Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Naruto
Kapcsolódó tartalom: Naruto
Hááát hallod, ha olyan lesz mint a DN, akkor én inkább kihagyom... Ne érts félre, semmi bajom vele, csak alapjáraton a Light-ot játszó színész kicsapta nálam a biztit... (Egyik haverinámmal néztük és elneveztük A törpének xD) Na meg hogy olyan nagyon durván számítógépesek voltak a halálistenek, hogy szörnyű... Oké, hogy nem lehet megoldani az ilyeneket egy egyszerű kosztümmel meg sminkkel, de legalább mégis próbálták volna meg beleolvasztani a környezetbe, de így úgy nézett ki, mintha a TV-ből másztak volna elő... Meg van a másik film, aminek asszem L change the world vagy vmi hasonszőrű címe van, szal abban meg az akasztott ki, hogy a Mellot egy kiscsaj játsza??? Neharadudj?! Oké, hogy a frufru miatt lányosan néz ki, DE ROHADTUL NEM CSAJ!!
Oké, befejeztem... Detényleg. Bocsi mindenkinek, akinek bejött a film és most jól beoltottam, de muszáj voltam kifejteni, ilyen szófosó vagyok Már a nagyim is egy nagyszájú nőszemély volt
Ezekkel az oltásokkal csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha a Narutoból valamit egyszer valaha megfilmesítenek, akkor az legyen olyan, mint ami a Naruto nevéhez illik...
Oké, befejeztem... Detényleg. Bocsi mindenkinek, akinek bejött a film és most jól beoltottam, de muszáj voltam kifejteni, ilyen szófosó vagyok Már a nagyim is egy nagyszájú nőszemély volt
Ezekkel az oltásokkal csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha a Narutoból valamit egyszer valaha megfilmesítenek, akkor az legyen olyan, mint ami a Naruto nevéhez illik...
Ha döntened kell, az is döntés, ha úgy döntesz, hogy nem döntesz.
Köszi! xD
Igazából nem vagyok valami jó író, tehát én képtelen lennék az ilyesmire, csak úgy gondoltam, hogy mivel az Anime-Fanfiction-ön vannak olyan ficcek, amik a manga alapján vannak megírva (Fullmetal Alchemist, Death Note...) és szerintem nagyon jók. Nem szó szerint vannak a manga vagy az anime alapján írva, mert akkor tényleg elég gázosak lennének, hanem van bennük egy kis fantázia...
Na mindegy. Egyébként szép próbálkozás volt Tőlem megírhatod a Lee vs. Gaara-t is, én csak díjaznám
Jaaaj! Csak a neveket ne írd magyarosan, mert azzal ki lehet idegelni. Azt is tökre birom, hogy a magyar kiadásban magyarosan vannak írva a nevek és nem úgy, mint például a Dn-ban, hogy a hátuljában a nevek ejtése... Szörnyethaltam... Megy ha magyarosan ejtik. Tudom, hogy mások meg a külföldi kiejtést ítélik el, de bennem még az eredeti japán változat van, mert először japánul néztem és után kíváncsiságból belenéztem az animaxes változatba és megállapítottam, hogy elég tré...
Igazából nem vagyok valami jó író, tehát én képtelen lennék az ilyesmire, csak úgy gondoltam, hogy mivel az Anime-Fanfiction-ön vannak olyan ficcek, amik a manga alapján vannak megírva (Fullmetal Alchemist, Death Note...) és szerintem nagyon jók. Nem szó szerint vannak a manga vagy az anime alapján írva, mert akkor tényleg elég gázosak lennének, hanem van bennük egy kis fantázia...
Na mindegy. Egyébként szép próbálkozás volt Tőlem megírhatod a Lee vs. Gaara-t is, én csak díjaznám
Jaaaj! Csak a neveket ne írd magyarosan, mert azzal ki lehet idegelni. Azt is tökre birom, hogy a magyar kiadásban magyarosan vannak írva a nevek és nem úgy, mint például a Dn-ban, hogy a hátuljában a nevek ejtése... Szörnyethaltam... Megy ha magyarosan ejtik. Tudom, hogy mások meg a külföldi kiejtést ítélik el, de bennem még az eredeti japán változat van, mert először japánul néztem és után kíváncsiságból belenéztem az animaxes változatba és megállapítottam, hogy elég tré...
