• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Eladnék!/Vennék!
Highschool DxD
"is fun"
Binbougami Ga!
Vampire Knight
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Kiadványok >>
Élni
Kapcsolódó tartalom: ÉLNI
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... <<>>
beküldve: 2008-11-25 21:24:08
(#194) Válasz Sakamoto Riku (#193) üzenetére
buzifaszvagyok
buzifaszvagyok
[ True mangafan ]
psycho-thriller.

Ami igaz, az igaz.

no pussy, just the dicks
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2008-11-25 19:33:11
(#193) Válasz Lidérc (#192) üzenetére
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Nekem is tetszett, én is sokat gondolkodtam, megvegyem-e, de megszereztem, és nem csalódtam. Kitűnő horrormunka.

Horror? Szerintem ez egy lélektani thriller, másnéven psycho-thriller.

beküldve: 2008-11-25 16:11:04
(#192)
Lidérc
Lidérc
[ Új arc ]
Nekem is tetszett, én is sokat gondolkodtam, megvegyem-e, de megszereztem, és nem csalódtam. Kitűnő horrormunka.

"People who have a weapon will inevitably use it..., hundreds of millions of people will be killed instantly. And the survivors would be completely terrified! All the people..., all the world..., will learn what true pain is!!"
beküldve: 2008-11-16 11:56:18
(#191) Válasz Toushiro (#190) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]

Én se nagyon értem hogy hogyan kerül ez ide...

A magyarázatomból kiderül.

beküldve: 2008-11-16 11:48:21
(#190) Válasz Mariko (#187) üzenetére
Toushiro
Toushiro
[ Addiktgyanús ]

Én valahol félúton elvesztettem a fonalat, mert nem értem hogyan jött elő a "fan" szó kiejtésének megvitatása.

Én se nagyon értem hogy hogyan kerül ez ide... De most amúgy, kit érdekel hogy hogyan ejtjük ki?... Ez olyan hülyeség már...

Amúgy tetszett az Élni, bár sokat gondolkoztam rajt, hogy meg-e vegyem. Végül megvettem, és nagyon jól döntöttem :)

beküldve: 2008-11-16 10:27:49
(#189) Válasz Mariko (#187) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]

Én se értem, ő csak úgy előhozta, hogy dobálózzon valamivel. Így volt:

Ez kérdés hogy érdemes-e megvenni?? Hát aki olyan weboldalra merészkedik, hogy "japánképregény-rajongó -magyarország" annak mit nem érdemes megvenni?

Hát ne haragudj, de most nagy hülyeséget mondtál...

Sajnálom hogy túltúl befásultnak bizonyulsz szófordulataim lényegének értelemre vételére
Ha már annyira kritikus lelkületűek vagyunk, akkor inkább azokat osztogassuk, akik oly inkorrektűl applikálják az angol nyelvet a magyar észjárásra, hogy a "fan" szót nem fan-eknek, hanem fan-oknak toldalékolják... ˇ-ˇ

Szerk: .., 2008-11-16 10:27:55
beküldve: 2008-11-16 10:01:10
(#188) Válasz Mariko (#187) üzenetére
Kaminaga
Kaminaga
[ True mangafan ]

Én valahol félúton elvesztettem a fonalat, mert nem értem hogyan jött elő a "fan" szó kiejtésének megvitatása.

a vita másik témáját már én sem tudom h mi volt...az egyik hsz-ban írta wakka, nem sokkal előbb a toldalékolását

"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
beküldve: 2008-11-16 00:32:57
(#187)
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2008-11-16 00:22:29
(#186) Válasz wakka (#183) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]

Nem bántásból, de a tájszólás kifejezésről már hallottál? Btw a fan szó nem is biztos, hogy adott esetben biztosan angol... ;)

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-11-15 23:44:54
(#185) Válasz wakka (#183) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]

De ez hogy a jó fenébe jött ide?
BTW ezen az oldalon meghallgathatod, hogy svéd akcentussal "fan"-nak ejtik. Pont úgy, mint magyarul.

Szerk: .., 2008-11-15 23:46:57
beküldve: 2008-11-15 23:34:27
(#184) Válasz .., (#182) üzenetére
Kaminaga
Kaminaga
[ True mangafan ]

egyetértek *bólogat*

wakka: és ez nekem még akkor sem "fen"...gomenne, de vagy én vagyok süket, vagy pedig......

beküldve: 2008-11-15 23:32:02
(#183)
wakka
wakka
[ Megszállott ]
Bocs az ismételt "nem-a-témába-vágásért ", de ezt tényleg tisztázni kellene: [Link]
Bocs hogy támadóan hatott az írásom, de nem mindenki egyformán értelmezi a dolgokat...

beküldve: 2008-11-15 23:09:43
(#182) Válasz wakka (#180) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]

LOL.
Sajnálom, de akkor is nagy hülyeséget mondtál, ugyanis ha egy mangás oldalra téved valaki, attól még nem feltétlenül kell, hogy bejöjjön neki az Élni.
Ha általánosítasz és abszurdumokat mondasz, akkor utána ne kezdd már el szidni a másikat.
Az meg a másik, hogy elkanyarodsz a témától és tök másról kezdesz beszélni, csak úgy dobálódzol a légből kapott szidásaiddal. Amik ráadásul nem is igazak...

Szerk: .., 2008-11-15 23:10:39
beküldve: 2008-11-15 22:54:51
(#181) Válasz wakka (#180) üzenetére
Kaminaga
Kaminaga
[ True mangafan ]
...akik oly inkorrektűl applikálják az angol nyelvet a magyar észjárásra, hogy a "fan" szót nem fan-eknek, hanem fan-oknak toldalékolják... ˇ-ˇ

már bocs...de nem mintha angolul fen-nek mondanánk a fan-t....legalábbis én eddig még nem hallottam így

az Élni-ről topicba vágóan: sztem érdemes megvenni...bár ha nem tudod, akkor beülsz az Alexandrába / bármilyen könyvesboltba és beleolvasol...ennyi =_=

beküldve: 2008-11-15 22:28:45
(#180) Válasz .., (#179) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
Ez kérdés hogy érdemes-e megvenni?? Hát aki olyan weboldalra merészkedik, hogy "japánképregény-rajongó -magyarország" annak mit nem érdemes megvenni?

Hát ne haragudj, de most nagy hülyeséget mondtál...

Sajnálom hogy túltúl befásultnak bizonyulsz szófordulataim lényegének értelemre vételére
Ha már annyira kritikus lelkületűek vagyunk, akkor inkább azokat osztogassuk, akik oly inkorrektűl applikálják az angol nyelvet a magyar észjárásra, hogy a "fan" szót nem fan-eknek, hanem fan-oknak toldalékolják... ˇ-ˇ

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... <<>>