Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
Sok mazsoláznivaló van ^.^
Dragonball: a füzetes kiadás buktája után gyakorlatilag szó sem lehet róla... (pedig annak ellenére, hogy kicsit hm avitt a rajz, sztem egy nagyszerű sztori, az animénél pl. mérföldekkel jobb)
Sailormoon: a manga olyannyira más, hogy a legtöbben rá sem ismernének
A népszerűség érdekes dolog: az Árnybíró pl. az (már a 2. kötet is elfogyott! ) de ne legyenek illúzióink, ez a siker annak köszönhető, hogy nem volt egy ismertebb cím, amivel versenyeznie kellett. A többség inkább az ismertebbet vette volna, még akkor is, ha történetesen nem olyan jó. Ez van.
Az Inuyasha külön érdekes történet, majd írok róla egy bejegyzést a szerk.-en.
Dragonball: a füzetes kiadás buktája után gyakorlatilag szó sem lehet róla... (pedig annak ellenére, hogy kicsit hm avitt a rajz, sztem egy nagyszerű sztori, az animénél pl. mérföldekkel jobb)
Sailormoon: a manga olyannyira más, hogy a legtöbben rá sem ismernének
A népszerűség érdekes dolog: az Árnybíró pl. az (már a 2. kötet is elfogyott! ) de ne legyenek illúzióink, ez a siker annak köszönhető, hogy nem volt egy ismertebb cím, amivel versenyeznie kellett. A többség inkább az ismertebbet vette volna, még akkor is, ha történetesen nem olyan jó. Ez van.
Az Inuyasha külön érdekes történet, majd írok róla egy bejegyzést a szerk.-en.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-03-11 12:23:10
(#12) Genki!!!
Meglivornnal értek egyet, miszerint a kevésbé ismert mangákat lehetne hangsúlyba hozni és ezt arra is alapoznám, h nem mindegyik jó manga, amit az európai országok megvásárolnak... Inkább a nagy bevételre alapoznak, ami ugyebár nem is olyan rossz ötlet, de például az Árnybíró esetében sztem egy nagyon jó választás volt a szép grafika és a magáva ragadó történet miatt is... Én azt mondom, h nem feltétlenül kell híresnek lennie világszerte az adott mangának... Mondjuk én szeretem a shoujo mangákat és elfogult vagyok pár mangaka terén, de lehet, h a kedvenc mangáimra nincs felkészülve ez a kicsiny ország...
Ja mata:
Itsuki
Meglivornnal értek egyet, miszerint a kevésbé ismert mangákat lehetne hangsúlyba hozni és ezt arra is alapoznám, h nem mindegyik jó manga, amit az európai országok megvásárolnak... Inkább a nagy bevételre alapoznak, ami ugyebár nem is olyan rossz ötlet, de például az Árnybíró esetében sztem egy nagyon jó választás volt a szép grafika és a magáva ragadó történet miatt is... Én azt mondom, h nem feltétlenül kell híresnek lennie világszerte az adott mangának... Mondjuk én szeretem a shoujo mangákat és elfogult vagyok pár mangaka terén, de lehet, h a kedvenc mangáimra nincs felkészülve ez a kicsiny ország...
Ja mata:
Itsuki
Szerk: Itsuki 2007-03-11 12:23:28
beküldve: 2007-03-11 12:07:54
(#11) Mit kéne magyarul kiadni?
HIRES, KLASSZIKUS mangákat!
pl: Fullmetal Alchemist,Full Metal Panic, Chobits,Elfen Lied, Dragonball............És aminek a legjobban örülnék(mert nem tok angolul) DEATH NOTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
HIRES, KLASSZIKUS mangákat!
pl: Fullmetal Alchemist,Full Metal Panic, Chobits,Elfen Lied, Dragonball............És aminek a legjobban örülnék(mert nem tok angolul) DEATH NOTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
///Csak akkor nézz a vérfarkasok teliholdjára, ha biztosan meggyőződtél : nem egy róka áll mögötted ///
beküldve: 2007-03-11 12:00:11
(#10) beküldve: 2007-03-11 11:46:10
(#9) Huh szép kis lista, akkor én is bővítem!