Ettől függetlenül az Amerikaiak is ismerik a történetet, szóval ők is tudtak volna csinálni hogy normális Dragon Ballt...Na de mostmár mindegy
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2010-11-22 00:48:03
Na jó, de a Death Note eleve japán, a Dragonball meg amcsi volt.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
A Dragon Ball az én véleményem szerint valami borzalmas volt. Nem sok köze volt a mangához történetileg csak az alapok voltak benne, és az volt még felháborító, hogy a karakterek sem voltak felruházva azokkal a tulajdonságokkal amiről Akira Toriyama írt...(PL Goku nem volt gyerekes, Zseniális Teknős nem volt perverz xD)
A Death Note összehasonlításként már sokkal jobban tetszett, mert hűek maradtak a mangához alapvetően, illetve a karakterek is úgy viselkedtek nagyrészt, ahogy az le van írva a mangában...
Összesítés: Ha a Narutóból film készülne, talán jobban járnánk ha a Japánok csinálnák meg
A Death Note összehasonlításként már sokkal jobban tetszett, mert hűek maradtak a mangához alapvetően, illetve a karakterek is úgy viselkedtek nagyrészt, ahogy az le van írva a mangában...
Összesítés: Ha a Narutóból film készülne, talán jobban járnánk ha a Japánok csinálnák meg
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2010-11-22 00:48:45
Hááát, nem tudom. Mostanában az amerikaiak eléggé belelendültek ebbe a "csináljunk filmet egy animéből" témába, szóval lehetséges. Bár egy animét filmen elég nehéz visszaadni, ráadásul a rendezők/írók is eléggé el tudják sz@rni /lsd.: DragonBall, ami amúgy élvezhető film, ha elvonatkoztatsz attól, hogy ez msot DragonBall/
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2010-10-19 14:02:13
(#2996) Épp azon gondolkodok hogy a Naruto azért elég híres anime/manga. Szerintetek van rá esély hogy valamikor esetleg legyen belőle egy élőszereplős film is?
A modern regény lényege épp a pörgetés, a filmszerű történetvezetés és az érzelmek ábrázolása. Szerintem a Narutot nagyszerűen meg lehetne oldani regényben, cska kissé felesleges lenne. Gondolj csak bele, pl.: a Harry Potter, battle Royale, Darren Shan, ezek mind-mind olyan regények, amelyekbe pörögnek az események mint atom és szinte nulla a leíró rész. Mégis, nagyon élvezhetőek és érthetőek.
Kíváncsi lennék milyen lenne, ha a Naruto-t nemcsak DVD-n meg játékba, meg mangába, hanem, mint regény kiadnák...
Egy kép többet mond, mint 1000 szó. Azt hiszem ez önmagáért beszél.
Na, de a kedvedért.
Kakashi Sensei bal karját hirtelen felemelte és kezét ökölbe szorította... a többiek megtorpantak, mozdulni sem mertek. Az erdőben a madarak mindent átható csiripelése sem hallatszott, a szél suhogása a falevelek között is megszűnt.
Egy egyre erősebben hallható sustorgást hallott a csapat. Kakashi Sensei villámgyorsan hátra pillantott és elkiáltotta magát:
- Földre, mindenki!
Alig egy arasszal húzott el a fejük felett egy hatalmas, széles, nagyon hosszú acélpenge, melynek zaja félelmet keltett a csapatban. Ez a kard egy fába szorulva megállt. Sehol senki? Szétnéztek, de nem látták, ki dobta el a hatalmas kardot. Husssss és egy félmeztelen, vékony, de vállban erős alak hirtelen megjelent a kard markolatán. Ott állt rezzenéstelenül és nagyon lassan a bal válla felett hátra sandított.
Naruto elcsodálkozott, hogy tudott az az alak olyan magasra hajítani egy ekkora fegyvert? És hogy tud olyan rezzenéstelenül állni rajta? Sasuke közben azon törte a fejét, vajon honnan jöhetett ez az ember?
Kakashi Sensei felállt. A férfi megnézte őt, majd a kis csapatot is végigmérte. Ez az ember nagyon magas, hatalmas vállak, hosszú, izmos karok, itt-ott csatákban elszenvedett vágások borították a testét.
Ekkor vették észre a többiek, hogy az arca neki is el van takarva, csak a szemei látszanak. De micsoda szemek! Ilyen fagyos, hideg, mondhatni embertelen tekintetet! Mintha maga az ördög jött volna el, személyesen.
Narutónak eszébe jutott, hogy az Oni fivérekkel vívott csatában megdermedt, képtelen volt az események sodrából kimászni.
"Nem! Most bebizonyítom, hogy többet érek, mint ez a nyálas Sasuke!" - gondolta magában és a jövevény felé vette az irányt. Határozott léptekkel elindult, szinte már futni készült, amikor Kakashi Sensei elé állt háttal és megszólalt:
- Maradj ki ebből Naruto! Ez az ellenfél sokkal, de sokkal magasabb szinten van, mint az eddigiek voltak!
