Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bejelentés-visszaszámláló II.
beküldve: 2008-04-12 00:57:12
(#881) Igen igen.....de már mindenki megtette a tétjeit...nekemmég vanesélyem
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2008-04-12 00:34:58
(#880) Ez annyira vicces...
Itten komoly pörgések mennek, kérem alásan, olyan témába, hogyaszondja: "A sportújság jobb mint, az állatos-ismeretterjesztős, de nem annyira mint a kötőmintás, de a legeslegkirályabb a motoros-autós!"
Ezzel az erővel vitatkozhatnátok azon is, hogy mi jobb manga, a Háború és béke, vagy a Bolero
Amúgy már csak 19 óra és 25 perc, és ismét lesz min felbolydulni...
Itten komoly pörgések mennek, kérem alásan, olyan témába, hogyaszondja: "A sportújság jobb mint, az állatos-ismeretterjesztős, de nem annyira mint a kötőmintás, de a legeslegkirályabb a motoros-autós!"
Ezzel az erővel vitatkozhatnátok azon is, hogy mi jobb manga, a Háború és béke, vagy a Bolero
Amúgy már csak 19 óra és 25 perc, és ismét lesz min felbolydulni...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Fuh mekkora vita kerekedett hirtelen a besorolásokról
De a shounen a legjobb csakazéris'. (számomra)
meg persze a seinnen se rossz...
Ráadásul sztem tök fölösleges volt a vita... minek ez a sok besorolás? egyszerű ember lévén engem csak a tartalma érdekel, jó vagy nem jó, aztán oda sorolják be ahova akarják...
Egyetértek! Shounenből eddig láttam a Shura No tokit ami nekemmint lánynak nagyon tetszett mivel harcművészetekről szólt. Ott van a DearS ami seinen/ecchi és azt is szeretem. És még sorolhatnám... Eddig még nem volt létszükségletem, hogy betudjam sorolni az animéket/mangákat ilyen részletesen úgyhogy inkább tanulom a japán szeret/nem szeret ragozást (Wa/ga, ma vettük a tanárnőmmel, tiszta idétlen az egész )
INGYEN ÖLELÉS! :)
Szerk: NortonGirl 2008-04-11 22:41:57
Fuh mekkora vita kerekedett hirtelen a besorolásokról
Ráadásul sztem tök fölösleges volt a vita... minek ez a sok besorolás? egyszerű ember lévén engem csak a tartalma érdekel, jó vagy nem jó, aztán oda sorolják be ahova akarják...
A beszélő szerencsesüti...
beküldve: 2008-04-11 20:14:32
(#877) Oda elég nehéz bekerülni. A mangák többsége megnyert előtte valamilyen díjat.
beküldve: 2008-04-11 19:12:23
(#876) Fuh mekkora vita kerekedett hirtelen a besorolásokról
Valaki tudna segíteni? A Weekly Shounen Jumpba hogy mennek a dolgok? Beküldi a mittomén kicsoda kezdő a művét és kiadják ha jó? vagy előtte pályázatot kell nyernie? helpmeconfused
Valaki tudna segíteni? A Weekly Shounen Jumpba hogy mennek a dolgok? Beküldi a mittomén kicsoda kezdő a művét és kiadják ha jó? vagy előtte pályázatot kell nyernie? helpmeconfused
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Bocsi, nem figyeltem basszus,,,
Semmi baj
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Az ecchi, az már inkább seinen kategória, nem? Mert a pancü mutogató kisiskolás lányokat inkább a 18+-nak szánják. (Persze ettől még a 14 éves is szeretheti. XD)
Melyik 15+ srác ne szeretne kivillanó cickókat/bugyikat nézni, méghozzá legálisan? Gondolom ez a japánoknál is így van.
Nem a pancüs lányokon van a hangsúly, mert persze, lehet nagymellű néni is, kevés ruhában. Hanem, hogy az ecchi is inkább a felnőtt/idősebb korosztálynak szól.
A seinennek is van olyan megfelelője, ami a lányoknak szól, a josei.
shounen - shoujo
seinen - josei/rediisu
Pl. ott van az IS (Inter Sexuality) vagy a Gokusen. (Bár sztem a Gokusen még seinennek is elmenne.) A josei kategóriába tartozik pl. egy csomó shoujo-ai is.
