Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
A mangáról: irányzatok >>
Sónen
Kapcsolódó tartalom: Sónen
beküldve: 2008-01-05 08:07:03
(#35) Létszi mondjátok meg mi az a Sónen
A "sónen" fiúknak készült manga. Sok harccal. A szó maga is fiatal fiút jelent.. Én mondjuk lány vagyok és a shounen mangák a kedvenceim
KEMAC^^
beküldve: 2008-01-04 20:01:13
(#33) egyébként én éppen a harcal teletett shouneneket szeretem. Nekem mind1 hogy hogy halad a sztori vagy mi, a lényeg hogy sok harc legyen
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2008-01-04 18:46:47
(#31) Létszi mondjátok meg mi az a Sónen
---
még új vagyok itt.
---
még új vagyok itt.
*Következő hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-06-12 11:06:27
bár ez magyarosítás érdekes lenne egy pár kedvenc mangám szereplőjénél
Csak azt a nevet kell átírni, ami eredetileg nem latin betűs ábécét használó nyelven szerepel.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2007-11-02 19:58:22
(#29) sok lány büszkélkedik azzal, hogy ő pedig a sónent szereti, és hű ha. Mint ahogy a cikk is írta, a megjelenő mangák fele sónen, tehát nem nagy kunszt, ha valaki lány létére ilyet is olvas.
Számomra a sónen egy érdekes téma, ami sajnos nagyon hamar kimerül. Rengeteg érdekes világot tudnak teremteni a sónen mangakák, de sajnos a történet lapossága (akció-orientáltsága) miatt ezek a világok is belesüppednek a főhős, meg a főgonosz közötti harcba. Ahogy én észrevettem a sónen általában rengeteg szereplővel, és komplett világgal dolgozik (pl. Naruto, Bleach, Dragon Ball), ami megint csak elveszik az akció tömegében. Általában a sónenek mindig átesnek a ló másik oldalára, ha harcról van szó.
Félre ne értsetek, általában szeretem ezeket a történeteket, de az örökös verekedés nemhogy előre vinné a történetet, de egyenesen hátráltatja, és ellaposítja. Ha én írnék egy ilyen történetet, biztsan kevesebb fight-ot raknék bele, és jobban felvillantanám a karakterek jellemét, és a világ alakulását. Ráadásul a mangákban a harcjelenetek megrajzolása, baromi időigényes, és sok gyakorlást, skiccelést igényel, ennek ellenére ezek az oldalak számomra unalmasabbak, hiszen nincs benne párbeszéd, és szerintem nem lehet dinamikusan visszaadni a harcot.
Bár az is lehet, hogy én egyszerűen csak kinőttem a sónenből (amit szörnyen bánnék)
Számomra a sónen egy érdekes téma, ami sajnos nagyon hamar kimerül. Rengeteg érdekes világot tudnak teremteni a sónen mangakák, de sajnos a történet lapossága (akció-orientáltsága) miatt ezek a világok is belesüppednek a főhős, meg a főgonosz közötti harcba. Ahogy én észrevettem a sónen általában rengeteg szereplővel, és komplett világgal dolgozik (pl. Naruto, Bleach, Dragon Ball), ami megint csak elveszik az akció tömegében. Általában a sónenek mindig átesnek a ló másik oldalára, ha harcról van szó.
Félre ne értsetek, általában szeretem ezeket a történeteket, de az örökös verekedés nemhogy előre vinné a történetet, de egyenesen hátráltatja, és ellaposítja. Ha én írnék egy ilyen történetet, biztsan kevesebb fight-ot raknék bele, és jobban felvillantanám a karakterek jellemét, és a világ alakulását. Ráadásul a mangákban a harcjelenetek megrajzolása, baromi időigényes, és sok gyakorlást, skiccelést igényel, ennek ellenére ezek az oldalak számomra unalmasabbak, hiszen nincs benne párbeszéd, és szerintem nem lehet dinamikusan visszaadni a harcot.
Bár az is lehet, hogy én egyszerűen csak kinőttem a sónenből (amit szörnyen bánnék)
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
beküldve: 2007-10-30 18:14:17
(#28) Nah gyerekek ez az értelmes eszmecsere...XD deh am én bírnám a sónen mangákat ha nem lennének tele egoista fiúkkal!a csajok pedig mindig vagy cicababák vagy fiús csajok...én inkbább maradok a sódzsónál és magical girl-öknél...bár ez magyarosítás érdekes lenne egy pár kedvenc mangám szereplőjénél..:
Pita-ten:
Misa-csan(Mischa-chan)
Szasa-csan(Sasha-chan)
Kotarú(Kotarou)
Tokyo Mew Mew:
Icsigo(ezt nee!Ichigo)
Letukk(Letucce jajj ez egy tortúra!)
Mintó(Minto)
Aojama(Aoyama...ez szööörnyúú)
Princess Ai:
Tessz(Tess)
Áji(Ai)
Hajabusza úr(Hayabusa)
Bizenghast:
Dájna(Dinah)
Dramacon:
Kriszti:S:S(Christie)
és így tovább...
durva nem??
Pita-ten:
Misa-csan(Mischa-chan)
Szasa-csan(Sasha-chan)
Kotarú(Kotarou)
Tokyo Mew Mew:
Icsigo(ezt nee!Ichigo)
Letukk(Letucce jajj ez egy tortúra!)
