Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Hát Fiszi van digipadom ami ugyanolyan mint a Rudijé De amikor azzal rajzolok Ps-ben akkor olyan mintha nem folyamatosan húzná a vonalakat...csak azt húzza egyenesen amit egérrel alapból egyenesre húzok....lehet h túl régi a ps-em...Adobe Photoshop 7.0 CE olyan mintha a rajzolás pixeles lenne..de már próbáltam azt is variálni és nem sikerült...
De már nemtom pontosan mit írtam...most kicsit fáradt vagyok
Én is PS 7.0-át használok digipaddal (Genius) és tökéletesen működik, úgyhogy nem hinném, hogy az lenne a baj. Esetleg egy képet tudnál mutatni, hogy milyen is konkrétan ez a vonal, hátha úgy egyszerűbb kitalálni (vagy csak mert még nem teljesen sikerült felfognom, amit írtál )
Ja és Rudi, így utólag is RESPECT
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-10-16 00:01:16
(#2577) Nekem mostegy kis probléma van a digipadommal. Hiába nem nyomom rá, nem nyomok le semmit, az úgy érzékeli, mintha folyamatosan lenyomva lenne. az egyedüli amit érzéékel az a jobbgomb. Most nemtudom mi van ezzel...
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2009-10-15 22:37:35
(#2576) Hát Fiszi van digipadom ami ugyanolyan mint a Rudijé De amikor azzal rajzolok Ps-ben akkor olyan mintha nem folyamatosan húzná a vonalakat...csak azt húzza egyenesen amit egérrel alapból egyenesre húzok....lehet h túl régi a ps-em...Adobe Photoshop 7.0 CE olyan mintha a rajzolás pixeles lenne..de már próbáltam azt is variálni és nem sikerült...
"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
beküldve: 2009-10-15 22:26:23
(#2575) Hátőőigen sztem hagyatkozhatsz a fantáziádra, mert jót súg a fehér folttal kapcsolatban...
Amúgy meg köszönöm szépen a gratulációt!
A képregényemmel kapcsolatban - annyit elárulhatok, hogy egy 0. fejezettel fog kezdődni, amiben megismerhetjük majd a szereplőket a főszereplővel történő kis kaland során. Emellett tartalmazni fog egy csomó színes oldalt, meg karakterlapokat, dizájnokat, tehát ilyen extrákat is! A stílusban szintén próbáltam egyedit alkotni, kevertem a stílusokat, de nyílván a manga a vezető stílus, viszont kevesebb számítógép effektet és több rajzolást-festést használok.
És végül Fiszi: Úristeeeen! Ez félelmetes! Nagyon dúrvaaa! Viszont a jó, hogy akkor majd együtt ünneplünk!
Amúgy meg köszönöm szépen a gratulációt!
A képregényemmel kapcsolatban - annyit elárulhatok, hogy egy 0. fejezettel fog kezdődni, amiben megismerhetjük majd a szereplőket a főszereplővel történő kis kaland során. Emellett tartalmazni fog egy csomó színes oldalt, meg karakterlapokat, dizájnokat, tehát ilyen extrákat is! A stílusban szintén próbáltam egyedit alkotni, kevertem a stílusokat, de nyílván a manga a vezető stílus, viszont kevesebb számítógép effektet és több rajzolást-festést használok.
És végül Fiszi: Úristeeeen! Ez félelmetes! Nagyon dúrvaaa! Viszont a jó, hogy akkor majd együtt ünneplünk!
Nagy gratula Rudi, sok sikert a jövőben is~
Fisi: na nem bírom tovább szótlanul, egyrészt imádom Gareledet, minden pózerségével, biszexualitásával és overall karakter dizájnjával együtt, másrészt mikor várható Gram sztorijához folytatás? :3
Ja és harmadrészt, ezen a képen... a bal alsó sarokban az a fehér foltocska annyira megmozgatta a fantáziámat, de eredetileg mit is akart pontosan jelképezni? x3
Fisi: na nem bírom tovább szótlanul, egyrészt imádom Gareledet, minden pózerségével, biszexualitásával és overall karakter dizájnjával együtt, másrészt mikor várható Gram sztorijához folytatás? :3
Ja és harmadrészt, ezen a képen... a bal alsó sarokban az a fehér foltocska annyira megmozgatta a fantáziámat, de eredetileg mit is akart pontosan jelképezni? x3
Nekem meg nov. 26-án bibí~
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2009-10-15 22:31:19
beküldve: 2009-10-15 21:18:56
(#2573) Rudi: neked is nov. 16-án van a szülinapod????? Ojééé! Akkor nemcsak nekem meg a kétéves öcsémnek meg egy vot osztáytársamnak......
