Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2008-10-20 20:15:51
(#444) Koitzu! A múltkor kérdezted, hogy miket szoktam firkálgatni, most takarítottam a gépen és megtaláltam ezt, kb egy éves...hát ilyesmiket szoktam
Olcsó webcamos kép, piszokrossz minőség és nagyon hanyag munka, de ez van
[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/081020/Snap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
A szöveg nem olvasható, de:
"Ne edd meg a rákot, mert FÁRADT, Te hülye kretén!"
Olcsó webcamos kép, piszokrossz minőség és nagyon hanyag munka, de ez van
[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/081020/Snap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
A szöveg nem olvasható, de:
"Ne edd meg a rákot, mert FÁRADT, Te hülye kretén!"
no pussy, just the dicks
Szerk: buzifaszvagyok 2008-10-20 20:17:23
photofiltrét használok.
éljen a photofiltre!!! XD
Azthittem manapság már csak én használom azt a vackot
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
Hát vannak screentoneok papíron vagy min, amiket rá lehet valahogy rakni papírra.
BTW, Nagashi te biztos tudsz válaszolni a kérdésemre: a nem digitális screentoneok hogyan működnek?
Nem értem a kérdést... nem hallottam róluk.. amúgy sem photoshopolok, photofiltrét használok.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Lehet hogy te már ismered ezt, de én eddig úgy csináltam, hogy ráraktam a screentonet és letöröltem azokat a részeket amik nem kellettek, szóval most ez nekem nagy felfedezés.
Tehát:
Megnyitjuk a lineartot és a screentonet.
Linearton kijelöljük a screentoneozni kívánt részt. (magic wand tool/quick selection tool)
Ugyanezzel a toollal áthúzzuk a kijelölt részt a sreentonera.
Átváltunk Move Toolra, amivel a screentoneról a kijelölt részt áthúzzuk a lineartra.
Rendesen beillesztjük a helyére a méretre vágott screentonet.
Layer mode-t beállítjuk Multiplyra, hogy látszódjon a screentone alatt a lineart is.
Kész is volnánk, ez egy nagyon gyors módszer.
Utána tetszés szerint világosíthatunk/sötétíthet nk a screentoneon stb.
Egyébként nemrég rájöttem, hogy PS-sel tök jó effekteket lehet csinálni mangákhoz.
A Grain funkció igen hasznos, például ennél a képregényoldalamnál a legfelső panelban egy jó kis kitöltés van:[Link]
Mellesleg ezeket az effekteket seperc alatt oda lehet varázsolni.
I LOVE PHOTOSHOP
BTW, Nagashi te biztos tudsz válaszolni a kérdésemre: a nem digitális screentoneok hogyan működnek?
Tehát:
Megnyitjuk a lineartot és a screentonet.
Linearton kijelöljük a screentoneozni kívánt részt. (magic wand tool/quick selection tool)
Ugyanezzel a toollal áthúzzuk a kijelölt részt a sreentonera.
Átváltunk Move Toolra, amivel a screentoneról a kijelölt részt áthúzzuk a lineartra.
Rendesen beillesztjük a helyére a méretre vágott screentonet.
Layer mode-t beállítjuk Multiplyra, hogy látszódjon a screentone alatt a lineart is.
Kész is volnánk, ez egy nagyon gyors módszer.
Utána tetszés szerint világosíthatunk/sötétíthet nk a screentoneon stb.
Egyébként nemrég rájöttem, hogy PS-sel tök jó effekteket lehet csinálni mangákhoz.
A Grain funkció igen hasznos, például ennél a képregényoldalamnál a legfelső panelban egy jó kis kitöltés van:[Link]
Mellesleg ezeket az effekteket seperc alatt oda lehet varázsolni.
I LOVE PHOTOSHOP
Jee, van egy tuti screentoneozási megoldásom! fél óra alatt meg lehet csinálni vele egy egész oldalt.
Kösz az infót.
Ha nem veszed tolakodásnak, el is mondanád nekünk, hogy mi az?
beküldve: 2008-10-20 16:04:35
(#438) A korábban említett mangám készülőben van, a fő karakterek már egész jól megvannak, a mellékszereplőkhöz is van már egy-két ötlet.
beküldve: 2008-10-12 10:24:34
(#437) Jee, van egy tuti screentoneozási megoldásom! fél óra alatt meg lehet csinálni vele egy egész oldalt.
