Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
beküldve: 2009-09-04 21:24:21
(#28599) Csakazért is feldobok egy új (jobb) témát.
...*gondolkozik*
ááá így este semmi sem jut az eszembe
Mi a kedvenc kajátok? xD (ennyi telik tőlem)
...*gondolkozik*
ááá így este semmi sem jut az eszembe
Mi a kedvenc kajátok? xD (ennyi telik tőlem)
What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
Szerk: Shaun 2009-09-04 21:25:11
Még pont időben javítottad leányom
Mikami: igen, azt hiszem ez a függőség gyakori errefelé
alister: betiltani olyan dolgot, ami eddig engedélyezve volt eléggé lehetetlen dolog, de esetleg ésszerűen szabályozni meg lehet próbálni *optimista*. A szülők felelősségével pedig 100%-osan egyetértek. Csak a felbomlott családok és egyedülálló szülők korában ez nehezebb, mint valaha.
Mikami: igen, azt hiszem ez a függőség gyakori errefelé
alister: betiltani olyan dolgot, ami eddig engedélyezve volt eléggé lehetetlen dolog, de esetleg ésszerűen szabályozni meg lehet próbálni *optimista*. A szülők felelősségével pedig 100%-osan egyetértek. Csak a felbomlott családok és egyedülálló szülők korában ez nehezebb, mint valaha.
Szerk: Yaven 2009-09-04 21:27:28
Az a baj, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a függőség ugyanúgy betegség, mint mondjuk az influenza.
Az alkoholizmust se az alkohol betiltásával gyógyítják, nem?
Illetve az USÁ-ban megpróbálták - de csak a szervezett bűnözést sikerült vele megerősíteni.
Ezért lenne szükséges, hogy a média ne szűretlenül dobjon minden sz@rt a nézőkre, azt hangoztatva, hogy mindent szabad.
Ezért lenne szükséges, hogy a szülők ne idiótán engedjék ki a világba a gyerekeiket, azt remélve, hogy mindent megúsznak hülyén.
a teljes szabadság eszméje szép dolog, csak éppen nincs értelme. Mert azok, akik nem tartják be a szabályokat, vagy másnak vagy maguknak okoznak kárt.
*helyeslően bólogat*
ha látnátok valakin, hogy öngyilkosságot akar elkövetni, hagynátok, hogy megcsinálja -mivel az ő élete, az ő döntése-, avagy lebeszélnétek róla -mert ha oda vetődtetek, akkor kötelességetek megmenteni az életét-?
Eh, nagyon hosszú téma, meg nem is idevaló...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Függőségem sajna nekem is van... de nincs mit ellene tenni. Sajna ez komoly és nem lehet belőle kigyógyulni.
Tévedés javitok:
Néha furán fog a hülyeség XDDD +anime és a fantáziám
Tévedés javitok:
vhogy egyből elhagy ha arra gondolok h Yaven anyu vasvillával kerget
Szerk: Zoé 2009-09-04 21:20:31
nekem van egy függöségem ..... a mangák
de nem akarok kigyógyulni
de nem akarok kigyógyulni
Ezt igy szépen elrejtjük XD.
Vááá mindjár lelkizni kezdek ez nem igaaaz. XDDD na most kell vmi ami ebből kirángat. Bár néha mikor rámjön az emos dolog ak tok irni ...Lehet meg kéne próbálni .
Hmhm...vmi mókás...
Hát igen ezzel igy már nem kötekszem. Van aki tesz is a függőségek ellen, és ha segitünk neki, megértőek vagyunk és mellette állunk, ak képes legyőzni a szenvedélyét. Van aki viszont annyira beletörődik, hogy képtelenség segiteni neki. Ha mégis erőltetjük talán saját magunkat is tönkretesszük.
Vááá mindjár lelkizni kezdek ez nem igaaaz. XDDD na most kell vmi ami ebből kirángat. Bár néha mikor rámjön az emos dolog ak tok irni ...Lehet meg kéne próbálni .