Én szívesen látnám a Ginga Nagareboshi Gin-t, Angel Sanctuary-t, Boys ' girl-t, Death Note-ot, Demon Diary-t, Vampire Knight-ot, Akuma na Eros-t és a Kidan no koi wo shiyou asszem egyenlőre "csak ennyi". Persze van még egy csomó, de már így is ég a bőr a képemről, hogy ennyit írtam... ^_^°
Én szívesen látnám a Ginga Nagareboshi Gin-t, Angel Sanctuary-t, Boys ' girl-t, Death Note-ot, Demon Diary-t, Vampire Knight-ot, Akuma na Eros-t és a Kidan no koi wo shiyou asszem egyenlőre "csak ennyi". Persze van még egy csomó, de már így is ég a bőr a képemről, hogy ennyit írtam... ^_^°
Az angyalok léteznek, csak néha nincsenek szárnyaik és BARÁTOKnak nevezzük Őket!
beküldve: 2007-03-11 11:25:29
(#8) Hát... Nem is tudom tényleg nagyon sok jó manga van, de talán a Chobits-nak, a Bleach-nek, a Naruto-nak és a Chrono Crusade-nek örülnék a legjobban. De mivel az árnybírót egyáltalán nem ismertem ezelőtt, de mégis nagyon tetszik, az ehhez hasonló mangáknak is nagyon örülnék^^
People think that I must be a very stange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk. (Stephen King)
Szerk: Izumi 2007-03-11 11:31:13
beküldve: 2007-03-11 11:24:12
(#7) Hi!
vessetek a keresztre ,de mint Inu fan én az Inuyashara szavazok , vagy pl. Watase v. Tenemura műveire,Chrno Crusade .... a Karin-t én is imádom ^^
vessetek a keresztre ,de mint Inu fan én az Inuyashara szavazok , vagy pl. Watase v. Tenemura műveire,Chrno Crusade .... a Karin-t én is imádom ^^
"ashita wa ashita no kaze ga fuku soredemo ima kono shunkan wo tsuyoku ikitai"
beküldve: 2007-03-11 10:58:37
(#6) Minenek előtt, szerintem jobb, ha valahol kiemelten most nyilatkoztok a Dragonball és a Sailormoon kiadási lehetőségeiről, mert úgyis azt fogják kérni... Igaz, az ilyen kiírást meg úgyse olvassák el ^_^°
Mit kellene kiadni? Nem írok címet, hiszen egyrészt mindenki a kedvenceit látná a legszivesebben, másrészt pont az Árnybíró is bizonyítja, hogy egy szinte ismeretlen manga is lehet nagyon jó. A mostani Afternoon és Dnegeki Daioh 90%-áról fogalmam sincs micsoda. Ráadásul hiába gondolom én azt, hogy a Yotsubato vagy az YKK a legjobb mangák egyike, nem vagyok benne biztos, hogy piacképes is lenne idehaza :(
Esetleg a shounen Árnybíró mellé, valami klasszikusabb shoujo sorozat lenne jó, mint a Fushigi Yuugi (nem címjavaslat, csak minta a stílusra)
Mit kellene kiadni? Nem írok címet, hiszen egyrészt mindenki a kedvenceit látná a legszivesebben, másrészt pont az Árnybíró is bizonyítja, hogy egy szinte ismeretlen manga is lehet nagyon jó. A mostani Afternoon és Dnegeki Daioh 90%-áról fogalmam sincs micsoda. Ráadásul hiába gondolom én azt, hogy a Yotsubato vagy az YKK a legjobb mangák egyike, nem vagyok benne biztos, hogy piacképes is lenne idehaza :(
Esetleg a shounen Árnybíró mellé, valami klasszikusabb shoujo sorozat lenne jó, mint a Fushigi Yuugi (nem címjavaslat, csak minta a stílusra)
Nagyon sok nagyon jó manga van sajnos kishazánkban elég kevés rá az esély de én a:
Legfőképp a "Chibi Vampire" Karin-t mert Ez a legjobb romantikus, ecchi, vígjáték manga amit valaha olvastam; Hellsing, Onegai Teacher, Bleach, Girl meets Girl, Excel Saga és még vagy 15 másikat látnék nagyon szivesen a magyarországi boltokban magyarul.
Legfőképp a "Chibi Vampire" Karin-t mert Ez a legjobb romantikus, ecchi, vígjáték manga amit valaha olvastam; Hellsing, Onegai Teacher, Bleach, Girl meets Girl, Excel Saga és még vagy 15 másikat látnék nagyon szivesen a magyarországi boltokban magyarul.
Chibi Vampire-t én is megvenném.
Legfőképpen egy "klasszikus" mangának örülnék.
Pl.:
Chobits
Chrno Crusade
Hellsing
Fullmetal Panic....etc.
beküldve: 2007-03-11 09:02:23
(#4) Hát sztem ha mangát adtok ki, akkor mindenképpen szemmel kellene tartani, hogy melyek a legnépszerűb animék kishazánkban. Mert habár az A+-on ment jópár sorozat, az még szvsz nem garancia arra, hogy azon animék mangája sikeres lenne itthon.
