Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
A mangáról: irányzatok >>
Sónen
Kapcsolódó tartalom: Sónen
Üdv!
Már miért ne? Azért a legtöbben még mindig magyarul beszélnek az országban ;) , és lehet, hogy ők pölö szeretnék tudni, egy-egy japán szót hogy kell kiejteni (mondjuk életükben nem tanultak angolt -mert ilyen is van).
Szóval szerintem meg igenis magyarosítsunk!
Maradok tisztelettel: Alister
(könyörgöm a mindenségre... ne magyarosítsunk mááár!!! oO shounen!... shounen!...shounen!...shounen!...shounen!!!!!!!!!!!)
Már miért ne? Azért a legtöbben még mindig magyarul beszélnek az országban ;) , és lehet, hogy ők pölö szeretnék tudni, egy-egy japán szót hogy kell kiejteni (mondjuk életükben nem tanultak angolt -mert ilyen is van).
Szóval szerintem meg igenis magyarosítsunk!
Ki más tenné ezt meg, ha nem mi, magyarok? Amúgy ez persze csak szvsz, de talán megfontolandó...
Maradok tisztelettel: Alister
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én se szeretem, ha magyarositjátok a japán szavakat, mert én külföldi vok, ráadásul ázsiai ugyhogy én kiabálhatom azt hogy SHOUNEN! Igaz?
Igen,de írni mégsem tudsz vietnámiul mi? Ja,ez titok volt? XD De tényleg,gondolom erre a cikkre nem kötöttek szerződést a japánok,tehát nem kellett volna "magyarosítani"..elé g kreténül néz ki a ~sónen~
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-03-26 20:44:49
beküldve: 2007-03-26 20:20:11
(#17) Én se szeretem, ha magyarositjátok a japán szavakat, mert én külföldi vok, ráadásul ázsiai ugyhogy én kiabálhatom azt hogy SHOUNEN! Igaz?
-_-""...
ÁJJON MEG A MENET! EZEKET NEM IS ÉN ÍRTAM! valakinek le lesz harapva a feje oO
Ha valaki használja az accountodat, jelentkezz az adminnál -> kapcsolatok menüpont (esetleg változtass jelszót? )
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
-_-""...
ÁJJON MEG A MENET! EZEKET NEM IS ÉN ÍRTAM! valakinek le lesz harapva a feje oO
I LOVE YAOI <3
Szerk: Clair 2007-03-26 18:03:29
beküldve: 2007-03-26 12:36:57
(#14) Figyelmedbe
Attól, hogy kiabálsz, még magyarul kiabálsz
Attól, hogy kiabálsz, még magyarul kiabálsz
Nem kiabáltam ^^ csak szimplán megjegyeztem hogy nem szeressem, ha magyarosítják a japán szavak... szerintem ez baromira belerondít ebbe, az amúgy teljesen jó cikkbe... persze ez csak az én véleményem ^^"
I LOVE YAOI <3
Szerk: Csi 2007-03-26 00:13:32
beküldve: 2007-03-25 23:43:29
(#9) (könyörgöm a mindenségre... ne magyarosítsunk mááár!!! oO shounen!... shounen!...shounen!...shounen!.. .shounen!!!!!!!!!!!)
I LOVE YAOI <3
//update: ezt nem tudom miért ide hozta be ..
Szerk: Hanon 2007-03-21 17:49:28
beküldve: 2007-03-21 16:36:02
(#7) Hm,hát első találkozásom a shounennel az a Shaman King anime volt...4Kids-es cenzúrával sajnos -.-" Ettől függetlenül nagyon tetszett,és nő létemre inkább shouneneket nézek/olvasok szívesebben mint magical-girlt.De azért szívesen látmék itt magical-girl elemzést is,amúgy se lenne hossző,kezdhetnénk azzal hogy "szinte mindegyik ugyanolyan.."
a szereplők a japán mondavilág szerves részei..Igaz a kapcsolatuk egymással nem stimmel a mondákkal de a nevűk ábrázólásuk egyezik:)
Bocs ,hogy okoskodokRossz szokásom
nem, jó, h. írod, köszi de mintha keresztény, vagy legalábbis bibliai elemek is lennének néha. vagy ez nagyon félrevisz?
beküldve: 2007-03-12 20:04:23
(#5) Öhm nem vagyok szakértő csak rajongó ,de ha akarsz egy példát itt van rögtön a Naruto nevezetű anime amely már a fox kidsen is megy (sajnos nagyon gyenge szinkronokkal) ahol a szereplők a japán mondavilág szerves részei..Igaz a kapcsolatuk egymással nem stimmel a mondákkal de a nevűk ábrázólásuk egyezik:)