![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_login.jpg)
![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_kozosseg.jpg)
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_shoutbox.jpg)
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_invite.jpg)
Fullmetal Alchemist
Ne aggódj, ez az én egyéni heppem, egyáltalán nem sértettél meg, sőt, én bocs, hogy beléd kötöttem.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Nem akartam senkit se vérig sérteni.
Nem igazán vagyok otthon a kifejezésekben manga és anime téren.
Nem igazán vagyok otthon a kifejezésekben manga és anime téren.
„Az az álom, ami valóra válik sosem volt igazi álom.”
Ed összejön Winryvel, Al is talál magának valakit, happy-end, béke
Ugyanmár,ez nem animének való végkifejlet,ez egy B-kategóriás amerikai romantikus-vígjáték vége^.^ˇ
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
ez de lóóóól...Ed összejön Winryvel
ezt vmi hentaiból vetted? xD
![](/var/images/emotions/14.png)
Neeeem lóóóól tényleg ez kéne legyen xD
MIANEVED?!
beküldve: 2008-10-02 17:06:14
(#241) ez de lóóóól...Ed összejön Winryvel
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2008-10-02 16:50:21
(#240) Megnéztem a filmet, szerintem qva szar a vége!!
Az egyik kedven anime-m, de a film vége csalódás volt...:
Otthagyták Winryt tök egyedül, a "mi világunkban" maradtak, ahol éppen kitörni készül a 2. világháború... Én azt vártam, hogy Amestrisben maradnak, Ed összejön Winryvel, Al is talál magának valakit, happy-end, béke, alkímia...
![](/var/images/emotions/28.png)
![](/var/images/emotions/21.png)
![](/var/images/emotions/20.png)
Kolombusz felfedezte Amerikát, de azt hitte, valahol Ázsia partjainál hajózgat. Hát ennyit a földrajzi ismeretekről...
beküldve: 2008-09-28 20:44:13
(#239) WTF?
anime=anime
Lesz FMA-ból díszdoboz, ha már kijött végig DVD?
anime=anime
Lesz FMA-ból díszdoboz, ha már kijött végig DVD?
no pussy, just the dicks
Ezzel én is tisztában vagyok, mindössze - ez azt hiszem, egyéni önérzeten alapul - valahogy nem tetszik, ha a kettőt egy lapon emlegetik, talán azért, mert a magam számára tudok felhozni lényeges különbségeket. S mindez persze nem több, mint teljesen egyéni vélemény.
beküldve: 2008-09-28 20:21:36
(#237) Ez az érvelés sem teljesen jó.
A mese a történet szinonimája, nem pedig a rajzfilmé. Hans christian Andersen meséket írt, azokat adaptálták, és lett belőlük nézhető dolog, a rajzfilm.
A nyelvünkben is tisztán kiütközik ez a dolog: ha vlaki azt mondja, hogy nem kell a mese, akkor egyértleműen a magyarázatra, írt vagy mondott szöveges monológra utal, nem pedig a rajzfilmre. Furcsa is lenne.
Így az animáció, animációs film, rajzfilm állja meg a helyét, ami ugye japánban az anime. :)
A mese a történet szinonimája, nem pedig a rajzfilmé. Hans christian Andersen meséket írt, azokat adaptálták, és lett belőlük nézhető dolog, a rajzfilm.
A nyelvünkben is tisztán kiütközik ez a dolog: ha vlaki azt mondja, hogy nem kell a mese, akkor egyértleműen a magyarázatra, írt vagy mondott szöveges monológra utal, nem pedig a rajzfilmre. Furcsa is lenne.
Így az animáció, animációs film, rajzfilm állja meg a helyét, ami ugye japánban az anime. :)
Most fogok a kardomba a dőlni! Könyörgöm, az anime-k nem mesék, de szerintem ezt sokan mások is mondták már! Az, hogy animálva (rajzolva) vannak, nem jelent semmit, mivel ez - az esetek 99 százalékában - nem egyenlő az adott történet elbutításával, leamortizálásával.
Én értem, hogy nem folytatás hanem manga filmesítés mert a mostani átirat volt.
Nem úgy értettem, hogy folytatják. Csak arra céloztam, hogy szeretem ezt a mesét és reménykedtem a folytatásban vagy az eredeti képernyőre vitelében.
![](/var/images/emotions/07.png)
Szerk: Edward Elric 2008-09-28 19:40:32
Miért érzem azt, hogy van, aki még mindig nem érti...? A második évad nem azt jelenti, hogy folytatják azt a blödlivé avanzsált sztorit, amit kreáltak az animések az eredetiből, hanem készítenek egy vadonatúj FMA-t, ami már teljesen manga, illetve (reményeim szerint) novel hív lesz.
beküldve: 2008-09-22 19:36:59
(#233) Most hallok először a 2. évadról.
Én azt hittem, hogy itt befejezik.
De azért nagyon örülök neki, hogy nem hadják abba ezt a príma animét.
![](/var/images/emotions/01.png)
Én azt hittem, hogy itt befejezik.
De azért nagyon örülök neki, hogy nem hadják abba ezt a príma animét.
Szerk: Edward Elric 2008-09-22 20:24:53
beküldve: 2008-09-22 13:10:03
(#232) Aki megtud valamit az FMA 2. évadjáról a conon, az lesz olyan kedves és szól nekem/nekünk???
Előre is köszi!!
![](/var/images/emotions/17.png)
![](/var/images/emotions/19.png)
![](/var/images/emotions/16.png)
Kolombusz felfedezte Amerikát, de azt hitte, valahol Ázsia partjainál hajózgat. Hát ennyit a földrajzi ismeretekről...
Tehát a manga akkor nem ugyanaz a sztori...
azt még nem olvastam ^^"
Én se olvastam az egészet, az eleje megegyezik, de már azok a részek se stimmelnek mikor az a Lélekalkimista vagy hogyishívják van meg a lánya a Nina... meg amikor betörnek utána az 5-ös laborba... szóval a végét meg úgy tudom, hogy a mangának teljesen más mint amit az animéből kihoztak, met (úgy tudom) előbb fejezték be az animét mint a mangát
Gate Wars játékos || Stargate Atlantisz fan || Ubuntu user || Opera böngésző mániás || Tux fan || Dell user