A seinennek is van olyan megfelelője, ami a lányoknak szól, a josei.
shounen - shoujo
seinen - josei/rediisu
Pl. ott van az IS (Inter Sexuality) vagy a Gokusen. (Bár sztem a Gokusen még seinennek is elmenne.) A josei kategóriába tartozik pl. egy csomó shoujo-ai is.
Szóval az idősebb gyerekek/tinik/kamaszok/suhancok (older children) csak fiúk lehetnek? Nonemár.
Nem ezt nem állítja senki, hiszen akkor csak lolikkal találkoznánk, az meg csak egy bizonyos rétegnek fun!
Van a seinennek megfelelő párja a hölgyeknek a Redisu.
Az ecchinek meg elég széles a palettája, hiszen az erotikus jelzőbe több belefér, mint az ereszd el a hajam hentaiba. Pl. Ott a Battle Vixens manga, ami szavaiddal élve cicisnénis manga, de az anime verzió (Ikki Tousen) már átment fanszervizes panty flash módba (gondolom így jobban meg tudtak felelni a cenzúrának).
Hmm... a Battle Vixens is befejezett manga!
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
De az ecchi nem csak pantsy shotolt kicsilolikból állhat. Például ott van még cicisnénis verzió. Az ecchi nem egyenlő a fanszervízelt lolikkal héló.
YC=kodomo=0-12
OC=shounen=12-18
Adult men=seinen=18+ (általában 30 éves korig)
Szóval az idősebb gyerekek/tinik/kamaszok/suhancok (older children) csak fiúk lehetnek? Nonemár.
YC=kodomo=0-12
OC=shounen=12-18
Adult men=seinen=18+ (általában 30 éves korig)
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Hajszálpontosan így álltam hozzá a dolgokhoz én is 2008-as év áprilisának 7. napján. Aznap este 8 óra óta mindig elröhögöm magam, ha a főoldalra nézek
MI volt? =))))
Kiderült, hogy kiadják magyarul a Hellsinget
Basszus.,
Nem tudom hol jártam gondolatban, én azt hittem, h az előző Visszaszámlálós dologgal van kapcsolatban...
Hülye vagyok
Bocsi, nem figyeltem basszus,,,
MIANEVED?!
beküldve: 2008-04-10 22:37:40
(#869) Az ecchi, az már inkább seinen kategória, nem? Mert a pancü mutogató kisiskolás lányokat inkább a 18+-nak szánják. (Persze ettől még a 14 éves is szeretheti. XD)
Tévedés! nem azt vontam kérdőre, az árnybíró az Seinen, ezt nem is vitattam , ez így van...csupán a korhatárrral enm értek egyet! Például a Tenjou Tenge is shounen, de erősen 18+
A Tenjou Tenge az seinen, a tartalma miatt is plusz egy seinen magazinban jelenik meg.
Vagy ecchi-shounen?!
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
eniri, ez tipp volt? Csak azért kérdezem, mert már vége a nyereményjátéknak.
Okés, okés, nem kell letámadni azért, mert nem vagyok 100%-ig tisztában a műfajokkal.
Okés, okés, nem kell letámadni azért, mert nem vagyok 100%-ig tisztában a műfajokkal.
Én attól még szeretlek:) Nyugi én sem vagyok ennyire a toppon a műfajokkal sőt mint például a shoujoval komoly előítéleteim vannak. Vannak olyan shoujok amik bénának, könnyűvérűnek, szeszélyesnek sőt butának mutatják a lányokat... Lásd Shinjo Mayu mangái amiket azért imádok mert a pasi sablonja írtó szexis (Baártomtól ezért kapok majd... ) De amúgy a lányok általában önzőek stb. stb. Eddig a NANA, ParaKiss és a Ai Hime- Ai To Himegoto volt az olyan shoujo amit imádok és örömmel forgatnám a kezemben. A többi magical-girl shoujo és hasonlóktól frászt kapok
INGYEN ÖLELÉS! :)