mangás cuccokkal, otthon ül a tv/gép előtt, conocra sem jár, nem érintkezik másokkal, nincsenek barátai stb-stb.
Folyathatnám még. Röviden szociális érintkezésre képtelen az animék világában él.
Attól még nem lesz vki az, h szereti a Narutot, van 5 mangája, 3 figurája, 2 conon ott volt, és betéve tudja énekelni 7 anime openingjét.
Ma már tévesen ezzel azonosítják az otakut, de a szó jelentése még mindig a régi. Ezt nem tudom biztosan de japánban még ma sem illik ilyennek degradálni az embert.
Folyathatnám még. Röviden szociális érintkezésre képtelen az animék világában él.
Attól még nem lesz vki az, h szereti a Narutot, van 5 mangája, 3 figurája, 2 conon ott volt, és betéve tudja énekelni 7 anime openingjét.
Ma már tévesen ezzel azonosítják az otakut, de a szó jelentése még mindig a régi. Ezt nem tudom biztosan de japánban még ma sem illik ilyennek degradálni az embert.
De igen, csak a hozzá kapcsolt jelentés a fontos.
Régen az otaku a nagyon antiszoc, a manga/anime világba menekült rajongó. Így ezt negatív jelzőként használták.
Most már enyhült a hozzá kapcsolt kép, s inkább egy olyan személyt jelent aki kiemelkedő szinten tájékozott egyes területeken az anime/manga világban. De ettől függetlenül van élete
Legalábbis én így tudom,s ez a kép él bennem az otaku kapcsán...
Régen az otaku a nagyon antiszoc, a manga/anime világba menekült rajongó. Így ezt negatív jelzőként használták.
Most már enyhült a hozzá kapcsolt kép, s inkább egy olyan személyt jelent aki kiemelkedő szinten tájékozott egyes területeken az anime/manga világban. De ettől függetlenül van élete
Legalábbis én így tudom,s ez a kép él bennem az otaku kapcsán...
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2011-05-13 19:50:02
beküldve: 2011-02-23 20:29:37
(#39) Ez valszeg hülye kérdés, de az Otaku csak egy szó anime ill. manga fanokra nem?
-
beküldve: 2010-11-16 13:58:51
(#38) Már rég nem írt ide senki.Kifogytatok a mondandóból?
at the end,we all die alone