Narutó egy pillanatra eltűnődött, mit jelent az, hogy magasabb szinten van? De nem volt idő ezen morfondíroznia, hiszen itt van egy ellenfél, ott van Szakura, akit nagyon kedvel és az Öreg, akit meg kell védeni. No meg a lányok első számú kedvence...
- Kihez van szerencsénk? - kérdezte rendkívül nyugodt, fagyos hangon Kakashi Sensei.
- Momocsi Zabuza vagyok... - hangzott a dörgő választ - ... és az öregért jöttem. Ha átadjátok, nem esik bántódásotok!
- Azt nem tehetjük. El kell kísérnünk, ez a feladatunk - felelte Kakashi Sensei és a döbbenet legkisebb jele nélkül már tudta, kivel is hozta össze őket a kifürkészhetetlen sors fintora.
- Olvastam rólad... te bizonyára Kakasi a Másoló Ninja vagy. Hát először veled végzek, aztán az öreggel! - hangzott ellentmondást nem tűrően Zabuza válasza.
Zabuza? Momocsi Zabuza, Ködrejtekből? ... tűnődött Kakashi Sensei és összeállt számára a kép: ezt a ninját üldözik, mert indokolatlanul megölte a társait, amikor a Csúnin vizsgát kellett letennie. Ez egy démon. És a démon ellen máshogyan kell harcolni.
- Srácok! - szólt a hetes számú csapathoz. - Vigyétek a megbízót innen távolabb és vigyázzatok rá! Zabuzával majd én foglalkozom, mert nem a ti súlycsoportotok!
- Elég legyen a szócséplésből, Kakashi! Azt tartják rólad, hogy több, mint 1000 jutsu-t lemásoltál már. Hát lássuk, velem elbírsz-e? - és ebben a pillanatban a pengét kirántotta a fából Zabuza, majd Kakashi Sensei előtt termett pár lépésnyire.
Kakashi Sensei a homlokára felhúzta a Konohai fejpántját és ... mindenki megláthatta a bal szemét. Egy függőleges vágás volt rajta, talán egy korábbi harcban szerezte? Sasuke megközelítette Kakashi Sensei-t, pont akkor, amikor az kinyitotta a bal szemét. Sasuke nagyon megdöbbent. Hiszen ez a Sharingan-szem! Ilyen csak az Uchiha családban fordul elő, ott is igen ritkán, nem minden Uchiha rendelkezik ezzel a szemmel. Talán ő lenne ...?
- Hohó! El sem kezdtük a harcot és már is megpillanthatom a messze földön híres Tükörkerék szemet? Lássuk, mit tudsz vele felmutatni, kis Kakashi! - dörmögte Zabuza és támadásba lendült...
-----------------
Nem hiszem, hogy vissza tudtam adni a képregény hangulatát. Sőt, az anime hangulatát pláne nem, gondolj csak a szereplők hangjára és a fantasztikus zenére.
Ha rövidebben írom, a fontos, apró részletek vesznek el, melyek szintem nagyon fontosak a szereplők megértése szempontjából. Ha bővebben írom, az unalomba fullad az egész.
Ez egy akciódús, a szereplők belső vívódásával átitatott képregény, melyet nehéz csak szavakba önteni. Vétek lenne regényként leírni - példáu Rock Lee vs Gaara harcát hogyan írnád meg? Na ugye... Vagy tegyek egy próbát? (Csak a közönség kívánatára. )
Mostmár nekem is... Nem tudom mi lehetett a baj. Olyan szerencsétlen vagyok ma... :S
Nekem megnyitja. Szóval a linkeléssel biztos nincs gond. Nem tudom, mi lehet a probléma :S
Lehet, hogy én vagyok a rossz, de nekem nem nyitja meg a lapot...
Egy jó író mindenre képes. Én csak abban bízom, hogy a fordító(k) is.
Valójában van Naruto regény. [Link] Bár nem tudom, hogy miről szól, mert még nem olvastam. De ha magyarul is kapható lenne, örülnék neki :)
Kíváncsi lennék milyen lenne, ha a Naruto-t nemcsak DVD-n meg játékba, meg mangába, hanem, mint regény kiadnák...
Hát arra én is kíváncsi lennék. Biztos sokan megvennék azt is.
Bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy a harcokat hogyan lehetne írásban érzékeltetni. Bár ez valószínüleg az én hibám, nagyon vizuális típus vagyok.
Szerk: Ayumi-chan 2010-10-15 13:34:33