Mintó(Minto)
Aojama(Aoyama...ez szööörnyúú)
Princess Ai:
Tessz(Tess)
Áji(Ai)
Hajabusza úr(Hayabusa)
Bizenghast:
Dájna(Dinah)
Dramacon:
Kriszti:S:S(Christie)
és így tovább...
durva nem??
Sakura/Plakáthomlok/ Ino/Inomalac,csúúúnya/ a két kedvenc szereplőőőm:D
beküldve: 2007-10-11 22:42:16
(#27) Kár hogy csak ez az 1 ismertetőő van
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2007-04-20 00:19:59
(#26) beküldve: 2007-03-29 21:16:22
(#25) Az első しょうねん (XD) amit láttam a Dragon Ball volt. Meglepő, mi?
Egyébként jó cikk lett, érdekes, az iskoláslányok+csáposokon jót röhögtem. Még szerencse, hogy én nem velük találkoztam először, sztem meg is álltam volna a fejlődésben. XD
Egyébként jó cikk lett, érdekes, az iskoláslányok+csáposokon jót röhögtem. Még szerencse, hogy én nem velük találkoztam először, sztem meg is álltam volna a fejlődésben. XD
Szerintem sok lány is olvassa, ill.nézi az inkább fiuknak szóló történeteket köztük én is . A Daronball az egyik kedvenc sorozatom volt. Véleményem szerint már nincs is olyan ,hogy inkább fiúknak szóló történetek, inkább mindenkinek.
Dragonball? Hmm..., emlékeztetsz az 1ik barátnőmre. Az ő kedvence is az, és még a neved is... na mind1
Egyébként naggyából egyetértek veled. Lehet, hogy egy történet mondjuk inkább fiúknak szól, de ez manapság - amikor már a nők is nadrágban járnak, szavazhatnak és minden mást megtehetnek amit régen csak a férfiak- már nem jelent semmit. És azért valljuk be, a mostani csajok sokkal bevállalósabbak, mint anno. ( Azé megnézném ahogy a nagymamám a babájával a kezében elmegy a gördeszka parkba ) Szal szerintem ezért van, hogy mi is azt olvassuk/nézzük mint a fiúk.XD De ez tök normális... Én biztos nem tudnék idehaza kötögetni
EMBEREK! VÁLTOZIK A VILÁG!!
A felnőttéválás első jele, amikor felfedezzük, hogy a hangerő-szabályzó gombot balra is lehet tekerni.
Szerk: Méz Úr 2007-03-27 20:46:43
Én se szeretem, ha magyarositjátok a japán szavakat, mert én külföldi vok, ráadásul ázsiai ugyhogy én kiabálhatom azt hogy SHOUNEN! Igaz?
Igen,de írni mégsem tudsz vietnámiul mi? Ja,ez titok volt? XD De tényleg,gondolom erre a cikkre nem kötöttek szerződést a japánok,tehát nem kellett volna "magyarosítani"..elé g kreténül néz ki a ~sónen~
Kösz hogy emlékeztec, de viszont magyarul igen
beküldve: 2007-03-27 17:19:50
(#22) Én is így vagyok pl.: a Yu Yu Hakusho-val, meg még jópár hasonló animével/mangával
People think that I must be a very stange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk. (Stephen King)
beküldve: 2007-03-27 16:16:39
(#21) Szerintem sok lány is olvassa, ill.nézi az inkább fiuknak szóló történeteket köztük én is . A Daronball az egyik kedvenc sorozatom volt. Véleményem szerint már nincs is olyan ,hogy inkább fiúknak szóló történetek, inkább mindenkinek.
Shounen formában használni ezt a szót is just like így beszélni Hungarian. Which is elég furcsa, admit it.
Emberek, a shounen az egy angol szó. Nem japán, angol. Magyarul sónen, ez van, akkor is ha fejreállunk. Nem a ti hibátok nyilván, hogy a neten mindenütt shounen, és persze ahhoz szokik az ember, azt használja fórumokon, stb.
DE. Ez egy kiadó, vannak fordítói, akiknek az a dolga, hogy a japán nyelvből magyar nyelvet csináljanak, az angol nyelv érintésse nélkül. Egy könykiadónak megmaradni az angol átírásnál igénytelenség.
Lásd pl. Ulpius ház:
Muszasi (nem Musashi),
Nyakig a miszóban (nem Misoban)
Takami Kósun (nem Koushun)
De hozhatnám az Athenaeumot, vagy a többi japán irodalommal is foglalkozó könyvkiadót.
De ez már súlyosan OFF, és az átírás topikban kellene folytatni.
Emberek, a shounen az egy angol szó. Nem japán, angol. Magyarul sónen, ez van, akkor is ha fejreállunk. Nem a ti hibátok nyilván, hogy a neten mindenütt shounen, és persze ahhoz szokik az ember, azt használja fórumokon, stb.
DE. Ez egy kiadó, vannak fordítói, akiknek az a dolga, hogy a japán nyelvből magyar nyelvet csináljanak, az angol nyelv érintésse nélkül. Egy könykiadónak megmaradni az angol átírásnál igénytelenség.
Lásd pl. Ulpius ház:
Muszasi (nem Musashi),
Nyakig a miszóban (nem Misoban)
Takami Kósun (nem Koushun)
De hozhatnám az Athenaeumot, vagy a többi japán irodalommal is foglalkozó könyvkiadót.
De ez már súlyosan OFF, és az átírás topikban kellene folytatni.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...