• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Manga >>
Bejelentés-visszaszámláló II.
Oldalak: ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... <<>>
beküldve: 2008-04-12 00:57:12
(#881)
idk pls delete
idk pls delete
[ True mangafan ]
Igen igen.....de már mindenki megtette a tétjeit...nekemmég vanesélyem

If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
moderátor
beküldve: 2008-04-12 00:34:58
(#880)
alister
alister
[ True mangafan ]
Ez annyira vicces...

Itten komoly pörgések mennek, kérem alásan, olyan témába, hogyaszondja: "A sportújság jobb mint, az állatos-ismeretterjesztős, de nem annyira mint a kötőmintás, de a legeslegkirályabb a motoros-autós!"
Ezzel az erővel vitatkozhatnátok azon is, hogy mi jobb manga, a Háború és béke, vagy a Bolero

Amúgy már csak 19 óra és 25 perc, és ismét lesz min felbolydulni...

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
moderátor
beküldve: 2008-04-11 22:41:25
(#879) Válasz Kira (#878) üzenetére
NortonGirl
NortonGirl
[ Gyalog ]
Fuh mekkora vita kerekedett hirtelen a besorolásokról

De a shounen a legjobb csakazéris'. (számomra)

meg persze a seinnen se rossz...

Ráadásul sztem tök fölösleges volt a vita... minek ez a sok besorolás? egyszerű ember lévén engem csak a tartalma érdekel, jó vagy nem jó, aztán oda sorolják be ahova akarják...

Egyetértek! Shounenből eddig láttam a Shura No tokit ami nekemmint lánynak nagyon tetszett mivel harcművészetekről szólt. Ott van a DearS ami seinen/ecchi és azt is szeretem. És még sorolhatnám... Eddig még nem volt létszükségletem, hogy betudjam sorolni az animéket/mangákat ilyen részletesen úgyhogy inkább tanulom a japán szeret/nem szeret ragozást (Wa/ga, ma vettük a tanárnőmmel, tiszta idétlen az egész )

INGYEN ÖLELÉS! :)
moderátor
Szerk: NortonGirl 2008-04-11 22:41:57
beküldve: 2008-04-11 21:23:54
(#878) Válasz idk pls delete (#876) üzenetére
Kira
Kira
[ Addiktgyanús ]

Ráadásul sztem tök fölösleges volt a vita... minek ez a sok besorolás? egyszerű ember lévén engem csak a tartalma érdekel, jó vagy nem jó, aztán oda sorolják be ahova akarják...

A beszélő szerencsesüti...
moderátor
beküldve: 2008-04-11 20:14:32
(#877)
Horsee
Horsee
[ Megszállott ]
Oda elég nehéz bekerülni. A mangák többsége megnyert előtte valamilyen díjat.

moderátor
beküldve: 2008-04-11 19:12:23
(#876)
idk pls delete
idk pls delete
[ True mangafan ]

Valaki tudna segíteni? A Weekly Shounen Jumpba hogy mennek a dolgok? Beküldi a mittomén kicsoda kezdő a művét és kiadják ha jó? vagy előtte pályázatot kell nyernie? helpmeconfused

If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
moderátor
beküldve: 2008-04-11 18:18:43
(#875) Válasz SötétOldal (#870) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
Bocsi, nem figyeltem basszus,,,

Semmi baj

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
moderátor
beküldve: 2008-04-11 15:32:57
(#874) Válasz pansy (#869) üzenetére
A mordályos nyul
A mordályos nyul
[ Addiktgyanús ]
Az ecchi, az már inkább seinen kategória, nem? Mert a pancü mutogató kisiskolás lányokat inkább a 18+-nak szánják. (Persze ettől még a 14 éves is szeretheti. XD)

Melyik 15+ srác ne szeretne kivillanó cickókat/bugyikat nézni, méghozzá legálisan? Gondolom ez a japánoknál is így van.

moderátor
beküldve: 2008-04-11 13:51:05
(#873) Válasz Hanon (#871) üzenetére
pansy
pansy
[ Rászokóban ]
Nem a pancüs lányokon van a hangsúly, mert persze, lehet nagymellű néni is, kevés ruhában. Hanem, hogy az ecchi is inkább a felnőtt/idősebb korosztálynak szól.

