• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Anime >>
Animax
Oldalak: ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... <<>>
beküldve: 2008-08-02 19:03:06
(#583)
SötétOldal
SötétOldal
[ True mangafan ]
Jah, én pl. felirattal jobban szeretem.
De vannak olyan sorozatok amiknek nagyon is jó lett a magyar szinkronja. (FMP)
És persze néha jó magyarul hallani, pl. egy egész napos munka után az embernek néha még olvasni sincs ereje...

MIANEVED?!
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2008-08-02 18:58:59
(#582)
Rudymester
Rudymester
[ Megszállott ]
Emlékszem a vérre menő vitákra a felirat vs. szinkron témában. Mindkét oldal mellet szólnak épp érvek.
A magyar anime szinkronoknál is észre lehet venni, hogy próbálnak egyre igényesebbek lenni, mrt tudják. hogy ez fontos a rajongóknak. Én azt mondom menjenek szinkronnal az animék, majd a dvd-n eldönti az ember, hogy milyen nyelven szeretné nézni. A digitális televíziózásnál biztosan változna a helyzet, de Magyarországon élünk, így esélytelen a többnyelvű anime nézés...

Szerk: Rudymester 2008-08-02 18:59:13
beküldve: 2008-08-02 18:53:53
(#581)
Dark-san
Dark-san
[ Addiktgyanús ]
Én örölnék, ha több szinkronos anime lenne a tévében. Úgyis, aki megteheti rengeteg feliratos animét láthat a neten, szinter csak az van és erre van rákényszerítve. A szinkronizálási kultúra is javulna, ha olvasni akarok, inkább leveszek egy könyvet a polcról. Régen is voltak jó animeszinkronok, de most határozottan javulóban a helyzet.
És van, amikor sokkal célszerűbb is: pl. a H&C tegnapi, befejező része fele annyira sem jött volna át hangulatilag felirattal, mint az egyébként nagyon jól sikerült szinkronnal.

Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-08-02 18:15:07
(#580) Válasz Hanoi (#578) üzenetére
Rudymester
Rudymester
[ Megszállott ]
Sajna sok embert el is riasztana a felirat. Itt most ne a rajongókra gondolj, hanem azokra, akik csak úgy leülnek animét nézni.
Amikor elmondom valakinek, hogy honnan lehet tölteni animéket, mindíg az első kérdés: szinkronosak? Ja persze, valaki unalmában alámondta mint a régi szép időkben a Rambot...

beküldve: 2008-07-30 19:59:52
(#579) Válasz Hanoi (#578) üzenetére
Nagashi
Nagashi
[ Megszállott ]
Persze hogy olcsóbb, 15 ember fizetése helyett egy embernek kell tiszteletdíjat adni

"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2008-07-30 19:36:10
(#578)
Hanoi
Hanoi
[ Új arc ]
Nekem egyedül a Bleach szinkronja tetszik, a többiben mind jobb a japán, legalábbis a karakterek nagytöbbségében... Szerintem mehetne minden felirattal, sokkal élvezhetőbb, gyorsabban kijönne és talán olcsóbb is...

"Más nyelven beszélsz és más nyelven írsz, de magyarul álmodsz, magyarul sírsz..."
beküldve: 2008-07-30 10:20:21
(#577)
Mischa
Mischa
[ Új arc ]
Hááááát, szerintem vannak/voltak jó szinkronok...legalábbis nekem bejöttek pl Kakashi...L...Gaara...Sasuke naaah jah...de vitathatatlan szar pl. amikor Gaara még kicsike hát az vmi....

"A keserű vörös könnyek áradnak és egyesülnek a végtelen homokkal...táplálva a bennem lévő káoszt, amitől még erősebb leszek."
beküldve: 2008-07-30 09:21:55
(#576)
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Tegnapelőtt este sikerült visszacsalogatni az Animax-et a tévémbe. Most, ogy a sorozatok felét nem láttam, élvezet lesz nézni őket. Nyah.

beküldve: 2008-07-14 17:51:03
(#575) Válasz inaoe ajbana (#574) üzenetére
Fumihiko
Fumihiko
[ Rászokóban ]

én úgy tudom hogy a yuyuhakuso helyett lesz ...de ez semm biztos azért köszöntem ^^

Legyen úgy. Szivesen.

Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
beküldve: 2008-07-14 17:36:37
(#574) Válasz Fumihiko (#561) üzenetére
inaoe ajbana
inaoe ajbana
[ Új arc ]

Igen. Az első 52 rész vágatlanul, japánról fordítva, új szinkronnal.
Mikor is kezdik adni?

Ezt még sűrű homály fedi. (legalábbis én még nem találtam konkrét dátumot)
Ha tippelnem kéne, azt mondanám hogy a Méz és Lóhere után. De ez csak tipp.
Miután a Digimon ilyen "teszkó" gazdaságos szinkront kapott, kicsit aggódom. Remélem nem kell majd visszasírni a "dszetikszes" verziót.

én úgy tudom hogy a yuyuhakuso helyett lesz ...de ez semm biztos azért köszöntem ^^

"A kérdés én vagyok ... a kérdés pedíg csak addig él amíg a válasz titok marad."
beküldve: 2008-07-08 20:18:23
(#573) Válasz Mariko (#572) üzenetére
Tspawn
Tspawn
[ Rászokóban ]
Az igenis a TV társaság hibája, ha költséghatékonyság okán egy erdélyi szinkronstúdióval dolgoztat, aki olcsón elkészítik ugyan a szinkront, de a végeredmény... Így született meg anno a Digimon szinkronja a Viasat3 megbízásából.
Igen a Viasat+-nak voltak eszméletlen sz*r szinkronjai(visszatérő elem 18-20 évesnek nyávogó gyerekhang, kiskölyöknek,lánynak felnőtt hangok)

beküldve: 2008-07-08 18:37:01
(#572) Válasz Sakamoto Riku (#570) üzenetére
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]
Az igenis a TV társaság hibája, ha költséghatékonyság okán egy erdélyi szinkronstúdióval dolgoztat, aki olcsón elkészítik ugyan a szinkront, de a végeredmény... Így született meg anno a Digimon szinkronja a Viasat3 megbízásából.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2008-07-08 12:20:05
(#571)
sagasaka
sagasaka
[ Új arc ]
Tegnap este nagy vihar volt. Másnak is elment az adás, vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen, hogy egész este a sötét képernyőt kellett bámulnom???

beküldve: 2008-07-08 10:36:44
(#570)
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Ha jól tudom a szinronizált Animaxen futó animék legvégén mindig van valami hasonló felirat: ,,A szinkront az Animax megbízásából az SDI Sunday Hungery (vagy mi a franc a neve) készítette."
Szóval az Animax-et szinkron ügyileg maximum abban lehet hibáztatni, hogy leadják, de nem készítik (!) a rossz (ezt mindenki döntse el magánügyileg, hogy mi rossz/jó) szinkront.

Szerk: Sakamoto Riku 2008-07-08 10:37:31
beküldve: 2008-07-08 00:16:41
(#569) Válasz Mariko (#568) üzenetére
Fumihiko
Fumihiko
[ Rászokóban ]
A Digimon borzalmas szinkronját nem az Animax követte el, szóval nem lehet mércének venni.

Ezt nem tudtam. Akkor most meg is nyugodtam. Köszi

Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
Oldalak: ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... <<>>