Ok. Rejtettben vagyok (routeres net miatt...) De írj, majd válaszolok
Hát, felnagyítod a rajzot...aztán besötétíted kicsit az egészet, hogy a szürke vonalak sötétek legyenek, de a fehér még világosszürke maradjon.
Ekkor duotone (feketefehér) ekkor a sötét grafitvonalak fekete, szőrös vonalak lesznek, a világosszürke pedig visszafehéredik.
Van egy szőrös, feketefehér lineartod.
Na, a szőröket lesimítani pedig úgy kell, hogy felnagyítod az egészet (Jó nagyra, de azért a gép ne akadjon le tőle)
aztán nyomsz rá egy középerős elmosást. ezzel a szőrök között sötétszürke lesz, a szőrök vége kifehéredik, stb.
Ismét duotone.
Ezzel a szőrök vége eltűnik, közöttük pedig befeketedik...ezt ismételgeted, és a szőrök teljesen lesimulnak.
Így szép sima lesz a lineart. Magamtól jöttem rá
Edit: Jah, a karakter pedig nem kocka, csaképpen sűrűn kezdek új vonalat, ezért abszolút nem lesz szögletes, mégis sokkal egyszerűbb, mint egérrel kísérletezni meg célozgatni.
Ekkor duotone (feketefehér) ekkor a sötét grafitvonalak fekete, szőrös vonalak lesznek, a világosszürke pedig visszafehéredik.
Van egy szőrös, feketefehér lineartod.
Na, a szőröket lesimítani pedig úgy kell, hogy felnagyítod az egészet (Jó nagyra, de azért a gép ne akadjon le tőle)
aztán nyomsz rá egy középerős elmosást. ezzel a szőrök között sötétszürke lesz, a szőrök vége kifehéredik, stb.
Ismét duotone.
Ezzel a szőrök vége eltűnik, közöttük pedig befeketedik...ezt ismételgeted, és a szőrök teljesen lesimulnak.
Így szép sima lesz a lineart. Magamtól jöttem rá
Edit: Jah, a karakter pedig nem kocka, csaképpen sűrűn kezdek új vonalat, ezért abszolút nem lesz szögletes, mégis sokkal egyszerűbb, mint egérrel kísérletezni meg célozgatni.
Szerk: Nagashi 2008-10-08 19:09:54
Egyenes vonalakkal? Kocka a karid? xD
Ezt a módszert leírnád picit részletesebben lécci, mert nem értem, pedig jól jönne.
Ezt a módszert leírnád picit részletesebben lécci, mert nem értem, pedig jól jönne.
Nem olyan hosszú, egyenes vonalakat használok...
(edit: mármint az eszközt photoshopban, a vonalhúzást)
Mondjuk tényleg türelmes vagyok :)
Meg lehet csinálni a vonalsimítást duotone-al, aztán nagyít-homályosít-duotone ismétlésével, viszont ha vannak apróbb részletek a rajzon, azokat eléggé el tudja rontani. Ha egyszerűbb lett volna a haja, akkor ezzel a módszerrel csináltam volna.
Egyszerűbb, ha nincsenek apró részletek
(edit: mármint az eszközt photoshopban, a vonalhúzást)
Mondjuk tényleg türelmes vagyok :)
Meg lehet csinálni a vonalsimítást duotone-al, aztán nagyít-homályosít-duotone ismétlésével, viszont ha vannak apróbb részletek a rajzon, azokat eléggé el tudja rontani. Ha egyszerűbb lett volna a haja, akkor ezzel a módszerrel csináltam volna.
Egyszerűbb, ha nincsenek apró részletek
Szerk: Nagashi 2008-10-08 19:04:00
Neked aztán van türelmed!
Egérrel kihúzni a vonalakat? Én még a raszterfóliázásba is beleőszülök.
Tabletem nekem sincs, de már kéne, év végéig mindenképpen beszerzek egyet.
Egérrel kihúzni a vonalakat? Én még a raszterfóliázásba is beleőszülök.
Tabletem nekem sincs, de már kéne, év végéig mindenképpen beszerzek egyet.
Hajh, de sok dolog kéne még tableten kívül és nem tudok bankot rabolni. Sebaj, max. eladom a vesémet.
Általában nem high-reselek, de most külön kihúztam photoshopban, mert hülyén nézne ki egy rpgmakeres játékban vastag szőrős fekete kontúrral az adott arc.
Sajna nincs tabletem.
Sajna nincs tabletem.