A seinennek is van olyan megfelelője, ami a lányoknak szól, a josei.
shounen - shoujo
seinen - josei/rediisu

Pl. ott van az IS (Inter Sexuality) vagy a Gokusen. (Bár sztem a Gokusen még seinennek is elmenne.) A josei kategóriába tartozik pl. egy csomó shoujo-ai is.

moderátor
beküldve: 2008-04-11 13:19:14
(#872) Válasz Hanon (#871) üzenetére
Lanwell
Lanwell
[ Megszállott ]
Szóval az idősebb gyerekek/tinik/kamaszok/suhancok (older children) csak fiúk lehetnek? Nonemár.

Nem ezt nem állítja senki, hiszen akkor csak lolikkal találkoznánk, az meg csak egy bizonyos rétegnek fun!
Van a seinennek megfelelő párja a hölgyeknek a Redisu.

Az ecchinek meg elég széles a palettája, hiszen az erotikus jelzőbe több belefér, mint az ereszd el a hajam hentaiba. Pl. Ott a Battle Vixens manga, ami szavaiddal élve cicisnénis manga, de az anime verzió (Ikki Tousen) már átment fanszervizes panty flash módba (gondolom így jobban meg tudtak felelni a cenzúrának).
Hmm... a Battle Vixens is befejezett manga!

If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
moderátor
Szerk: Lanwell 2008-04-11 13:22:26
beküldve: 2008-04-11 13:02:20
(#871) Válasz Horsee (#855) üzenetére
Hanon
Hanon
[ True shotafan ]
De az ecchi nem csak pantsy shotolt kicsilolikból állhat. Például ott van még cicisnénis verzió. Az ecchi nem egyenlő a fanszervízelt lolikkal héló.

YC=kodomo=0-12
OC=shounen=12-18
Adult men=seinen=18+ (általában 30 éves korig)

Szóval az idősebb gyerekek/tinik/kamaszok/suhancok (older children) csak fiúk lehetnek? Nonemár.

What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
moderátor
beküldve: 2008-04-10 22:38:43
(#870) Válasz alister (#845) üzenetére
SötétOldal
SötétOldal
[ True mangafan ]
Hajszálpontosan így álltam hozzá a dolgokhoz én is 2008-as év áprilisának 7. napján. Aznap este 8 óra óta mindig elröhögöm magam, ha a főoldalra nézek

MI volt? =))))

Kiderült, hogy kiadják magyarul a Hellsinget

Basszus.,
Nem tudom hol jártam gondolatban, én azt hittem, h az előző Visszaszámlálós dologgal van kapcsolatban...

Hülye vagyok
Bocsi, nem figyeltem basszus,,,

MIANEVED?!
moderátor
beküldve: 2008-04-10 22:37:40
(#869)
pansy
pansy
[ Rászokóban ]
Az ecchi, az már inkább seinen kategória, nem? Mert a pancü mutogató kisiskolás lányokat inkább a 18+-nak szánják. (Persze ettől még a 14 éves is szeretheti. XD)

moderátor
beküldve: 2008-04-10 22:14:19
(#868) Válasz MacLeod (#865) üzenetére
Lanwell
Lanwell
[ Megszállott ]
Tévedés! nem azt vontam kérdőre, az árnybíró az Seinen, ezt nem is vitattam , ez így van...csupán a korhatárrral enm értek egyet! Például a Tenjou Tenge is shounen, de erősen 18+

A Tenjou Tenge az seinen, a tartalma miatt is plusz egy seinen magazinban jelenik meg.

Vagy ecchi-shounen?!

If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
moderátor
beküldve: 2008-04-10 21:37:23
(#867) Válasz Sakamoto Riku (#852) üzenetére
NortonGirl
NortonGirl
[ Gyalog ]
eniri, ez tipp volt? Csak azért kérdezem, mert már vége a nyereményjátéknak.

Okés, okés, nem kell letámadni azért, mert nem vagyok 100%-ig tisztában a műfajokkal.

Én attól még szeretlek:) Nyugi én sem vagyok ennyire a toppon a műfajokkal sőt mint például a shoujoval komoly előítéleteim vannak. Vannak olyan shoujok amik bénának, könnyűvérűnek, szeszélyesnek sőt butának mutatják a lányokat... Lásd Shinjo Mayu mangái amiket azért imádok mert a pasi sablonja írtó szexis (Baártomtól ezért kapok majd... ) De amúgy a lányok általában önzőek stb. stb. Eddig a NANA, ParaKiss és a Ai Hime- Ai To Himegoto volt az olyan shoujo amit imádok és örömmel forgatnám a kezemben. A többi magical-girl shoujo és hasonlóktól frászt kapok

INGYEN ÖLELÉS! :)
moderátor
Oldalak: ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... <<>>