Ha figyelembe vesszük, hogy az animeconon melyik angol manga fogy leginkább, illetve milyen cosplayesek vannak "többségben", akkor az már sztem ad egy támpontot, hogy mik a népszerű animék Mo-i anime rajongók körében.
Ha figyelembe vesszük, hogy az animeconon melyik angol manga fogy leginkább, illetve milyen cosplayesek vannak "többségben", akkor az már sztem ad egy támpontot, hogy mik a népszerű animék Mo-i anime rajongók körében.
"A sötétség birodalmában egyetlen lámpa világít. Ha keresel valamit, hol keresed? Válasz: a lámpa fényében. Probléma: nem ott van..."
Szerk: Tatsu-san 2007-03-11 09:02:54
beküldve: 2007-03-11 08:32:33
(#3) Csatlakozva az előttem szólóhoz: se szeri, se száma a nagyon klassz mangáknak, de:
Mivel szerintem (egyelőre ) nem a legismertebb műfaj, szerintem olyan mangákat kellene előzör kiadni, amik vagy nagyon szépek, jól megformáltak (gondolok itt erősen Yuki Kaori munkáira), vagy szert tettek itthon már némi népszerűségre (Inu Yasha pl.), hogy megnyerje a nagyérdeműt. A történetekre is érdemes volna hangsúlyt fektetni, azok is szerezhetnek egy-két rajongót, ha nagyon üzleti fejjel gondolkozom. Ha a látványos, és/vagy fordulatos képek és események megragadtak a népek fejében, utána lehetne kiadni a nagy klasszikusokat, mint az Excel Saga akár, vagy a Naruto, vagy akármi.
(Ha személyes véleményt is mondhatok, akkor a Fullmetal Alchemist-et szívesen látnám a polcokon magyarul.)
Ja: Ami még nem volna rossz szerintem: a kül. csatornákon ment animéket mangában kiadni: Cowboy Bepop, Fumoffu...
Lehetne ez a megoldás pl azoknak, akik nem érnek rá megnézni (Későn kezdődnek nagyon az A+-on, és a lényegi célközönségnek másnap iskola van ált.), és nyújtana egy olyan megnyugvást az elfoglaltaknak a manga, hogy "Akkor olvasom tovább és olyan tempóban, ahogy nekem tetszik, nem köt az adásidő."
Ezt gondolom így elsőre, és elnézést a hosszú hozzászólásért.
Mivel szerintem (egyelőre ) nem a legismertebb műfaj, szerintem olyan mangákat kellene előzör kiadni, amik vagy nagyon szépek, jól megformáltak (gondolok itt erősen Yuki Kaori munkáira), vagy szert tettek itthon már némi népszerűségre (Inu Yasha pl.), hogy megnyerje a nagyérdeműt. A történetekre is érdemes volna hangsúlyt fektetni, azok is szerezhetnek egy-két rajongót, ha nagyon üzleti fejjel gondolkozom. Ha a látványos, és/vagy fordulatos képek és események megragadtak a népek fejében, utána lehetne kiadni a nagy klasszikusokat, mint az Excel Saga akár, vagy a Naruto, vagy akármi.
(Ha személyes véleményt is mondhatok, akkor a Fullmetal Alchemist-et szívesen látnám a polcokon magyarul.)
Ja: Ami még nem volna rossz szerintem: a kül. csatornákon ment animéket mangában kiadni: Cowboy Bepop, Fumoffu...
Lehetne ez a megoldás pl azoknak, akik nem érnek rá megnézni (Későn kezdődnek nagyon az A+-on, és a lényegi célközönségnek másnap iskola van ált.), és nyújtana egy olyan megnyugvást az elfoglaltaknak a manga, hogy "Akkor olvasom tovább és olyan tempóban, ahogy nekem tetszik, nem köt az adásidő."
Ezt gondolom így elsőre, és elnézést a hosszú hozzászólásért.
"Félünk tisztán látni, és félünk, hogy tisztán látnak minket."
beküldve: 2007-03-11 03:28:17
(#2) Nagyon sok nagyon jó manga van sajnos kishazánkban elég kevés rá az esély de én a:
Jesus Christ is † in Heaven now!
Szerk: Jako† 2007-03-11 03:32:37
beküldve: 2007-03-04 21:04:50
(#1) Várjuk az ötleteket, minden mangát mi sem olvasunk pedig igyekszünk nagyon
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...