Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fullmetal Alchemist
Ne aggódj, ez az én egyéni heppem, egyáltalán nem sértettél meg, sőt, én bocs, hogy beléd kötöttem.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Nem akartam senkit se vérig sérteni.
Nem igazán vagyok otthon a kifejezésekben manga és anime téren.
Nem igazán vagyok otthon a kifejezésekben manga és anime téren.
„Az az álom, ami valóra válik sosem volt igazi álom.”
Ed összejön Winryvel, Al is talál magának valakit, happy-end, béke
Ugyanmár,ez nem animének való végkifejlet,ez egy B-kategóriás amerikai romantikus-vígjáték vége^.^ˇ
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
ez de lóóóól...Ed összejön Winryvel
ezt vmi hentaiból vetted? xD
Neeeem lóóóól tényleg ez kéne legyen xD
MIANEVED?!
beküldve: 2008-10-02 17:06:14
(#241) ez de lóóóól...Ed összejön Winryvel
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2008-10-02 16:50:21
(#240) Megnéztem a filmet, szerintem qva szar a vége!! Az egyik kedven anime-m, de a film vége csalódás volt...: Otthagyták Winryt tök egyedül, a "mi világunkban" maradtak, ahol éppen kitörni készül a 2. világháború... Én azt vártam, hogy Amestrisben maradnak, Ed összejön Winryvel, Al is talál magának valakit, happy-end, béke, alkímia...
Kolombusz felfedezte Amerikát, de azt hitte, valahol Ázsia partjainál hajózgat. Hát ennyit a földrajzi ismeretekről...
beküldve: 2008-09-28 20:44:13
(#239) WTF?
anime=anime
Lesz FMA-ból díszdoboz, ha már kijött végig DVD?
anime=anime
Lesz FMA-ból díszdoboz, ha már kijött végig DVD?
no pussy, just the dicks
Ezzel én is tisztában vagyok, mindössze - ez azt hiszem, egyéni önérzeten alapul - valahogy nem tetszik, ha a kettőt egy lapon emlegetik, talán azért, mert a magam számára tudok felhozni lényeges különbségeket. S mindez persze nem több, mint teljesen egyéni vélemény.
beküldve: 2008-09-28 20:21:36
(#237) Ez az érvelés sem teljesen jó.
A mese a történet szinonimája, nem pedig a rajzfilmé. Hans christian Andersen meséket írt, azokat adaptálták, és lett belőlük nézhető dolog, a rajzfilm.
A nyelvünkben is tisztán kiütközik ez a dolog: ha vlaki azt mondja, hogy nem kell a mese, akkor egyértleműen a magyarázatra, írt vagy mondott szöveges monológra utal, nem pedig a rajzfilmre. Furcsa is lenne.
Így az animáció, animációs film, rajzfilm állja meg a helyét, ami ugye japánban az anime. :)
A mese a történet szinonimája, nem pedig a rajzfilmé. Hans christian Andersen meséket írt, azokat adaptálták, és lett belőlük nézhető dolog, a rajzfilm.
A nyelvünkben is tisztán kiütközik ez a dolog: ha vlaki azt mondja, hogy nem kell a mese, akkor egyértleműen a magyarázatra, írt vagy mondott szöveges monológra utal, nem pedig a rajzfilmre. Furcsa is lenne.
Így az animáció, animációs film, rajzfilm állja meg a helyét, ami ugye japánban az anime. :)
Most fogok a kardomba a dőlni! Könyörgöm, az anime-k nem mesék, de szerintem ezt sokan mások is mondták már! Az, hogy animálva (rajzolva) vannak, nem jelent semmit, mivel ez - az esetek 99 százalékában - nem egyenlő az adott történet elbutításával, leamortizálásával.
Én értem, hogy nem folytatás hanem manga filmesítés mert a mostani átirat volt. Nem úgy értettem, hogy folytatják. Csak arra céloztam, hogy szeretem ezt a mesét és reménykedtem a folytatásban vagy az eredeti képernyőre vitelében.
Szerk: Edward Elric 2008-09-28 19:40:32
Miért érzem azt, hogy van, aki még mindig nem érti...? A második évad nem azt jelenti, hogy folytatják azt a blödlivé avanzsált sztorit, amit kreáltak az animések az eredetiből, hanem készítenek egy vadonatúj FMA-t, ami már teljesen manga, illetve (reményeim szerint) novel hív lesz.
beküldve: 2008-09-22 19:36:59
(#233) Most hallok először a 2. évadról.
Én azt hittem, hogy itt befejezik.
De azért nagyon örülök neki, hogy nem hadják abba ezt a príma animét.
Én azt hittem, hogy itt befejezik.
De azért nagyon örülök neki, hogy nem hadják abba ezt a príma animét.
Szerk: Edward Elric 2008-09-22 20:24:53
beküldve: 2008-09-22 13:10:03
(#232) Aki megtud valamit az FMA 2. évadjáról a conon, az lesz olyan kedves és szól nekem/nekünk??? Előre is köszi!!
Kolombusz felfedezte Amerikát, de azt hitte, valahol Ázsia partjainál hajózgat. Hát ennyit a földrajzi ismeretekről...
Tehát a manga akkor nem ugyanaz a sztori...
azt még nem olvastam ^^"
Én se olvastam az egészet, az eleje megegyezik, de már azok a részek se stimmelnek mikor az a Lélekalkimista vagy hogyishívják van meg a lánya a Nina... meg amikor betörnek utána az 5-ös laborba... szóval a végét meg úgy tudom, hogy a mangának teljesen más mint amit az animéből kihoztak, met (úgy tudom) előbb fejezték be az animét mint a mangát
Gate Wars játékos || Stargate Atlantisz fan || Ubuntu user || Opera böngésző mániás || Tux fan || Dell user