Saiya-jin: nem tudom, pontosan hogy volt a kérdésed, de íme egy tnács: ha számítógépen akarsz rajzolni, igen hasznos egy digitalizáló tábla (ez a hivatalos neve, Saturnban lehet kapni, gondolkom máshol is, 10 ezer fölött....) Nem muszáj a legnagyobb méretűt, mert úgyis a képernyőt fogod közben nézni, ez gyakorlatilag egy egér formájú toll ,ami egy kemény lapon fut.
Aztán kell egy rajzprogram. ha van Photoshop-od vagy Painter-ed (amit én nem tok használni XD), akkor az jó, tudok neked sok jó tutorialt mutatni hozzájuk (angolul), vagy letöltöd az ingyenes Gimp-et, ami van olyan jó, mint a PS (én is azt használom kb fél éve).
A körvonalakat rajzolhatod géppel, de ha kézzel csinálod és beszkenneled, az is jó. És kérdezz nyugodtan, nekem csomó időbe telt, míg rájöttem, hogy klehet a "kezes" körvonalat áttetszővé tenni, hogy alá színezhessek....
Saiya-jin: nem tudom, pontosan hogy volt a kérdésed, de íme egy tnács: ha számítógépen akarsz rajzolni, igen hasznos egy digitalizáló tábla (ez a hivatalos neve, Saturnban lehet kapni, gondolkom máshol is, 10 ezer fölött....) Nem muszáj a legnagyobb méretűt, mert úgyis a képernyőt fogod közben nézni, ez gyakorlatilag egy egér formájú toll ,ami egy kemény lapon fut.
Aztán kell egy rajzprogram. ha van Photoshop-od vagy Painter-ed (amit én nem tok használni XD), akkor az jó, tudok neked sok jó tutorialt mutatni hozzájuk (angolul), vagy letöltöd az ingyenes Gimp-et, ami van olyan jó, mint a PS (én is azt használom kb fél éve).
A körvonalakat rajzolhatod géppel, de ha kézzel csinálod és beszkenneled, az is jó. És kérdezz nyugodtan, nekem csomó időbe telt, míg rájöttem, hogy klehet a "kezes" körvonalat áttetszővé tenni, hogy alá színezhessek....
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Szerk: Fiszi 2009-10-15 21:23:22
beküldve: 2009-10-15 19:53:26
(#2572) Rudi:ha jól hallottam azt mondta az rtl es bácsi hogy képregényt is rajzolsz.mutatnál képregényeket? Lécci!!
beküldve: 2009-10-15 19:08:37
(#2571) Kecskemét? háazittvan egy köpésnyire. Szerintem elmegyek.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2009-10-15 17:18:21
(#2570) Rudi, mondtam már h imádlak? Fel is vésem a szülinapod és a vetítés napját a naptáramba
Ja és valaki válaszolna már a jóval régebbi kérdésemre!!! Nemtok máshonnan segítséget kérni és már nagyon akarok gépen rajzolni..:/
Ja és valaki válaszolna már a jóval régebbi kérdésemre!!! Nemtok máshonnan segítséget kérni és már nagyon akarok gépen rajzolni..:/
"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
Rudi, te most szivatsz engem??? Én nemtudok elmenni Kecskemétre Dragon Ball-t nézni..Itt Kőrösön meg nincsen mozi!!! Most hogy fogom megnézni?
Ne izgulj! Ennek nem a bevétel a lényege, hanem az ünneplés (nov.16-án lesz a szülinapom), szal a bemutató után majd felrakom jutubéra! Az egész tulképpen egy tisztelgés, mert ez a két sorozat volt ami tényleg elindított az animálás felé!
Szerk: Rudi 2009-10-15 17:06:08
beküldve: 2009-10-15 16:51:31
(#2568) Eris --> Sugoi fanart!! Majd DA-n is kommentelem
edit : @Rudi --> Tőlem is gratula!! Láttam a klipet és remélem bejön a rajzfilmes karrier
VÉGRE belekezdtem egy yonkoma sorozatba - a régi, Bishoujo Senshi Lolita Force egész jól hat 4 panelesként, mivel amúgy is sok poént terveztem bele...
Meg eszembe jutott hogy akartam egy olyan történetet csinálni, ami fiúkról szól...
Igaz ebben a történetben a fiúk többsége otaku volna - az egyik fiú pl rettegne az 'igazi' lányoktól és...
edit : @Rudi --> Tőlem is gratula!! Láttam a klipet és remélem bejön a rajzfilmes karrier
VÉGRE belekezdtem egy yonkoma sorozatba - a régi, Bishoujo Senshi Lolita Force egész jól hat 4 panelesként, mivel amúgy is sok poént terveztem bele...