Hmhm...vmi mókás...
Szerk: Zoé 2009-09-04 21:17:39
Ennek már nincs túl sok köze a hentai-botrányhoz, inkább a függőségekhez. De szívesen venném, ha valami szívderítőbb témát feldobnál.
szerk: Yoroi: kemény hópihék? olyanok léteznek?
szerk: Yoroi: kemény hópihék? olyanok léteznek?
Szerk: Yaven 2009-09-04 21:16:14
itt volt egy nagyon kicsi jég...inkább nagyon nagy és kemény hópihék XD
Gravity is a habit that is hard to shake off.
beküldve: 2009-09-04 21:13:17
(#28591) Nincs kedvem végig olvasni Yaven (és egyéb más) regényét, de pár elkapott sorból arra következtetek hogy a hentai-botrány a téma >_<
Gaboonak:
Zoé:
Am. jól hallottam, hogy az előbb jégeső esett?
Nem csak reménytelen esetek vannak. Azt gondolom, hogy a káros szenvedélyek nagy részének hátterében lelki gondok állnak. Az emberek magányosak, unottak és ugyanakkor stresszesek is. Ebből próbálnak kiutat találni valamiféle módon. Van aki a mangafan fórumon múlatja idejét, van aki a drogokhoz nyúl. Persze az ő döntése, ezért mi nem tartozunk felelősséggel. De ha mi tudatában vagyunk valaminek a helytelenségével, akkor nem az a dolgunk, hogy ebbe másokat is beavassunk?
Ha magával a tettel nem értesz egyet, akkor miért támogatod mégis azt, hogy hirdessék, hogy az az út is lehetséges? A függőknek gyenge az akaraterejük, de ezt nagyobb vétségnek veszed, mint azt, hogy valaki direkt önnön érdekéből a másikat a rosszra csábítja? Ezek szerint te nem ítélnéd el a drogdílert, csak a drogost?
A másik dolog meg: egy szóval sem mondtam, hogy az összes függőt és öngyilkosjelöltet meg lehet menteni. De ha akár egy emberen is lehet segíteni; nem megéri megtenni minden tőlünk telhetőt? Azt mondod, hogy az öngyilkosnak mindegy, hogy +1 napig él-e. De ha mondjuk az idős nagymamád feküdne kórházban, nem azt akarnád-e, hogy mindent megtegyenek érte, még ha csak 1 nappal hosszabbítanák is meg az életét? Pedig nincs különbség a kettő között.
Azt pedig végképp nem értem, hogy miért állsz hozzá úgy a dologhoz, hogy úgysem tudod megmenteni. Persze aki nem próbálkozik, nem is érhet el sikert. Amúgy meg az öngyilkosok nagy részének problémája pont az, hogy nincs, aki odamenjen hozzájuk. Többségében azért próbálkoznak megölni magukat, hogy felhívják evvel önmagukra a körülöttük lévők figyelmét. Ha elfordítod a fejed és nem törődsz velük, akkor biztosan cselekednek. Persze értem én, hogy így a legkönnyebb; nem kell megerőltetned magad és a más gondjával foglalkozni. Azonban ha egyszer az ő helyzetébe kerülnél nem azt akarnád, hogy törődjenek veled?
A szabadság nem csak abból áll, hogy próbál az ember mindenkitől/mindentől függetlenedni, hanem azt is jelenti, hogy belátása és meggyőződése szerint dönt bizonyos szabályok betartása mellett. A szabad ember ismeri a világban betöltött szerepét és lehetőségei szerint vagy besimul a környezetbe, vagy új lehetőségeket teremt önmaga számára. A szabadság általában éppenhogy nem a szabadossággal függ össze, hanem a tudatossággal. Előbbit az érzékei irányítják, utóbbit a lehetőségek közül való döntés. Persze az emberben mind a kétféle hajlam megtalálható.
Az a baj igazából Gaboo, hogy nincs elég ismereted és tapasztalatod ilyen téren. Ennek lehet örülni, csak így nem igazán fair ítéletet mondani mások felett. Nem mintha nekem annyi személyes tapasztalatom lenne (habár volt néhány), de sosem zárkóztam el az ilyen témájú filmek elől. Persze most a romantikus vígjátékok korát éljük, amikor mindent tökéletesnek mutatnak be, csak sajnos (vagy nem sajnos) nem erről szól a valós élet. Attól még, hogy próbálsz elfutni a bajok elől, azok még ott vannak és Veled is bármikor megeshetnek. Akkor pedig csak reménykedhetsz, hogy mások nem úgy állnak majd hozzád, mint ahogy te tetted volna.
Ha magával a tettel nem értesz egyet, akkor miért támogatod mégis azt, hogy hirdessék, hogy az az út is lehetséges? A függőknek gyenge az akaraterejük, de ezt nagyobb vétségnek veszed, mint azt, hogy valaki direkt önnön érdekéből a másikat a rosszra csábítja? Ezek szerint te nem ítélnéd el a drogdílert, csak a drogost?
A másik dolog meg: egy szóval sem mondtam, hogy az összes függőt és öngyilkosjelöltet meg lehet menteni. De ha akár egy emberen is lehet segíteni; nem megéri megtenni minden tőlünk telhetőt? Azt mondod, hogy az öngyilkosnak mindegy, hogy +1 napig él-e. De ha mondjuk az idős nagymamád feküdne kórházban, nem azt akarnád-e, hogy mindent megtegyenek érte, még ha csak 1 nappal hosszabbítanák is meg az életét? Pedig nincs különbség a kettő között.
Azt pedig végképp nem értem, hogy miért állsz hozzá úgy a dologhoz, hogy úgysem tudod megmenteni. Persze aki nem próbálkozik, nem is érhet el sikert. Amúgy meg az öngyilkosok nagy részének problémája pont az, hogy nincs, aki odamenjen hozzájuk. Többségében azért próbálkoznak megölni magukat, hogy felhívják evvel önmagukra a körülöttük lévők figyelmét. Ha elfordítod a fejed és nem törődsz velük, akkor biztosan cselekednek. Persze értem én, hogy így a legkönnyebb; nem kell megerőltetned magad és a más gondjával foglalkozni. Azonban ha egyszer az ő helyzetébe kerülnél nem azt akarnád, hogy törődjenek veled?
A szabadság nem csak abból áll, hogy próbál az ember mindenkitől/mindentől függetlenedni, hanem azt is jelenti, hogy belátása és meggyőződése szerint dönt bizonyos szabályok betartása mellett. A szabad ember ismeri a világban betöltött szerepét és lehetőségei szerint vagy besimul a környezetbe, vagy új lehetőségeket teremt önmaga számára. A szabadság általában éppenhogy nem a szabadossággal függ össze, hanem a tudatossággal. Előbbit az érzékei irányítják, utóbbit a lehetőségek közül való döntés. Persze az emberben mind a kétféle hajlam megtalálható.
Az a baj igazából Gaboo, hogy nincs elég ismereted és tapasztalatod ilyen téren. Ennek lehet örülni, csak így nem igazán fair ítéletet mondani mások felett. Nem mintha nekem annyi személyes tapasztalatom lenne (habár volt néhány), de sosem zárkóztam el az ilyen témájú filmek elől. Persze most a romantikus vígjátékok korát éljük, amikor mindent tökéletesnek mutatnak be, csak sajnos (vagy nem sajnos) nem erről szól a valós élet. Attól még, hogy próbálsz elfutni a bajok elől, azok még ott vannak és Veled is bármikor megeshetnek. Akkor pedig csak reménykedhetsz, hogy mások nem úgy állnak majd hozzád, mint ahogy te tetted volna.