Meg eszembe jutott hogy akartam egy olyan történetet csinálni, ami fiúkról szól...
és nem feltétlenül boys' love XD Bár nem tudom mennyire lenne érdekes - az ötlet a shounen és seinen magazinokban népszerű girls' life mangák után jött, mint Azumanga Daioh, Lucky Star vagy Ichigo Mashimaro...
Igaz ebben a történetben a fiúk többsége otaku volna - az egyik fiú pl rettegne az 'igazi' lányoktól és...
ezért mindig megpróbálnák a többiek összehozni valakivel, hogy kigyógyuljon...Szegényke viszont annyira fél, hogy folyton elájul női társaságban...
Reading List - 70 manga...Még 30 és megdöntöm a 100-as rekordot!! ( 200 felett hivatalosan is otaku leszek? oO...XD )
Szerk: Ana-chan 2009-10-15 16:57:08
beküldve: 2009-10-15 16:20:23
(#2567) Egy nap vki közűletek meg fog ölni.
Am sziasztok, meg h vagytok(?), rég nem jártam itt stb, lényeg:
Am (megkésve mint mindig tőlem nem újdonság) gratula Rudi.
Am sziasztok, meg h vagytok(?), rég nem jártam itt stb, lényeg:
Ülök szépen, firkálgatok, bekapcsolom a tv-t (RTL), és mit látok? Na vajon mit? [Link] Aztán meg a szita agyammal lassan rájöttem h nekem mér ismerős az animáció meg a név...
Am (megkésve mint mindig tőlem nem újdonság) gratula Rudi.
Szerk: Zoé 2009-10-15 16:20:38
beküldve: 2009-10-15 16:19:59
(#2566) Rudi, te most szivatsz engem??? Én nemtudok elmenni Kecskemétre Dragon Ball-t nézni..Itt Kőrösön meg nincsen mozi!!! Most hogy fogom megnézni?
A rajztanfolyammal úgy vagyok h bármilyen tanulás jól jön..az sosem árthat..még ha tutoriálokból is tanít,legalább nem kell nekem keresni
A rajztanfolyammal úgy vagyok h bármilyen tanulás jól jön..az sosem árthat..még ha tutoriálokból is tanít,legalább nem kell nekem keresni
beküldve: 2009-10-15 12:49:33
(#2565) Rudi: De jó! Hát most akkor nagyon örülhetsz! És valóban, így tényleg könnyebb lesz kiadni, és többen is lesznek rá kíváncsiak. Majd valamelyik conon biztos árulják majd a jövőben, nem?
Rika-neko: szerintem a tutorial jó ötlet, de tényleg jobb saját anyagot használni...az mutatja, hogy mennyit tudsz, és jobban fognak bízni benned.
Ám csatlakozva az előttem szólókhoz, szerintem még a rajztanítással jobb lenne várni pár évet, amíg kialakul a stílusod.
Rika-neko: szerintem a tutorial jó ötlet, de tényleg jobb saját anyagot használni...az mutatja, hogy mennyit tudsz, és jobban fognak bízni benned.
Ám csatlakozva az előttem szólókhoz, szerintem még a rajztanítással jobb lenne várni pár évet, amíg kialakul a stílusod.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Szerk: Fiszi 2009-10-15 12:53:15
beküldve: 2009-10-15 08:58:40
(#2564) [Link]
Egy új kép az aktuális kedvencemről. Bemutatom Monte Cristo grófját.
isten ment, hogy én is ezt mondjam, de én sem kezdenék el ilyen rajztudással tanítani. Szerintem mindenkinek a saját útját kell járnia, vagy saját maga tutoriált keresni esetleg elmenni egy olyan tanárhoz aki tényleg nagyon tud. Bocsi, de ezt nem sértésnek szántam. De tényleg nagyon kevfés ember alkalmas arra, hogy ezt a fajta tudást továbbadja.
Egy új kép az aktuális kedvencemről. Bemutatom Monte Cristo grófját.
isten ment, hogy én is ezt mondjam, de én sem kezdenék el ilyen rajztudással tanítani. Szerintem mindenkinek a saját útját kell járnia, vagy saját maga tutoriált keresni esetleg elmenni egy olyan tanárhoz aki tényleg nagyon tud. Bocsi, de ezt nem sértésnek szántam. De tényleg nagyon kevfés ember alkalmas arra, hogy ezt a fajta tudást továbbadja.
Sötétség nélkül nincs fény.