Zoé:
bizonyos szintig egyetértek veled (sajnos van miben ), hiszen ha megtettél minden tőled telhetőt, akkor ott már tényleg azon az illetőn múlik, hogy hogyan dönt. De a függőségnek nagyon sokféle vállfaja van. Én az ellen tiltakozom, hogy azon címszó alatt, hogy mindenki szabad; érzéketlenné válunk a körülöttünk élőkkel szemben. Sajnos sokan másokat és magukat is tehetetlennek tituálják, mert így könnyebb. Pedig tudatosítani kéne az emberekben, hogy a függőség betegség, amiből viszont ki lehet gyógyulni.
Am. jól hallottam, hogy az előbb jégeső esett?
Szerk: Yaven 2009-09-04 21:10:40
beküldve: 2009-09-04 20:52:26
(#28589) Lehet h megint eltértem a tárgytól...
Yaven:
Aki ezt elolvasta v el készül olvasni attól elnézést kérek, össze-vissza irtam mindent...gomene.
Yaven:
egy dologban tévedsz. Mégpedig abban, hogy azt irtad, ha a családban v ismerősök között lenne valamilyen függő ak jobban megértenénk őket. Gaboonak szerencséje van, h nincs ilyenben része. Gondolom mindenki rájön h mire akarok rámutatni.
És a fönntebb emlitett dologról: márcsak azér sem érdekel, h az a bizonyos személy mit csinál, mer megutáltatta magát. tengernyi esélye volt változtatni de nem tette meg. Nálam ezzel a kapu csukva. nem fogok sem prédikálni sem csöndben maradni és elbújni. Az a személy éli az életét ameddig akarja én meg az enyémet. Nah tessék általában egy mosollyal mindent lerendezek...mindig azt mondják nem kéne mindent magamba folytani és hallgatni XDD. Hát most nem mindent sikerült visszafolytani.
Sajna nálam ez van.
De nem érdekel belefáradtam h mindig megmondom a magamét mindenkinek aztán mintha a fallal beszélnék. Ha a felnőtteknek annyi eszük van amennyi ak éljenek jól vele. Itt egy ideje ismertek (már aki). Sztem nem olyan viselkedésűnek tudtok akinek 8 ha valakinek valami baja van. De köszönöm szépen ismerek függő embereket. Sajna a közelemben is van egy de már nem érdekel mit csinál, és azt kivánom bár közöm se lenne hozzá. Msn-en már beszéltem olyannal aki legszivesebben megölte volna magát.(nem te Shuichi XD, egy komolyabb)
H mért tette volna? Mert ezt látta a drága apjától aki alkoholista volt. Olyanokat irt, h azt sem tudtam mit kezdjek vele. Őt sikerült lenyugtatni valamennyire. De előre látom h lesz még vele baj...Egy dolog 100-as: nem szoktam az embereket hagyni ,h: ha meg akarsz halni ak mennyél már. Kisebb dolgok h vki nem tom hány cigit elsziv: ehhez néha hozzászólok. De bármilyen esetben én v más is hiába beszél egy embernek. Ha az nem szándékozik bámit tenni annak érdekében, hogy rendbejöjjön, akkor nincs mit tenni, mert előbb vagy útóbb azt csinálja amit akar.És a fönntebb emlitett dologról: márcsak azér sem érdekel, h az a bizonyos személy mit csinál, mer megutáltatta magát. tengernyi esélye volt változtatni de nem tette meg. Nálam ezzel a kapu csukva. nem fogok sem prédikálni sem csöndben maradni és elbújni. Az a személy éli az életét ameddig akarja én meg az enyémet. Nah tessék általában egy mosollyal mindent lerendezek...mindig azt mondják nem kéne mindent magamba folytani és hallgatni XDD. Hát most nem mindent sikerült visszafolytani.
Aki ezt elolvasta v el készül olvasni attól elnézést kérek, össze-vissza irtam mindent...gomene.
Háááááát... Mikor hogy...
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
beküldve: 2009-09-04 19:28:16
(#28586) Ebből is látszik hogy a mangafanon este van fent a legtöbb ember.
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!